A betegek kérdései (17955)

  • Kedves doktornö.2 héttel ezelött szivinfarktusom volt,11 napot töltöttem német korházban.Hazajöttem,felkerestem…

    Kedves doktornö.2 héttel ezelött szivinfarktusom volt,11 napot töltöttem német korházban.Hazajöttem,felkerestem a háziorvosomat.Kértem hogy utaljon a kardiologushoz,azt válaszolta,hogy csak 3 honapos várakozás után kapnék idöpontot.Szerintem szügséges lenne mielöbb megmutatni a leleteimet szakorvosnak.Mit tehetnék ebben az esetben,kihez fordulhatnék segitségért.Válaszát elöre is köszönöm.Eszter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Háziorvosának módjában sürgősséggel kardiológiai vizsgálatra küldeni, ha ez nem lehetséges, magánorvos felkeresése jön szóba.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt doktornő! Lassacskán immárom 2 hete küszködöm a hátam problémájával,21 éves lány létemmre…

    Tisztelt doktornő!
    Lassacskán immárom 2 hete küszködöm a hátam problémájával,21 éves lány létemmre . Kezdetben egyik naprol a masikra semmi különösebb indok nélkül enyhe derék fájást kezdtem érezni , ami pár napra rá elhatalmasodot , és iszonyatos fájdalommal járt, majd mikor orvoshoz fordultam akkor semmi vizsgálat nélkül felirtak nekem inyekciot, aminek a szedése hatástalannak bizonyult , a következö két napra a derék fájdalomra rátársult a gerincem fájdalma is ami mar mozgás képtelené tett igyesen mentöbe kellett mennem ahol egy ujjabb inyekciot irtak fel , aminek a hatása ismét erdménytelen volt , s ismet csak kivizsgálatlan maradtam , a következö másnapra ,már az elözö problémákhoz csatolodot a hatizmaim görcsei amik elviselhetetlen állapotba taszitott az elözö fajdalmakkal, majd ismet mentött híva egy ujabb inyekciot irtak fel , aminek a hatása ismét csak az elözöekhez hasonlo, s ismet elmaradt a vizsgálat , probaltam ket fajta kenöcsöt is ( hütőt, melegitöt) melegvizes palackot , derékmelegitőt, de az eredmény mind rosznak bizonyult , és most csalodottan , fájdalmaktol gyötörten keresem a megoldást hogy esetlegesen megtudjam a gondom alapját , tudom hogy vizsgálat nélkül nehéz ezt megalapitani ,mégis arra kérem ha tud adjon nekem egy kiindulasi alapot amiböl kitudom következtetni a betegségem (nehezett nem emeltem , nem huztam meg az izmaimat , és nemis érzek mashol semmilyen rendelleneséget , csak bizonyos napszakokban felsö hasi fájdalmakat).
    Köszönöm a figyelmét .

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni, forduljon első körben háziorvosához. Ő bizonyára megvizsgálja önt és szükség esetén megfelelő szakrendelésre irányítja. Mielőbbi jobbulást kívánok!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktor nő!
    Én egy 23 éves férfi vagyok, és
    volna egy olyan problémám, hogy pár hónapja olyan panaszokkal küszködöm, ami megzavarja a hétköznapjaimat. Az a baj, hogy általában reggel felkelés után megiszok egy energiaitalt, és nagyon szúr a mellkasom. Gyógyszertárból szereztem be… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Nem egészen értem, ha éjszakai műszakban dolgozik, akkor hogyhogy reggel kel fel? Ha az energiaital okoz problémát, próbálja elhagyni, ha akkor is van panasza, keresse… Még több

  • Tisztelt doktornő!a 121⁄85os vérnyomás normális?illetve a pulzus emelkedhet ha pl. Házi munkát végzek,vagy…

    Tisztelt doktornő!a 121⁄85os vérnyomás normális?illetve a pulzus emelkedhet ha pl. Házi munkát végzek,vagy idegesebb az ember?93.lehet a vérnyomás délután magasabb mint reggel?reggel117⁄73.sajnos nagyon sokat foglalkozom a betegségekkel !valaszat köszönöm !

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ezt egyrészt már kérdezte, másrészt ha sokat foglalkozik a betegségekkel, olvasson kicsit utána, hogyan is működik az emberi szervezet. MI lenne, ha nem emelkedne a pulzus és vérnyomás megterhelésre? Ez a tájékozódás hasznos önnek is, és majd ha gyermekei megkérdezik, tud majd nekik is válaszolni ezekre a kérdésekre.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Dr.Nő! Szeretném megkérdezni, hogy eddig szedtem a controloc-ot gyomorsavra és most váltottam…

    Kedves Dr.Nő!

    Szeretném megkérdezni, hogy eddig szedtem a controloc-ot gyomorsavra és most váltottam a Tisacidre. Szinte ezzel egyidőben állandó fejfájásom lett és ugyan a gyomrom nem fáj de fáradékony vagyok és fáj a fejem. Ez lehet ettől a gyógyszerváltástól????
    Várom válaszát és előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ezt sajnos nem tudom önnek megmondani, jobb lenne kezelőorvosától megkérdezni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Elnézést,azt elfelejtettem hozzátenni,hogy borzasztóan zavar a meleg,ömlik rólam…

    Tisztelt Doktornő!

    Elnézést,azt elfelejtettem hozzátenni,hogy borzasztóan zavar a meleg,ömlik rólam a viz.Ugyanúgy eszek mint eddig,de felszedtem 10 kilót.Amellett állandóan feszült és ideges vagyok.

    Kérdésem hogy ennek lehet e köze az előzőekben (vagy nemrég olvasott):
    Hypothirerosis k.m.n
    Golyva diffusa k.m.n

    Válaszát köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Panaszait endokrinológussal kell megbeszélnie, azokról látatlanul semmiképp sem tudok véleményt mondani.
    A hypothyreosis pajzsmirigy alulműködést jelent, golyva diffusát még nem láttam leírva, de azonos lehet a struma diffusa-val.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő!

    Tudom,Ön nem endokrinologus,de kérem segitségét.
    Ezekkel az iránydiagnozisokkal lettem beutalva pajzsmirigy vizsgálatra (UH+vérkép):
    Tiszta Cholesterinomae,Subklinikai Hypothirerosis

    Az izotop vizsgálat eredménye:

    Lelet:Jobb… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A struma az a golyvát jelenti, a diffuza pedig, hogy nem körülírtan, hanem egészében nagyobb a pajzsmirigy.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! 23éves vagyok, nem dohányzom, nem iszom alkoholt. Viszont elég sok problémám volt⁄…

    Tisztelt Doktornő!
    23éves vagyok, nem dohányzom, nem iszom alkoholt. Viszont elég sok problémám volt⁄ van az utóbbi időben, elég stresszes a helyzetem. Az utóbbi három napban a fejem eléggé kótyagos, szédelgek, a mai napon pedig fájdogál is.A vérnyomásom 98-113⁄ 58-65 Hgmm között mozog (naponta többször mértem). Normális érték ez, vagy érdemes lenne orvoshoz fordulni vele?
    Köszönettel: egy aggódó lány

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ezekkel az értékekkel nincs baj, a panaszait nem okozzák.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Arra lennék kíváncsi, okozhat-e vérnyomáscsökkentő, illetve béta blokkoló együttes…

    Kedves Doktornő!
    Arra lennék kíváncsi, okozhat-e vérnyomáscsökkentő, illetve béta blokkoló együttes szedése nyelvégést, illetve zsibbadást. Sem fogászati, sem fül-orr-gégészeti hátterét nem találják a panaszomnak, de egy ideje ég és zsibbad a nyelvem hegye, és úgy érzem, mintha fogaim "zavarnák" a nyelvemet. Vérképem normális, amalgám allergiám nincs. Köszönettel.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Nem ismerek ilyen hatást.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt doktornő !kerdesem a következő .ön szerint a 120⁄82 es vérnyomás megfelelő ?34 éves két gyerekes…

    Tisztelt doktornő !kerdesem a következő .ön szerint a 120⁄82 es vérnyomás megfelelő ?34 éves két gyerekes anyuka vagyok.a pulzus 83-87. Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Igen.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelet Doktor Nő! 32 éves nő vagyok.Nem mindennapos,de mostanába sokszor érzem hogy a jobb oldalon…

    Tisztelet Doktor Nő!
    32 éves nő vagyok.Nem mindennapos,de mostanába sokszor érzem hogy a jobb oldalon a halántékomnál mintha pattogna egy ér.mi lehet ez?kb percenként egyet lüktet.elég nyugtalanitó.köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, látatlanban nem tudom megítélni. Ha nagyon zavarja, keresse fel kezelőorvosát.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Érdeklődnék,hogy laborba + tükrözésre egy beutaló mennyi ideig érvényes? Köszönettel: Dia

    Tisztelt Doktornő!

    Érdeklődnék,hogy laborba + tükrözésre egy beutaló mennyi ideig érvényes?

    Köszönettel:

    Dia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Nem tudom, általában egy hónap szokott lenni, de kérdezze meg azt az intézményt, ahova a beutaló szól.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Huszonéves lány vagyok, alapbetegségem Marfan syndroma. Világ életemben szorulással…

    Tisztelt Doktornő!
    Huszonéves lány vagyok, alapbetegségem Marfan syndroma.
    Világ életemben szorulással küzdöttem. Kiskoromban voltam kórházban is kivizsgáláson(laborok és hasi UH történt) azonban, semmi komolyat nem mutattak az eredmények. Azóta is fennálltak ezek a panaszok, de komolyabb gondokat nem okoztak. Azonban az elmúlt pár hónapban már igen. Sokkal nehezebb a székelés, ritkább, esetenként fájdalmas is. Gyakran friss vér látható rajta. Alapvetően gyakori a hasi fájdalom(bélgörcsnek gondolnám a gázok miatt). Emellett előfordul mostanában egy másik, sokkal ijesztőbb tünet. Előfordul többször, hogy olyan érzésem van, mintha egy hatalmas kést szúrnának belém alhas-ágyék részen és olyankor kb 1 percig mozdulni sem bírok, majd spontán elmúlik. De a hasi feszülés, és görcsök szinte már egésznap előfordulnak. Az étkezési szokásaimon is változtattam, de semmi változás nem történt. Rosttablettát is szedtem, szintén eredménytelenül. A háziorvosom nem tudta megmondani, hogy mi okozhatja ezeket, azonban azt mondta Colonoscopia szükséges. Korábban nemi erőszak áldozata voltam így jelenleg elképzelhetetlennek tartom, hogy beleegyezzek... Szeptemberben lesz újra az én gasztroenterológusom(GERD miatt jártam hozzá, ezekről sosem beszéltem), addig máshoz nem is mennék szívesen, benne azért bízok már. Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint mi okozhatja ezeket a tüneteket? Lehet-e valami egészen banális dolog? Vagy milyen diagnózisra számíthatok Ön szerint? Tudom vizsgálat nélkül nehéz, de most kissé meg vagyok ijedve. Válaszát előre is köszönöm!
    Tisztelettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, látatlanban nem tudom megmondani, jó lenne minél hamarabb személyes gasztorenterológiai kivizsgálás, ha nem is mindjárt colonoscopiával kezdve.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktor nő! A barátomnál vérmérgezést állapítottak meg,injekciókat és infúziót kapott. De…

    Tisztelt Doktor nő!

    A barátomnál vérmérgezést állapítottak meg,injekciókat és infúziót kapott.
    De saját felelősségre,hazajött a kórházból!

    Itthon mit tehetek érte,hogy segítsem a gyógyulásban?

    Mit egyen,igyon?

    Válaszát előre is köszönöm!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ez így túl általános, de miután a vérmérgezés életveszélyes is lehet, legjobb lenne, ha rábírná, hogy menjen vissza a kórházba.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Köszönöm válaszát de meg akkor puszilgattam mikor nem nem tudtam, hogy homályos lesz délután azért kérdeztem…

    Köszönöm válaszát de meg akkor puszilgattam mikor nem nem tudtam, hogy homályos lesz délután azért kérdeztem ér e valamit ha maszkot viselek és gumikesztyuben zuhanyoztatom öt ?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Bővebbet olvashat az alábbi linken:
    www.babanet.hu⁄publ⁄baranyhimlo.htm‎

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kézcsókom Doktornő!

    Olyan kérdésem lenne, hogy közvetlenül a bordaívek alatti puffadás vagy hasfeszülésérzet mitől lehet? Főleg estére érződik jobban. Kissé tán izomlázszerűnek tűnik úgy írhatnám körül. Anno márciusban kis mértékű lépmegnagyobbodásom volt. Azóta hasi UH nem készült. Nemrég… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni, próbáljon meg egyezségre jutni háziorvosával, vagy keressen másik doktort.

    Üdvözlettel

  • T.Doktorno!6 éves kislanyomon tegnap délután jöttek ki baranyhimlos pottyok ugyeleten mondtak , hogy…

    T.Doktorno!6 éves kislanyomon tegnap délután jöttek ki baranyhimlos pottyok ugyeleten mondtak , hogy az. Én 35 éves anyuka vagyok meg nem estem át a betegsegen viszont egész délelőtt mar nyugos volt szegenykem így végig puszilgattam.Mar egyszer megúsztam mikor két éves kislányom elkapta mivel maszkban voltam végig.es nem is volt itthon mikor kijött rajta csak másnap találkoztunk. Kérdésem az lenne, hogy most is használják maszkot gumi kesztyűt stb.. vagy mar a puszilgatas miatt felesleges.?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A lappangási időn belül már ki volt téve ön is a fertőzésnek, de a puszilgatás talán tényleg felesleges plusz kockázatot jelenthet.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő ! Pár napja a bal mellkasom alatt 1-2 másodpercig tartó szorításszerűséget érzek naponta…

    Tisztelt Doktornő !
    Pár napja a bal mellkasom alatt 1-2 másodpercig tartó szorításszerűséget érzek naponta töbször is. Ez a húzó érzés nem fáj csak kellemetlen, a hátam és a vállam fáj, gerincferdülésem van. Megijedek, hogy szív eredetű lehet-e? Segítségét előre is köszönöm.
    Edina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A leírás alapján panaszai biztosan nem szervi szíveredetűek, inkább a mozgásszervi eltérésekkel kapcsolatosak.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Szemészeti szakrendelésen kértek teljes laborvizsgálatot,amely értékei közül a fehérvérsejt…

    Kedves Doktornő!

    Szemészeti szakrendelésen kértek teljes laborvizsgálatot,amely értékei közül a fehérvérsejt 4,77 ref.(5-10)és vérsüllyedés 2 ref.(3-12mm⁄h) volt kevesebb.
    Kérdésem az lenne,hogy mi okozhatja ezen eltéréseket,illetve kell e velük foglalkozni a továbbiakban.Tudom,hogy a kérése az,hogy különböző oldalakon tájékozódjak,de szinte mindegyik mást ír.Ezért várnám megtisztelő válaszát.U.i.Mikrobiológiai vizsgálat alapján staphylococcus warneri tenyészett ki.
    Segítségét előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Ezek minimális eltérések, de a Staphylococcus warneri miatt alaposabb vizsgálat is szükséges lehet, mert ritkán ugyan, de súlyos megbetegedéseket is okozhat.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Csókolom. Átlag ember számára érdekes ,szakorvosként mit szól hozzá ? " Bármilyen rákbetegség…

    Csókolom.

    Átlag ember számára érdekes ,szakorvosként mit szól hozzá ?

    " Bármilyen rákbetegség heteken belül gyógyítható Dr. Leonard Cold"

    Videó:

    http:⁄⁄www.youtube.com⁄watch?v=C3PgFqPy-3g

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Panaszokkal kapcsolatos kérdésekre igyekszem válaszolni, de ilyen eszmecseréket nem kívánok folytatni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa