A betegek kérdései (18065)

  • Miert vagyok ennyire feledekeny?

    Feledekenyseg

    Tisztelt Doktor Ur/No

    Az utobbi idoben annyira feldekeny vagyok, hogy ez lassan kibillenti az eletemet az egyensulybol. Azt tudni kell rolam, hogy alapbol is stresszes vagyok es szorongo tipus. Regebben is elofordult, hogy elfelejtettem valamit, de az utobbi… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Ez bizonyára nem belgyógyászati probléma, ideggyógyászhoz kellene fordulnia.
    Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • mi a teendő ijen esetbe?

    a vérnyomás hirtelen felszökik akkor kezdődik a rosszul lét majd hogy nem ájulási szintig a tensomin tabletta után 2-3 óra elteltével jobb a köz érzet de ez már naponta ismétlődik mármint a rosszul lét 2 alkalommal voltunk Kisvárdába a sürgősségin mind két esetbe hazaküldtek kérem a segitségét vagy a… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Sajnos, látatlanban nem lehet érdemi választ adni. Javasolom, keresse fel kezelőorvosát személyes vizsgálat, a vérnyomás megfelelő beállítása céljából.
    Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • MÁRIA JELIGÉRE.

    TISZTELT Dr NŐ SZERETNÉK KÉRDEZNI ÖNTŐL, HOGY MI A VÉLEMÉNYE AZ ÉRTISZTÍTÓ INJEKCIÓRÓL A HORVÁTH ISTVÁN BIOLÓGUS TALÁLT FEL., VALAMINT A BIOQUANT/ BIOTORUSZ/ KÉSZÜLÉKRŐL.VAN OLYAN ORVOS AKI HASZNÁLJA ÉS ÁLLÍTÓLAG AZ ÉRSZŰKÜLETRE IS JÓ HATÁSSAL VAN.VÁLASZÁT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM. ÜDV. MÁRIA..

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Sajnos ezekről a készítményekről nem rendelkezem ismeretekkel, de kétségesnek tartom valósi gyógyhatásukat.
    Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • frontin +alkoholos propolisz szedése

    Kedves Doktornő, Doktorúr! AZ a kérdésem, hogy Frontin szedése mellett (napi 1-2x0,25mg) alkohollal higitott propolisz tinktúrát szabad e szedni? napi 3 x 30 cseppet. Köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! A leírás szerint alkoholfogyasztás nem javasolt Frontin szedése alatt.
    Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Vérnyomás szabályzók mellékhatásai

    Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!
    Vérnyomás szabályzót kell szednem. Sajnos már legalább a 20.-nál tartok és ez sem vált be.
    Kérem segítsenek, ha tudnak olyan gyógyszerről amelyik nem okozza a következő panaszokat: Köhögés, szédülés, izomgörcs, izzadás, gyomorfájdalom, álmatlanság, idegesség,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Sajnos minden gyógyszer okozhat nemkívánatos mellékhatást, de az azért rendkívül ritka, hogy valakinél valamennyi gyógyszer tűrhetetlen kellemetlenségeket okozna.
    Üdvözlettel dr… Még több

  • ÉRSZŰKÜLET.

    TISZTELT Dr NŐ SZEDEM AZ ASA PROTEKTOR, MIND VÉRHÍGÍTÓT KOLESZTERIN CSÖKKENTŐT IS SZEDEK ROXERA AZÓTA AMIÓTA VOLT INFARKTUSOM, DE ELŐTTE IS SZEDTEM. AZ ASA MELLETT LEHET-E FOGHAGYMÁT FOGYASZTANI, DE NITTURA KÉNT NAPONTA PÁR CSEPP. VÁLASZÁT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Nem hiszem, hogy ezek a szerek pótolnák a személyes orvosi vizsgálatot, amint írtam, javasolom, keresse fel kezelőorvosát!
    Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • ÉRSZŰKÜLET.

    TISZTELT Dr NŐ. OLYAN KÉRDÉSEM LENNE, HOGY AZ ÉRSZŰKÜLET A LÁB VÁDLIJÁBA NYOMÁSRA FÁJHAT-E. HA MEGNYOMOM A VÁDLIMAT OLYAN MINT HA KÖZEPE VÉGIG FÁJNA, VALAMINT A LÁBFEJEMET EGY KICSIT NYÚJTVA LEFELÉ HAJTOM AKKOR IS FÁJ. KB 3 ÉVE VOLTAM ÉRSEBÉSZETEN AKKOR AZ ORVOS AZT MONDTA, HOGY VAN EGY PICI ÉRSZŰKÜLET,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Ez nem jellemző tünet, de az ön kórelőzménye alapján időszerű lenne angiológiai és kardiológiai kontrollvizsgálatra mennie.
    Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Mi okozhatja az oldalsó hasi és combfájdalmat?

    Kedves Doktor! Fájdalmam több mint egy hete kezdődött jobboldali hasi fájdalommal és derékfájdalommal. Voltam kivizsgáláson és a vérvétel, vizeletminta, UH sem jelzett semmilyen problémát. Lázam, nem volt. Nőgyógyászati vizsgálaton sem találtak semmit. A fájdalom kiterjedt a jobboldali combomra, szorító… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Sajnos, látatlanban nem lehet érdemi választ adni a kérdésére. Javasolom, keresse fel kezelőorvosát személyes vizsgálat céljából.
    Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • magas vérnyomás

    Kedves Doktornő!
    Megfigyeltem, hogy a vérnyomásom gyakran magasabb a kelleténél. Napközben általában 130 körül van, de sokszor mértem már pihenés közben is 140-150 körüli vérnyomást egy nap akár többször is. Sokszor érzem napközben, hogy nagyon erősen ver a szívem és elég gyakran fáj. Ha valamilyen… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    ld. előző válaszomat

  • Magas vérnyomás, roham

    Kedves Doktor Úr / Doktornő!
    Szívritmuszavarom van, gyakran a vérnyomásom is magasabb 130-tól 147-ig emelkedik napközben. Egy nap többször mértem már 140 feletti vérnyomást, miközben éppen pihentem. Gyakran fáj a fejem is és a szívemnél is szúr. Többször előfordult, hogy 160 fölé ment a vérnyomásom,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Leírása alapján nem tudom értelmezni látatlanban a panaszait, javasolom, forduljon kezelőorvosához részletesebb kivizsgálás céljából.
    Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Többlet vas és Gilbert kór

    Tisztelt Doktornő! Tisztelt Doktor Úr!

    30 éves férfi vagyok.A segítségét kérném a következőkben.Gilbert kór esetén a bilirubin mellett a vas is megemelkedik a szervezeten? Évek óta a vérképemben csak ez a két érték magasabb az előírtnál.Se vas meghatározás 37 és 42umol/L közt váltakozik… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Nem vagyok tájékozott a kérdésnem, de úgy tudom, Gilbert-kórban csak az össz- és az indirekt bilirubin szint emlkedik, és a vas szintje sem nő. Részletesebb vizsgálat szakorvosnál (hepatológus)… Még több

  • CLL Kezelés?

    65 éves nő vagyok, ebben az évben bal labszáramról melanomát távolítottak el áprilisban, majd júliusban szentinel nyirokcsomó eltávolítás történt.Mindkét szövettani lelet negatív lett , interferin kezelést terveztek, de mivel a műtét után hosszú idő telt el felülvéleményezést történt, amely nem tartotta… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Sajnos nem rendelkezem ilyen irányú ismerettel, haematológust kell megkérdeznie.
    Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Szívkamra tágulat és ritmus zavar

    Tisztelettel, szeretném megkérdezni hogy nekem szívkamra tágulásom van és ritmus zavarom ezért műtéti beavatkozás történt,ami sajnos sikertelen volt, mivel kilyukasztották a szívburkot. Ez majdnem végzetes kimenetelű lett. azt szeretném megtudni hogy ezek után merjek -e vállalni egy ugyan ilyen beavatkozást… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Látatlanbansajnos nem tudok érdemi választ adni, de a "műtét" és a pacemaker egészen más ritmuszavar megoldására szolgál.
    Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • nyirokcsomó félelem

    Tisztelt Doktorúr/Doktornő!
    Korábban kérdeztem, de nem tudom, ugyanoda irányítja e a honlap a kérdést ,így leírok mindent elnézést a hosszúságért. Nagyon tanácstalan vagyok és félek, nem tudom hova forduljak, de aggódom az egészségemért.

    ezt írtam pár hete: 23 éves lány vagyok.Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Attól tartok, hogy kérdésére egy haematológus tudna korrekt választ adni.
    Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • ÁGNES KÉRDÉSE.

    TISZTELT Dr NŐ OLYAN KÉRDÉSEM LENNE, HOGY EGY FELKAROS VÉRNYOMÁS MÉRŐVEL MÉRTEM MEG A BOKA FELETTI VÉRNYOMÁSOMAT. AZ EGYIKEN 135/74 JOBB LÁBBAN A BAL LÁBAMON PEDIG SYS 0 DIA E 5. EZ TALÁN AZT JELENTI, HOGY A BAL LÁBAMBA NAGYFOKÚ ÉRSZŰKÜLET VAN . VÁLASZÁT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM. ÜDV. ÁGNES.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Nem tudom értelmezni a kérdését, mert a lábon a mérés a szokásos módon nem értékelhető. Ha érszűkületre van gyanúja, forduljon angiológus szakorvoshoz.
    Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • magas vérnyomás

    Szép napot kívánok!
    Mellkasi aorta aneurizmával "rendelkező" 46 éves nő vagyok,vérnyomásom jól beállítva,az esetek 95%-ban.Időnként vannak kiugrások,nem tudom mihez kötni,itthoni mérések alkalmával is (a max. a 185/110 volt)
    Ma voltam kontrollon,a vérnyomásom 210/110 volt,2 adag… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! A vérnyomás és a pulzus értékei nem kötődnek egymáshoz. Talán időszerű lenne egy ABPM, hogy a reális vizsonyokról lehessen tájékozódni, a továbbiakat az eredménytől kellene függővé tenni. Még több

  • Miért magasabbak a fent említett értékek?

    Szeretnék érdeklődni, hogy a vérvétel során a GOT /63 / , GPD /50/, GGT/43/ értékek a referencia tartományon kívül estek. 2 éve készült utoljára labor, ott minden rendben volt. Alkoholt nem fogyasztok, vegetáriánus vagyok kb. 20 éve.64 éves nőbeteg kérdezi!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! A májfunkciót különböző tényezők befolyásolhatják, nem csak az alkohol, érdemes lenne alaposabban kivizsgálni.
    Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Mi lehet a hamar bekövetkező teltségérzet és az étkezés utáni hasi illetve gyomorfájdalom oka.

    Tisztelt Doktor!
    Több napja hasi fájdalmam van, amely az alhasban jelentkezik többnyire. Kiterjedt már a gyomorra is. Étkezések után puffadok, hamar tapasztalok teltségérzetet. A székletben nem jelentkezik vérzés. Refluxom van, Nolpaza-t használok gasztroenterológus javaslatára 40 mg-osat. Étkezés… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Azt javasolom, hogy ezt a kérdést az önt ismerő gasztroienterológustól kérdezze meg. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Hogyan lehetnék egészséges?

    Tisztelt Doktor Nő/úr! Nekem hónapok óta fáj a gyomorszájamnál, főleg étkezés után .Szedtem már rá gyomorvédőt , de semmi javulás ...:-( Munkám által sokat idegeskedek, stresszelek ...Ezek a tényezők is szerintem befolyásolják ::Nagyon rossz, hogy nem tudok jó ízűen enni,mert utána fáj,,,és van úgy,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Biztos vagyok benne, hogy személyes vizsgálat nélkül, esetleg az eredmény alapján való célzott kezelés nélkül a panaszai nem fognak változni. Javasolom, keressen fel gasztroenterológust.… Még több

  • gyomorfájdalom oka

    Kedves DRNŐ! egy hete náthás lettem és köhögtem. ezek hamar megszüntek,majd megfájdult a gyomrom,a gyomorszájnál. nem görcsöl,csak fáj. nem állandó a fájdalom, inkább reggel éhgyomorra, az intenzívebb, a napközbeni elviselhető, hasmenésnek nem mondható,inkább eggeli egyszer-kétszer jelenkező hígabb széklet… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Sajnos, látatlanban nem lehet érdemi választ adni a kérdésére. Javasolom, keresse fel kezelőorvosát személyes vizsgálat céljából.
    Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa