A betegek kérdései (17907)

  • Tisztelt Dr.Nő!Pár hónapja felfedeztem egy nyirokcsomót a nyakon az állam közelében de nem tulajdonítottam…

    Tisztelt Dr.Nő!Pár hónapja felfedeztem egy nyirokcsomót a nyakon az állam közelében de nem tulajdonítottam neki semmit.Aztán beteg lettem torokgyulladás,orrfolyás,nátha stb. ez elhúzodott kb másfél hónapig.Most már meggyógyultam de a nyirokcsomó még mindig megmaradt sőt a másik oldalon a vállam fölötti nyaki részeben is kijött kettő.Voltam fül- orr géggésznél megnézte ultrahanggal de nem mondott semmit.Vettek annó többszőr vért de jók lettek az eredményeim csak a trigliceridem volt magas.Már eltelt 3 hónap és még mindig meg vannak a csomók amik rettentően megilyesztenek már azt sem tudom mit gondoljak.Most megint vér vettek hátha valami virus okozza.Hozzá teszem emellett kb 4 hónapja folyamatosan hullik a hajam csomóba és ennek sem találják az okát!Mi a véleménye?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni, javasolom, forduljon kezelőorvosához, aki szükség esetén további vizsgálatokra irányíthatja önt.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő!

    29 éves nő vagyok.20 éves koromban kezdődött a pánikbetegségemegy nagy infarktushoz hasonlítható rohammal,amikor is Xanax-ot írtak fel ennek enyhítésére.Azóta orvos nem látott ezzel a problémával.A gyógyszert nem szedtem,mert túl fiatalnak gondoltam magamat ahhoz,hogy… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Azt gondolom, hogy 10 év után érdemes lenne kontrollálni a szívműködését, megismételni pl. a Holter-vizsgálatot, egyéb adat híján legfeljebb találgatni lehetne.
    Még több

  • Tisztelt Doktornő. Az utóbbi időkben nagyon sok nehéz ételt ettem füstölt dolgokat kolbász sonka stb.…

    Tisztelt Doktornő. Az utóbbi időkben nagyon sok nehéz ételt ettem füstölt dolgokat kolbász sonka stb. tegnap éreztem hogy puffadt vagyok émelygek. ma reggel jelentkezett nálam a hasmenés a hasam nem görcsölt csak azt éreztem hogy puffadt vagyok. a székletem vízszerű de nyálkás és bűzös is volt. ezek a tünetek alapján mi lehet a bajom? valami vírus támadott meg vagy csak egyszerűen az epém van túlterhelve

    várom válaszát

    üdvözlettel István

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Csapattag!

    Egyelőre diétázzon, a panaszok huzamos fennállása vagy rosszabbodása esetén forduljon kezelőorvosához, részletesebb vizsgálat céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Köszönöm a "segítségét", ezt a Google-is kidobta volna.Remélem jó nagy a honoráriuma ezért a munkáért! Viszlát

    Köszönöm a "segítségét", ezt a Google-is kidobta volna.Remélem jó nagy a honoráriuma ezért a munkáért!
    Viszlát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Ezt teljesen ingyen csinálom, hasonló jókat kívánok önnek is!!

  • Tisztelt Doktornő! Édesanyámnak pár napja jobb halántéktáji fejfájása, gyomorszáj tájéki hasi fájdalma…

    Tisztelt Doktornő!

    Édesanyámnak pár napja jobb halántéktáji fejfájása, gyomorszáj tájéki hasi fájdalma és keserű szájíze van. Olyan, mintha kilyukadna a gyomra. Kb. 15 éve kivették az epehólyagját. Mi állhat a tünetek hátterében?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Eszter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Eszter!

    Sajnos, látatlanban nem tudom megítélni. Javasolom, hogy nagyobb baj megelőzése céljából édesanyja MIELŐBB forduljon orvoshoz, személyes vizsgálat és részletesebb kivizsgálás céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktor Nő! Szeretnéma véleményét kérni, fáradtság miatt fordultam májusban orvoshoz, az eredméyneim…

    Kedves Doktor Nő!

    Szeretnéma véleményét kérni, fáradtság miatt fordultam májusban orvoshoz, az eredméyneim hasonlóak lettek a mostanihoz.
    Ön szerint valami betegség okozhatja ezeket az értékekek, esetleg milyen vizsgálatokat tartana szükségesnek?
    Csak azokat az értékeket írtam le, amik eltérnek a normálistól

    MCV 81,9 FL 85-95
    MPV 7.2 FL 8-13
    NEUTROPHIL % 40,3 50-70
    NEUTROPHIL # 1.88 g⁄L 3.70-6.30
    lIMPHOCYTA % 43.9 25-40
    eOSINOPHIL % 8.1 0,0-6.0

    Köszönettel:
    Antónia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Antónia!

    Laborleletek értékelésénél azt javasolom, hogy a www.hazipatika.com⁄laborleletek honlapon tájékozódjon.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • mitől alakult ki nálam asziv nagyobbodás

    mitől alakult ki nálam asziv nagyobbodás

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ugye, nem gondolja, hogy ennyiből érdemi választ tudok adni?

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő!
    Nem tudom mi történt a kérdésemmel amit a felsorolt gyógyszerek előtt írtam, de most úja leírom.
    Igen megtörtént a vizsgálat, egy ismételt katéterezéssel. Az orvos szerint a stent rendben van, változás nem történt. Van még olyan ér amelyen 20% os szűkület van de az nem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Gyógyszerei közül az Aspaxa és az Atrombin fokozza a vérzéshajlamot, egyeztetnie kell a kardiológussal és a fogorvossal, ha ki kell hagyni a gyógyszereket, az több napra… Még több

  • Tisztelt Dr,nő!
    Pajzsmirigy túlműködésem van.3 hónapja szültem és ez előtte nem volt,azt mondták, a szülés hozta elő.A túlműködés, még nagyon alacsony.Panaszom csak annyi,hogy hullik a hajam.Menstruációm a szülés óta még nem jelentkezett.
    Propicylt írtak fel rá, és 2 hónap múlva vissza… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Hajnalka!

    Ezt a kérdést kizárólag endokrinológusával érdemes megbeszélnie, de azt mindenképpen.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Elnézést elfelejtettem leírni milyen gyógyszereket szedek. ASPAXA, ATOMBIN, VIDOTIN COMB, NEBIBETA,…

    Elnézést elfelejtettem leírni milyen gyógyszereket szedek.
    ASPAXA, ATOMBIN, VIDOTIN COMB, NEBIBETA, XETER, MODUXIN.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Remélem, azóta történt kontroll kardiológiai vizsgálat és nincsenek panaszai.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Dr.Nő!Azt szeretném megkérdezni hogy mik azok az autoimmun betegségek amelyek hajhulláshoz vezetnek…

    Tisztelt Dr.Nő!Azt szeretném megkérdezni hogy mik azok az autoimmun betegségek amelyek hajhulláshoz vezetnek ill társul hozzá nyirokcsomò nagyobbodAs nyaki részen.(nem tulzott méretben nem látszò csak tapithatò).Ès ezek vérképből kimutathatòk e vagy külön jelezni kell e?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Kórképek, vizsgálati eljárások ismertetésére az oldal nem alkalmas, arról a kezelőorvostól kérjen tájékoztatást.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztlet Doktornő! Korábban írtam már önnek, leszoktam teljesen a concor rol, jobban voltam, teljes…

    Tisztlet Doktornő!

    Korábban írtam már önnek, leszoktam teljesen a concor rol, jobban voltam, teljes mértékben, nem volt anyni extra beütésem, viszont tegnap fizikailag megterheltem magam, és azóta borzalmasan vagyok, ilyen ájulás szédülés érzetem van és gyengének érzem magam, de ilyen hullámokban tör rám.
    Voltam terhelésesen nem rég ott nem volt semmi elváltozás.

    válaszát előre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Korábbi levelét nem tudom azonosítani. Kérdést most nem tett fel, de panaszait látatlanban nem is tudom megítélni. Javasolom, még hétvége előtt forduljon kezelőorvosához, aki ismeri önt, tudja az előzményeket, és főleg személyes vizsgálattal meg tudja állapítani, hogy mi is most a baj.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Dr Nő! 43 éves vagyok.Hetek óta szúró,nem állandó fájdalmat érzek a bal oldali bordámnál,néha…

    Tisztelt Dr Nő! 43 éves vagyok.Hetek óta szúró,nem állandó fájdalmat érzek a bal oldali bordámnál,néha feljebb ,majdnem a hónaljig hasít a szúró fájdalom,(sok kis apró szúrás)aztán alábbhagy,és végezhetem tovább a dolgom! Megtapogattam,mindenhol puha betapintható a hasfalam.általában ha lépek akkor érzem intenzívebben,ülő,álló helyzetben csak nagyon ritkán!pár nappal ezelőtt nagyon híg zöld színű székletem volt egyszeri alkalommal!Azóta mindennap megint teljesen normális,széklet,vizelet minden ok.Esténként enyhe hányingerem szokott lenni,de ez múlandó!valószínű.h sok a gyomorsavam imert,biz étkezések után ,igencsak égő érzést érzek a nyelőcsövemben.A beleim is sokat "morajlik"rotyog",ha érti mire gondolok.Másképp nem tudom leírni!Étvágyam rendben van, enni jól tudok.(70kg)fogyni nem fogytam!köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Panaszaival kapcsolatban azt javasolom, hogy gastroenterologushoz forduljon személyesen, vagy pl. az alábbi linken: www.diagnozis.hu

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Nem tudom,hogy jó helyen teszem e fel a kérdésemet.A párom Colchicum-Dispert-et szed…

    Tisztelt Doktornő!
    Nem tudom,hogy jó helyen teszem e fel a kérdésemet.A párom Colchicum-Dispert-et szed köszvényre.Most tudtam meg,hogy terhes vagyok.védekeztünk. A betegtájékoztatóba fel van tüntetve,hogy a Kolchin károsíthatja a hímivarsejteket,ezért a gyermeknemzés nem ajánlott.Ha mégis bekövetkezne a terhesség,akkor genetikai tanácsadó segítségét kell kérni.Persze ez meg fog történni,de a kérdésem az lenne,hogy mennyi annak az esélye,hogy nem születik egészséges gyermek? Segítségét előre is köszönöm. Tisztelettel: Ágnes

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Ágnes!

    Sajnálom, de ezt is csak a genetikus tudja megmondani.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • DR. Nő! Köszönöm szépen válaszát! Uh-ra csak azért megyek mert még nem voltam,vagyis gyerekkoromba csak,meg…

    DR. Nő! Köszönöm szépen válaszát! Uh-ra csak azért megyek mert még nem voltam,vagyis gyerekkoromba csak,meg amikor terhes voltam az is már 8 éve. Most már ideje elmenni ilyen vizsgálatra is mert csak nőgyógyászati Uh-ra járok félévente,egy elrontott rákszűrési eredmény miatt. Az igaz,hogy a köhögés is eléggé ingerelt,ingerel. Köszönöm szépen válaszát és további szép napot kívánok. Edit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Nagyon szívesen.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Dr. Nő!
    A véleményére lennék kíváncsi.Már többször írtam önnek,és mindig megnyugtatott. Tegnap délután óta,a bal alsó bordám fáj,legalábbis úgy érzem,mintha az lenne,de nem úgy kelek,mert egy kis időnek el kell telnie ahhoz,hogy fájjon.Nem ütöttem meg. Igaz eléggé megvoltam fázva a… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Edit!

    Talán a megfázás kapcsán a - nem említett - köhögés okozza panaszait. Nem tudom, milyen "legrosszabb"-ra gondol és mit fognak ultrahangozni?

    Üdvözlettel

  • Kedves Dr. Tarján Zsuzsa! Ma délelőtt szeretnék menni, a szokásos évi influenza elleni védőoltást…

    Kedves Dr. Tarján Zsuzsa!

    Ma délelőtt szeretnék menni, a szokásos évi influenza elleni védőoltást beadatni.
    A háziorvosom nem lesz jelen, az asszisztens adja be.
    Az lenne a kérdésem, hogy reggelre elkezdett kaparni a torkom, és eldugulgat az orrom, várjak az oltással?

    Szép napot!
    Márton Viktória

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Viktória!

    Szerintem emiatt nem szükséges várnia.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Érdekelne az Ön véleménye azzal kapcsolatban, hogy: ha másodszor is elvégzik a RF ablációt,…

    Kedves Doktornő!
    Érdekelne az Ön véleménye azzal kapcsolatban, hogy: ha másodszor is elvégzik a RF ablációt, hány % az esélye annak, hogy azután nem fog előfordulni ritmuszavar és nem lesz szükség még egy 3. műtétre?
    Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Sajnos, az ön adatainak, az anatómiai viszonyoknak az ismerete nélkül nem tudok erre a kérdésre válaszolni, a statisztika az egyes esetre nézve amúgy is legfeljebb tájékoztató jellegű lenne.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! A Salvus gyógyvíz - magas sótartalma miatt - emelheti-e a vérnyomást, akár 10-20…

    Tisztelt Doktornő!

    A Salvus gyógyvíz - magas sótartalma miatt - emelheti-e a vérnyomást, akár 10-20 Hgmm értékkel?

    Köszönöm válaszát: Anna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Anna!

    Nem hiszem, de könnyen meggyőződhet róla, ha a Salvus kihagyása vérnyomáscsökkenést, fogyasztása emelkedést okoz, akkor van önnél ilyen hatása.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő!

    37 éves vagyok,januárban szültem,jelenleg is szoptatok.Problémáim márciusban kezdődtek.reggel normál széklet,1-1.5 óra elteltével lágyabb,majd 2 óra elteltével hasmenés,a nap további részében semmi...Voltam vérvételen,hasi uh-n,proctológián,colonoszkopián⁄melyet nem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Ez elsősorban az étkezéssel függhet össze, próbálja meg kitapasztalni, hogy pl. mit fogyaszt reggelire. A panaszok huzamos fennállása vagy rosszabbodása esetén forduljon… Még több