A betegek kérdései (18105)

  • Tisztelt Doktornő! Azt szeretném kérdezni, hogy diclofenak hatóanyagú tabletta szedhető -e Nebivolol…

    Tisztelt Doktornő!

    Azt szeretném kérdezni, hogy diclofenak hatóanyagú tabletta szedhető -e Nebivolol és Tanydon mellé.
    Válaszát köszönve boldog új esztendőt kíván korrekt válaszai állandó olvasója.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A Diclofenac csökkentheti a Tanydon hatását, a Nebivolollal nincs kölcsönhatása. Javulást és önnek is Boldog új évet kívánok!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő!Az előbbi kérdésemkor elfelejtettem elmondani,hogy gyerekkoromban,12 évesen Megacolon…

    Tisztelt Doktornő!Az előbbi kérdésemkor elfelejtettem elmondani,hogy gyerekkoromban,12 évesen Megacolon műtét-sorozaton estem át.Ennek lehet köze esetleg az első üzenetben leírt problémámnak?Akkor bélkivezetésem is volt.Válaszát köszönöm és Békés,Boldog Új Évet kívánok!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    ld. előző válaszomat

  • Tisztelt Doktornő!Én egy 38 éves férfi vagyok.Évek óta küszködök erős bélgázoktól és folytonos puffadástól,ami…

    Tisztelt Doktornő!Én egy 38 éves férfi vagyok.Évek óta küszködök erős bélgázoktól és folytonos puffadástól,ami alaposan megnehezíti a mindennapjaimat.Ám az utóbbi időben-már kb. egy éve is lehet-a hasam jobb oldala egyre beesettebb,a köldöklukam-ezt nem tudom másképpen fogalmazni-szóval a köldöklukam belseje,ami eddig üres volt,most kezd betelni valamilyen betüremkedéstől,ami olyan mintha a jobb oldali hasfal apadása miatt kerülne oda.Elnézést,hogy ennyire laikusan,és közönségesen fogalmazok,csak próbálom körbeírni,amit érzek.Ráadásul mostanában a bélgázok is egyre inkább nehezebben távoznak.Szemmel láthatóan horpadt a jobb oldali hasfalam,és közben a köldököm környékén vagy az alatt-mellett kissé kipúposodik a hasam.Nagy fájdalmat ugyan nem érzek,de állandó feszülés,puffadás afféle erősen nyomó szúró érzés van úrrá,ami igencsak szenvedést okoz szinte minden pillanatban.Szóval a tünetek és netes olvasgatásaim alapján nagyon félek egy lehetséges borzasztó,gyógyíthatatlan betegségtől,nevezetesen a bélelhalástól,vagy a ráktól!Kedves doktornő!Tudom,hogy ilyen csekély információ alapján nehéz bármit is mondania,de mégis kérem adjon valami támpontot az elképzelésemről.Mi lehet a bajom.Félek.Válaszát köszönettel és tisztelettel várom!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Következő kérdésével együtt értékelve, nem kell feltétlenül a legrosszabbtól tartania, de minél előbb (már az egy év alatt hamarabb is kellett volna) részletes személyes gasztroenterológiai kontroll vizsgálat javasolt.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! 33 éves nő vagyok, mostanàban symbicort inhalator utàn felmegy a pulzusom 90, néha…

    Tisztelt Doktornő! 33 éves nő vagyok, mostanàban symbicort inhalator utàn felmegy a pulzusom 90, néha 100 fölé. Van hogy cetirizin tabletta szedése után is. Általàban 1 óra alatt jobban leszek. Ma is így jártam, de a pulzusom nem ment le, sőt erős mellasi szorítàst éreztem. Sűrgősségi osztàlyon vizsgáltak, pulzus még 105 volt, ekg viszonylag jo volt, de az orvos felhívta a figyelmemet, hogy a lapos t miatt vizsgàltassam ki magam. Sinus ritmus, kp. Tengelyállás, fr: 94⁄ min II-III a vf-ben lapos T, V2,V4: lapos T hullamok, isoel. st Kérdésem,hogy ez vslóban italhat angina pectorisra, és magas puzus váltotta ki a tüneteket? Vagy Ön szerint mi az összefüggés? Várom válaszát! Köszönettel: Kata Nagyon Boldog Újévet kívànok

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A szapora szívverést a Cetirizin is kiválthatja, mint már írtam és ön is olvashatja a gyógyszerleírásban. A T-hullámok alakja önmagában nem utal szívbetegségre, elektrolit (kálium, magnézium) eltérése is okozhatja.
    Önnek is boldog új évet!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Drága Doktornő! Problémámat és kérdésemet igyekszem a lehető legtömörebben megfogalmazni. Tinédzser…

    Drága Doktornő!

    Problémámat és kérdésemet igyekszem a lehető legtömörebben megfogalmazni.
    Tinédzser koromban kezdődtek szívritmuszavaraim, és körül-belül 1.5 évvel ezelőtt ez jelentősen tovább romlott. 26 éves vagyok. Eleinte csak be-be dobbant nagyon erősen a szívem, mára már érzem azt is, hogy kihagy (megszédülök, megszorul a mellkasom, tompa nyomásérzés), majd pár erős ütés után újra rendesen ver; nagyon erősen beüt; párat szaporán üt nem ritmikusan; van, hogy egészen nap azt érzem, hogy "valami nincs ott rendben", furcsa érzés van egészen a torkomig. A tüneteket elősegíti, ha sóhajtok, ha oldalt fekszem, ha lehajolok pl. a cipőmet felhúzni. Ezek a tüneteim dióhéjban. Szeretném kihangsúlyozni, hogy nem vagyok stresszes, nyugodt életem van és egészségesen élek.
    1 évvel ezelőtt felkerestem a területi kardiológust, alapos ultrahang és holter után a szakvéleménye az volt, hogy a szívem nagyon rugalmas és az egyik vitorlám enyhén prolabál, de semmi komoly baja nincs. Meg is könnyebbültem. De ahogy a tüneteim fél év után kicsit rosszabbodtak, visszamentem az orvoshoz, és újabb vizsgálat után ismét megnyugtatott. Concor tablettát kaptam 2.5 mg-ot. Azóta jelentősen javult a helyzet, de még mindig nem az igazi.
    Kérem a Doktornő őszinte véleményét, hogy Ön szerint lehet-e veszélyes egy ilyesfajta ritmuszavar (ha egyáltalán ezt annak hívják)? Valamint, hogy érdemes-e kivizsgáltatnom más szakorvossal is, lehetséges-e az, hogy valamit nem vett észre a kivizsgáló szakorvos?
    Halálfélelmem van minden egyes alkalommal, mikor ilyeneket produkál a szívem, nagyon félek. A tünetek minden nap jelentkeznek, mikor milyen formában. Nagyon megvagyok ijedve, félek, hogy ez még rosszabbodhat, főleg, hogy ilyen rohamosan rosszabbodott.
    Köszönöm a válaszát előre is!
    Tisztelettel: Judit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    A leírt ritmuszavar feltehetően semmi veszélyt nem jelent, de a mitralis prolapsus és bármely panasz, tünet esetén időszakos kontrollvizsgálat ajánlott. Ha egy éve történt a kivizsgálásra, akkor itt az ideje a kontrollnak, amely a jelen állapotot rögzíti.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Dr. Nő! 20 éves férfi vagyok és a Glükózszintem 6,4 volt ami 0,2 több a kelleténél. Nagyon…

    Kedves Dr. Nő!

    20 éves férfi vagyok és a Glükózszintem 6,4 volt ami 0,2 több a kelleténél. Nagyon meg vagyok ijedve, súlyos ez nagyon??? Panaszaim nincsenek.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Egy laboreredmény önmagában nem mond sokat, érdemes megismételni illetve kétség esetén vércukor terhelési vizsgálatot végezni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Zsuzsa, az éhomi inzulinom 55⁄2-25⁄ Ezenkívül ugye a panaszom hogy állandóan éhes vagyok,2óránként…

    Kedves Zsuzsa,


    az éhomi inzulinom 55⁄2-25⁄
    Ezenkívül ugye a panaszom hogy állandóan éhes vagyok,2óránként ennem kell,depresszió,idegesség,sokat iszok és pisilek.
    Visont az orovos erre annyit mondott hogy a tulsulytol van és attol magas az inzulin,hogy sokat eszek.Erre lennék csak kiváncsi,hogy ez lehetséges-e.

    Köszönöm
    Timi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, továbbra se tudok önnek érdemben válaszolni, tanácsom sem változott az előző levele óta, bízza a kérdés eldöntését diabetológus szakemberre.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Cardio ct leletben minimális atherosclerosis mire utal?

    Tisztelt Doktornő!

    Cardio CT leletemen az alábbiak olvashatók: a bal főtörzs ép, átmérője 3,8 mm-. A LAD kp szakaszán apró meszes plakk, mely a lument érdemben nem befolyásolja, a CX-OM ágrendszerben, valamint a domináns jobb coronária lefutás mentén érdemi atherosclerotikus folymat nem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Szerencsére ez egy csaknem teljesen normális anatómiai kép, az eltérés minimális. Ennek a teljesen normálissá válása nem igazán valószínű, de a további romlást meg lehet… Még több

  • Tisztelt Doktornő, voltam háziorvosomnál ai azt mondta azért van magas éhomi inzulinom,mert sokat…

    Tisztelt Doktornő,


    voltam háziorvosomnál ai azt mondta azért van magas éhomi inzulinom,mert sokat eszek és mert az utobbi időben hiztam.Lehetséges ez?
    Homa:14,4

    Köszönöm válaszát
    Timi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ennyi adatból látatlanban nem tudok válaszolni, célszerű lenne, ha problémájával diabetológushoz fordulna.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Jó estét doktor nő!!! Férjem sürün panaszkodik jobb felöl melkasi fájdalomra, vérnyomása is magas és…

    Jó estét doktor nő!!! Férjem sürün panaszkodik jobb felöl melkasi fájdalomra, vérnyomása is magas és a szivverés is sokszor szapora,néha fullad mind aki nemkap levegöt! Kapott vérnyomés csökkentöt és nyugtatüt is (bedoxin,prinelap,bromazepán) szedi rendszeresen és mégi rosszul érzi magát! Mit tanácsol mi lehet a gond?? Üdvözlet.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Feltehetően az első gyógyszeres kezelés (mint általában) nem oldott meg minden problémát, ez olykor hosszabb időszakot, több orvosi vizsgálatot igényel. Mielőbb konzultáljanak férje kezelőorvosával!


    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • jo napot! reggel miotta felkeltem erős mellkasi és nyaki szurást érzek és nagyon fáj mit lehetne tenni?

    jo napot! reggel miotta felkeltem erős mellkasi és nyaki szurást érzek és nagyon fáj mit lehetne tenni?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni. A panaszok huzamos fennállása vagy rosszabbodása esetén forduljon orvoshoz, részletesebb vizsgálat céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt doktornő!!! Az ekg vizsgàlatom kérném ki a véleményét! Sin.ritmus95⁄min.,PQ;146ms,QRS;96ms,Qtc403ms,ST…

    Tisztelt doktornő!!! Az ekg vizsgàlatom kérném ki a véleményét! Sin.ritmus95⁄min.,PQ;146ms,QRS;96ms,Qtc403ms,ST V2-3-ban 0,5mm.asc.jell.elev.,többi elv.isoelktr.,T-hull. V2-6-ban csúcsosabb.poz.,többi elv.poz. előre is köszönöm vàlaszàt. Boldog újévet kivànok!!!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Érdemi kóros eltérés nincs az EKG-n a leírás szerint.

    Önnek is boldog új évet!


    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Lehetséges ilyen betegség 24 évesen?mert hogy azért ez miatt van bennem erősen félelem

    Lehetséges ilyen betegség 24 évesen?mert hogy azért ez miatt van bennem erősen félelem

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Bármi lehetséges, de ez nagyon kevéssé valószínű.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő!Furcsa lüktetést érzek magamban!Nemtudom honnan jön,àllandóan keresem a forràst!3hónapja…

    Tisztelt Doktornő!Furcsa lüktetést érzek magamban!Nemtudom honnan jön,àllandóan keresem a forràst!3hónapja voltam hasi uh.àn,és 2hónapja EKGn!Mindent rendven talàltak,bàr bennem felmerült màr a hasi verőér szükület mivel ha a telefon a hasamra teszem mozog a telefon!Mi lehet ez?komoly?Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Csak korábbi válaszomat tudom ismételni: személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni, konzultáljon kezelőorvosával!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Cetirizine hatása lehet a magasan tartó pulzusszám

    Tisztelt Doktornő! A következő lenne a problèmàm. 33 éves nő vagyok, az elmúlt hetekben többször hírtelen felmegy pulzusom, van hogy csak 90-ig, de nèha 100 fölé is, aztàn mondjuk egy óra múlva jobban leszek. Azóta érzek ilyesmit, mióta Kb 2 hónapja allergia miatt kaptam injekciót ügyeleten. A nevét… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A Cetirizinnek lehetnek ilyen mellékhatásai, javasolom, konzultáljon kezelőorvosával!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Drno! Mielott megjonne a havi bajom verzik az orrom Kb 1-3 nappal elotte,kis mennyiseg hamar…

    Tisztelt Drno!
    Mielott megjonne a havi bajom verzik az orrom
    Kb 1-3 nappal elotte,kis mennyiseg hamar elall a verzes.
    Az utobbi idoben sok analizist vegeztek minden rendben volt.
    Vernyomasom nincs.
    Nogyogyaszok nem foglalkoztak vele.
    Engem megis zavar.
    Utalhaat ez vamalire?
    Koszonom

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, látatlanban nem tudom megítélni, esetleg még forduljon fül-orr-gégészhez!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves doktornő! Én érdeklődtem pár napja a Neocitran használata felől. A náthámon ugyan sokat javított,…

    Kedves doktornő!

    Én érdeklődtem pár napja a Neocitran használata felől. A náthámon ugyan sokat javított, ám a tegnap este bevett adagtól enyhe hasmenésem lett, amire egy szem lopediumot vettem be. Ugye nem gond, hogy ezt a kettőt még ha kicsit több mint egy nap csúszással is, de együtt használtam?
    Ha mégis baj, mi történhet?

    Köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Szerintem semmi baj nem történhet.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Dr.nő!A háti csigolyámon találtak egy hemangioma-t,ebben a magasságban a gerinc melletti terület,ha…

    Kedves Dr.nő!A háti csigolyámon találtak egy hemangioma-t,ebben a magasságban a gerinc melletti terület,ha megnyomódik beleszúr a szívembe.Később mellkas nyomást érzek,nehézlégzéssel, elkezdek fuldokolni-öklendezni,ha széthúzzák a gerincemet,vállamat nyomkodják folyadék-nyál jön ki belőlem,de sokszor megáll a nyaki résznél és akkor még a nyak csigolyánál is meg kell nyomkodni ,hogy kijöjjön a felesleges folyadék,gáz(böfögés).Lépcsőzéskor egyre nehezebben bírok feljönni,mindig nehézlégzésem és szívembe szúrás megy.Kérdésem az lenne,mi lehet a problémám? Mitől van ennyi folyadék, felesleges gázbuborék bennem és milyen vizsgálatokat kellene elvégeztetnem? Betegségem:mitralis prolapsus és insuficiencia

    Várom mielőbbi válaszát.
    Köszönöm,Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni. Javasolom, forduljon kezelőorvosához, aki az ön adatainak ismeretében és személyes vizsgálat alapján meg tudja határozni a további elvégzendő vizsgálatokat és ezek eredménye alapján szükség szerint a kezelést.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Jó napot Dr. nő ! Azt szeretném kérdezni hogy csináltathatok e ajak piercinget fülporc piercinget vagy…

    Jó napot Dr. nő !
    Azt szeretném kérdezni hogy csináltathatok e ajak piercinget fülporc piercinget vagy microdermal piercinget úgy hogy lyukas szívvel születtem ? Antibiotikumos kezelés gondolom mindenképp kellene ! Meg még az lenne a kérdésem hogy semmiféle szájban el helyezkedő piercingem nem lehet ?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Szerintem ez a kérdés túl van ragozva, cselekedjék legjobb belátása szerint.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt doktornö szeretném meg kérdezni ha reggel fél concort kávé vagy tea ivás után 5 percel veszembe…

    Tisztelt doktornö szeretném meg kérdezni ha reggel fél concort kávé vagy tea ivás után 5 percel veszembe okozhat e mellékhatást vagy semlegesitheti e gyogyszer hatását.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Véleményem szerint nem.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa