A betegek kérdései (17933)

  • Kedves Doktornő! Amennyiben másfél éve negatív volt a terheléses EKG és a szív ultrahang eredménye, abban…

    Kedves Doktornő! Amennyiben másfél éve negatív volt a terheléses EKG és a szív ultrahang eredménye, abban az esetben mennyire biztos, hogy nem lesz infarktusom? Olvastam korábbi bejegyzéseknél hogy feltehetőleg pár évig nem lehet ilyen esetben, de mennyire biztos ez a statisztika? Hogyan alakulhat ki infarktus?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Már önnek is írtam ezzel kapcsolatban, akkori véleményem 4 nap alatt nem változott. 100%-os biztonság természetesen nincs, az infarktus kialakulásával kapcsolatban pedig javasolom, hogy olvasson az interneten.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktor Nő! 21 évesen milyen betegség velejárója lehet,hogy nagyon nehezen múlik csak el a szerzett…

    Tisztelt Doktor Nő!
    21 évesen milyen betegség velejárója lehet,hogy nagyon nehezen múlik csak el a szerzett véraláfutásaim? Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Nem tudom, mit ért azon, hogy "nehezen múlik el"? Mit jelent az, hogy "szerzett" véraláfutás? Ha ez komoly panaszt okoz, javasolom, forduljon kezelőorvosához személyes kivizsgálás céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő!
    16 éves vagyok, néhány napja a nyaki ütőerem lüktetett, majd elmúlt, azóta folyamatosan szídobogásérzetem van.
    Elmentem orvoshoz, ő azt mondta, hogy ez valami átmeneti dolog lehet, de szerintem nem. Elküldött vérvételre. Azt mondta, ha nem szűnik meg a panasz, EKG-ra kell… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Az "erősebb" szívdobogás, ha szabályos a ritmusa, nem túl gyors, akkor nem betegségi tünet. Ez nem ritmuszavar, hanem szubjektív tünet. Kétség esetén forduljon… Még több

  • Kedves Doktornő! Én írtam a telefonos elérhetőséggel kapcsolatban. Csütörtök reggel szerettem volna…

    Kedves Doktornő!

    Én írtam a telefonos elérhetőséggel kapcsolatban. Csütörtök reggel szerettem volna menni Önhöz terheléses EKG-ra, de sajnos már nem volt megfelelő az időpont (illetve azt az infot kaptam, hogy a terheléses előtt simát is kell végezni), így most a Karácsonyi szünetre \\"bajba\\" maradtam. Karácsony előtt fog még rendelni valamelyik munkahelyén, vagy már csak a szünet után van lehetőségem személyes konzultációra?

    Köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Sajnos, már csak jövőre rendelek (csütörtökön délután még dolgoztam).

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tísztelt Dr.Nő! Elnézését kérem,hogy megint zavarom a kérdésemmel,de nagyon aggódom az egészségem…

    Tísztelt Dr.Nő!

    Elnézését kérem,hogy megint zavarom a kérdésemmel,de nagyon aggódom az egészségem iránt.
    Kb: 1 hete szédülők,de nem állandó jelleggel,fejfájásom nincsen ,de olyan össze vissza érzem magam.
    Nézték a szaturációmat ami 98%-os.
    De a jobb oldali nyaki eremet olyan bizonytalannak érzem,néha nehezen kapok levegőt.
    Nem biztos,hogy a nyaki értől lehet,de kissé pánikolok.

    Az lenne a kérdésem,hogy ha a nyaki eremmel lenne valami gond annak mi lenne az előjelei.
    Most azon vagyok ,hogy csináltatni szeretnék egy nyaki ultrahangot,hogy megnyugodjak,hogy nincsen esetleg jobb oldali szükület.Elnézést,hogy megint zavartam ilyenekkel,de kicsit pánikolos vagyok.

    Válaszát előre is köszönöm és remélem megnyugtató választ kaphatok öntöl.

    Üdvözlettel: Tibor

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Nem valószínű, hogy szédülést éppen jobb oldali nyaki érszűkület okozná, de megnyugtatásul csináltassa meg a vizsgálatot.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Jó estét! Én pánik beteg vagyok már 3éve,mostanában megint többet szorongok mert beképzelem magamnak…

    Jó estét!
    Én pánik beteg vagyok már 3éve,mostanában megint többet szorongok mert beképzelem magamnak hogy nagyon beteg vagyok vagy meghalok...
    Voltam már szívultrahangom ekgn de az jó volt,mostanában fáj a tarkóm és egyre többet vagyok rosszul ugy érzem megörülök nem kapok levegőt,voltam most vérvételen hogy megnyugtassam magam,minden rendben van csak a magnézium szint magas és ugy olvastam az se jó az én értékem 1.34mmol⁄l fáradékony is vagyok mostanában.Lehet e valami betegségem vagy csak bebeszélem magamnak 24éves vagyok,férfi.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Első körben a pánikbetegség miatt önt kezelő orvossal kellene konzultálnia, látatlanban ezt nem lehet megítélni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! A napokban a gyomorszájamnál nagyon görcsöl és fáj. Ez teljesen lemegy a hasam aljáig.…

    Tisztelt Doktornő!
    A napokban a gyomorszájamnál nagyon görcsöl és fáj. Ez teljesen lemegy a hasam aljáig. Torna közben jobban előjön, de simán egy sétától vagy akár ülés közben is. Nemtudom hogy csak megerőltettem, és csak izom fáj ott, vagy valami komolyabb probléma. ezt hogyan tudnám eldönteni?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni, javasolom, keresse fel kezelőorvosát!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves doktornő! Van önnek valami olyan elérhetősége ahol részletesen tudok konzultalni Onnel? Telefonon…

    Kedves doktornő! Van önnek valami olyan elérhetősége ahol részletesen tudok konzultalni Onnel? Telefonon vagy emailen kereshetem Ont? Nagyon szuksegem lenne a segitsegere. Elore is koszonom valaszat!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos telefonon vagy emailben nem áll módomban konzultálni, ha gondolja, keressen meg személyesen valamelyik munkahelyemen.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Par napja faj a szivem(szivem korul ) mikor szuszogok.. lehet attol hogy nem ulok rendesen vagyis voltam…

    Par napja faj a szivem(szivem korul ) mikor szuszogok.. lehet attol hogy nem ulok rendesen vagyis voltam kardiologushoz es azt monta hogy nem ullok hejesen.....Lehet valami komoly??

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Változatos panaszai miatt időszerű lenne felkeresnie kezelőorvosát!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! A segítségét szeretném kérni az eredményem kiértékelésébe. 1 éve diagnosztizálták…

    Kedves Doktornő!

    A segítségét szeretném kérni az eredményem kiértékelésébe.
    1 éve diagnosztizálták a PCO szindrómát és az inzulinrezisztenciát azóta szedem a Merckformin XR 750 mg napi 2 * 1.
    Emiatt el kellett mennem vérvételre ellenőrizni újra az eredményeimet.
    Észrevettem, hogy néztek valami újat és nem tudom mit jelenthet ez az érték, ön szerint miért lehet magas?

    Kolinészteráz 13271 kU⁄l Referencia-tartomány: 4300-11200

    Nagyon szépen köszönöm a segítségét!
    Tisztelettel: Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    A kolineszteráz egy enzim, amely a májban termelődik, szerepe van az izom-ideg ingerület átvitelében. Azt sajnos látatlanban nem tudom meg-mondani, hogy önnél miért vizsgálták és miért magasabb kissé az érték.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! 38 éves vagyok. folyamatosan feszült, stresszes, szorongok. A pulzusom 80-95 között…

    Tisztelt Doktornő!
    38 éves vagyok. folyamatosan feszült, stresszes, szorongok.
    A pulzusom 80-95 között váltouik, vérnyomásom rendben van. Sokszor olyan érzésem van, mintha izgulnék. Napi 5-6 órát alszom, sokszor kelek a gyermekeimhez. A háziorvos vérvételre küldött illetve a nyáron, mikor szintén volt ez a problémám akkor EKg-t is csináltak. A vérrel minden rendben volt, bár a vas az alsó határt súrolta, az EKG-n sinus tachicardiát állapitottak meg, további vizsgálatokat nem tartottak indokoltnak. Éjjel gyakran kiszárad a szám, néha keserű. A háziorvos frontint adott, azt mondta semmi bajom, csak a stressz. Tényleg nem kell semmit tennem? Esetleg lehet hormonális probléma? Sajnos túl sokat olvasok betegségekről és ezzel méginkább növelem a pulzusszámom.

    válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Szapora pulzusszámot okozhat láz, vérszegénység, pajzsmirigy-túlműködés, de lehet alkati is, és a folyamatos stressz is lehet az oka. Ha szervi betegség kizárható, sportosabb életmód javíthatja a nyugalmi pulzust, ezért fizikailag aktívabb életmód javasolt.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő!

    Hetekig tartó szédelgés miatt orvoshoz fordultam, most kaptam kézhez a leletemet, mivel a saját orvosom sokáig nem lesz, kérem adjon tanácsot!

    Az átlagtól a következő értékeim térnek el:
    GFR-EPI(ml⁄p⁄1.73m2) 79
    Fehérvérsejt: 2.9Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    A GFR-EPI eltérése kisfokú, a fehérvérsejtszám nagyon alacsony, ennek MIELŐBBI KONTROLLJA szükséges a komolyabb fokú vashiányos vérszegénység mellett.

    ÜdvözlettelMég több

  • Tisztelt Doktornő! Hatvan éves vagyok, 150⁄68, illetve néha ettől némileg alacsonyabb, de néha magasabb…

    Tisztelt Doktornő!

    Hatvan éves vagyok, 150⁄68, illetve néha ettől némileg alacsonyabb, de néha magasabb is(153⁄76) a vérnyomásom. Nebibeta gyógyszert kaptam, napi 1 szemet kell szednem.Szeretném kérni a véleményét, hogy Ön szerint kell-e egyáltalán erre a vérnyomásra gyógyszert szednem, ha igen nem lenne-e elég napi fél tabletta? Köszönöm megtisztelő válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Tapasztalat szerint életkortól szinte függetlenül a 140⁄90 Hgmm-nél magasabb nyugalmi vérnyomás kórosnak számít, tehát kezelést igényel. Hogy a célértéket önnél melyik gyógyszernek milyen adagjával lehet elérni, azt látatlanban igazán nem tudom önnek megmondani.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő!

    Pár hete ügyeletre kellett mennem, reggeli magas pulzusszám miatt. Az EKG kiderítette, hogy nem volt vészesen magas (103), nekem mégis halálfélelmem volt. Az ügyeletes orvos Betaloc-ot írt fel, amit a háziorvosom Metoprolol Hexal Z 50 mg-ra változtatott, mondván a Betaloc… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Kérdéseire látatlanban sajnos nem tudok választ adni, mindenesetre az említett két gyógyszeren kívül számos, ebbe a vegyületcsoportba tartozó készítmény van, igaz, hogy… Még több

  • Kedves Doktornő!
    Pár hónapja végeztek rajtam allergia vizsgálatot és a leleten a hisztamin mellé tettek egyetlen keresztet. A háziorvosom egy vállrándítással elintézte, hogy ez csak annyi, hogy allergiás vagyok. Kicsit utánanéztem és kiderült, hogy a korábban a cukorbetegségem szövődményeként… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Kérdésével kapcsolatban bővebbet olvashat az alábbi linken:
    http:⁄⁄www.allergiakozpont.hu⁄hisztamin-intolerancia
    Ebben szerepel, hogy az étrendi megszorításokat… Még több

  • Tisztelt Doktorno Megszeretnem kerdezni mar tobszor ert roszulet az utobi idoben de nem tudtam mitol…

    Tisztelt Doktorno Megszeretnem kerdezni mar tobszor ert roszulet az utobi idoben de nem tudtam mitol van Bevitek a mukahrlyemrol a korhazban ahol fibrilaciot allapitot meg adoktornom Avernyomasom nemszokot nagy lenni sot alacsony115⁄75 asziveresaem volt nagyobb120 De ez valtozok [igadozik] hol tobb hol kevesebb EKG csinaltak es 24 orasvernyomas meres Kaptam gyogyszert is Lehet gyogyszerel kezelni eszt abetegseget?Vagy sujosab is lehet?Ezeket agyogyszereket szedem Bizotens 1 Rytmonom1-1 Spironolact1 es este 1 trombostop Neha szedulok mert a sziveresem leesk 50 re is Volt kivizsgalasom de egyebet nem talalt Fibridaciora eleg ez a kivizsgales neha ideges is vagyok ejel nehezen alszok Mit tehetek a javulas erdekeben ⁄ Midig kel szedjem agyogyszereket⁄

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Alaposabb kardiológiai kivizsgálás is szükséges lehet, ennek alapján lehetne pontosabb véleményt adni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktor Nő! Következő problémáról kérdezem Önt: édesapám - 66 éves - 1 hónappal ezelőtt 2 hétig…

    Kedves Doktor Nő!

    Következő problémáról kérdezem Önt: édesapám - 66 éves - 1 hónappal ezelőtt 2 hétig eléggé beteg volt - váltakozó intenzitással nagyon magas láz, hasmenés, hányás. Sajnos orvoshoz szakorvoshoz menni nem akart, végül ki is derült, hogy valószínűleg nem vírus, hanem gyógyszerallergia okozta. Közben eljutott egy természetgyógyászhoz, aki elküldte hasi uh-ra, ahol a következőt állapították meg: a vastagbél 5 cm-es szakaszon egyenetlenül meg van vastagodva. A vizsgáló orvos szerint ez nem nagyon lehet más, mint tumor.
    Édesapám természetesen nem ment tükrözésre, helyette kért egy enzimes székletvizsgálatot és a természetgyógyász tanácsainak megfelelően diétázott, ill. tűk voltak a fülében. Az enzimes vizsgálat eredménye negatív lett, de ez számunkra nem volt megnyugtató, ezért arra hajlandó volt, hogy elmenjen egy másik uh-os vizsgálatra egy másik helyre. Ott megmutatták az előző eredményt, de még ennek ismeretében sem látott a vizsgáló orvos semmi hasonlót, tumorra utaló jelet.
    Erről kérdezném a véleményét: hogyan lehetséges ez? Létezik, hogy az egyes uh berendezések mást látnak, vagy tényleg elmúlt volna az a vmi, ami ott volt?

    Köszönettel:
    Rita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Látatlanban természetesen nem lehet megítélni, de a hasi ultrahang nem igazán optimális módszer ennek megállapítására. Kétség esetén béltükrözés segíthet, de előtte gasztroenterológus szakorvoshoz kellene fordulni személyes vizsgálat céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Önnél lehet időpontot kérni EKG vizsgálatra?

    Kedves Doktornő!

    Önnél lehet időpontot kérni EKG vizsgálatra?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Én magánintézményekben dolgozom, természetesen lehet EKG-t kérni, részleteket a www.foglaljorvost.hu oldalon találhat.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Jó estét.Hypo és ecet keverékével takaritottam..és utána marta a torkomat kicsit...lehet ettöl valami…

    Jó estét.Hypo és ecet keverékével takaritottam..és utána marta a torkomat kicsit...lehet ettöl valami komolyabb bajom?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Remélhetőleg nem. Ha tartós panasza lenne, forduljon kezelőorvosához!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM A GYORS ÉS MEGNYUGTATÓ VÁLASZÁT! Tisztelettel . Mária

    NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM A GYORS ÉS MEGNYUGTATÓ VÁLASZÁT! Tisztelettel . Mária

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Nagyon szívesen.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa