A betegek kérdései (18065)

  • Kedved doktor nő! 31 eves nő vagyok.kb 3 honapja kezdődött az egész ,eros belkutyorgassal,általában…

    Kedved doktor nő!

    31 eves nő vagyok.kb 3 honapja kezdődött az egész ,eros belkutyorgassal,általában éjjel aludni is alig tudtam tőle..Mist annyira nem kutyorog,de mostanában mindennap egyszer hasmenes em van...mint a viz kijön belőlem aztán elmúlik....ön szerint nem lehet komolyabb bajom?hasi ultrahangon voltam,negatív.sokat stresszelek..vegbeltzkrozesre nem szeretnek menni.koszonom válaszát .

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Javasolom, panaszaival forduljon gastroenterológushoz személyesen vagy pl. a www.diagnozis.hu oldalon.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • A születési rendellenességek kardiológiai kivizsgálása

    Tisztelt Doktornő! Gyermek koromban megállapították,hogy függő szívvel születtem (csepp szív) eddig nem is volt panaszom,de mostanában sokszor felébredek álmomból,hogy zakatol a szívem annyira zaklatottnak érzem magam mintha felpörögnék ,és nem tudok elaludni! Előfordul,hogy elönt a forróság és erre… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Júlia!

    Ezt a függő szív-csepp szív dolgot nem értem, de ha eltérés volt, nyilván kellett (volna) járnia ellenőrzésre. Ha ez eddig nem történt meg, most mindenképpen itt az ideje,… Még több

  • Kedves Doktornő Nagyon szépen köszönöm a válaszát. Szeretném megkérdezni, ha megküldeném Önnek a záróimat…

    Kedves Doktornő

    Nagyon szépen köszönöm a válaszát. Szeretném megkérdezni, ha megküldeném Önnek a záróimat és a z EKG papirjaimat, akkor tudna nekem őszintén válaszolni a problémáimra?

    Tiszteletttel 38 éves

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Ne haragudjon, de attól tartok, hogy ez meghaladja az oldal profilját, kétség esetén keressen fel egy kardiológust, lelet-konzultáció céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy egy csecsemőnél mekkora a szívverés normális nyugalmi…

    Kedves Doktornő!

    Szeretném megkérdezni, hogy egy csecsemőnél mekkora a szívverés normális nyugalmi frekvenciája.

    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Sajnálom, de önnek is csak azt tudom javasolni, hogy gyermekekre vonatkozó kérdéseit gyermekorvos kollégának tegye fel.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Általában 85-95⁄45-50 között szokott lenni a vérnyomásom, okozhat-e ez bármilyen…

    Kedves Doktornő!

    Általában 85-95⁄45-50 között szokott lenni a vérnyomásom, okozhat-e ez bármilyen problémát? Minek lehet ez az "előjele"? Érdemes komolyan venni illetve mit lehet ellene tenni? Kávézni nem merek, mert a pulzusom emellé még magas is.. (80-90 nyugalomban)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Az alacsonyabb vérnyomás önmagában semminek sem az előjele, ha a pulzusa is magas, akkor lehet pl. különböző okból fennálló vérszegénység vagy egyéb eltérés a háttérben, ezt tisztázni kellene.
    Javasolom, keresse fel kezelőorvosát!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Más szakorvosi panasz miatt teljes vérképre küldtek,az alábbi értékek magasabbak: RBC…

    Tisztelt Doktornő!

    Más szakorvosi panasz miatt teljes vérképre küldtek,az alábbi értékek
    magasabbak:

    RBC vvt szám 5,621 + ref:5,60
    KOLESZTERIN 6,54 + ref:5,20
    FE 35,7 + ref:32,40

    Szeretném megkérdezni,hogy az FE és az RBC vvt mit jelez,illetve kell-e ezekkel a magasabb értékekkel foglalkozni,mire utalhatnak?

    Válaszát köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    A RBC vvt a vörösvérsejtek számát, a Fe a szérumban levő vasat jelenti, a jelentőségükkel kezelőorvosának (aki a vizsgálatra küldte önt) kellene foglalkoznia.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Dr.nő.Kérdésem az lenne,napjában 5 szőr étkezem mégis 2 óránként éhes vagyok.És ha éhes vagyok…

    Tisztelt Dr.nő.Kérdésem az lenne,napjában 5 szőr étkezem mégis 2 óránként éhes vagyok.És ha éhes vagyok leesik cukrom és nagyon rosszul vagyok,el akarok ájulni.A zonnal ennem kell.Mi lehet a baj? 42-éves férfi vagyok. Válaszát köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Jó lenne mielőbb pontosan tisztázni a cukoranyagcseréjét, mielőbb forduljon diabetológushoz!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Ájulás a beteg részéről

    Tisztelt Doktornő

    Szeretném megkérdezni, hogy 4 db különböző helyeken ⁄korház, klinika⁄ elvégzett EKG, az összes abnormális, mind a hét ingerkivezetés rossz, klinikai befekvéssel, kétszeri ujraélesztéssel, ájulással, nagy arcon lévő kék duzzanattal hazaengedett beteg. Hazajövetel után… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Érzem jogos felháborodását, de látatlanban igazán nem tudok a kérdéseire felelni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Combon lévõ elváltozás belsõ érgyulladás vagy trombózis?

    Tisztelet Dr.nő!

    2007-ben mélyvénás trombózisom volt.A genetikai vizsgálat nem igazolta az örőklődést.Abban az évben el is hagyhattam a marfarin szedését.Abban az évben lezajlott egy felületes érgyulladás a combomon comb eleje s belső fele között.Venoruton krémmel kellett kenegetni s idővel… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Szilvia!

    A piros csík eredete látatlanban nem állapítható meg, ha új tünet vagy panasz kíséri, valóban legjobb, ha háziorvosához fordul.

    Üdvözlettel
    dr Tarján…

  • Tisztelt Doktórnő! olyan problémám lenne hogy magasnak találom a vérnyomásom 138-150⁄100-110 között…

    Tisztelt Doktórnő!

    olyan problémám lenne hogy magasnak találom a vérnyomásom 138-150⁄100-110 között van. szédülést erős szivdobogást érzek meg mellkasi szoritást.Van-e okom panaszra?

    Üdvözlettel.

    Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Andrea!

    Panaszra nem, de részletes kivizsgálásra a vérnyomását és a mellkasi tüneteket illetően alapos oka van. Javasolom, keresse fel kezelőorvosát!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Köszönöm szépen gyors válaszát. Mindenféle vizsgálaton voltam már, szívultrahang, EKG, Holter monitorozás…

    Köszönöm szépen gyors válaszát.
    Mindenféle vizsgálaton voltam már, szívultrahang, EKG, Holter monitorozás sőt még ABPM mérés is történt. Nem találtak semmilyen szív eredetű eltérést, kivéve egy kis mitralis prolapsust. A kardiológián Betalocot javasoltak de mondták hogy konzultáljak a háziorvossal. Mivel alapvetően sajnos alacsony a vérnyomásom (előfordul, hogy 75⁄50-re is lemegy) ezért ő ezt nem javasolta, mert állítólag vérnyomáscsökkentő hatással is bír, ehelyett javasolta a Procoralant.
    Volt nagy laborvizsgálatom is, nincsen semmi baj a pajzsmirigyemmel, vashiányom sincs és vérszegény sem vagyok - ennek következtében a HO kizárta a magas pulzus szervi eredetét.
    Lényegében semmilyen problémát nem mutatott a laboreredményem, az eosinophil volt alacsonyabb a kelleténél, ami a háziorvosom szerint egy, a stresszre adott válaszreakció esetében alakul ki és való igaz, az elmúlt pár hónapom kicsit stresszes volt, lakhelyváltás, közeli rokon komoly betegsége, új munkahely stb.
    Előtte nem volt problémám a pulzusommal.
    Van még valami Ön szerint ami okozhat emelkedett pulzusszámot vagy tényleg a stresszt kellene megtanulnom kezelni?

    Köszönöm ismételt válaszát, kellemes estét és minden jót kívánok!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Ha ezeket az általában szokásos okokat sikeresen kizárták, akkor feltehetően alkati eredetű (a sympathicus idegrendszer fokozott tónusa okozza), emellett az edzetlenség is szerepet játszhat benne és persze a stressz. Persze emellett is ellenőrízni kell a vérnyomást és az EKG-t is.
    Önnek is minden jót kívánok.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Magas pulzusra a jeligémben említett gyógyszer valóban hatásos lehet? A dologhoz…

    Kedves Doktornő!

    Magas pulzusra a jeligémben említett gyógyszer valóban hatásos lehet?
    A dologhoz hozzájárul, hogy sosem mozogtam, az erőnlétem 0, ezen igyekszem változtatni, de a háziorvosom addig amíg sporttal-egészséges életmóddal nem tudom beállítani a pulzusom felírta ezt a gyógyszert.
    Én azért kíváncsi lennék egy kardiológus véleményére is ezzel kapcsolatban. Más gyógyszert nem szedek, ezt naponta 1x2,5 mg-ot.
    Enyhe pánikbetegségem van, de arra semmilyen szintetikus gyógyszert nem szedek, csak citromfű teát iszok alkalmanként - ez kellően lenyugtat.
    Lehet bármilyen bajom esetleg ettől a gyógyszertől?
    Illetve a kérdésem annyi lenne még, hogy emellett mennyire fogyasztható alkohol? Heti 1-2 pohár vörösbor belefér?

    Köszönöm szépen a válaszát4

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Hatásos lehet, és nem okoz bajt, de tüneti szer, tehát a magas pulzusszám okát nem szünteti meg. Kis mennyiségű alkohol belefér.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Köszönöm szépen előbbi válaszát. Holnapra ha semmi bajom nem lesz,akkor "megúsztam"?

    Köszönöm szépen előbbi válaszát. Holnapra ha semmi bajom nem lesz,akkor "megúsztam"?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Igen.

  • Kedves Dr.Nő! Délután elmentem boltokba és éreztem pl. a gyógyszertárba hogy melegem van és megizzadt.…

    Kedves Dr.Nő!


    Délután elmentem boltokba és éreztem pl. a gyógyszertárba hogy melegem van és megizzadt. Biciklin már éreztem,hogy hideg ahogy a kabát hozzzáér. Ahogy hazaértem azonnal levettem és vettem szárazat. A póló nyirkos volt. Ettől lehet tüdőgyulladásom? Azt mikor venném észre? Hogyan tudnám ezeket kivédeni?Próbálok rétegen öltözni.Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Remélhetőleg maximum meghűlt, ha tartós panaszai lennének, amelyek pihenésre, bő folyadékfogyasztásra, szükség esetén lázcsillapítóra nem szűnnének, akkor forduljon orvoshoz. Remélem, mindez csak merő spekuláció :)

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt dr.nő!Szeretném ujból megkérdezni a dr.nő véleményét.Letelt a félév és sajnos 4.ik alkalommal…

    Tisztelt dr.nő!Szeretném ujból megkérdezni a dr.nő véleményét.Letelt a félév és sajnos 4.ik alkalommal is pozitív lett a kilégzési teszt.Jövőhéten kell visszamennem mert nem volt ott az az orvos aki kezelt és azt monták hogy majd ő megmondja hogy mi a további teendő.Kicsit meg vagyok ijedve,remélem nem akar ujabb gyomortükrözést csinálni.Megmondaná nekem hogy eggyáltalán mi az a helicobakter?És mi okozza ezt a fertőzést?Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Bővebbet olvashat erről az alábbi linken
    http:⁄⁄www.webbeteg.hu⁄cikkek⁄emesztorendszer⁄2538⁄helicobacter-pylori

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Igazán köszönöm korrekt válaszát, megnyugtatott, hogy belgyógyászatilag valószínű…

    Kedves Doktornő!

    Igazán köszönöm korrekt válaszát, megnyugtatott, hogy belgyógyászatilag valószínű nincs zűr e tekintetben. Próbálok nem aggódni feleslegesen, és bízom abban, hogy a szüléssel ezek megszűnnek.

    Hálásan köszönöm segítségét,
    Legyen nagyon vidám, napsütéses hétvégéje Önnek és Családjának, Anett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Anett!

    Nagyon szívesen. Önöknek is a legjobbakat kívánom.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Néhány gondolatban..35 éves, 36 hetet betöltött kismama vagyok, első babával. 170…

    Tisztelt Doktornő!

    Néhány gondolatban..35 éves, 36 hetet betöltött kismama vagyok, első babával. 170 centi, inkább vékony testalkatú, terhesség alatt is csak a has, illetve a víz tömege jött rám, jelenleg 70 kilo vagyok. Vérnyomásom inkább alacsony, magasabb pulzussal(90⁄60⁄85). Emiatt szédülök is elég sokat. Korábban pajzsmirigyműtét, ami miatt folyamatos Euthyrox 75 terápia tartott. Tsh jelenleg : 3.3.
    Vérképem némi vérszegénységet mutat, Maltofer Fol szedése napi 2x1.
    Problémám a következő. 2-3 hete intenzíven zsibbad a jobb karom, kézfejben, ujjvégekben szörnyen fájdalmas. Nem érzéketlenre zsibbad el, és nem is olyan érzés mintha napokig ráfeküdtem volna, inkább feszítő de ugyanakkor zsibogó is. Ha maszírozza a férjem, akkor némileg könnyebb. Vérellátásilag szerintem rendben, nem kékül, és magasba tartásra sem múlik a tünet. A víz is feszíti, ahogy egész testben, de akkor miért csak a jobb karban jelentkezik ilyen tünet?
    Kérdésem lenne, hogy Ön szerint van aggódni valóm belgyógyászatilag, vagy egész egyszerű banális magyarázata is lehet akár?
    Kihez forduljak? Ön mit gondol? Kérném szives véleményét.
    Az endokrin gondozóban semmit nem mondanak erre.

    Válaszát hálával és tisztelettel köszönöm, szép napot Önnek, Anett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Anett!

    Valószínűleg a nyaki tájék izületi, izomzati megerőltetése okozhatja, nem kell aggódnia, a masszírozás jó ötlet. Önnek is szép napot kívánok!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • T.DR NŐ! éhomi vércukrom:4-5,7 közötti már több éve gombásak a körmeim. nem múlnak el.mitől lehetnek,h…

    T.DR NŐ!
    éhomi vércukrom:4-5,7 közötti
    már több éve gombásak a körmeim.
    nem múlnak el.mitől lehetnek,h megvastagodtak???
    meg a szájzug szélemen a két oldalon nem gyógyuló sebek vannak.
    mitől lehet vérezni is szokottt

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Javasolom, keresse fel kezelőorvosát, én látatlanban nem tudom önnek megmondani.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Üdvözlöm! Hétfőn este belázasodtam, fájt a fejem,. Kedden elmentem gégészhez, aki azt mondta, ne…

    Üdvözlöm!

    Hétfőn este belázasodtam, fájt a fejem,. Kedden elmentem gégészhez, aki azt mondta, ne szedjek antibiotikumot, csak ha 4-5 nap után sem javulok, Viszont mára kiütések lettek a talpamon,tenyeremen, államon, illetve a torkomban is vannak. A háziorvos ma azt mondta, antiobiotikumot kell szednem.
    Ön szerint vírusnál egy megoldást jelent? Vagy vérvételre lenne szükség...
    Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Sajnos a tünetek leírásából egyáltalán nem lehet megmondani, hogy önnek milyen eredetű (vírus, baktérium vagy egyéb) fertőzése van, tehát azt sem, hogy milyen kezelésre van szüksége. Olyan orvost kellene felkeresnie, aki diagnózis alapján célzottan tudja önt kezelni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Nyaki gerinc eltérés, pajzsmirigy okozza a fülzúgás tünetét?

    Tisztelt Doktornő!

    Két hete fülzúgással kezelnek fülészeten,szegény fülészemnek a belgyógyászati tudását is elő kellett vennie-nagyon lelkiismeretes-elküldött teljes vérképre,és nyaki röntgenre is.

    (A zúgásra kaptam Betasercet,bevált,viszont most az okát is szeretnénkMég több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves János!

    A nyaki gerinc rtg felvételen nincs kóros. A fülzúgás okairól bővebben olvashat az interneten, pl. http:⁄⁄www.webbeteg.hu⁄cikkek⁄ful-orr-gegeszet⁄143⁄fulzugas

    Üdvözlettel Még több