A betegek kérdései (17928)

  • Kedves Doktornő!

    Elhúzódó fülzúgásom miatt MR vizsgálaton jártam. Ez alapján úgy tűnik, a fülzúgás oka arcüreg, illetve középfül gyulladás lehet. Szerepelt azonban valami más is a leleten, amiről nem tudom eldönteni, hogy kell - e vele foglalkoznom a továbbiakban. Megtenné, hogy elolvassa?… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ezek kicsi, nem friss, kis ér eredetű eltérések az agy fehérállományában, amelyek, mint a vélemény is írja, valószínűleg semmilyen jelentőséggel nem bírnak. Kétség esetén… Még több

  • Tisztelt Doktor Nő! Ma van a 3. napja hogy fáj a bal oldalamnál. A mellem alatt a bordámnál. Talán ott…

    Tisztelt Doktor Nő! Ma van a 3. napja hogy fáj a bal oldalamnál. A mellem alatt a bordámnál. Talán ott ahol a lép és a máj található. Ilyen furcsa feszítő érzést érzek. Mintha valami belül nyomna és ha szűk lenne rám a ruha. De nem az. Kicsit fáj csak. Nem elviselhetetlen. Inkább kényelmetlen és kellemetlen. 22 éves nő vagyok és még nem volt komoly bajom. Mi lehet velem? Aggódom és félek.. Ön szerint mi lehet a gond. És milyen vizsgálatokra számítsak? Válaszát előre is köszönöm. Gabriella

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni. A panaszok huzamos fennállása vagy rosszabbodása esetén forduljon kezelőorvosához, részletesebb vizsgálat céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves doktornő! 35 éves nő vagyok. 3 hete volt egy akut hólyaghurutom,elkezdtem az gyógyszeres kezelés…

    Kedves doktornő!
    35 éves nő vagyok. 3 hete volt egy akut hólyaghurutom,elkezdtem az gyógyszeres kezelés mellett a sok. A folyadék fogyasztást,ami azt jelenti,hogy előtte napi 1 l,emeleten napi 4-5 l javarészt ásványvíz,tea ( csalán ) bio áfonyalé. Már jól vagyok napi 2 l folyadékot iszom,amiben a na
    pi 2 dl áfonyalé még mindig szerepel. Kérdésem az lenne és a mai napig olyan,hogy mitől lehet az,hogy a betegségem 4. napján a jobb szemem alatt olyan mint ha meg lenne püffedve és karikás lenne,de csak q jobb alatt,a bal szemem alatt semmi gond. Mikor vissza mentem kontrollra az urulógushoz és mutattam,azt mondta ha vesétől lenne,akkor mind a két szem alatt püffedt lenne. Akkor mitől lehet ez ön szerint?
    Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm. Szép estét.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Sajnos, látatlanban nem tudom megítélni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktor Nő! Azzal a kérdéssel keresném meg,hogy 4 évvel ezelőtt a bal lábszáramon a boka felett…

    Tisztelt Doktor Nő!

    Azzal a kérdéssel keresném meg,hogy 4 évvel ezelőtt a bal lábszáramon a boka felett erősen bevörösödött a bőröm,nagyjából tenyérnyi helyen.Ez a vörösség,hol alábbhagyott,hol ismételten fellángolt,és közben mindig egyre nagyobb területen jelentkezett,majd a jobb lábamra is átterjedt.Jelenleg mindkét lábszáram első felét a térdtől egészen a bokáig borítja ez a vörösség,amely bizonyos helyeken centralizálódva erősebb jelenlétet mutat.Nagyon sok orvos látta már,de egymásnak ellentmondóan nyilatkoztak.Többen ekcémára gondoltak,de számos szer kipróbálása után sem változott az állapotom.Jelenleg természetes hatóanyagú krémmel próbálkozom mondhatni sikertelenül.A lábszáram kézzel végigsimítva,a bőr alatt apró hólyagokat lehet érezni amelyek,ha felszínre jönnek belőlük folyékony váladék ürül,majd kezd leszáradni,de idővel ezek a hólyagok újra megjelennek és kezdődik előröl a folyamat.
    Szeretném Doktor Nő segítségét kérni,hogy Ön szerint mi lehet ennek a hátterében,milyen irányban érdemes tovább vizsgálódni,esetleg,ha Praxisa során találkozott hasonló problémával milyen terápiát,illetve milyen hatóanyag tartalmú gyógyszert javasol.
    U.I.: Tisztában vagyok vele,hogy ez nem az Ön szakterülete,de esetleg valami féle belgyógyászati problémára nem utalhat-e?Cukorbeteg vagyok.64 éves ffi.

    Segítő Válaszát előre is Hálásan Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni, javasolom, forduljon diabetológiai illetve bőrgyógyászati szakrendeléshez.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! 9 éves koromban volt először migrénem(látótérkiesés+fejfájás), abban az időben…

    Tisztelt Doktornő!

    9 éves koromban volt először migrénem(látótérkiesés+fejfájás), abban az időben elég gyakran előjött ezzel a 2 tünettel, aztán egyre ritkább lett. 11 éves koromban egyszer lezsibbadt az egész bal oldalam(tényleg minden,még a nyelvem is), látótérkiesésem is volt de nem fájt a fejem. Egyszer valamikor volt, hogy rosszul éreztem magam, nem tudtam rendesen beszélni és szavakat kimondani. 11 éves korom óta szokott fájni a szívem és a fejem hátsó része(mindkettő szúró, nyomó érzés, elkezd fájni,elmúlik néhány másodpercre,megint fáj,elmúlik és így tovább...). Kicsivel több mint egy éve voltam kivizsgáláson, ott annyit mondtak, hogy enyhe szívritmuszavarom van, de nem mondták, hogy kéne gyógyszert szednem. Tavasszal(március körül) ismét látótérkiesésem volt, a bal karom lezsibbadt és az arcom bal oldala. Májusban magas vérnyomás miatt összeestem. Nem szoktam gyakran elájulni,eddig életemben 2x történt meg. Eddig ennyi problémám volt,a fej és szívfájás még most is tart,elég gyakori(minden nap van).Most 15 éves vagyok. Lehet,hogy csak a migréntől van, vagy lehet komolyabb baj is?

    (Nem iszok kávét,alkoholt meg hasonlókat és nem is dohányzok,egészséges ételeket eszem,nem szeretem az édességeket és társait)

    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Részletesebb gyermekneurológiai és gyermekkardiológiai szakrendelésen való kivizsgálás javasolt, minél előbb, az eltelt 6 év kicsit így is hosszú idő volt, érdemi vizsgálatok nélkül.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztel Doktornő! Én egy általam aggasztónak vélt laboreredménnyel kapcsolatban, szeretném a tanácsát…

    Tisztel Doktornő!

    Én egy általam aggasztónak vélt laboreredménnyel kapcsolatban, szeretném a tanácsát kérni. Amit rólam tudni kell, hogy egy 38 éves nő vagyok, és 7 gyermeket szültem. 14 éves korom óta éves rendszerességgel van vesemedence gyulladásom. Mindegyik szülésemet meg kellett indítani, kb. 2-3-héttel korábban, mert a vesém nem bírta. Elég sűrűn előfordult a Coli baktérium is a vizeletemben. Kb 2 hete voltam laborvizsgálaton, akkor az volt az eredmény, hogy sok baktérium a vizeletben. A házi orvosom azt mondta, csak akkor kell majd gyógyszeres kezelés, ha genny is lesz. Ma megint készült egy labor, aminek a kicsillagozott eredményei a következők a vérben: 21420 Koleszterin: 5,4 mmol⁄L, a vizeletben pedig: Nitrit-Pozitív, Vvt⁄haemoglobin 1+, 22540 Mikroszk. veizeletüledék 4-5 vvt, 2-3 gennysejt, sok bakt. Természetesen utána néztem a neten, és valamennyire már jártas is vagyok benne. Pont ez aggaszt, hogy mindenhol azt írják, hogy vizelettenyésztést kell csinálni, és antibiotikumos kezelés kell rá, és én is ezt gondolom. Ha megerősít ebben, akkor a segítségét megköszönném, és ha esetleg egy tanácsot is tudna nekem adni, hogy hová forduljak.

    Üdvözlettel, Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Egyetértek önnel, javaslatom, hogy keressen fel egy hozzáértő háziorvost, még inkább vesebetegségek kezelésében is tapasztalt belgyógyászt.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Főorvosnő! Véleményét,javaslatát szeretném kikérni!Körülbelül 2-3 hónapja kezdtem el magamon…

    Tisztelt Főorvosnő!
    Véleményét,javaslatát szeretném kikérni!Körülbelül 2-3 hónapja kezdtem el magamon érezni,hogy terhelésre fulladok. De pihentetésre ez a fulladás megszűni. Sajnos mostanában már egyre sűrűbben vannak ezek a terhelésre jelentkező,pihenésre szűnő fulladásaim.3 Éve pajzsmirigy túlműködésem volt.1 Évig metothyrint szedtem. 2 éve már nem szedem a metothyrint. Ezzel a fulladással felkerestem a háziorvosom aki kért egy pajzsmirigy vizsgálatot aminek az eredménye negatív lett.
    2011.05.26.
    Cardio UH: 29mm gyökben 16mm-re kissé meszesebb ao. bill. JK. 30mm Mitr. bill. elülső vitorlája prolabal.
    Méretek: DD. 53mm. DS. 32mm. EF. 69% Septum. 11mm. HF: 11mm.
    BP. hossz.40mm. Jp. hossz. 38mm.
    Mitralis beáramlás: E.70mm⁄s A:56mm⁄s
    BK-i kiáramlási sebesség: 100mm⁄s V. max: 130 mm⁄s
    Tricuspidalis beáramlás szabályos. Segmentalis fali mozgászavar nincs.
    Vélemény: Enyhe fokú MPS. Norm. nagyságú szívüregek. Jó balkamra systoles functio.
    2011.05.31
    24 órás EKG montírozás:
    Supraventikuláris ektópia:Ritkán előforduló SVES ütések és SV tachycardia⁄paroxizmus
    Ventrikuláris ektópia: ritkán előforduló VES ütések
    Naponta 5mg Nebiletet és napi 2 tbl-Moduxint írtak fel. Azóta a moduxin javaslat miatt évente megyek csardiológiai vizsgálatra,de csak a javaslatot kapom meg és csinálnak egy EKG-t.

    Főorvosnő szerint nem lenne jobb esetleg egy újabb ultrahang vizsgálatot elvégezni?
    Megkerestem a kezelő kardiológusomat is ezzel a problémával,de „süket fülekre” találtam.
    Válaszát előre is köszönöm!
    Üdvözlettel: B.László

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A közeljövőben esedékes endokrinológiai kontrollvizsgálaton kívül beszéljen kardiológusával is, 2 év alatt változhatott az akkor normális állapot (elsősorban Holter illetve terheléses vizsgálat javasolt).

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Gyors kérdés: Akinek hipertóniája van annak nyugalmi körülmények között sem lehet…

    Kedves Doktornő!

    Gyors kérdés: Akinek hipertóniája van annak nyugalmi körülmények között sem lehet normális (120-130 systole) a vérnyomása?Vagy lehet csak többnyire a nem normális kategóriába esik.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Inkább az utóbbi.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Üdvözlöm, augusztus 10-én válaszolt kérdésemre, melyben javasolta, hogy egy komplex anyagcsere vizsgálaton…

    Üdvözlöm, augusztus 10-én válaszolt kérdésemre, melyben javasolta, hogy egy komplex anyagcsere vizsgálaton vegyek részt. Kérem javasoljon ilyen helyet, akár fizetőst is, mivel az interneten nem találtam. Köszönettel, Márk

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ajánlom pl. az alábbi linket:
    http:⁄⁄telkiegeszsegcentrum.hu⁄anyagcsere-betegsegek-vizsgalata

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • TISZTELT DOKTORNŐ! VÉLEMÉNYÉT SZERETNÉM KÉRNI ÉDESANYÁM BETEGSÉGÉRŐL.PITVARI FIBRILLATIO ÉS FLUTTER KOD I-48 HO. IDÜLT OBSTRUCTÍV TÜDŐBETEGSÉG, K. M. N. KÓD J-449O. ARTÉRIA CAROTIS ELZÁRÓDÁSA. KÓD I-652O. KRÓNIKUS VESEELÉKTELEN. NAGYON VIZESEDIK .MOZOGNI ALIG TUD. MINDEN KIS MOZGÁSRA ISZONYUAN FULLAD.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, ezek súlyos betegségek, önök nem tehetnek egyebet, mint hogy bíznak a kezelőorvosok tevékenységében és végrehajtják az orvosi útmutatásokat, gondosan ápolják,… Még több

  • Tisztelt Doktornő! Olyan kérdésem lenne,hogy lehet e a patikában olyan fertőtlenitő tablettát kapni,ami…

    Tisztelt Doktornő!

    Olyan kérdésem lenne,hogy lehet e a patikában olyan fertőtlenitő tablettát kapni,ami a vizre jó.A faluban rossz minőségű az ivóviz a hidroglóbusz miatt.Volt olyan tanács,hogy igyak palackos vizet.

    Az ételek is nehezen főnek,mert kemény a viz,sok benne az ásványi anyag-tartalom.
    Baromfit pl egyáltalán nem tudok késziteni,de egyébként is zavaros időnként.

    Más megoldás valóban nem létezik?

    Válaszát köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ezt a kérdést kolléganőmnek már feltette, teljesen egyetértek az ő véleményével.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves doktornő! Sajnos pánikbeteg vagyok és a fő szorongási forrásom oka a szívem,pontosabban a hirtelen…

    Kedves doktornő!
    Sajnos pánikbeteg vagyok és a fő szorongási forrásom oka a szívem,pontosabban a hirtelen szívhaláltól való félelmem.
    Járok pszichológushoz,de még nagyon az elején vagyunk a kezelésnek,így nem sok javulást érzek még.
    pulzoxymetria:SpO2:99-98-98%
    Ekg:98⁄min,sinus ritmusmPQ:147 ms, QRS:92ms,iseoel ST-k,poz T-k
    Ekg monitorozás:Ritmuszavar nem észlelhető
    Echocardiographia:Aortagyök:25mm.Ao. bill. szabályos.A mitr.bill. echodensebb,de jól kinyit.BP:37mm.Septum hátsófal norm vastagok,jól mozognak.BK:32,50 mm,EF:60%, E⁄A:78⁄63. Ao.Vmax. 1,5 m⁄s.Pulm. Vmax. 1,1 m⁄s. Norm színes doplerel.Segmentális falmozgászavar nincs.Pf.nincs
    Puha-sejtes légzés.Tachycard,ritmusos szívhangok,korós zörej nem hallható.Alszár oedema nincs.

    Végeztek korábban rajtam Holter vizsgálatot,akkor derült ki a tachycardiám,egyébként végis sinus ritmus volt,helyenkétn sinus tachycardia.
    A mitrális prolapusuom már évek óta meg van,a tachycardia 2 éve van nálam mióta pánikbeteg vagyok.
    Arra kapok 1⁄4 concort.25éves vagyok.A koleszterinem emelkedett volt,de a diétának köszönhetően jelentős javulást értem el,így arra gyógyszert nem kell szednem.Családomban nem fordult még elő ilyen.
    Vérvizsgálat:Negatív

    A kérdésem az lenne,hogy kell-e tartanom a hirtelen szívhaláltól?
    Rendszeres szűréssel kiszúrható-e az ezt okozó szívbetegségek?
    Értem itt ezalatt szívultrahang,ekg.
    Vagy milyen vizsgálatot csináltassak még esetleg?

    Válaszát előre is köszönöm:Egy szenvedő pánikbeteg

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    A leletei alapján önnek semmilyen kockázata nincs a hirtelen szívhalálra, de a pánikbetegségét biztosan eredményesebben kellene kezelni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Valóban okozhat eltérést a nem megfelelő méretű mandzsetta használata a kapott eredmény…

    Kedves Doktornő!

    Valóban okozhat eltérést a nem megfelelő méretű mandzsetta használata a kapott eredmény tekintetében. Konkrétan az én esetemben: a mandzsetta normál méretű (22-32 cm-es kar) az én karom körfogata meg 38 cm. Ez a különbség már okozhat eltérést?Illetve az izgulás megdobhatja a végeredményt akár 15-20 HGmm-el is?Én már amikor felrakom a vérnyomás mérőt érzem, hogy elkezd verni a szívem és kiver a víz.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Mindkét kérdésére "igen" a válasz, de persze mandzsettából van nagy méretű is, az izgalom okozta vérnyomás emelkedés kiszűrhető tartósabb vérnyomás monitorozás (ABPM) alkalmazásával.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Azt szeretném kérdezni, hogy Iboprofent be lehet-e venni béta-blokkolóval együtt?…

    Tisztelt Doktornő!
    Azt szeretném kérdezni, hogy Iboprofent be lehet-e venni béta-blokkolóval együtt? Esetleg van-e valamilyen káros hatása? Bevettem egy szemet,m ert nagyon fájt a fejem és érdeklődni szeretnék,remélem nem lesz gond.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Bevehető együtt, az Ibuprofen csökkentheti a beta-blokkoló hatását.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! 32 éves nő vagyok, nagyon sok rossz ért mostanában. Erős szorongás, nyugtalanság…

    Tisztelt Doktornő!

    32 éves nő vagyok, nagyon sok rossz ért mostanában. Erős szorongás, nyugtalanság van rajtam. Lehet, hogy ez okozza a 100-110 közötti pulzusértéket, mert a vérnyomásom 108⁄75 volt. A Doktornő szerint ez nagyon magas?

    Köszönöm: Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ilyen körülmények között (szorongás, nyugtalanság), semmiképp sem kirívóak ezek a pulzus illetve vérnyomásértékek. Lazítson, esetleg vegyen be valami enyhe nyugtatót!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves doktor nő! Egy hónapja kezdődött egy bal oldali fájdalomam a köldöktől kb 1 cm-re.Tüneteim:csak…

    Kedves doktor nő!

    Egy hónapja kezdődött egy bal oldali fájdalomam a köldöktől kb 1 cm-re.Tüneteim:csak 1 pontom ha benyomom fáj szúró feszülő érzés ez akkor is jelenkezik amikor járok olyankor olyan érzés mintha húzódna a bőr a hasamról illetve olyan mintha egy csomó lenne a hasamban.Jelzem,hogy sérvem biztos nincs mivel azt megnéztem egy sebésszel. A nyáron júliusba is ilyesmi fájdalmaim voltak csak a jobb oldalon akkor bélparazitákat találtak nálam amit ki is kezeltettek.Visszajöhetnek a paraziták ilyen hamar?A doktor nő szerint mi lehet?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Mindenképpen személyes orvosi vizsgálat lenne indokolt, hátha a parazita-kiirtás nem volt teljesen eredményes.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Olyan problémám lenne,mintha légszomjam lenne,de nem kapkodom a levegőt meg semmi…

    Kedves Doktornő!

    Olyan problémám lenne,mintha légszomjam lenne,de nem kapkodom a levegőt meg semmi ,csak nagyokat kell sóhajtanom,meg néha mellé ásítanom,hogy érezzem,hogy lejut a levegő.Régebben kezeltek pánikbetegséggel,3 éve derült ki,hogy Mitrális prolaps.⁄II. fokú,ill vannak extráim,amire nem szedek gyógyszert,mert néha hetekig nincs,néha pár napig elég sok,de az orvos szerint erre nem kell gyógyszer,max,magnézium.34éves vagyok,magas,vékony lány és elég hipohander.Sokszor szúr a szívemnél egy ponton is.a vérnyomásom alacsony.100⁄60 általában a pulzusom 64 nyugalmi állapotban.Néha erősen ver,de ritmusosan,olyan mintha kiakarna esni,de inkább ez izgalmi állapotban jelentkezik.Ez a fajta légszomj szíveredetű ön szerint vagy inkább megint csak pánik?Köszönöm válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Az ilyen típusú panaszok nem utalnak szervi szív-eredetre, inkább pszichés eredetűnek tűnnek. Kétség esetén keresse fel kezelőorvosát!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő!

    A legutóbbi vérképem eredményei:
    direkt bilirubin 26,4 μmol⁄l;
    WBC 3,3 Giga⁄L;
    limfocita 0,89 Giga⁄L,
    basofil 1,80 %,
    vörösvérsejt 4,1 Tera⁄L,
    LDL koleszterin 3,56 mmol⁄L.
    Ez mire utalhat? 3 éve kb. félévente elmegyek… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni. Javasolom, forduljon kezelőorvosához, aki az ön adatainak ismeretében és személyes vizsgálat alapján… Még több

  • Kedves Doktor Nő! Azért fordultam Önhöz, mert tanácsra,véleményre lenne szükségem. Páromnak körülbelül…

    Kedves Doktor Nő!

    Azért fordultam Önhöz, mert tanácsra,véleményre lenne szükségem. Páromnak körülbelül 6 éve vastagbél-gyulladást diagnosztizáltak(Colitis ulcerosa-Crohn betegséget). Sokat olvastam a betegségről,meg nagyon sokat jártunk orvoshoz is az elmúlt 1 évben,mert nagyon fellángolt a betegség. Az orvosok biológiai kezelést kezdtek nála, már 5.-nél tart. Beszéltünk párommal még régebben a gyerekvállalásról, de nem sikerült még sajnos. A sok szteroid, meg a betegség közre játszhat ebben, vagy nem befolyásolja, és más úton kezdjünk el kutatni.Sajnos ez a betegség elég sok stresszt hoz ki belőle,hirtelen haragú lett, és ez rám is nagyon kihat. Inkább a stresszes háttér állhat emögött? Valamint érdekelne, hogy ez a betegség genetikailag mennyire örökölhető?

    Köszönöm előre is válaszát!
    Kata

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Sajnos ezen a területen nem vagyok járatos, javasolom, forduljon gasztroenterológushoz.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt doktonö szeretném meg kérdezni hogy negyyed concorral lehet e alkohol inni és ha igen milyen…

    Tisztelt doktonö szeretném meg kérdezni hogy negyyed concorral lehet e alkohol inni és ha igen milyen modon mert 10 éve nem ittam semmi féle alkohol mert mivel gyogyszer után nem merttem tudom mértékel kel hogy gyogyszer hatákonyságát csökkenti e sinius tachycardia extrasystole diagnoztizáltak.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Mértékkel fogyasztható alkohol a Concor szedése mellett.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa