A betegek kérdései (18105)

  • Tisztelt doktornő! Múlt héten voltam vérvételen, magamtól megyek minden évben, hogy minden rendben van-e.. Az…

    Tisztelt doktornő!
    Múlt héten voltam vérvételen, magamtól megyek minden évben, hogy minden rendben van-e..
    Az egyetlen számomra aggasztó dolog a trombocitaszámom, ami 690 lett.
    Elmentem utána a háziorvosomhoz, hogy mégis mit jelent ez, mert magasabb, mint kellene lennie, aki csak annyit mondott, hogy akkor kéne aggódnom, ha kevesebb lenne, az hogy magasabb nem jelent semmit.. őszintén megmondom nem nyugodtam meg teljesen, így érdeklődnék, hogy tényleg ne foglalkozzak vele? vagy valamit jelent ez a magas szám?
    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Kérdésével kapcsolatban bővebbet olvashat az alábbi linken:
    http:⁄⁄www.hazipatika.com⁄laboreredmenyek⁄trombocita⁄86

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! 47 éves nőbeteg vagyok, MPS okozta regurgatio miatt évente veszek részt UH-os ellenőrzésen.…

    Kedves Doktornő!
    47 éves nőbeteg vagyok, MPS okozta regurgatio miatt évente veszek
    részt UH-os ellenőrzésen. A legutolsó vizsgálatom tegnap előtt volt, amelyen
    a visszafolyást a vizsgáló orvos III-as fokozatúnak ítélte. Januárban volt
    az előző vizsgálat, ahol a visszafolyást egy másik orvos enyhének I-II diagnosztizálta, kihangsúlyozva, hogy az MPS nem betegség csak állapot és nem kell ebből drámát csinálni. Jelenleg nincsenek ezzel kapcsolatos panaszaim, így nagyon meglepett a hirtelen
    rosszabbodás, bár tudom, hogy ez a vizsgálat elég szubjektív.
    Nagyon meg vagyok ijedve, mivel a fentieken túlmenően 17 éves koromban volt már endocarditisem is, amelyet bakteriális fertőzés indikált.
    A legutolsó lelet:
    Norm. tág szivüregek. Jó systolés és diastoles bal kamra functio. Jó jobb kamra functio. Jó falmozgások.
    Mitrális bill. szerkezete fellazult, mindkét vitorla a pitvarba prolabál, közepes fokú insuffitientiát okozva.
    Enyhe foko tricuspidalis regurgitatio, becsült kisvérköri nyomás norm. Pericardialis fluidum thrombus nem
    látható"-
    A vizsgálatot végző orvossal abban maradtunk, hogy 3 hónap múlva kontroll vizsgálat javasolt, de kilátásba helyezte a billentyű cserét a nem túl távoli jövőben.
    A feniekkel kapcsolatban kérdezném, hogy Doktornőnek mi a javaslata
    a következő lépést illetően és milyen tünetekre kell odafigyelnem, amely
    haladéktalanul orvosi beavatkozást igényel?
    Várom szíves visszajelzését és tanácsát.
    Köszönette, Mona

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Nem valószínű, hogy valami érdemi rosszabbodás történne az elkövetkező 3 hónapban, de ha úgy érzi, hogy fáradékonyabb, légszomja van, rendszertelen szívverést érez, forduljon a megbeszéltnél hamarabb kezelőorvosához.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Elnézést kérek de a leletet tegnap kaptam, postán. 2014 januárba megyek. kontrollra .T H László

    Elnézést kérek de a leletet tegnap kaptam, postán.

    2014 januárba megyek. kontrollra .T H László

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Az első levelében írt értékelésen szerepelt így a dátum:
    Generál Heart Rates

    101668 QRS coplexes 45 Minimum at 04:21:25 17 jul
    Lehet, hogy rossz volt a dátumbeállítás.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Vese eredmény eltérések miatt konrollra megy

    Küldöm a további adatokat a leletből:
    Ventriculars (V.F.E.I) Supraventiculars (S.J.A.)
    38 Isolated 8 Isolated
    1 Couplets 0 Couplets
    0 Bigeminal cycles 0 Bigeminal cycles
    0 Runs totaling… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    ld. előző válaszomat :)

  • Tisztelt Doktor Nő.. Szeretném kérni következő leletem értelmezését,számomra. Ez egy 24 Órás EKG. Generál…

    Tisztelt Doktor Nő..

    Szeretném kérni következő leletem értelmezését,számomra.

    Ez egy 24 Órás EKG.

    Generál Heart Rates

    101668 QRS coplexes 45 Minimum at 04:21:25 17 jul
    0 Pacad beats(<1%) 75 Average
    40 Ventriculáris beats (<1%) 141 Maximum at 11:06:18 16 j
    19 Supraventiriculár beats (< 1% 9725Beats in tachycardia<100bpm
    0 BB beats 1% 10% total
    0 Junctional beats 1% 12666 beats bradycardia>60bpm
    0 Aberrant beats 12% total
    0 % of total time in AF⁄AFL 1.72 seconds max R-R
    <1% of totál time classified

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ha jól látom, a vizsgálat júliusban történt, miért vált most ilyen sürgőssé?
    Amellett, hogy nem sikerült mindent pontosan leírnia a számítógépes elemzésből, a kulcs a következő levelében lévő összefoglalásban van, nevezetesen, hogy néhány ártalmatlan ritmuszavaron kívül semmi érdemi eltérés nincs.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Vírusoktól és a fertõzésektõl nem valószínû, hogy véd a gumikesztyû

    Tisztelt Doktornő. Egészségügyben dolgozom és a munkahelyemen a másik emeleten sok betegnél hányás hasmenéssel járó állapot jelentkezett, érdekes mert 3 emeletes a részleg ahol dolgozok és csak egy emeleten van fertőzés. Most aggódok nagyon mert gyerekem van aki még nagyon kicsi és félek hogy hazaviszem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Szerintem mindent megtesz, hogy elkerülje az ebből a forrásból származó fertőzést elkerülje.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • kedves doktor nő ! múlt hét óta magas a vérnyomásom , ált. 110-120 között volt múlt héten 145-147 is…

    kedves doktor nő ! múlt hét óta magas a vérnyomásom , ált. 110-120 között volt múlt héten 145-147 is volt .. igazából kórházba kísértem egyik ismerősöm akinek nagyon magas volt a vérnyomása.. aznap este egy horror film után(amin rettegtem ) megmértem a vérnyomásom és 140felett volt ..azóta magas minden nap ..tegnap meg ma már 130felett volt de ez is zavar ..ön szerint ez csak ideg miatt van és saját magamnak okoztam ezt ?. ez csak ideiglenes lehet ? van hogy megmerem többször és 124 de később 137 aztán megint csak 120-130 között van . ajánlottak fehér fagyöngy teát de azt olvastam ideg alapon létrejött magas vérnyomásosnak nem ajánlott . a szájpadlasom is feszül pár napja és tegnap óta az orrom is . ez lehet vérnyomásmiatt ? nagyon stresszes fiatal lány ! köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Az ön által leírt értékek nem túl magasak, a stressznek szerepe lehet ebben az emelkedésben. A fagyöngy teáról nem tudok véleményt mondani, az egyéb tünetei pedig aligha értékelhetők látatlanban.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Egy 17 éves fiú vagyok. Tesi órán 800m-t szoktunk futni időre, utána széldülni…

    Tisztelt Doktornő!

    Egy 17 éves fiú vagyok. Tesi órán 800m-t szoktunk futni időre, utána széldülni szoktam és volt, hogy a futás vége fele, foltokat láttam. Ez mitől lehet? Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni, forduljon orvoshoz, személyes vizsgálat és részletesebb kivizsgálás céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • kedves doktornő azt szeretném még kérdezni öntől hogy ha a szív kamrájának összehuzódási és elernyedési…

    kedves doktornő azt szeretném még kérdezni öntől hogy ha a szív kamrájának összehuzódási és elernyedési funkciójának a képessége nem megfelelő úgyértem csak nagyon alacsony százelékban működik az okozhat lábdagadást? válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Igen.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Láz, kiütés és csomók a vastagbélgyulladás velejárói

    Kedves Doktor NŐ!
    Tegnap este irtam Önnek, a párommal kapcsolatban akinek vastagbélgyulladása van és újból előjöttek a tünetei, ma visszamentünk a gaqsztroentrologushoz. Igazából azt mondta szedje tovább a Bedenofalkot, mert a tünetek amiket tegnap irtam (izületifájdalmak, csomók a lábban, láz,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Szerintem kérdezzenek meg egy másik gasztroenterológust is, sajnos én - pláne látatlanban - nem tudok érdemi választ adni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Miért kell Ezetrol, Xeter és Nitro-Dur gyógyszereket együtt szedni?

    Tisztelt Doktornő!
    Korábban írtam a szívkatéterezésemről, s annak eredményéről.
    Örültem, hogy a koszorúerek tulajdonképpen épek. Írtam a meglévő asztmámról, hörgőtágulatról, enyhe fibrózisról, gerinsérvemről.
    Most már nagyon elbizonytalanodtam: a helyi kardiológus szakorvos is örült,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A szédülés lehet akár a nem megfelelő értékű vérnyomástól, ezt mindenképpen kezelni kell, emellett a koleszterin csökkentése, az általános megelőzésre az aszpirin is szükséges.… Még több

  • Tisztelt Doktornő!Szeretném megkérni,arra hogy meg tudja-e magyarázni a következőt,hogy pontossan mit…

    Tisztelt Doktornő!Szeretném megkérni,arra hogy meg tudja-e magyarázni a következőt,hogy pontossan mit jelent és hogy veszélyes betegség-e:PSVT recidivans.insuff valv.aortae gr ll.insuff valv.mitralis gr l.baloniranje PMK.Cor comp.Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    PSVT recidivans= visszatérő rohamszerű bizonyos típusú szapora szívverés
    Insuff. valv. aortae gr. II. =mérsékelt fokú aorta billentyű elégtelenség
    Insuff. valv. mitr. gr. I. = enyhe fokú kéthegyű billentyű elégtelenség
    baloniranje PMK = ezt nem tudom
    Cor comp.= egyensúlyban levő szív
    Hogy ez milyen fokú eltéréseket jelent egy adott esetben, azt személyes vizsgálat ítélheti meg, javasolom, forduljon kardiológusához.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő!Az lenne a problémám,hogy lassan 2 hónapja,mindig puffadok,savas böfögés,bélkucorgás…

    Kedves Doktornő!Az lenne a problémám,hogy lassan 2 hónapja,mindig puffadok,savas böfögés,bélkucorgás mindig erősen,savam sokszor a torkomban érzem.Fél éve kontaminált vékonybél syndromát állapitottak meg.Nem tudom hogy ehhez ezek a tünetek velejáróak e?Renni rágotablettát vettem,kicsit segit a sav ellen.Szénsavas italok,édeségek,füszeres ételeket viszont kerülöm.11.-én megyek gasztorenterologiára.Refluxom lehet ?Addig is tudna nekem segiteni,hogyan szüntessem meg a panaszaim,gyógytea esetleg?Köszönöm válaszát.Üdv:Dóra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Látatlanban sajnos továbbra sem tudok önnek érdemben válaszolni, várja ki a gasztroenterológiai vizsgálatot.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő!elég stresszes típus vagyok,és a kérdésem az,hogy ez az állandó feszültség okozhat…

    Tisztelt Doktornő!elég stresszes típus vagyok,és a kérdésem az,hogy ez az állandó feszültség okozhat -e olyan tünetet mint a kezekbe és tenyérbe érzett izomláz.ez már egy hónapja tart.történtek laborvizsgálatok de minden negatív,ön szerint okozhat a stressz ilyen tünetet?köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Bár ez nem jellemző, de a stressz nagyon sokféle tünetet okozhat.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Háziorvos nem jó gyógyszerekkel kezeli a vastagbélgyulladást

    Tisztelt Doktor Nő!
    Párom vastagbél gyulladásban szenved, és most ősszel újból előjöttek a tünetei, elmentünk orvoshoz aki budenofolk gyógyszert illetve habot irt fel, korábban amikor diagnosztizálták a betegséget akkor a medrol szteroidos gyógyszer hamar hatott. Most viszont körülbelül 1 hónapja… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Azt javasolom, hogy gasztroenterológust keressenek fel, vagy ugyanazt, aki most javasolta a gyógyszert és mondják el azt, amit ön leírt, vagy keressenek egy másik szakembert. Még több

  • Jó estét kívánok Tisztelt Doktornő! 37éves 1 gyermekes anyuka vagyok! 2008ota szedek vérnyomáscsökkentő…

    Jó estét kívánok Tisztelt Doktornő!

    37éves 1 gyermekes anyuka vagyok! 2008ota szedek vérnyomáscsökkentő gyógyszereket.
    Olyan gondom van hogy a bal lapockám tájéka illetve belül talán alatta napok óta fájdogál. Meg nem húztam, meg nem fázítottam, és beteg sem vagyok! Volt már 1 hónapja körül ilyen, kentem Fastum géllel meg lóbalzsammal de egyenlőre nem használ. A legjobban az aggaszt hogy este minta egy halvány érzést olyat vettem volna észre hogy a hüvelyk ujjam és a mutató ujjam bizsergett. Kalmopyrint vettem be az este, végülis jót aludtam.Reumatológushoz nov 4re kaptam ídőpontot! Talán nem megfelelő helyre Írom levelem a Doktornőnek, de szeretném megkérdezni hogy a Drnő mit gondol ez összefügghet a szívemmel? Ez ügyileg kellene aggódnom?
    Válaszát előre is nagyon megköszönöm!
    Üdvözlettel és tisztelettel:Kristin

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Panaszai nem utalnak szervi szív-eredetre, inkább mozgásszervi (csigolyák, gerinc, izomzat) eredetűnek tűnnek, a szíve miatt ez nem ad okot aggodalomra.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Értem,azt hogy egyesével jelentkezik e azt nem tudom csak azt érzem van olyan hogy 2-3percenként jelentkezik…

    Értem,azt hogy egyesével jelentkezik e azt nem tudom csak azt érzem van olyan hogy 2-3percenként jelentkezik pár másodpercre egy pillanatra szinte gondolom ha nem egyesével jönne akkor szólt volna dr úr picit megnyugodtam! Még annyit hogy betalocot irt fel dr úr 3x10mg minden nap
    Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    ld. előző válaszomat

  • Köszönöm válaszát,azt nem tudom hogy hányasával jelentkezik annyit érzek hogy elég sűrűn van olyan hogy…

    Köszönöm válaszát,azt nem tudom hogy hányasával jelentkezik annyit érzek hogy elég sűrűn van olyan hogy 2-3percenként de pár másodpercig érzem dr úr nem mondta hogy egyesével jelentkezik,a concort helyett betalocot irt 3*10mg kicsit megnyugodtam kőszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Nagyon szívesen.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • A szegycsont alatti görcsök, tompa fájdalom epebetegségre utal?

    Tiszteletem!

    Sok internetes keresgélés után úgy döntöttem segítséget kérek. 27 éves férfi vagyok, 82 kg, ülő munkát végzek. Az utóbbi 3-4 hónapban (mióta új munkahelyem van) 4-5 napi rendszerességgel de néha rendszertelenül szokott megfájdulni a gyomrom. Először gyomorfekélyre gyanakodott… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ez inkább gyomor-eredetűnek tűnik, lehet, hogy gyomorsavtúltengése van. Konzultáljon ismét a gasztroenterológussal, mondja el neki ezeket a panaszokat.

    Üdvözlettel Még több

  • Tisztelt Dr. Nő Olyan problémával fordulok önhöz több éve szedem a Concortot pár hete olyan erős szivdobogast…

    Tisztelt Dr. Nő
    Olyan problémával fordulok önhöz több éve szedem a Concortot pár hete olyan erős szivdobogast érzek ami csak pár másodpercig tart elmentem cardiologushoz szív ultrahang jó volt terheléses EKG sem volt nagyon rossz viszont rajtam volt a 24oras EKG amiből kiderült ma hogy 1097 extra ütés volt 24 óra alatt másnéven extraszisztolé, ez veszélyes?aggodom nagyon ,válaszát előre is köszönöm!i
    Üdvözlettel:
    Szeremi Regina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ez százalékosan nagyon csekély arány, ha az extrasystolék egyesével jelentkeznek, akkor igazán nincs oka az aggodalomra.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa