A betegek kérdései (17909)

  • Tisztelt Doktornő! Köszönöm az előbbi válaszát. Mivel túléltem, és úgy tudtam, hogy ez a halálos…

    Tisztelt Doktornő!

    Köszönöm az előbbi válaszát.
    Mivel túléltem, és úgy tudtam, hogy ez a halálos adag paracetamol kétszerese, amit egy hónapja bevettem, még az a kérdés foglalkoztat, hogy egyáltalán alkalmas lett volna a paracetamol arra, amiért bevettem?
    Az, hogy ezt túléltem, inkább csoda, és ritka eset, vagy eleve ezt volt valószínűbb kimenetel?

    Köszönettel: Gergely

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Olvassa el az alábbi cikket http:⁄⁄www.tenyek-tevhitek.hu⁄paracetamol.htm, vagy kérdezzen toxikológust.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Egy hónappal ezelőtt öngyilkossági célból egy este bevettem egyszerre 25 gramm…

    Tisztelt Doktornő!

    Egy hónappal ezelőtt öngyilkossági célból egy este bevettem egyszerre 25 gramm paracetamolt, nem fordultam orvoshoz. Annyi történt, hogy kb. 6 óra elteltével hánytam, azóta egy hónapja semmi tünetem nincsen.
    Az a kérdésem, hogy keletkezhetett-e olyan májkárosodásom, ami nem okoz nekem tünetet, de vizsgálat kimutatná?
    Válaszát előre is köszönöm!

    Üdvözlettel: Gergely

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Erről laborlelet és személyes orvosi vizsgálat alapján kellene meggyőződnie.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Drno! Azt szeretnem kerdezni,hogy az meg normalisnak szamit ha a bal oldali comb hajlatomban…

    Tisztelt Drno!
    Azt szeretnem kerdezni,hogy az meg normalisnak szamit ha a bal oldali comb hajlatomban tobb mirigyes csomo erzodik mint a jobb oldaliban?
    A bal oldalon mar honapok ota van egy pici mobilis csomo a combhajlatban (kicsit feljebb).Elmentem a haziorvoshoz azt mondta nem komoly,de adott beutalot egy ekografra es egy vizelet⁄vervizsgalatra.
    Nezelodtem a neten es kicsit megijedtem az miatt amiket irt.
    On szerint elkepzelheto,hogy valami komoly baj legyen mint pl nyirokproblema,leukemia stb?
    koszonom valaszat.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Nem hiszem, hogy a legrosszabbra kellene gondolni, de a kivizsgálás bizonyára választ fog adni a kérdésére.


    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • kedves doktornő mostanában azt tapasztaltam hogy vérnyomásmérés közben egyesével vagy kettesével számol…

    kedves doktornő mostanában azt tapasztaltam hogy vérnyomásmérés közben egyesével vagy kettesével számol visszafele a vérnyomásmérő.doktornő szerint ennek van valami jelentősége?mondjuk az is igaz hogy elég gyenge már benne az elem.válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Javasolom, cseréljen elemet!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Az van hogy ilyen hajnal 3 körül felébredek mert ahogy az öregaszonyok szokták montani hasogat a hátuk vagy derekuk vagy mit tudom de azt érzem hogy alig tudok kikelni az ágybol hogy bevegyek egy brufent meg egy diklofenákot hogy reggel 7 orára jobban legyek mire kell vini a gyereket az oviba. szoval… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, látatlanban nem tudom megítélni, javasolom, forduljon reumatológushoz!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! 60 éves nő vagyok, kb. 8 éve magas vérnyomásra kaptam napi 1 Concor 5mg., Accuzid…

    Tisztelt Doktornő!
    60 éves nő vagyok, kb. 8 éve magas vérnyomásra kaptam napi 1 Concor 5mg., Accuzid 20mg. Egyéb betegségem nincs, nem vagyok túlsúlyos, cukorbeteg, fenti gyógyszerekkel szinte tökéletes a vérnyomásom. Kérdésem a következő, sajnos munkanélküli vagyok, szeretném tudni, hogy a fenti gyógyszereket lecserélhetném e hasonló hatóanyagú, de olcsóbb gyógyszerekre? Hiába vagyok elégedett velük, ha lassan már kiváltani sem tudom őket, mert egyre drágábbak. Előre köszönöm tanácsát, nagy segítség lenne nekem. Tisztelettel és üdvözlettel:
    Anikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Esetleg megpróbálhatja kezelőorvosával a Concor helyett a Bisoprololt és az Accuzid helyett a Co-Renitec-et feliratni, ha ezek is hatékonyan csökkentik a vérnyomását, akkor nyert ügyünk van!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktor Nő !

    28 éves vagyok!Körülbelül három hete minden előzmény nélkül hányingerem van.Először hidegrázás kísérte,majd az elmúlt!Aztán pár napig alhasi vagy gyomor fájdalmaim voltak,majd ez is elmúlt,de a folytonos hányinger megmaradt,sőt evés után mindig erősödött!Az utóbbi… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A stressz mindenképpen befolyásolhatja az állapotát, de a panaszok huzamos fennállása vagy rosszabbodása esetén forduljon orvoshoz, részletesebb vizsgálat céljából. Még több

  • Tisztelt Doktornő! A problémám az,hogy 2 napja éjjel is és nappal is nagyon erőss féloldali villámlásszerű…

    Tisztelt Doktornő!
    A problémám az,hogy 2 napja éjjel is és nappal is nagyon erőss féloldali villámlásszerű fejfájásom van (mely fájdlaomcsillapitóra sem enyhül),és mellette szédülés,és erőss hányinger kínoz.(A vérnyomásom teljesen rendben van) Nem tudom mi lehet ez,minden előzmény nélkül jött. Ön szerint mi lehet? Esetleg migrén,vagy vashiány inkább (mert ha kinyújtom az ujjaimat a köröm alatti rész elfehéredik,s a sáppadtság ,és fáradtság is jellemző) A tünetek alapján Ön mire gondol,és mit javasol,mit tegyek?
    Köszönöm segítségét!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni. Javasolom, keresse fel kezelőorvosát!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! 2 hete kerültem kórházba pitvar fibrilláció miatt és 164⁄97 Hgmm vérnyomással. Ott…

    Tisztelt Doktornő! 2 hete kerültem kórházba pitvar fibrilláció miatt és 164⁄97 Hgmm vérnyomással. Ott ezt sikerült gyógyszerekkel megállítani 10-12 óra alatt. A kérdésem az lenne szükség van-e további vizsgálatokra és milyen kilátásaim vannak a továbbiakban? ECHO eredm.:Ao gyök:37mm, Ao bill.sep:24mm, Bal pitvar:37mm, Dd:57mm, Ds:36mm, EF:66%, A septum:11⁄16mm vastag. E⁄A:1.7, Mitr.DT:236ms, AoVmax.1.57m⁄s,Az ao ÍV:31mm széles. Normális felső határán álló bal kamrai dimenzio,jó globális systoles functio. Vitium nem áll fenn-pericard fluidum nincs. 5 éve szedek gyógyszert magas vérnyomásra melyet eddig sikerült kordában tartani. Most ezeket a gyógyszereket kaptam: 1x100mg retard metoprolol,2x150mg propafenon,1x1 tabl. Coverex AS komb.
    Válaszát köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Az eddiginél is gondosabb vérnyomás-kezelés mellett kardiológiai gondozás, emellett esetleges ritmuszavar ismétlődésére számítva az embólia-veszély megelőzésére valamilyen alvadásgátló adása mérlegelendő.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Orvos Nő! Kérdésem a következő lenne. tegnap este be vettem Flector rapid 50mg.ost mert már…

    Tisztelt Orvos Nő! Kérdésem a következő lenne. tegnap este be vettem Flector rapid 50mg.ost mert már nem bírom lábaim fájdalmát, asérvemtől meg ízűlettől és asztmás is vagyok és magas várnyomásos. olyan fulladásos rohamom volt és 200-as vérnyomás kiugrásom, hogy be fújtam, cordaflex sprével és xanax nyugtatót vettem be, de én szedem rendszeresen Inprestán HCT300mg,12,5.és este cardura 2mg-ost.Az asztmára foxtert és van bereduál is.Vizes ruhával borogattam tarkóm és csuklómat,de lassan ment vissza. Doktor Nő szereint, okozhatta, a FletorRapid granulátum?És még egy kérdésem lenne, nagyon húzza görcs sok helyen indenemet, Mi okozza? szedem, magnéziumot, és még kéne mást is? vagy annyira ki hajtsa vizet az Inrprestan?Kérem segítsen, hogy kéne kezelni magamat?mert sajnos házi orvosom azt mondja ez ezzel jár. Én úgy gondolom, hogy 57-évesen, nem kéne ennyi fájdalommal élni vagy viselni. Köszönöm segítségét. Gondoltam már nyugtatót xanaxot is szedjem 3szor is? Vérnyomás ne ugorjon ki? Őn már engemet egyszer nagyon meg nyugtatott,és ezért fordulok önhöz. Köszönettel Kiss Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni, a különböző, együttesen fennálló betegségek optimális kezelését csak egy önt jól ismerő alapos kezelőorvos oldhatja meg.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Dr.nő! Szeretném kérdezni, hogy mi a különbség a concor és a concor-cor között ?? Köszönöm…

    Tisztelt Dr.nő!

    Szeretném kérdezni, hogy mi a különbség a concor és a concor-cor között ??

    Köszönöm válaszát !

    Marika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ezen már én is gondolkodtam, de sajnos nem tudom megmondani.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt doktornő!

    Előre is elnézést a hosszú szövegért. Szeretném kikérni a véleményét valamiben.
    2013.08.24. (szombaton) Reggel volt egy rosszul létem. Nem tartott sokáig, kb 30 másodperc. Nem tudtam összerakni a mondataimat, nem tudtam értelmesen gondolkodni. Visszafeküdtem,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ezek a tünetek véleményem szerint nem utalnak agyhártyagyulladásra, de a folyamatos szorongás, rémálmok miatt mindenképpen idegi- és pszichés szempontból is alapos kivizsgálást… Még több

  • Tisztelt Doktornö. 71éves férjemnek gyakori kiszámíthatatlan bal bordaív alatti görcsök jelentkeznek…

    Tisztelt Doktornö.
    71éves férjemnek gyakori kiszámíthatatlan bal bordaív alatti görcsök jelentkeznek ami van hogy egy percen belül elmulik de van hogy 15-20 percig is eltart.Ilyenkor sem felállni székröl még segítséggel sem tud.Házi orvos szerint símaizomgörcsök amire csak nospát kell enni.Valo igaz a Nosta szokott segíteni de csak jo pár perc után.Nagyon fél a család hogy ez anginás görcs?Lehetséges-e ez?Ekg a rendszeres orvosi vizsgálatnál nem mutatott semmit.2éve bokatöréssel korházba került mütétre ott is jok voltak a vér és kardio eredményei.Sajnos van vese és epeköve is amit Pécsi vizsgálatnál találtak de azt mondták ugy be van ágyazodva hogy nem kell hozzányulni.Esetleg ez emozdulhatott?Görcsök alatt tehetünk-e valamit amivel nem ártunk neki mert csak állunk tehetetlenül amíg ö szenved.Kérem írja meg hová forduljunk tovább?Köszönettel várom a választ .

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, látatlanban nem tudom megítélni, de elvileg hasi érgörcs (ún. abdominalis angina) is lehet, mindenképpen érdemes szakorvosi kivizsgálást végezni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! 23 éves vagyok és úgy durván 5 éve kezelnek magas vérnyomás betegséggel! A szedett…

    Tisztelt Doktornő!

    23 éves vagyok és úgy durván 5 éve kezelnek magas vérnyomás betegséggel! A szedett gyógyszereim: Ramace 5mg(reggel 1), Nebivolol Pliva 5mg(reggel fél). Az egyik ismerősöm ajánlotta a B3 vitamint,hogy az elvileg hatásos a vérnyomás csökkentésére! Találtam interneten egy étrendkiegészítő kapszulát, bevizsgált és ajánlott termék,ami 640 mg niacint tartalmaz. Ön javasolná-e ezt?

    Előre is köszönöm a segítségét!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, nem rendelkezem részletesebb tapasztalatokkal a homeopatias szerek tekintetében, azt javasolom, hogy forduljon e terület szakemberéhez.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Dr. Taján Zsuzsanna Főorvos Nő!

    Annyit szeretnék kérdezni, hogy légcsőhurut, hörghurut, tüdőgyulladás, tüdőembolia kizárható-e úgy,ha terhelésre nem jelentkezik nehézlégzés? 40 perc futás után és ezalatt nincsen semmilyen tünetem. Éjszaka sem fulladok, de szinte minden reggel… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ilyen típusú kérdésekre személyes vizsgálat nélkül nem lehet érdemben válaszolni. Mindenképpen azt javasolom, hogy forduljon kezelőorvosához!

    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktornő!kb 2 éve pánikbetegséget diagnoztizáltak nálam.Ez annyiban nyilvánult meg,hogy nyugalmi…

    Tisztelt Doktornő!kb 2 éve pánikbetegséget diagnoztizáltak nálam.Ez annyiban nyilvánult meg,hogy nyugalmi állapotban szédültem,magas volt a pulzusom,halálfélelmem volt.Azóta már kigyógyultam,gyógyszert sem szedek,tüneteim,csak erősebb fizikai terhelés után jelentkeznek,és 2 óra hosszáig tartanak.Az este 40percet tornáztam,egyből utána 133⁄80 pulzus 101 volt.utána 3-4 percre,105⁄62 pulzus 88.Még utána vagy 2 órahosszáig éreztem a szívdobogásom,nem tudtam elaludni,hidegrázott,melegem volt,fulladtam,volt 2-3 nagy szívbeütés érzésem is.Torna közben jól vagyok,de mihelyst abbahagyom,jön a rosszullét.Volt már rajtam,24órás ekg kb egy éve,akkor jó volt az ekg-m,bár futás közben 199 volt a pulzusom,és volt több pitvari extrasystole is.Kérdésem lenne,hogy mitől lehetséges ez a terhelés utáni rosszullét?Még mindig a pánik?Vagy valami más?Válaszát köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ez szerintem csak azt jelenti, hogy a szervezete lassabban alkalmazkodik a terhelési változásokhoz. Egyébként nem lehet túl magas szintű a terhelés, ha közvetlenül utána ilyen vérnyomás- és pulzusértékek vannak. Terhelhetőségének pontosabb felmérésére érdemes lenne ergometriát végeztetnie.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves WebDoktornő! AZ alábbiak az értékeim: GOT : 16 referencia: <35 LDH: 242…

    Kedves WebDoktornő!
    AZ alábbiak az értékeim:

    GOT : 16 referencia: <35
    LDH: 242 referencia: 240-480
    CK: 54 ref. <195
    CK-MB 12 ref. <25
    Tropomin: 0.00 ref <0.3

    Nos, azt olvastam különböző oldalakon, hogy a CK-MB-nek nem szabad a CK 6%-nál nagyobbnak lennie, ez az én esetemben 22,2 %, valahol meg azt olvastam, hogy CK-MB⁄CK hányadosnak nem szabad 2,5-3-nál nagyobbnak lennie, ez pedig 0,222222222’., így utobbi esetben nincs gyanú, előbbi esetben pedig van. Ön szerint mi a helyzet? EKg persze semmit nem mutatott ki. De az a 6 százalék zavar nagyon, mert nekem nagyobb a CK-MB 6 százaléknál, a CK-hoz viszonyítva, így gyanú van szívproblémára.

    Mondjon erre véleményt kérem.

    Köszönettel: Gábor

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Nem tudom, mit olvasott, én azt látom, hogy minden feltüntetett értéke a normál tartományban van. Ebből nem gondolnám, hogy bármilyen probléma lenne.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Alapból pánikbeteg vagyok, de mostanában olyan tüneteket produkálok, ami eddig…

    Tisztelt Doktornő!

    Alapból pánikbeteg vagyok, de mostanában olyan tüneteket produkálok, ami eddig nem fordult elő. Látászavar, nyak, hát, állkapocs fájdalom, szédülés. Kontroll vizsgálatokra járok belgyógyászhoz, de már néha úgy érzem, hogy hipohondernek néznek. Nem tudom, hogy mit tegyek. Tényleg lehet, hogy a pánik ennyi tünetet produkálhát?

    Köszönettel: Koppany

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Javasolom, hogy a pánikbetegség miatt az önt kezelő szakorvoshoz forduljon kontrollvizsgálat céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt doktornő! Köszönöm a gyors válaszát. Azt elfelejtettem kérdezni hogy ez még nem "rákos" megbetegedés.Anustol…

    Tisztelt doktornő! Köszönöm a gyors válaszát. Azt elfelejtettem kérdezni hogy ez még nem "rákos" megbetegedés.Anustol 8 cm-re a nyha.foltosan gyulladt kis bevérzésekkel.Az életkorom39 Míg nincs eredmény ideges vagyok. Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Nem, egyáltalán nem valószínű.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Jó napot kívánok doktornő! Olyan kérdésem lenne, hogy az agyhártyagyulladást vérvétel és agyi MR vizsgálat…

    Jó napot kívánok doktornő!

    Olyan kérdésem lenne, hogy az agyhártyagyulladást vérvétel és agyi MR vizsgálat kimutatja?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A kérdésről bővebbet olvashat az alábbi linken:
    http:⁄⁄bhc.hu⁄magan⁄betegsegek⁄betegsegek-a-c⁄agyhartyagyulladas⁄?gclid=CJ_jjZKWy7kCFQTHtAodXUMA6w

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa