A betegek kérdései (17928)

  • Édesanyám problémája

    Tiszelt Doktornő!
    Mi lehet ha édesanyámnak uh-on nézték a szivét is és az aorta nagyobb és meszes. mit jelent ez, és mi a teendő? izgulok.
    Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Ezek az adatok így kiragadva nem értelmezhetők, forduljanak édesanyja kezelőorvosához a részletek megismerése céljából. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • tensiomin 25 mg tabletta

    Tensiomin tablettát bevehetem vízzel is lenyelve vagy csak szopogatva? Elég keserű mindig szopogatva. Köszönettel!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Ha rendszeres kezelésként használja, akkor vízzel lenyelve is beveheti, ha vérnyomáskiugrás miatt "gyorssegély"-ként alkalmazza, akkor jobb, ha szopogatja, mert gyorsabban hat.… Még több

  • Retinaleválás, repülés

    Tanácsát szeretném kérni.

    Nyáron készülök utazni repülővel Angliába.
    1994-ben volt retinaleválásom, amit sikeresen megoperáltak.
    10 éve lézeres megerősítés történt és a "beültetett részt" kivették.
    Rendszeresen járok kontrollra és minden rendben van.
    Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Erre a kérdésre szemészorvosa adhat választ, állapotának ismeretében. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Kapuzárás?

    A segítségét kérném egy elég bonyolult ügyben.Nagyon nem merülnék bele,röviden:
    Párom novemberben elhagyott,össze jött egy másik nővel,azt mondta,ő boldog akar lenni,elköltözött.December 5-én vissza költözött,január 1-én újra elment ugyanahhoz a nőhöz.3 hét múlva elhagyta,most a testvérénél lakik.pár… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    tisztelt Kérdező! Párja felnőtt ember, sajnos az ő akarata nélkül nem hiszem, hogy segíteni tudna neki. Javasolhatja, hogy keressen fel orvost, de nem kecsegtet sok sikerrel, sajnos. üdvözlettel dr Tarján… Még több

  • Szép napot kívánok!
    Írtam már Önnek télen voltam influenzás kisebb mellhartya gyulladásom volt.
    Kisebb szivritmus zavarom van illetve billentyű elégtelenség és nem utolsó sorban pánikbeteg ami már szorongassa vált. Ez évekig tünetmentes volt. Lassan féléve munkanelkuli vagyok és aggódó… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Ezt a kérdést ma már feltette nekem a diagnozis.hu weboldalon. Az én véleményem nem változott. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Lehet trombózis?

    Kedves Doktornő!
    Tudom hogy nem a szakterülete de megpróbálom hátha tudna segíteni.Eddig mindig kedvesen válaszolt ezért reménykedem egy picit.
    Hétfőn este a bal lábszáramon kidagadt egy ér kipirosodott meleg tapintatú volt.Éjszaka elmúlt másnap egy 12 órai fizikai munka után semmi bajom… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Bizonyára nem áll fenn mélyvénás thrombozis ( a vizsgálat gyakorlott vizsgáló kezében nem túl időigényes), nyilván a felületes vénái lehetnek fájdalmasak, ennek pedig tudomásom szerint… Még több

  • alkoholizmus

    Alkoholista arca teljesen torzul! Foltos(lila,vörös), ragyás, ami alkohol fogyasztás után némileg halványodik de csak minimálisan, ragya egyre több jön az arcon! Utalhat májbetegségre? Közsönöm! Több évtizede alkoholista, tömény alkoholt fogyaszt az illető, napi fél litert.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Nem tudok önnek válaszolni, orvosi vizsgálat tisztázhatja a máj állapotát. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • szapora szívverés

    Kedves Doktornő!
    42 éves,jelenleg GYEDen lévő anyuka vagyok.Tavaly májusban kardiológiai kivizsgáláson voltam (Ekg,szívuh,24 óŕás Holter) elév szapora szívverés miatt.Nyugalmi állapotban 90-100 közötti. Semmit nem találtak, de a doktorúr felírt napi fél Nebivotol Teva tablettát, de mivel szoptattam,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! A beta-blokkolók, így a Nebivolol károsító hatása a szoptatás alatt nem függ a gyógyszer, vagy az elfogyasztott anyatej mennyiségétől. Mérlegelnie kellene, hogy másfél éves korban kell-e… Még több

  • Szarkopénia

    T: Doktornő. A "természetes" Időskori izomveszteség pótlására lehet e tejsavófehérje-koncetrátumot szedni mondjuk napi egy evőkanállal tejjel keverve .Mellé d vitamin amit úgy is szedek. Kb 80% a fehérje tartalom. Tudom hogy nem gyógyiható de egy kicsit talán ha lassitható .Elöre is köszömöm:

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Azt hiszem, megpróbálhatja, bár attól tartok, hogy önmagában nem elég. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • laboreredmény értékelés

    kedves DR Nő!
    laborvizsgálaton voltam, aminek az eredménye ma lett kész. orvosomhoz 5-ére van időpontom. hétvégén elutazunk, legyen szives mondja meg mit jelent ez az eredmény, ami meg lett csillagozva. .kerestem a neten, de nem lettem okosabb. vizelet.fvs 250 fvs/ul. referencia tartomány / 25.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! A vizeletében sok fehérvérsejt van, ez származhat nem kellő külső megtisztításból, vagy a húgyúti rendszer eltérésből. Április 5-ig nem kell aggódnia. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Panik?....

    Tisztelt Doktorno!1 honapja szinte minden nap erzek szivtajeki fajdalmat hol erosebb hol enyhebb van mikor hirtelen beleszur van mikor masodpercekig tompan szur!lassan 4 eve kuzdok "panikbetegsggel" de panikrohamok ritkan jelentkeznek mar...voltam orvosnal kb.a lassan 4 ev alatt volt 6-7 ekg-m… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! A leírt panaszok nem jellemzőek szíveredetre. lehet mozgásszervi ok, vagy okozhatja a pánik is. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Érdeklődni szeretnék a nagymamám magas vérnyomásával kapcsolatban, mert nem értjük, miért nem akar a vérnyomása kisebb értékre beállni. Ő 79 éves és nagyon régóta kezelik magas vérnyomással. Már orvosváltás is történt, mert 170-es vérnyomása volt a sok gyógyszer ellenére is. A váltás 1 éve volt, új gyógyszereket… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Bizonyos korban már igen meszesek lehetnek az erek, és a vérnyomás csökkentése nehezebb lehet, mint rugalmasabb erek esetén. Másrészt, ahogy látom, bár elég sokféle gyógyszert szed, ezek… Még több

  • Szívultrahang eredménye

    Tisztelt Doktornő!

    Kérem az alábbi eredményem kiértékelését.
    A szívultrahang leletemben az alábbi eredményt kaptam:

    Cardialis echo.
    M mód:
    Interventricularis septum DD:12 DS:18
    Bal kamra DD:51 DS:27
    Hátsó fal: DD: 13 DS:17
    EF:77%Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! A szöveges összefoglalás szerint szíve bal kamrájának falai megvastagodtak. a kamra működése jó. A jobb szívfél tágabb, emelkedett a tüdőbeli nyomás, Meszes az aorta és a kéthegyű billentyű.… Még több

  • sziv ultrahang

    jó napot kívánok,

    Szívultrahang leleteim a következök:

    VS: 48/30 mm
    PP: 10 mm
    Sept: 10 mm
    VD: mm
    FE: 61 %
    Ao: 19 mm
    AS: 32 mm
    AoVmax: 1,7 m/sec
    DT:msec
    E/A: 07/06
    AD: mm

    Valva mitralisMég több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Az ultrahang leleten semmi olyan nincs, ami miatt aggódnia kellene. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Vesehomok?

    Úgy két hete kezdődött a hasfájásom. Köldöktájban érzem jobbra is balra is, émelygés, hányinger, szédülés társul hozzá. Nem minden nap van, de amikor igen gyakorlatilag egyenesen sem tudok állni, mert akkor erősebb a fájdalom, pláne ha jön a szédülés, ami pedig olyan imbolygó jellegű. Azt figyeltem meg,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! A hasi Uh önmagában nem elég, gasztroenterológiai vizsgálat javasolt. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Remegés érzés

    Üdvözlöm kedves Doktor Nő!

    Nekem egy olyan problémám van,körűl belűl 2 hete hogy a szivemnél remeg és sűrű a pulzusom.Egy kis időre elmulik aztán ismétt elkezdi.Legjobban este szokott rám jönni mikor aludni szeretnék. De nem tudok tőle. Néha zsibbad a kezem is. Nem cigarettázom.
    Előre… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Javasolom, hogy panaszai miatt forduljon kezelőorvosához, végezzenek EKG-t, ez döntheti el a továbbiakat. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Idegi alapon? !

    Jó napot kívánok,
    Írtam már Önnek nekem volt a mellhartya gyulladás, meg az alacsony vérnyomás.
    A megfazasba ugyan úgy visszacsusztam 3 napja éjszaka arra kelek gyorsabb szívverés majd hányok egy kicsit. Előtte napokban volt hasmenésem is. Nappal úgy nem érzem csak hogy gyenge vagyok.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Ez a megfázással lehet kapcsolatos, amit a stressz csak tovább ront, a szívével nincs kapcsolatban. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • mellkasfájdalom

    Kedves DR NŐ! pár napja a bal mellkasomba, mellkascsontomba fájdalmat érzek. , ott a vállam irányába. mozgáskor, mozdulatokkor, evéskor, nyeléskor, köhögéskor még erőssödik is,majd csitül. mi okozhat ilyen panaszokat? szív? emiatt aggódom. még annyit hozzáteszek,hogy most voltam megfázva.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Ez nem utal szíveredetre, mozgásszervi (bordák, izomzat) eredet valószínű, lehet, hogy a korábbi megfázás során a köhögéstől alakult ki. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • sinustachycardia

    Tisztelt Doktornő!
    Paroxysmalis tachycardia miatt kétszer volt már RF ablációm -190-es p., az utolsó 3 éve. Azóta is előfordulnak magasabb pulzusértékek, ami igen ijesztő, mert azt hittem a beavatkozások megoldották ezt a gondot! Van amikor érzem, hogy igen alacsony lehet a vérnyomásom, mert beüt… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Keresse fel az önt korábban már kezelő kardiológust kontrollvizsgálat céljából. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Vérnyomás, pulzus, légzés

    Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

    26 éves vagyok, mióta az eszemet tudom, a vérnyomásom 100/60 körül szokott lenni, mértek már 94/52-t is, illetve egy rendkívül stresszes helyzetben 130/80 körüli érték volt a legmagasabb.
    Körülbelül 1-2 éve észleltem először (legalábbis eddig tudok visszaemlékezni)… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Keressen fel kardiológust személyes vizsgálat céljából, illetve ha lehetséges végezzenek EKG vizsgálatot aktuális rosszullét kapcsán. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa