A betegek kérdései (18105)

  • metformin és IR teszt

    Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő,

    Kicsit tanácstalan vagyok, hogy pontosan hova is kell írnom a kérdésemet.

    A lombik program során kiderült, hogy PCOS-em van. Inzulinrezisztencia teszt nem történt, de a tünetek alapján valószínűsíthatő, hogy nincs minden rendben a szénhidrát-háztartásommal… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Ezen a területen nem vagyok járatos, diabetológust vagy endokrinológust kellene megkérdeznie. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Reflux kezeletlenul veszélyes?

    Tisztelt Gasztroenterológus Szakorvos Úr/Holgy!

    27 éves fiatalember vagyok Budapestről.

    És refluxos már körülbelül 10 eve. Kérdésem az lenne, hogy kezeletlenul kilyukadhat a nyelőcső és a gyomor elrakosodhatnak!?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Sajnálom, de nem tudok válaszolni a kérdésére, nem vagyok gasztroenterológus.
    Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Mellkasi Nyomas

    Tisztelt Dr No! Kb ket hete van hogy egesz nap szoritast, nyomast erzek mellkasomon vallamban, van hogy legszomjat erzek. De ha megyek jovok nem lesz rosszabb. Lehet ez sziv eredetu?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! A leírás alapján a panaszok inkább mozgásszervi eredetűnek (gerinc, bordaközti izomzat illetve ideg) eredetűnek tűnnek. Kétség esetén javasolom, keressen fel reumatológust.
    Üdvözlettel… Még több

  • KLÁRI kérdése

    TISZTELT Dr. SZOMBATON VOLTAM A SÜRGŐSSÉGIN , OLYAN IDEGESSÉG FOGOTT EL HOGY SZÉT TUDTAM VOLNA ROBBANNI, VALAMINT A LÁBAM IS REMEGETT, ÉS NEM TUDOM, HOGY EZ MITŐL LEHET. ENNEK HATÁSÁRA MENT FEL A VÉRNYOMÁSOM ITTHON 171-RE A KÓRHÁZBA PEDIG 182/90 VOLT.VÉRT VETTEK ÉS ÉKG CSINÁLTAK. AZ ÉKG EREDMÉNYE s.r.,fr… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt kérdező! A magas D-dimer-szint arra utal, hogy a vér fokozottabban alvad valahol a szervezetünkben, például vérrögösödés alakult ki a tüdő ereiben vagy a láb visszereiben. Mélyvénás trombózis,… Még több

  • laborértékek

    Kedves DRNŐ! ma kaptam meg a laboreredményemet, nagyon kérem segitsen nekem. alapjában a cukrot kihagyva minden jó. kivéve a vizeletben van egy "csillagos " eredményem. mégpedig így van leirva. viz.fvs 500 fvs/ul. Ön szerint mire utal, illetve mit takar ez az érték? kell e idegeskednem?. 20.ára… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Ez azt jelenti, hogy a lelet szerint a vizeletben, vagy a külső környezet szennyezésében több fehérvérsejt van. Emiatt nem kell 20-ig addódnia.
    Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • ÉRDEKLŐDÉS KLÁRI.

    TISZTELT Dr NŐ. TAVALY 3.5 NAPIG VOLTAM LÉLEGEZTETŐ GÉPEN ÉS KB 1 HÉT TELT EL AMIKOR ELKEZDTEK FÁJNI AZ IZMAIM ÉS MÉG MOST IS FÁJNAK. LEHETSÉGES-E , HOGY A LÉLEGEZTETŐ GÉPTŐL FÁJHATNAK AZ IZMAIM.VOLTAM TÜDŐSNÉL ÉS OTT MINDEN RENDBE VAN. A GYOMORNÁL KÉT OLDALT LÉVŐ IZOM IS FÁJ.VÁLASZÁT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Sajnos, látatlanban nem lehet érdemi választ adni. Javasolom, keresse fel kezelőorvosát személyes vizsgálat céljából.
    Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • vérnyomásérték

    Kedves DRNÓ!
    ma kicsit gyengének éreztem magam. megmértem a vérnyomásomat és 18/56 a pulzus meg 69. nem túl alacsony ez? mi okozhat ilyen kevés perértéket?javitok. 118/ 56

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Ez az érték nyugalomban nem túl alacsony, a melegfront is okozhatja. Az automata vérnyomásmérők technika okból alacsonyabb második, úgynevezett „per”-értéket mutathatnak, ennek nincs… Még több

  • Sok gyógyszer

    Kedves Doktornő!
    Köszönöm válaszát, igen valóban nem irtam mennyi volt a vérnyomásom, meg a pulzusom, 2oo / 1oo, ekkor kaptam a Concor-t, amióta szedem, a pulzusom délutánonként 54, 53. Ezt találom alacsonynak.
    Nagyon sok gyógyszert kell szednem, szeretném megkérdezni, hogy Ön véleménye… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Most már csak két fontos adat hiányzik: melyik kiszerelésű (hány mg-os Concor) 1/4-ét szedi, és hogy mennyi a vérnyomása. Felmerül az is, hogy lyan ritmuszavara (pl. pitvarfibrilláció)… Még több

  • Magas vérnyomás

    Kedves Doktor Úr/ Doktornő!
    Normális, átlagos vérnyomásom van 120-130/60 körüli, de sokszor stressz helyzetben nagyon durván megemelkedik. Legutóbb 180/159 volt. Utána 5-10 perccel később miután kevésbé voltam ideges ez lejjebb ment. Ilyenkor nagyon erősen fáj a fejem is. Mivel a napközben mért… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Azt, hogy valójában mi a helyzet a vérnyomásával, leginkább tartós, 24 órás vérnyomásmonitorozással (ABPM) lehet eldönteni. Ha a mért értékek 30%-a 140 és/vagy 90 Hgmm-nél magasabb értékeket… Még több

  • MARGIT JELIGE.

    TISZTELT Dr NŐ. AZT SZERETNÉM MEGKÉRDEZNI, HOGY A VÁL ÍZÜLETI HÁRTYA GYULLADÁS AZ KISUGÁROZHAT-E AZ EGÉSZ FELSŐ KARRA HÓNALJRA, ÉS A SZÍV KÖRNYÉKÉRE, HÁTRA EGY BIZONYOS PONTRA. OLYAN MINTHA A TÜDŐM EGY BIZONYOS PONTON FÁJNA. VOLTAM TÜDŐ GYÓGYÁSZNÁL ÉS NEM TALÁLT SEMMIT. KARDIOLÓGUSSAL IS BESZÉLTEM ÉS… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Ez nem tartozik a szakterületemhez, minden bizonnyal valóban reumatológus tudna önnek segíteni. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Alacsony pulzus

    Kedves Doktornő! Azt szeretném kérdezni, nemrég magas vérnyomásra és magas pulzusra a concor gyógyszert kaptam, igaz csak negyedet szedek reggel, de igy is előfordul hogy a pulzus érték 55, 54. Én aggódom amiatt, hogy ez nem tul alacsony érték?
    Köszönettel:
    Zsófi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Nem tudom, mennyi volt a pulzusa-vérnyomása, hány milligrammos a concor tabletta, milyen a pulzusa mozgás közben, pedig ezekre az adatokra szükség lenne ahhoz, hogy válaszolni tudjak… Még több

  • állandó nyáktermelődés

    Kedves Doktor Nő!

    Segítségét szeretném kérni az alábbi panasszal kapcsolatban: Kb. 1 éve fennálló állandó nyáktermelés a torkomban, olyan érzésem van, hogy megfulladok tőle. Voltam már FOG-en, allergiavizsgálaton, gyomortükrözése, nyaki UH-on, arcüreg, mellkas rtg-n, vérvételen - minden… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Sajnos, látatlanban nem lehet érdemi választ adni. Ha idült hörhurutra van gyanú, akkor részletesebb tödőgyógyászati kivizsgálás javasolt.
    Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Vérnyomás csökkentő abbahagyhatoe!?

    Tisztelt Kardiológus Szakorvos Úr\Holgy!

    27eves fiatal ember vagyok Budapestről.

    A kérdésem az lenne hogy a Metoprolol Z Hexal 50mg hirtelen abba hagyása vagy csak rendszertelen szedése mit okozhat már legalább 11_12eve szeretem betaloc edényt tartalmú készítményeket és… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! A Mtoprolol hirtelen abbahagyása vagy rendszertelen szedése vérnyomáskiugrásokat okozhat, ha a vérnyomásával probléma van, akkor a kezelőorvosával kellene megbeszélnie. Üdvözlettel dr… Még több

  • Inzulinrezisztencia fenállása?

    Inzulinrezisztencia fenállása?
    Tisztelt Dr!
    Van egy alap betegségem a neve Crohn, de viszont az utóbbi időben nőgyógyászati problémák merültek fel. A nőgyógyászom szerin PCOS állhat a háttérben és ezért kért terheléses vércukrot és inzulinrezisztenciát.
    Eredményeim: 7.5 glükozt is… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Ezzel kapcsolatban sajnos nem tudok semmi újat mondani, mióta már egyszer megkérdezte. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Inzulinrezisztencia fenállása?

    Tisztelt Dr!
    Van egy alap betegségem a neve Crohn, de viszont az utóbbi időben nőgyógyászati problémák merültek fel. A nőgyógyászom szerin PCOS állhat a háttérben és ezért kért terheléses vércukrot és inzulinrezisztenciát.
    Eredményeim: 7.5 glükozt is itattak velem.
    Éhgyomri vércukor:… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Nem igazán értek ehhez, azt javasolom, hogy kezelőorvosával illetve diabetológussal konzultáljon. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • étvágytalanság

    Tisztelt DRNŐ!
    férjem és én is most lettünk túl egy megfázáson, én még köhögök és náthás is vagyok, férjem úgy ahogy helyre jött. kivéve az étvágyat. jó étvágyú férjem,most alig eszik, ninc étvágya, nem esik jól neki semmi. természetes ez, vagy valami más húzódhat a háttérbe? nemm fogy, nem panaszkodik… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Sajnos, látatlanban nem lehet érdemi választ adni. Javasolom, Hogy kedves férje keresse fel kezelőorvosát személyes vizsgálat céljából.
    Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • A sziv-errendszere ható gyógyszerek okozhatnak e hirtelen halált tuladagolasuk miatt!?

    Tisztelt Belgyógyász\Kardiologus Szakorvos Úr\Holgy!

    27 éves fiatalember vagyok Budapestről.

    A kérdésem az volna ,hogy az ace-gatlo és a béta blokkolók túladagolása mennyire kinlodtatja szenvedteti meg az embert tehát hasmenéssel hányással fuldoklasal legszomjal és, hogy… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Kérdését nem lehet értelmezni vagy komolyan venni, konzultáljon kezelőorvosával.
    Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Gyógyszerek egymásra hatása

    Kedves Doktornő!.

    Érdeklődöm, hogy aspirin protect100mg vérhigitó mellett szedhető e a ginkobiloba kivonat vagy kapszula? II.tipusú cukorbeteg vagyok gyógyszerrrel kezelt. Ugyanis feledékeny vagyok és gyakran szédülök . Aspirin mellett milyen termék szedhető Várom válaszát.
    Tisztelettel:… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Sajnos ezekről a készítményekről nem rendelkezem ismeretekkel, de kétségesnek tartom valós gyógyhatásukat.
    Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Pulzusszám

    T. Doktornő!
    Én régóta szedem reggel a Vidotin Komb tablettát,magas vérnyomásra, - nemrégiben magasabb lett a vérnyomásom, 18o,19o, erre kaptam estére az Amlodipin-Teva gyógyszert, 1 szemet, majd rá 1 hétre kb. a pulzusszámom is magas lett 11o, arra most a háziorvos felirta a Concor tablettát,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Nyugalomban elfogadható az alacsonyabb pulzusszám. Két esetben lehet gond: 1. ha szabálytalan szívverése van (ritmuszavar), ilyenkor nem minden szívütés érzékelhető a pulzusosn és 2.… Még több

  • reflux, elégtelen szénhidrát lebontás

    Jó Napot! 8-10 éve vagyok refluxos. Panaszok: Gyomorszájnál égő érzés, sok váladék a torokban, orrnyálkahártyámat irritálja a feláramló gőz és ezáltal állandóan váladékozik az orrnyxálkahártyám ami a torkomba csordogál és aszthma is, a gőz irritálja a hőrgőimet, ezáltal nehézlégzés. Az elmúlt fél évben… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Sajnos, látatlanban nem lehet érdemi választ adni, legjobb lenne, ha felkeresné kezelőorvosát személyes vizsgálat céljából.
    Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa