A betegek kérdései (18038)

  • kedves dr nő nekem olyan panaszom van hogy olyankor időnként dobbanàsok vannak a melkasomban és ugy…

    kedves dr nő

    nekem olyan panaszom van hogy olyankor időnként dobbanàsok vannak a melkasomban és ugy érzem mintha a torkomban is dobbanna valami de egy pillanatig tart, 30 éves férfi vagyok kb 2 éve voltam kardio kivizsgàlàson (ekg,holter, uh, labor ) ahol mindent rendben talàltak , és annyit mondtak hogy kéthegyű billentyű prolapsusom van ami nem igényel különösebb beavatkozàst gyoógyszert irtak gyors szivverésre Nebispest.
    ezek a panaszok màr akkor is jelentkeztek nàlam csak akor még tàrsultak hozzà melkasi fàjdalmak is és rossz közérzetem is volt ma màr ez utóbbi nem jelentkeznek .
    kérdésem az lenne hogy mi àllhat ennek hàtterében?

    Előre is kőszönöm vàlaszàt.

    Attila.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ez a fajta ritmuszavar (extrasystolia) igen gyakori jelenség, lehet meglehetősen kellemetlen, de szervi szívbetegség nélkül nincs kóros jelentősége. Lényege, hogy a normálisnál hamarabb jelentkezik egy szívdobbanás, majd viszonylag hosszabb szünet után jön a következő normális ütés. Tünetileg Magnézium pezsgőtabletta vagy Panangin szedése enyhíti a panaszokat. A terheléstől függetlenül fellépő, terheléskor nem jelentkező mellkasi fájdalom szervi szíveredet ellen szól, lehet mozgásszervi eltérés (csigolya, gerinc, izomzat) a háttérben. A mitralis prolapsus miatt időszakos ellenőrzés ajánlott egyébként.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Parox pitvarfibrilláció miatt 2x25mg betaloc ZOK-ot és 2x300mg Rytmonormot, enyhe…

    Tisztelt Doktornő!

    Parox pitvarfibrilláció miatt 2x25mg betaloc ZOK-ot és 2x300mg Rytmonormot, enyhe krónikus kisvérköri pangás és 5-7mm-es pericardiális fluidum miatt másnaponként 1x40mg Furont és 1x2KALDYUM 600 mg-ot szedek.

    5 napja orvosi tanácsra abba kellett hagynom a 1x1.25mg tritace szedését, mert a vérnyomásom nagyon alacsony lett 90⁄56. Azóta egy kicsit emelkedett átlagban 120⁄70 körüli. Max 132⁄81 min 100⁄60 volt élettani szituációnak megfelelően (terhelés-ébredés után).

    A pitvarfibriláció mindig nagyon rossz alváskor (krónikus inszomniám volt) lépett fel, amely spontán pár óra alatt rendeződött orvosi felügyelet mellett.

    Azonban már kb. 15 napja kezd rendeződni az alvásom, viszont rendkívül fáradékony, gyenge vagyok és gyengén vagy közepesen erős légszomjom van (saturáció rendben 98-99 körüli) reggelente és ha erősebb fizikai munkát végzek. Ráadásul egy kicsit szédülök is. Továbbá a pulzusom 38-48 között változik. Reggel; éjjel alacsonyabb.
    December 10-én voltam terheléses EKG-n és az jó lett, a MET értékem 10,1 volt (akkor még a rytmonormot nem szedtem).

    Úgy gondolom, hogy a betaloc és a rymonorm dózisa túl sok, most hogy kezd rendeződni az inszomniám.
    Rossz alváskor megfelelő, mert ilyenkor mindig erős tachikardia és ritkán aritmia alakul ki.

    Szerdán megyek kardiológushoz, de addig is szeretném, ha ezek a tünetek csökkennének, ezért úgy gondolom, hogy a betalocot és a rymonormot felezni kellene.

    Mi a véleménye erről?

    Előre is köszönöm a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Látatlanban nem tudok mást mondani, mint amit december 25-én írt válaszomban. Konkrét terápiás tanácsot természetesen nem adhatok önnek, de természetesen joga van kísérletezni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Hátfájás, lapocka fájdalom milyen betegségekre utalhat?

    Tisztelt Doktornő!
    Nemrégiben a következő kérdéssel fordultam önhöz:

    Kérdésem a következő:
    A labor eredményből minden esetben meg lehet állapítani ha nagy a baj?
    Pld.: tüdő megbetegedései egyéb elváltozások, daganatos megbetegedések.
    Egyébként jó az eredményem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ezt látatlanban nem lehet megmondani, legjobb lenne, ha panaszai miatt tüdőgyógyásszal konzultálna személyesen.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Fiamnak egy éve gyomorpanaszai vannak, nemrég gyomortükrözése volt. A szövettan dianózisa:…

    Tisztelt Doktornő!
    Fiamnak egy éve gyomorpanaszai vannak, nemrég gyomortükrözése volt. A szövettan dianózisa: Enyhe aktivitási jeleket mutató, idült nem specifikus duodenitis.
    Két orvos is azt mondta, nem kell vele foglalkozni, viszont a fiam folyamatosan fogy, pedig rendszeresen eszik.
    Szeretném a tanácsát, véleményét kérni.
    Tisztelettel:
    Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Legjobb lenne, ha speciálisan gyomor-bélbetegségekkel foglalkozó szakemberrel (gasztroenterológussal) konzultálnának, személyes vizsgálat formájában.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Apu tavaly elment, és most anyuért aggódom

    Tisztelt Doktorno

    Most nem magam miatt irok hanem anyukam miatt. Sajnos apu tavaly januari infarktusos elvesztese utan most erte aggodom. Regota cukorbeteg de amig aput apolta ⁄SM miatt⁄ nem nagyon foglalkozott magaval. Szedett gyogyszert de most mikor vegre sikerult orvoshoz kuldeni kiderult… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ez attól függ, hogy mióta van cukorbetegsége édesanyjának, és milyen esetleges szövődmények alakultak ki. Ha ilyen nincs, akkor a magas vércukor sikeresen kezelhető, megfelelő… Még több

  • T. Doktornő, 35 éves nő vagyok, szoptatom a kisbabám, Dopegyt-et szedek, napi 4-et 6 óránként, mégis…

    T. Doktornő,

    35 éves nő vagyok, szoptatom a kisbabám, Dopegyt-et szedek, napi 4-et 6 óránként, mégis igen magas értékeket mérek.
    Ma este pl. 167⁄144, 70-es pulzust mutatott az itthoni vérnyomásmérőm.
    Átlagosan 140⁄95 vagy 150⁄100 szokott lenni.

    A szoptatást nem szeretném abbahagyni, pár hónapig még jó lenne kitartani.

    Szeretném megkérdezni, hogy az Ön véleménye szerint mennyire veszélyesek a fenti értékek.

    Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Az a cél, hogy a vérnyomása ne haladja meg a 140⁄80-as értéket, ha szükséges, a Dopegyt adagja emelhető (akár duplájára is, tehát napi 2 gramm-ig, ami 8 tabtlettának felel meg)

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • A nőnek állandó hátfájása van a bal oldalon

    Kedves doktornő.Talán úgy gondoltam,hogy önhöz fordulok kérdésemmel,habár nem tudom merre induljak el.Állandó hátfájásom van már több hónapja,ami éjjel nappal változatlan.Annyival rosszabb az éjszaka,hogy a bal oldalamon ha fekszem akkor 5-10 perc alatt lever a víz.Kb.1 éve volt egy befagyott váll szindrómám… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Panaszai a leírása alapján inkább mozgásszervi eredetűnek tűnnek, javasolom, forduljon reumatológushoz.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Kérdésem a következő: A labor eredményből minden esetben meg lehet állapítani ha…

    Tisztelt Doktornő!
    Kérdésem a következő:
    A labor eredményből minden esetben meg lehet állapítani ha nagy a baj?
    Pld.: tüdő megbetegedései egyéb elváltozások, daganatos megbetegedések.
    Egyébként jó az eredményem csak a col és albumin magas.
    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Biztosan nem lehet megállapítani, sokszor még a gyanút sem kelti fel.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Állandó fejfájás és nyaki panaszok a nőnél

    Tisztelt Dr Nő.Segítségét szeretném kérni. Kb 4 hónapja állandó,mindennapos fejfájásom van egy pontban(a bal fülem mögött kb 3 cm-re)Egyik nap elviselhetően fáj,a másik nap annyira nagyon,hogy bármilyen gyógyszert veszek be rá,akkor sem használ.Belenyilall és akkor egészen a fejem búbjáig fáj.Nem tudom… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Lehetséges a nyaki eredet, első lépésben keressen fel reumatológust!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Jó Napot! Segìtséget szeretnék kérni. 20 éves vagyok és két gyermek anyukàja. Több mint négy hónapja …

    Jó Napot!
    Segìtséget szeretnék kérni.
    20 éves vagyok és két gyermek anyukàja. Több mint négy hónapja  kerestem fel a hàziorvosomat fűlzugàssal kapcsolatban. Rengeteg orvosnál jártam fül-orr-gégészeten, hallásvizsgálaton, koponya ct-n, neurológiai rendelésen, ultrahangon, vérvételen. De a leleteim alapjàn nem talàlják a fülzúgás okát . Folyamatosan zûg a fülem 1000 hrz, 30 hrz-n, hol hangosan hol halkan. Ha hangosan zúg tarkótàji erős szinte kibirhatatlan fàjdalmat érzek és szédülök. Naponta 10 szer is előfordul vagy folyamatosan. Két honapja jobb oldalon észrevettem egy csomót a nyakamban 1cm körüli volt , egy hònapja a sürgősségi osztàlyon voltam ahol 2 cm írtàk le, egy hete 2,7cm làtták az ultrahangon de a vérvétel nem mutatott gyulladást se semmi màst azóta a bal oldalon hátûl is lett egy csomó ami folyamatosan nő és fájdalmas ha forgatom a nyakam. Folyamatosan jàrok fül-orr-gégészetre, de nem mondanak semmit hol az arcom hol a fülem szúrjàk fel. Kaptam beutalót Otoneurologiàra de sajnos budapesten a SEOTK Fül-orr-gégészeten nem fogadnak mert területen kívüli vagyok és sajnos nem àll módómban fizetni mert két gyermek mellet sajnos nincs mindig lehetőség. Jelenleg Nootropil 2400mg port szedek és csak 1 óràra csökkenti a fülzûgas hangerejét. Segítséget szeretnék kérni hogy hova fordulhatnék, és mit tehetnék a tünetek enyhítésére

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos érdemben nem tudok hozzászólni, de ajánlom az alábbi cikket, ami egy hosszabb összefoglalást tartalmaz:
    http:⁄⁄www.fulspecialista.hu⁄ful⁄fulzugas

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Köszönöm a válaszát! Arra gondoltam hogy reggel 7 óra körül még korai lehet a reggeli.Akkor fordul…

    Köszönöm a válaszát!

    Arra gondoltam hogy reggel 7 óra körül még korai lehet a reggeli.Akkor fordul elő ez a panasz ha korán reggelizem.És egy kiadós étkezés is okozhat szaporább pulzusszámot, szívdobogást..A vérnyomásom , pulzus számom jó, kivéve némely reggelt.Nem tudom eldönteni merre is induljak el, mert 48 éves vagyok és a menzeszem is kimaradozik.Azt gondolom egy teljes vérkép most időszerű lehet, bár tavaly voltam ellenőrzésen és minden negatív volt.Nem tudom indokolja e ez a panasz a gyógyszer lecserélését, de minden gyógyszert nagyon nehezen fogadok el és ha nem szükséges mellőzöm az életemből.A Quamatelen kívül mást nem is szedek.Ezt is már csak 2 naponta.Igazán nem tudom mit tegyek.Lehet ez még rosszabb is, ha a gyógyszer okozza?Mire figyeljek hogy pontosan el tudjam dönteni kell e orvoshoz fordulnom?
    Előre is köszönöm a válaszát:Györgyi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ha csak minden második nap szedi a Quamatelt, akkor az nyilván nem igazán indokolt. Hogy okoz, okozhat-e panaszt önnek, azt látatlanban nem lehet megmondani. A panaszok huzamos fennállása vagy rosszabbodása esetén forduljon kezelőorvosához, részletesebb vizsgálat céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Jó reggelt! Lenne egy kérdésem.. régóta "figyelem magam" mikor betegszem le és mikor kapok el fertőzést,…

    Jó reggelt!

    Lenne egy kérdésem.. régóta "figyelem magam" mikor betegszem le és mikor kapok el fertőzést, legyen az nátha például és azt vettem észre, hogy szinte mindig akkor leszek beteg amikor elkezdem nyomatni a vitamint, akár gyümölcssaláta akár bogyó formában és ez kezd megijeszteni. Nem azért kezdtem most gyümölcsöt enni ,mert éreztem hogy gyenge vagyok, csak szilveszterkor csinálok mindig egy jó nagy adag gyümölcssalátát tele mindenféle gyümölccsel és tegnap nagyon nem voltam jól émelyegtem és nagyon hevesen vert a szívem, azt hittem pánikrohamaim vannak, de mára begyullald a torkom, szóval gondolom ezek a tegnapi tünetek a lappangó tünetek lehettek. Mit gondol miért betegszem le pont mindig akkor amikor vitamint kezdek szedni bármilyen formában? A fő ételeim főként váltakozva rizs, hal, tészták.. tehát nem vagyok túl nagy zöldség evő,heti 2x viszem bele a vacsiba vagy reggelibe a zöldségeket, gyümit napi 1et azért megeszek, de ha nagy dózisban viszem be a szervezetembe akkor lebetegszek.így is nagyon vékony testalkatú vagyok hála a genetikának, viszont szeretnék egészségesebben élni és nem szeretnék tésztán élni. Nem nagyon értem ezt, ha az immunrendszeremet erősíti a vitamin miért betegszem meg pont mindig akkor? Kíváncsian várom a válaszát! Tímea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Nem hiszem, hogy a gyümölcsöknek szerepe lenne a légúti fertőzésekben, ha van összefüggés, azt valahol máshol kell keresni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Kb 3 éve szedek Quamatel tablettát, 20 mg-ot naponta.Mostanában nagyon levertnek…

    Tisztelt Doktornő!
    Kb 3 éve szedek Quamatel tablettát, 20 mg-ot naponta.Mostanában nagyon levertnek érzem magam, és reggeli után erős szívdobogás érzésem van.Okozhat szívpanaszokat ez a gyógyszer?Köszönettel:Györgyi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Bizonyos ritmuszavarok előfordulhatnak, konzultáljon kezelőorvosával.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Azt szeretném megkérdezni, hogy a Nebibeta vagy a Tanydon okozhat -e fokozott álomtevékenységet,…

    Tisztelt Doktornő!

    Azt szeretném megkérdezni, hogy a Nebibeta vagy a Tanydon okozhat -e fokozott álomtevékenységet, intenzív álmodást.
    Köszönettel: Kitti

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Előfordulhat, de nem jellemző.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Üdvözlöm Doktornő Egy kérdéssel fordulok önhöz, kérem válaszoljon , ha teheti. 35 éves, 180 cm magas…

    Üdvözlöm Doktornő
    Egy kérdéssel fordulok önhöz, kérem válaszoljon , ha teheti.
    35 éves, 180 cm magas férfi vagyok.
    1 évvel ezelőtt mértek egy kicsit magas vérnyomást nálam, 150⁄90 körülit. Azóta egy picit jobban odafigyelek magamra, meg ha tehetem, akkor mozgok.Fogyasztok gyógyteákat is, pl galagonya hajtásvég, citromfű... stb
    Ma beugrottam a Media Markt-ba és kipróbáltam kíváncsiságból a vérnyomásom. Többszöri méréssel és jó márkájú gépekkel mérve 123⁄73 86-os pulzus, illetve 132⁄61 82-es pulzust mértem 5 perces időintervallumban. Citizen márkájú gépek voltak, tehát nem egy alap minőség, nem csuklós mérő. Kérdésem, hogy ön szerint ez normális érték, mert a második diastol nekem alacsonynak tűnik.
    Várom tiszteletteljes válaszát.
    Üdvözlettel: Nagy E

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Egyrészt a vérnyomás dinamikusan változó érték, másrészt az otthoni használatra szánt vérnyomásmérők a diastolés (2. érték) vérnyomást gyakran alacsonyabbnak mutatják. Ennek oka az, hogy a hagyományos mérésnél a hallható pulzus elhalkulását mérjük, míg ezek a mérők a teljes eltúnést rögzítik. Nincs jelentősége, nem kell foglalkozni vele.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Dr.-nő! 35 éves 2 gyermekes édesanya vagyok.A problémám az lenne hogy a májértékeim emelkednek.Hasi…

    Kedves Dr.-nő!

    35 éves 2 gyermekes édesanya vagyok.A problémám az lenne hogy a májértékeim emelkednek.Hasi Uh.-negatív lett.A háziorvos szerint epe probléma ,diétázzak.Nincs problémám azzal,hogy mit eszem.Nincs puffadás,hasmenés,szorulás.
    2011,11,25 :GPT:38
    GGT:84
    2013,11,04:GOT:83
    GPT:92
    GGT:231
    AP: 168
    Mikrobiológia laborba dolgozom vírusokra minden negatív lett.
    Valóban hagyjam annyiba a dolgot?Engem kicsit aggaszt,hogy emelkedik az érték.Válaszát köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Hepatológussal kellene konzultálni, hogy mi okozza a laboreltéréseket, ön is tudja, hogy nem csak vírusos eredet jöhet szóba.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt doktornő! Tanácsot szeretnék kérni gyomor panaszaimmal kapcsolatban. Nagyon sokszor kapok gyomorrontás.…

    Tisztelt doktornő!
    Tanácsot szeretnék kérni gyomor panaszaimmal kapcsolatban. Nagyon sokszor kapok gyomorrontás. Bármilyen ételt megeszek és érzem,hogy jólesett már az emésztő gyógyszer sem segít, nagyon begörcsöl a fejem és már csak a hányás segít és ez elég gyakran előfordul.Azt szeretném kérdezni ,hogy a doktornő mit tanácsolna milyen orvost keressek fel, vagy milyen vizsgálatokat kell elvégeztetnem?
    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Gasztroenterológus (gyomor-bél szakorvos) felkeresését javasolom.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! szeretném kérdezni hogy a Betaloc helyettesíthető e Coverexszel.köszönettel. Ihnátyikné…

    Tisztelt Doktornő!
    szeretném kérdezni hogy a Betaloc helyettesíthető e Coverexszel.köszönettel. Ihnátyikné Edina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Így direktben nem, egészen más típusú gyógyszerekről van szó.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Rutin,2 évente esedékes kontrollra vettek fel,magas vérnyomás,subcl. steal s.,epilepszia…

    Tisztelt Doktornő!
    Rutin,2 évente esedékes kontrollra vettek fel,magas vérnyomás,subcl. steal s.,epilepszia átnézésére-általában 3 nap.
    Első délután szóltak,hogy sózzak,alacsony a véremben a nátriumszint(113).Sóztam,nem lett jobb,másnaptól már Salsol+2Nacl infúziót kaptam. 9napig ez volt,az infúzió és a rengeteg sósperec mellett se lett 121 fölött.4-6napon a bejövetelkor 3,8 Káliumom 3,1-re csökkent,így káliumos infúziót is kaptam.
    A Co-Prenessát Prenessára állították át,a Trileptalt Kepprára.
    Hazajövetelkor nátrium 130 kálium 4,0 viz na92mmol⁄l.
    Jav:sürgősen keresse fel háziorvosátSe Na és K kontrollja,ill. Se ozmol és Vi nátrium kontroll miatt!
    Dec 11 óta 8kilót fogytam(akkor feküdtem be)pedig ettem a bentiekből szinte mindent a kenyér kivételével.A BMI 41 tehát sajnos van miből.Vércukrom 4,2 viszont sokat iszom,éjszaka is kétszer felkelek.-ürítése arányos a bevitellel.
    Elnézést hosszú leírásomért,háziorvosom a jövő hét 2.felében lesz csak.
    Örülök,hogy fogyok,itthon oda is figyelek,nem gyors ez a tempó?
    Mitőllehet ez a panaszmentes natriumcsökkenés?Remélem,csak a gyógyszerek okozták,bár emelkedhetett volna gyorsabban is a rengeteg sósperec ill. infúzió hatására.A sok ivás nem lehet a cukorbetegség jele úgy is,hogy jó a vércukorértékem?
    Milyen tempóval fogyhatok?A kórházba nem mondták azt,hogy gyors,de nem szeretném erről az oldalról is rongálni magam.
    Köszönöm segítségét!
    Ildi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, ami a nátrium és kálium-értékeket illeti, ezt alaposabb kivizsgálás nélkül, látatlanban nem lehet megmondani. Ami a testsúlycsökkenést illeti, annak mértékéről nehéz nyilatkozni, mert lehet, hogy jó része oedema (visszatartott víz) volt, ennek kürülése okozta. Mielőbb alapos anyagcsere kivizsgálás indokolt.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • A Lavestra, Betaloc szedése mellett is magas a vérnyomása, orvoshoz menjen?

    Tisztelt Doktornö!

    Az alabbiak miatt fordulok önhöz. 3 es fel hete szültem harmadik babamat, normal szülessel. Elsö fiamnal, 10 eve nem volt vernyomasgondom, a masodiknal, 5 eve, vegig szedtem a gyogyszert terhesseg alatt, de mindig a hatarertek körül mozgott, vegül csaszarozni kellett,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Javasolom, hogy végezzenek ABPM-vizsgálatot, ez pontosabb képet ad vérnyomásértékeirõl és ennek alapján lehet beállítani az optimális kezelést.

    Üdvözlettel