A betegek kérdései (17909)

  • Vérnyomás, pulzus, légzés

    Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

    26 éves vagyok, mióta az eszemet tudom, a vérnyomásom 100/60 körül szokott lenni, mértek már 94/52-t is, illetve egy rendkívül stresszes helyzetben 130/80 körüli érték volt a legmagasabb.
    Körülbelül 1-2 éve észleltem először (legalábbis eddig tudok visszaemlékezni)… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Keressen fel kardiológust személyes vizsgálat céljából, illetve ha lehetséges végezzenek EKG vizsgálatot aktuális rosszullét kapcsán. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Tanácsot kérnék szépen!

    ha 150 feletti a vérnyomás és 60 alatti a pulzus 1 hónapja történt szivkatéterezés és stentelés után, gyógyszerek pontos szedése mellett/Tritace este 1/2,Xeter este1,Noacis este1,Asactal reggel1,Trombex reggel 1,Tritaca HCt reggel 1,Nebilet reggel 1/4,Milurit reggel1/ .,kardiológiai controllra csak 4… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! A 150 feletti vérnyomás nem tűnik jónak, a vérnyomás kezelését még módosítani kellene. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • házi oxigénellátás

    Édesanyám súlyos szívproblémában szenved. Otthoni ellátásában nagy segítséget jelentene a házi oxigénellátás. Szeretném megkérdezni,hogyan lehet beszerezni. Szívbetegként jogosult-e erre az ellátásra,vagy csak a tüdőbetegek.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Konkrét adatok ismerete nélkül nem tudok önnek válaszolni, javasolom, hogy a kérdést édesanyja kezelőorvosának tegye fel. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt doktornő! Panaszaim a következők: nyugalomban is nehezen kapok levegőt terhelésre és mozgás hatására ez fokozódik. Egyre lassabban és egyre rövidebb távot tudok megtenni ,mert fulladok és elkezdek szédülni és kába vagyok. III.fokú szívelégtelenségem és pulmonális hypertóniám van . Összefügg-e… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Erre a kérdésre látatlanban nem lehet válaszolni, javasolom forduljon kontrollvizsgálat céljából kardiológus kezelőorvosához. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • ekg, vérnyomás, dohányzás

    Kedves Doktornő!
    Apukám ekg-án az alábbi szöveg áll: s.r. kp. tengelyállás P.Q, QRS: norm szab repol.

    Kérdéseim:
    1.Ez nem jelent rosszat, mit jelent?
    2. Sajnos cigarettázik és, ha többet szív kicsit megemelkedik a vérnyomása, képtelen leszokni. Vérnyomáscsökkentővel,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! A leírás szerint az EKG teljesen normális. a magasabb vérnyomást mindenképpen csökkenteni kellene, a dohányzástól függetlenül is. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Véradás Nebibetával

    Kedves Doktornő!
    Vért szeretnék adni. Nebibeta 5mg-os gyógyszerből napi fél tablettát szedek. Most derült ki, hogy pajzsmirigy túlműködésem van, de még vizsgálatok előtt állok, így erre nem szedek semmit. Érdeklődnék, hogy adhatok-e vért? Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Zsuzsa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Azt gondolom, hogy igen, de a vérvétel előtt bizonyára történik vizsgálat, kérdezze meg ott az orvostól., ő biztosan meg tudja mondani.Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Alacsony vérnyomás

    Jó estét! Kiderult izomgyulladasom van influenza véget. De napok óra nagyon alacsony a vernyomasom különös keppen nem érzem magam rosszul csak fáradt vagyok ( de a betegség véget sokát nem aludtam ) 91/60 72pulzus ilyeneket mérek . Szivbillentyu nagyobbodas van és szivritmus zavarom 1.fokú mindkettő.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Ez nem jelent betegséget, nem kell aggódnia. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő!
    Megkaptam a holter eredményem,ami rövid ideig tartó kamrai tachycardiát ír.Előjegyeztek szív mr vizsgálatra,hogy megnézzék az izmokat,addig annyi a tenni valóm,hogy várjak.A neten kutakodtam és azt írják,hogy a kamrai életet veszélyeztető zavar.Akkor mire kell várjak?Hátha egyik… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! A rövid ideig tartó, spontán szűnő kamrai tachykardia miatt ne aggódjék, amint már írtam, ha hosszabb rosszulléte volna, azonnal forduljon orvoshoz. A többi kérdésére nem tudok reflektálni,… Még több

  • Kedves Doktornő!

    Köszönöm február 29-én írt "szív uh eredmény" címmel írt levelemre adott válaszát. Annyit kérdeznék még ezzel kapcsolatban, hogy ezzel mi a teendő? Mennyire kell rá figyelni, illetve szükséges-e időszakosan, ellenőriztetni? Milyen vizsgálattal (uh, ekg), ha igen?Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Időszakos ellenőrzés (UH) ajánlott. üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Mellhártya gyulladás?!

    Jó estét.

    Olyan problémám van ma voltam mellkasi rötgenen. Ime az eredmény:
    Mélyen álló mk.o. medio-ventralisan elmosódott kontúrú rekesz. A lateralis sinusok megnyíltak. Pangás,körülírt infiltratio nem található. A szív nem nagyobb. Norm.tág mellkasi aorta.

    előtte… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Levele csak ma érkezett hozzám, remélhetőleg azóta járt orvosnál személyes vizsgálaton és a panaszai is megszűntek. További gyógyulást kívánok! Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Szív uh eredmény

    Kedves Doktornő!

    Szívultrahang vizsgálatom leletével kapcsolatosan kérdezem, hogy mit jelent benne a "mitrális insuffitientia: jelzett" és a "tricuspidalis insuffitientia: I" megállapítás?

    Válaszát előre is köszönöm.

    M. Beáta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Igen enyhe illetve enyhe visszafolyás a két- illetve háromhegyű szívbillentyűn. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • 1996-ban aorta műbillentyű műtéten estem át,kérdezni szeretném,hogy fizióterápiás kezelést kaphatok-e ? és milyen vizsgálati kezelések ellen javaltak . kardiológus véleményét kéri a reumatológia. Megtisztelő válaszát várom köszönettel Klári

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Nagyon helyes, hogy kardiológus szakvéleményt kérnek, de én nem ismerem sem az ön állapotát, sem a műbillentyűjének a típusát, az önt gondozó kardiológust keresse fel. Üdvözlettel dr… Még több

  • Tisztelt Doktornő!
    Elnézést,ismét zavarom,csak még pár kérdést engedjen meg az érfestéssel kapcsolatban.Ezt nem válthatja fel egy szív ct?illetve allergiás vagyok a jódra,kontraszt anyag nélkül is megvalósítható?köszönöm
    Sz.Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Ezt is kezelőorvosával beszélje meg.

  • Tisztelt Doktornő!
    37éves nő vagyok,ritmuszavarom van,de nem kezelik gyógyszerrel,azt mondák,nem életveszélyes,(KES,VES,rövid kamrai tachykardia)de csinálnának egy érfestést,ha beleegyezem.Ennek mi az oka?a terheléses ekg jó lett.A katéterezés kérhető altatásban?Annyira hisztis vagyok és pánikolós,hogy… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Bizonyára feltételezik, hogy megtalálják a vizsgálat során a ritmuszavar kiinduló gócát, azt feltehetően elektromosan kezelik. Egyéb részleteket kezelőorvosával kellene megbeszélnie.… Még több

  • magnézium d vitamin együtt?

    Tisztelt Doktornő!

    Az volna a kérdésem, hogy a magnézium és a D vitamin szedhető együtt? Mert valahol azt olvasom, hogy nem, valahol azt, hogy igen, össze vagyok zavarodva. A multivitaminokban is van mindkettő, akkor hogy is van ez? Köszönöm válaszát! Tisztelettel: Horváthné

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Ez bizonyára attól is függ, hogy milyen a magnézium illetve D-vitamin szintje. Ellenőrízetlenül nem célszerű ilyen készítményeket szedni, egyeztessen kezelőorvosával. Üdvözlettel dr Tarján… Még több

  • Tisztelt Doktornő!
    Köszönöm válaszát!nem gép szerinti,ez orvos álltal írt lelet.semmi gyógyszert nem kaptam,érfestés meg áprilisban lesz.ezekkel az eredményekkel akkor mitntehetnék?lehet bajom?ez súlyos ritmuszavar?köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Akkor legyen türelemmel, ha netán panasza lenne, forduljon soron kívül orvosához. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Mennyire vegyem komolyan

    Kéthegyű billentyű elégtelenséget ,Háromhegyű billentyű elégtelenséget diagnózist kaptam.Az orvos semmit nem mondott.A háziorvos közölte nem kell foglalkoznom vele.Mi a teendő ilyenkor.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Erre a kérdésre már válaszoltam. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Hirtelen szívhalál előjele?

    Tisztelt Doktornő!
    Kérem segítsen,mondja el őszíntén,hogy mit tehetnék?Rettenetesen félek a következményektől,Van egy csoda szép pici fiam,akit nem akarok itt hagyni,hisz csak én vagyok neki.37 éves nő vagyok és ma kaptam meg a holter eredményét.Az orvos sietett,így nem kaptam túl nagy tájékoztatást,csak… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Ha a lelet nem a számítógép által generált "nyers" (orvos által nem elemzett) szöveg, akkor a ritmuszavart komolyan kell venni, és a tervezett vizsgálatra el kell mennie. Üdvözlettel… Még több

  • Mennyire vegyem komolyan

    Kéthegyű billentyű elégtelenséget ,Háromhegyű billentyű elégtelenséget diagnózist kaptam.Az orvos semmit nem mondott.A háziorvos közölte nem kell foglalkoznom vele.Mi a teendő ilyenkor.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! A diagnózist felállító orvos mondhatja meg, mert ezek az eltérések nagyon különböző mértékűek lehetnek, biztosan nem az a megoldás, hogy ne foglalkozzék vele. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa Még több

  • sziv mri vizsgalat

    Tisztelt doktorno

    Kerdesem az lenne, hogy lehetseges e sziv mri vizsgalatot vegezni altatasban, mivel eddig mar 3x probaltuk de nemsikerult! Amint elkezdenek betolni az alagutba hirtelen elekzdek izzadni, idegeskedni es jon hogy szetverjem magamkorul a berendezest es alig kapok levegot.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Sajnos erre nem tudok válaszolni, kezelőorvosaitól kellene megkérdeznie. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa