A betegek kérdései (17926)

  • Tisztelt Doktornő. Az orvosom peritol gyógyszert írt fel nekem, és az lenne a kérdésem hogy a peritollal…

    Tisztelt Doktornő. Az orvosom peritol gyógyszert írt fel nekem, és az lenne a kérdésem hogy a peritollal egyidőben szedhetek e cerucal tablettát? Nem lesz valami kölcsönös mellékhatása a két gyógyszernek?
    várom válaszát

    üdvözlettel István

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves István!

    Nincs ismert kölcsönhatás a két gyógyszer között.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktor Nő! Most olvastam hogy a cataflam nevű gyógyszer (http:⁄⁄www.hazipatika.com⁄gyogyszerkereso⁄termek⁄CATAFLAM_50_mg_bevont_tabletta⁄5445)…

    Tisztelt Doktor Nő!
    Most olvastam hogy a cataflam nevű gyógyszer (http:⁄⁄www.hazipatika.com⁄gyogyszerkereso⁄termek⁄CATAFLAM_50_mg_bevont_tabletta⁄5445) fekélyt okozhat, ha sokat szedik. Én menstruációs fájdalmakra, görcsökre szedem, minden hónapban 5 szemet veszek be, első két nap amikor megjön. Ez sok? Ez már okozhat gondokat? Vagy belefér?
    Ez az egyetlen gyógyszer ami segít csillapítani a fájdalmamat..ha tényleg káros, váltok..
    köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Ez nem számít még soknak.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt doktor nő! Ma voltam csontkovácsnál, a háti 4-5-6-os csigolyáim nem voltak a helyükön,…

    Tisztelt doktor nő!


    Ma voltam csontkovácsnál, a háti 4-5-6-os csigolyáim nem voltak a helyükön, de ma sikerült visszarakni, most nagyon fáj a hátam abban az egy pontban ahol eddig is fájt, de azt mondta a csontkovács, hogy kb 2 nap és jobb lesz minden,mert regenerálódnia kell az izomzatnak és a csigolyáknak!
    Köszönöm az eddigi segítségét


    Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Éva!

    Köszönöm a visszajelzést, további gyors javulást kívánok!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Tarján Zsuzsa!

    25 éves lány vagyok, több mint 1 hónapja kezdtek el kezelni torok, nyelvmirigyállomány és arcüreg gyulladással. Aztán tüdőgyulladásom lett. Rengeteg antibiotikumot kaptam és még sem múltak el a panaszaim. A tüdőgyulladásom is visszatért, amire már vénás injekciót… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Heni!

    Refluxa nagy valószínűséggel van a leírt panaszok alapján, ezt a gastroenterologus nyilván tisztázni fogja. Az egyéb tünetei (főleg a tüdőgyulladás) lehet, hogy ettől függetlenek,… Még több

  • Tisztelt doktornő
    köszönöm a gyors választ.
    Még egy kérdés.
    Mi az az ALP? az értéke magasabb mint kéne lennie. Erről nem mondott semmit a doktornőm. Most beirtam az internetes keresőbe és azt dobta ki, hopgy ha csak ez az egy májenzim emelkedett, akkor ez máj vagy csont rákrautal.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Idézet egy másik weboldalról (www.patikapedia.hu):
    "A szervezetben termelődő enzim, epeutakban, vesében, csontokban, bélben szintetizálódik, mennyiségének változása,… Még több

  • Tisztelt Doktornő Pénteken kérdeztem Őntől, és igértem jelentkezem ma a véreredményeimmel: TSH, urea,…

    Tisztelt Doktornő
    Pénteken kérdeztem Őntől, és igértem jelentkezem ma a véreredményeimmel:
    TSH, urea, kreatinin, teljes fehérje, AST, ALT, GMT, Na, K, CRP, FE rendben vannak
    Albumin - 31 (alsó érték 35)
    ALP - 2,19 (felső érték 1,67)
    teljes vérképben a következő eltérések vannak:
    ERY 3,93 (alsó érték 4,20)
    HGB 114 (alsó érték 120)
    HCT 0,35 (alsó érték 0,36)
    trombociták PLT 453 (felső érték 400)
    PCT 0,383 (felső érték 0,36)
    PDW 15,8 (alsó érték 16)

    Azt mondta a doktornő, hogy egyik eltérés sem óriási, egyek sok fehérjét, kalciumot, esetleg vasat a vérszegénységre.
    Szerinte egyik eredmény sem hozható össze a magas a vérnyomással.
    Mivel a vérnyomás érték ha csak egy hajszállal is , de mindig 150⁄100 alatt van, azt mondta egyenlúre várhatok a Lacipil gyógyszerrel is, mert szoptatok. Ha esetleg az emlitett érték felő menne, akkor kezdjem el csak szedni.
    Mi önnek erről a váleménye? Ön szerint mit tehetek annak érdekében, hogy a laboreredmények javuljanak és a vérnyomásom is lejjebb menjen gyógyszeres kezelés nélkül?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    A vérszegénység és az alacsony fehérje-szint lehet kapcsolatban terhességgel-szüléssel, ez táplálkozással, lehetőleg aktív életmóddal befolyásolható. A Lacipilt a szoptatás alatt semiképp ne szedje, és egyelőre ilyen vérnyomásérték mellett egyébként is várhat a kezeléssel (persze mérje az értékeket!)

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő ! Előre is köszönöm, a válaszát. Egy problémával fordulnék Önhöz, ha nem zavarom. Problémáim…

    Tisztelt Doktornő ! Előre is köszönöm, a válaszát. Egy problémával fordulnék Önhöz, ha nem zavarom. Problémáim 1 éve kezdődtek. Visszatérő alhasi fájdalmaim vannak, mely során általában bélmorgások vannak jelen,a fájdalom hol a jobb hol a bal alhasi részen jelentkeznek. A székletürítésemet tekintve normál, néha (maximum havonta egyszer enyhén nyálkás széklet). Vér nem található benne. Erőltetés hatására gyakran fáj, de kb 1 perc pihenés után elmúlik. Észrevettem még ezen kívül, hogy ha ülök, akkor többször előjön a fájdalom, mely tompa fájdalom. De ez is csak időszakosan. Kedves Doktor nő, a kérdésem az lenne, hogy jelen problémáimmal forduljak-e orvoshoz, és ha igen akkor milyen orvoshoz?

    Válaszát előre is köszönöm , és további szép napot kívánok Önnek, és jó egészséget a munkájához.

    Tisztelettel : B. A.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves B.A.!

    Látatlanban nehéz lenne megítélni, a panaszok huzamos fennállása vagy rosszabbodása esetén forduljon kezelőorvosához illetve gastroenterologushoz, részletesebb vizsgálatok céljából. Jókívánságait köszönöm, Önnek is minden jót kívánok.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő ! 48 éves nő vagyok, szívritmuszavarra és magas vérnyomásra szedek gyógyszereket (Betaloc…

    Tisztelt Doktornő !
    48 éves nő vagyok, szívritmuszavarra és magas vérnyomásra szedek gyógyszereket (Betaloc zok 50 ; Accupro 5 és Hypothiazid vízhajtót). Március elején beteg lettem, torokfájás, láz, köhögés. A háziorvosom Sinupret Forte tablettát írt fel amitől 4 nap múlva sem enyhültek a tüneteim, utána kaptam antibiotikumot (Curam Duo) + Stodal szirupot. Ezektől a gyógyszerektől gyakorlatilag rendbe jöttem a köhögésen kívül, de a múlt hét közepétől újra előjöttek a panaszaim, folyamatosan minden délutánra 37 - 37,2-re felmegy a hőmérsékletem, emellett nagyon fájnak a vállaim és a két karom. A háziorvosom a mai napon szintén felírta a Sinupretet (amit az előzőekből tapasztalva ki sem fogok váltani), és egy köptetőt amelynek a neve Infusum Ipecacuanhae. Elolvastam a köptető mellékhatásait, és ettől elnézést a kifejezésért, de \\"kiakadtam\\"!
    Idézem:
    \\"Figyelmeztetés: Táplálkozási zavarok esetén felhalmozódik a szervezetben, és mérgező hatású lehet a szívre, valamint az izmokra. A szív- és érrendszeri elváltozások veszélyét a felhalmozódott ipekakuána fokozza.
    Mellékhatás: szívizom károsodás, álmosság, letargia, izomkárosodás.\\"
    Nyilván nem szenvedek táplálkozási zavarban, de szeretném megtudni, hogy szívritmuszavar és magas vérnyomás mellett szedhetem-e ezt a szirupot, továbbá azt is hogy Önnek mi a véleménye arról hogy már hetek óta nem tudok kigyógyulni a betegségből? Bevallom őszintén kissé megingott a bizalmam a háziorvosommal szemben.
    Köszönettel várom válaszát: Judit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Judit!

    A tartós panaszok és hőemelkedés miatt érdemes lenne egy alaposabb belgyógyászati vizsgálatot végeztetni, meghatározható gyulladás esetén célzott kezelés bevezetése. Az ipekakuána tünetileg köptető szer, nem valószínű, hogy bármi gondot okozna, de épp ilyen hatékony lehet az ACC is például.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Jonapot kivánok Tisztelt Doktorno.8 éves kisfiamnak 2 évell ezelott kezdodott,hogy idokozonként felgyorsul…

    Jonapot kivánok Tisztelt Doktorno.8 éves kisfiamnak 2 évell ezelott kezdodott,hogy idokozonként felgyorsul a szivverése. Voltunk teljes kivizsgáláson és mindent rendben találtak.Ritkán fordul elo ugy 6 honapban 1 szer,semmilyen más tunet nem jelentkezik csak nagyon megilyed,korulbelul 5 percet ha tart és magétol elmulik.a kisfiam komolyan sportol hokizik mindenap edzésen van .Drága Doktorno mit tetszik tanácsolni mit csináljak nagyonszépen megkérem tessék válaszolni.A Joisten áldja meg.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Lehet ártalmatlan, lehet szapora szívveréses roham a panaszok hátterében. Javasolom, forduljon gyermekkardiológushoz, személyes kivizsgálás céljából!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő!



    Már két hónapja a rendszeres és normál megszokott székelési ritmusom megváltozott. Többször van székletem mint a szokásos, állaga, színe sem a megszokott. Hasmenés és a normál széklet között állandóan változik napiszinten. Életmódbeli változás nem történt.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Sajnos, látatlanban nem tudom megítélni, javasolom, forduljon gastroenterologushoz, személyes vizsgálat és a további teendők eldöntése céljából.

    Üdvözlettel

  • Tisztelt doktor nő! Azt szeretném kérdezni, hogy a tegnapi nap folyamán volt egy fél orás rosszullétem…

    Tisztelt doktor nő!
    Azt szeretném kérdezni, hogy a tegnapi nap folyamán volt egy fél orás rosszullétem ami abbol állt, hogy töbször kihagyott a szívverésem, a csuklomnál néztem a szívverést, és és éreztem amikor jött a rosszullét akkor a torkpmnál mindha elszorult volna a levegő, és éreztem hogy kihagyott eggyet kettőt a szívverésem, majd fáradság kaoott el. Már nézett kardiologus orvos egyszer találtak némi ritmuszavart. T. doktornő, lehet-e ez idegi alapon is ez a rosszul lét?

    köszönettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Az idegi tényező minden ritmuszavart ronthat. Egyébként ez a fajta ritmuszavar (extrasystolia) igen gyakori jelenség, lehet meglehetősen kellemetlen, de szervi szívbetegség nélkül nincs kóros jelentősége. Lényege, hogy a normálisnál hamarabb jelentkezik egy szívdobbanás, majd viszonylag hosszabb szünet után jön a következő normális ütés. Tünetileg Magnézium pezsgőtabletta vagy Panangin szedése enyhíti a panaszokat.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! többszöri segítség után ismét Önhöz fordulok. Éves vizsgálaton voltam, ahol EKG-t, ultrahang vizsgálatot, terheléses szívvizsgálatot végeztek, semmi problémát nem találtak, de refluxra Nolpaza-t írt fel az orvos, amitől az egész testem olyan vörös lett mint aki a napon leégett, kezem,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Ezt látatlanban sajnos nem tudom megmondani. Javasolom, forduljon mielőbb kezelőorvosához, aki az ön adatainak ismeretében és személyes vizsgálat alapján meg tudja határozni… Még több

  • Tisztelt Doktornő! 2 éve szedem a Nebilet nevű vérnyomáscsökkentő gyógyszert, aminek adagját 1 db-ról…

    Tisztelt Doktornő!

    2 éve szedem a Nebilet nevű vérnyomáscsökkentő gyógyszert, aminek adagját 1 db-ról 1⁄2-dbra csökkentettem mivel javulást tapasztaltam. Egy ideje viszont arra lettem figyelmes (rendszeresen mérem a vérnyomásom), hogy az alsó érték gyakran 55 körül mozog, de nagyon ritkán közelíti meg a 70-t is, viszont a felső érték 120 és 135 között mozog napszaktól függően, tehát nem kirívóan alacsony. A kérdésem az lenne, hogy kell-e ezzel foglalkozni, jelenthet-e problémát?
    Továbbá, az utóbbi időben, többnyire azokon a napokon mikor sportolok, este, közvetlenül az elalvást előtti "állapotból" gyakran mindenféle indok nélkül heves szívdobogás kíséretében felriadok és ilyenkor kell pár perc mire visszaáll a pulzusom. Ismét az lenne a kérdésem, hogy ez mitől lehet, kell foglalkoznom vele? adataim: 21 éves, férfi.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Az otthoni használatra szánt vérnyomásmérők a diastolés (2. érték) vérnyomást gyakran alacsonyabbnak mutatják. Ennek oka az, hogy a hagyományos mérésnél a hallható pulzus elhalkulását mérjük, míg ezek a mérők a teljes eltúnést rögzítik. Nincs jelentősége, nem kell foglalkozni vele.
    Második kérdésére nem tudok válaszolni, próbáljon meg relaxálni elalvás előtt.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő.Azt elfelejtettem megírni, hogy néha van néhány 10 perces szívritmus zavarom 140-es…

    Tisztelt Doktornő.Azt elfelejtettem megírni, hogy néha van néhány 10 perces szívritmus zavarom 140-es pulzussal.,Üdvözlettel Kata.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kata!

    A pacemaker csak a lassú szívverés ellen véd, az ezzel esetleg váltakozó gyors, rendetlen szívverés ellen nem. Ezt viszont a pacemaker védelmében gyógyszeresen lehet kezelni, ezügyben forduljon kardiológusához.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő. 66 éves vagyok ,20 éve polyartritisem és szövődményként érszűkületem ,nagyfokú csigolyakopásom…

    Tisztelt Doktornő.
    66 éves vagyok ,20 éve polyartritisem és szövődményként érszűkületem ,nagyfokú csigolyakopásom van. Két éve szívprobémával mentem orvoshoz, jobb oldalon a mellkasomban egyre gyakrabban jelentkezett fájdalom és szúró érzés .Többször elvesztettem az eszméletem,pacemakert kaptam, amivel egész jól elvagyok, de a szurkálás a jobb mellkasomban nem múlt el ,egyre hosszabb ideig tart. Visszamentem a professzor úrhoz aki műtött, de Ő azt monta nem szív eredetű. Mellkasfelvételem is volt , minden rendben van. A szúró érzés nem sugárzik sehová, mozgásra nem erősödik, és éjszaka is előjön.Gyulladásom nincs mivel a süllyedésem normális.Kérem adjon tanácsot mi lehet az ok és milyen szakorvoshoz forduljak?
    Üdvözlettel Kata.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kata!

    A jobb oldali mellkasi panasz a csigolyakopással kapcsolatos, reumatologus segíthet a megoldásban.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Jó Napot doktornő! Nekem az lenne a problémám,hogy 6. napja tart már, szédülés,émelygés,és fejfájás…

    Jó Napot doktornő!
    Nekem az lenne a problémám,hogy 6. napja tart már, szédülés,émelygés,és fejfájás éjszakánként lever a víz.Megmértem a vérnyomásom 132⁄90 (27 éves vagyok). tudna nekem tanácsolni valamit?
    Válaszát előre is köszönöm!

    Gabriella

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Gabriella!

    Sajnos, látatlanban nem tudom megítélni. Javasolom, forduljon kezelőorvosához, aki az ön adatainak ismeretében és személyes vizsgálat alapján meg tudja határozni a további elvégzendő vizsgálatokat és ezek eredménye alapján szükség szerint a kezelést.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Jó napot kívánok. Magas volt, a pulzusom, ezért, elmentem, orvoshoz, ahol, felírták nekem, Bisoprolol…

    Jó napot kívánok.

    Magas volt, a pulzusom, ezért, elmentem, orvoshoz, ahol, felírták nekem, Bisoprolol ratiophram 5 mg-os tablettából 1 db szedését, az első tablettát, be is szedtem, tegnap. Azóta, hidegek, a kézfejeim, és potencia zavarom, is lett. Ez szerepel, a ritka mellékhatások között, létezik, hogy már egy gyógyszer beszedése kiválthatja, én holnap mennék vissza az orvoshoz, de ha ma már nem szedem be az nem lesz probléma, mert már elkezdtem szedni.

    Válaszát köszönöm szépen.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Elvileg lehetséges, ne vegye be ma a gyógyszert, és holnap forduljon orvosához.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő!Decemberben volt infarktusom,januárban +1 katéterezésem.Műtétnél szívritm.zavarom volt.A…

    Kedves Doktornő!Decemberben volt infarktusom,januárban +1 katéterezésem.Műtétnél szívritm.zavarom volt.A gondom az hogy már 3* elvitt a mentő fulladásos tünetekkel-infarktus gyanú.A napokban derült ki,hogy kardiópánikom van.Jelenleg Xanaxot és seroxato-ot szedek,de nagyon aggódom a seroxat mellékhatásai miatt.Főlg:Szívprobléma.magas vérnyomás,hirtelen szívhalál, és írják,hogy nem lehet béta-blokkolóval szedni.A köv gyógyszereket szedem a szívemre:Aspirin protect,furon,inspra,kaldyum,kardrogrel,nebilet,xeter.Mit tegyek?Tanácstalan vagyok........és akkor a Seroxat többi iszonyú mellékhatását nem írtam le.Mennyire kockázatos ez a variáció?Szedhetem én ezt a Seroxat-ot a beteg szívemtől?Kérem adjon tanácsot,mit tegyek?Köszönettel! H

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves H!

    Bár én nem olvastam sehol a Seroxat leírásában azt, amit ön ír, de mindenképpen javasolom, hogy kezelőorvosával beszélje meg gyógyszerelési problémáját, biztosan találnak megoldást.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Dr. Nő! Már legalább két hónapja kialakult nálam szívritmus zavarra utaló tünet. Emlékszem…

    Kedves Dr. Nő!

    Már legalább két hónapja kialakult nálam szívritmus zavarra utaló tünet. Emlékszem gyomorröntgenről
    jöttem hazafele, és leültem akkor hirtelen a semmiből olyan gyors erős szívdobogásom lett, hogy
    azonnal rohantam a fürdőszobába vizet inni, mert a melegség is elöntött, és nagyon nehezen állt el.
    Ehez hasonlót soha nem éreztem, és azóta rendetlen a szívdobogásom, főleg ha lehajolok akkor is
    olyan furcsán ver egyet vagy kettőt, de ijesztő. Voltam vele a kardiológián, ahol csináltak ekg-t, de
    az jó volt, mert az mindig jó. Aztán elküldtek vérvételre, de az is jó volt, csodálkoztam is rajta.
    Az orvos írt fel rá nekem betalocot az 10mg-os. De aztán 25mg-osat kaptam, de azt nem merem
    szedni, mert félek hogy nagyon hozzászokok. A 10mg-osat azt szedem,de azt is csak akkor ha
    nagyon erős a szívdobogásom. Nem rég kiderült a szájsebészeten, hogy van egy ki nem nőtt
    bölcsességfogam, ami ráadásul gócos, és mondta a szájsebész hogy ez okoz szívproblémákat, akkor
    ez lehet attól van? De a kezeim is leszoktak zsibbadni, meg lefehérednek az ujjaim is, meg sokszor
    nehéz a levegővétel, meg fájni szokott a mellkasom is. Akkor már a szemhéjam is magától beduzzad,
    és a látásom is van mikor homályosabb. Elképzelhető hogy ezt mind a góc okozza? Régen
    megállapítottak nálam szív ultrahangon mitrális prolopszust, de állítólag ez nem vészes, de ez már
    vagy két évvel ezelőtt volt. Azóta nem voltam szív ultrahangon. Az utóbbi időkben csak ekg-t
    csináltak, de az nem mutatott semmit, az ekg az megbízható? Előre is köszönöm a válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Időszakosan jelentkező ritmuszavart a panaszmentes időszakban készülő EKG nem mutat ki. Forduljon kardiológusához kontrollvizsgálat, esetleg tartós EKG-monitorozás (Holter) céljából, egyben mondja el neki egyéb panaszait is.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Nem tudom, hogy a megfelelő szakembernek írok - e, csak gondolom, hogy esetleg belgyógyaszati…

    Kedves Doktornő!

    Nem tudom, hogy a megfelelő szakembernek írok - e, csak gondolom, hogy esetleg belgyógyaszati problémám lehet. Néhány napja viszket a bőröm a két combomon, két alkarom, csuklóm és a csípőm két oldala. Máshol semmi. A bőrömön semmi elváltozás nincs: nem száraz, nem piros, nem pöttyös. Próbálom nem vakarni, de zavar, hogy mi lehet ez. Valami allergia lehet? Semmi új kozmetikumot, ételt, gyógyszert nem használok.
    Kell ezzel foglalkozni?

    köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Sajnos, nem tudok önnek válaszolni. A panaszok huzamos fennállása vagy rosszabbodása esetén forduljon kezelőorvosához, részletesebb vizsgálat céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa