A betegek kérdései (5375)

  • Kedves dr nő.Ez áll a mammográfiás leletemen.Normális szerkezetű szimetrikus mirigyállomány látható melyben…

    Kedves dr nő.Ez áll a mammográfiás leletemen.Normális szerkezetű szimetrikus mirigyállomány látható melyben kóros képlet csoportos mikromeszesedés vagy sterkezeti torzulás nem látható. Ez kontrol vizsgálat volt mert 1 évvel ezelőtti felvételnél az volt írva, hogy a bal emlő axelliáris felvételén a felső quandrásoknak megfelelően torzult terület sejthető mely a kompressiós felvételen szétterül.Véleményét szeretném kérni.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Negativ lelet. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves dr nő.Már írtam önnek hogy hosszúkás horpadást látok a mellemen.Azóta voltam mammográfián ami…

    Kedves dr nő.Már írtam önnek hogy hosszúkás horpadást látok a mellemen.Azóta voltam mammográfián ami negatív.Kérdésem kell ezzel foglalkoznom a továbbiakban vagy megnyugodhatok.De a mammográfia pont menszesz idő alatt volt. Köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Nem hiszem, hogy kell vele foglakozni, ha megvizsgálta sebész is. A mammográfia nem egyenlő a klinikai vizsgálattal: Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt doktornő! Már nagyon régóta nehezen székelek,általában egy pici vérzéssel mindig jár és fáj....nem…

    Tisztelt doktornő!
    Már nagyon régóta nehezen székelek,általában egy pici vérzéssel mindig jár és fáj....nem fordultam orvoshoz,mert azzal biztattam magam,hogy elmúlik,de ma nagy fájdalommal ás alig jött ki belőlem egy kis széklet,minta beszorult volna,és a végbélnyílásomon,puha kidudorodás van....nem tudom mit tegyek,kihez forduljak,félek,hogy komolyabb bajom is lehet! Orvosolható ez a probléma esetleg egy ideig hashajtó szedésével ? Válaszát köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Hashajtő helyett sebészetre menjen. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! 35 éves vagyok.Második gyermekem születése előtt kb.37.terhességi héten lettem figyelmes…

    Tisztelt Doktornő!
    35 éves vagyok.Második gyermekem születése előtt kb.37.terhességi héten
    lettem figyelmes a jobb combtövem és a szeméremdomb között egy nagy duzzanatra!Olyan volt mintha egy eren vagy inszalagon fejlődőtt volna ki.Ez 3
    éve volt de a nagy hormonváltozásokra gondolva nem tulajdonítottam neki
    jelentőséget.Aztán a ciklusidőszakom kezdetén szoptatás végétől újra visszatért.Hol nagyobb hol kisebb,de mindig erőteljesen piros volt kézzel körülhatárolható göb.2-4cm.Utóbbi időszakban nem jelentkezett sem göb sem tünet.Majd egy hónapja az eddigi helyétől kb.1-2cm-rel feljebb a szeméremdomb oldalán jelentkezett.Felülete sima fényes,most is jól körülhatárolható kemény göb a közepén egy lilás kráterszerű vizenyős (mintha folyadék lenne benne mikor begyullad) persze bőrrel fedett mélyedés érezhető.Amikor véletlen megnyomtam a közepét(egy magamhoz szorított vesszőkosárral)Akkortól begyulladt és a közepe borzasztóan érzékeny és fájdalmas volt még kis érintésre is.Most a gyulladás alább hagyott,már nem olyan érzékeny.A felülete picit hámlani kezdett és igen nagyon viszket néha.
    Kedves Doktornő tudom,hogy levelem hosszúra sikeredett és tudom,hogy szakemberhez kell levélen kívül is fordulnom,de reménykedem hátha mégis kapok valami segítséget,hogy mi lehet ez!Köszönettel és tisztelettel Perényiné Éva!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Igy nem lehet véleményt mondani. A szörtüszögyulladástól a véna tágulatig, a Bartholini cystáig minden lehet. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Dr. Nő! 35 éves vagyok és kereskedelemben dolgozom,mint ruházati eladó.Gyomor-bél passzázs vizsgálaton…

    Kedves Dr. Nő! 35 éves vagyok és kereskedelemben dolgozom,mint ruházati eladó.Gyomor-bél passzázs vizsgálaton is voltam ami negatív.Epe ⁄hasi⁄ uh. negatív.Nincs kő,se más probléma.Már ideggyógyászaton is voltam,mert elkűldtek.Bár az okát nem tartottam szükségesnek ⁄de persze orvosi utasításra elmentem,mert meg szeretnék gyógyulni!⁄ami be is igazolódott,mert a véleményként az szerepel,hogy egyáltalán nem hozható a betegségem összefüggésbe idegi eredetű problémával! Azt mondták,hogy a gyomor alsó izma nem zár rendesen,de azt is mondták,hogy ez nem okoz ilyen nagy problémákat.A gyomrom nem szokott égni.Csak a puffadás,hányinger,zsírszéklet......egyszóval gyomorrontásos tünetek. Felső panendoscópia eredmény: Az eszköz levezetése akadálytalan.A nyelőcső ny.hártya a cardia felett hyperaemias.A gyomorban kp mennyiségű éhgyomri szekréció,szabályos redőzet,élénk perisztaltika.A ny.hártya színe,vastagsága megtartott. A pylorus felcsapott.A bulbus ép.A duodenumból mintát vettünk coeliakia kizárására. Mikroszkópos leírás: Coelikiára,dysplasiára vagy malignitásra utaló jeleket nem észleltünk. Szövettani diagnózis: Duodenitis chr. non-specifica. Csak annyit szeretnék megkérdezni,hogy ez meggyógyul-e teljesen és,hogy hosszas folyamat-e?Előre is köszönöm válaszát!Minden jót! Üdvözlettel: Hajnalka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Hajnalka! A szövettani leirásban szereplő chr. duodenum gyulladásnak semmi jelentősége. Ez nem magyarázza a panaszait. Nem tudom mi lehet az ok. Lehet a helytelen étkezés, hasnyálmirigy csökkent enzim termelése ( ha ez a zsirszékelés valós) és stressz. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! 4 hónapja szültem, és még mindig szét van nyílva a hasizmom. Elég vékony alkat vagyok,…

    Tisztelt Doktornő!
    4 hónapja szültem, és még mindig szét van nyílva a hasizmom. Elég vékony alkat vagyok, a napokban fedeztem fel egy pár mm-es csomót a köldököm felett pár centire. Ezt csak állva lehet érezni. Ugye nem sérv? De mi más lehet? Orvoshoz csak a jövő hét második felében tudok el menni. Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező. Pár milliméteres csomó nem sérv. Felesleges aggódnia és rögtön orvoshoz mennie. Kezdje4n el hasizomerősitő gyakorlatokat csinálni (pl. felülések) Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Üdvözlöm Kedves Dr. Nő! Lehet,hogy megválaszolatlan marad a kérdésem,de itt az orvostudakozón nem találtam…

    Üdvözlöm Kedves Dr. Nő! Lehet,hogy megválaszolatlan marad a kérdésem,de itt az orvostudakozón nem találtam kimondott belgyógyász orvost akihez feltehetném kérdésem.1 éve lesz,hogy szenvedek a következő tünetekkel:evések után iszonyú hányinger⁄amin semmilyen gyógyszer és gyógynövény nem segít⁄,puffadás,teltségérzet,gyomorszáj alatt,de inkább jobb bordaív fele fájdalom,néha szorulás,néha hasmenés,székletemésztettség teljes emésztetlenséget mutat....stb. Minden vizsgálaton úgymond átestem⁄ételallergiákon is⁄mire a gyomor tükrözés leírása a következő: Hengerhámmal borított vékonybél nyh. részletek felszíni bolyhai mérsékelt fokú alak-és nagyságbeli variabilitást mutatnak,közöttük fusiok.A mirigyek megtartottak,körülöttük a lamina propriában idült lobsejtes beszűrődés és secundaer nyiroktüszőkkel.Szövettani diagnózis: Enteritis chr. non-specifica szöveti képe. Már több betegséget is felemlítettek,mint pl. hasnyálmirigy gyulladás,glutén érzékenység,epe....... Mire a legújabb,hogy nyombél gyulladás.⁄még nem fekély⁄Amire az Alusulin gyógyszert szedem már 2 hete és szigorúan betartom a diétát,de SEMMI javulás!Már 43 kg.-ra lefogytam.⁄Endomysium IgA e. at:negatív, Endomysium IgG e. at:negatív,Transzglutamináz IgA e. at:0,4 U⁄mL. ⁄ A leírt diagnózis alapján Ön szerint is nyombélgyulladásom van amitől ezek a tüneteim jönnek elő?A legfontosabb kérdésem,hogy ebből meg lehet gyógyulni?És mennyi idő kell ahhoz,hogy legalább egy kicsit jobban legyek?Ez a betegség lehet egy kezdődő lisztérzékenység is? Köszönöm,hogy "meghallgatott".Várom válaszát.Minden jót Önnek! Üdvözlettel:Hajnalka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Hajnalka! Mivel nem a gyomortükrözést irta le, hanem a szövettani véleményt ezért nem tudom, hogy pl. van-e szükület a gyomron, van-e nyitott gyomorszáj stb. Van-e epeköve? ., stb., Én biztos nem ételallargiára gondolnék. A stressz mennyiben befolyásolja? Hány éves, mi a munkája? stb. Gondolom gastroenterologus vizsgálta. Ha nincs kimutatható ok akkor még ideggyógyásszal is kellene konzultálni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Dr. Nagy Zsuzsanna! 30 éves nő vagyok, és olyan problémával fordulok Önhöz, hogy egyik este…

    Tisztelt Dr. Nagy Zsuzsanna!
    30 éves nő vagyok, és olyan problémával fordulok Önhöz, hogy egyik este feszülést éreztem a mellembe, és tapintás után egy elég nagy csomót találtam benne, kb, 2 cm átmérőjű. A mellem körülötte vizes tapintású volt mintha gyulladásba lett volna. Vártam vele hátha elmúlik de sajnos nem így lett és ennek már 3 hónapja lassan. Azóta próbálom figyelni a változást rajta hol kisebb de keményebb a csomó, hol pedig kevésbé kemény tapintású és akkor mintha megint gyulladásba lenne. Sajnos Tb biztosításom nincs, nemtudom milyen vizsgálatra kéne elmennem pontosan és hogy ennek mennyi az ára. Illetve mennyire kell attól tartanom a tünetek alapján hogy esetleg rossz indulatú lehet
    Várom válaszát ,
    Köszönettel Renáta.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Renáta ! A legrosszabb amit tett, hogy várakozott. Mammográfiára és emlő Uh vizsgálatra kell menni és ezzel sebészhez. A vizsgálatok diját nem ismerem, azt tudom, hogy ahol én dolgozom ott a két vizsgáalat kb 18 ezer ft 3 a sebészeti vizsgálat 8000. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt doktor nő. Kislányom fejbőrén 2 éve kinyomtam egy fehér fejű kis pattanást vagy egy szőrtüsző…

    Tisztelt doktor nő.
    Kislányom fejbőrén 2 éve kinyomtam egy fehér fejű kis pattanást vagy egy szőrtüsző volt begyulladva nem tudom.Utána még egyszer-kétszer visszagyűlt neki megint ki lehetett nyomni,azonban a helyén maradt egy kis kemény göböcske ami a mai napig ott van,kb.2-3 mm átmérőjű és 1-2 mm magasságú.A fejbőr szintjéből nem emelkedik ki a bőr alatt van.Egy kis szín eltérés van ezen a kis mm-es helyen itt nem olyan fehér a bőr mint a fejbőr többi része hanem halvány rózsaszín és kicsit csillogóbb a bőr.A mérete kb.akkora mint 2 éve volt vagy esetleg egy nagyonpicivel kisebb,nőlni nem nőtt semmiképp.Kérdezni azt szeretném,hogy mi lehet ez a göböcske ami megmaradt neki?Ez most már itt fog maradni mindig vagy idővel lassan felszívódhat?Ha itt is marad lehet ettől-ebből valami baj,valami rosszindulatú valami kialakulhat belőle,vagy csak esztétikailag okozhat gondot? Gyermekorvosnak mutattam ő több lehetőséget is mondott,hogy mi lehet:faggyúmirigy ciszta,a nyomkodástól a bőrszövetek megvastagodtak,heg alakult ki.Melyik variáció a leg lehetségesebb,honnan lehet különbséget tenni?
    Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Anyuka!
    A leirása alapján valóban faggyúmirigy lehet. Kár volt kinyomni! Ne nyomkodja, mert nem szünik meg tóle , csak , ha a tokjával együtt kiveszik. Természetes , hogy növekszik, mert folyamatosan termeli a faggyut , amit nem tud teljesen kiüriteni. KIs helyiérzéstelenitő injectio adásával ki szoktuk operálni. Üdvözlettel: dr Nagy zsuzsanna

  • Végbélnyílásnál kidudorodó kisebb csomó és véres széklet

    Kedves Doktor Nő!

    Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy a végbélnyílásnál székeléskor 2 k.b. borsónyi nagyságú csomót érzek,és néha a székletemen is van vér főként mikor erőlködni kell,vagy nagyon vastag a széklet.Proctológián újjal megvizsgálva azt mondták,első-2. fokú belső nodusok,és… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Aranyérre a hydrokortisonos kúp ( amit én még nem is hallottam) biztos , hogy nem jó. A csomó természetesen lehet aranyér is , lehet benne vérrög. Minden esetre vizsgálat nélkül nem… Még több

  • Kedves Doktornő! 30 éves férfi vagyok. 2 hónapja küzdök jobb alhasi, csípőcsont melletti néha beleszúró…

    Kedves Doktornő!
    30 éves férfi vagyok. 2 hónapja küzdök jobb alhasi, csípőcsont melletti néha beleszúró fájdalmakkal, étvágytalansággal, rossz közérzettel, ég a szemem, néha gyakori a vizelési ingerem, ráz a hideg. (8 éve volt vastagbéltükrözésem, hasonló problémák miatt, vastagbelemen találtak gyulladást, szövettan colitis uclerosa-t nem igazolt, 2012 novemberig teljesen tünetmentes voltam)
    November elején kezdődött, vakbélgyanú után urológia, minden negatív, egy kis homokot találtak a vizeletemben. Gasztroenteorológián enyhe crohn-t állapítottak meg, nem volt tükrözés, napi 2x1 pentasa-t írtak fel. 10-12 tabletta után jobban lettem, utána az ünnepek miatt ittam alkoholt, és utána rosszabbak lettek a tünetek. a gyógyszerem elfogyott, visszamentem a gasztroenteorológushoz, írt még pentasa-t, szerinte enyhe a gyulladás a vékonybél és a vastagbél találkozásánál. elkezdtem szedni megint a pentasa-t, de a fájdalom néha eltűnik, néha éjjel is felébredek rá. Vérképem, szélketem (mikrobiológiai vizsgálat után) teljesen rendben volt. Helicobacter negatív, CRP-m rendben, májfunkció kicsit magasabb, bilirubin kicsit magasabb, ezenkívül nincs semmi eltérés. Lehet ez vakbélgyulladás, vagy más egyéb probléma Ön szerint?
    Nagyon köszönöm a segítségét!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Ennyiből nehéz itélkezni! Ez nem vakbélgyulladás , az biztos . Lehet Crohn, colitis. Minden esetre ha saját maga is látja, hogy az alkohol, az étkezési tullövés ront a helyzetén, akkor próbálja betartani a gastroenterologus tanácsait. Természetesen lehet más baja is , de ezt levélen kerszetül vizsgálat nélkül nehéz megmondani. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Kisfiam 5 éves és kb. 2 éve van aranyere. Székrekedős típus, de mostanában már nem…

    Tisztelt Doktornő!
    Kisfiam 5 éves és kb. 2 éve van aranyere. Székrekedős típus, de mostanában már nem jellemző rá annyira. Próbáltuk kenegetni a gyermekorvos által írt krémmel, de nem múlt el azóta sem. Széklet ürítésnél jön elő neki csak és vissza lehet nyomni, nem vérzik. Tudna nekem mondani valami jó gyógymódot a problémára?
    Köszönettel: Ági

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Ági! Az aranyér semmitől sem mulik el, mert az egy tágult ér. Nem kell se kenegetni, se bnyomkodni! Arra kell vigyázni, hogy rendszeresen legyen nem kemény széklete. Azaz naponta sok rostosat ( zöldséget, gyümölcsöt , főve-nyersen ) kell ennie , megfelelő mennyiségü ( nem szénsavas és édes ) folyadékot kell fogyasztania és valamilyen sportot végeznie. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő ! 74 éves férfi vagyok, az orvos jobb oldali kezdődő kis lágyéksérvet diagnosztizált, műtéti…

    Tisztelt Doktornő !
    74 éves férfi vagyok, az orvos jobb oldali kezdődő kis lágyéksérvet diagnosztizált,
    műtéti javaslattal.
    Kérdésem, hogy kisméretű kezdődő sérv laparoszkópos technkával operálható-e, ha nem akkor is ültetnek be hálót ?

    Tisztelettel
    Erdei Pál

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Erdei Úr! Természetesen operálható laparascoppal . Ha nem igy operálják akkor is lehet hálós mütét. Az operáló orvosától kérdezze meg. Üdvözlettel : dr Nagy Zsuzsanna

  • Üveg elvágta azínszalagot a hüvelykujjban

    Kedves Doktor Úr!
    A véleményét szeretném kérni az ínszalagszakadásommal kapcsolatba.
    30-án történt hogy egy éles üveg elvágta a hüvelykujjam felső részét úgy hogy az ínszalagot is sikerült elvágnom.hétfőn lesz a műtétem sebész csinálja, nem kézspecialista, nem tudom hogy emiatt hátrányom… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Nem tudom kinek cimezte a levelét, de én nő vagyok! A sebész nem szokta az invarratot csinálni általában , kivéve vidéken , ahol nincs kézsebész. Nem tudom miért most varrják össze. Valószinü jártas… Még több

  • Mûtéti hegekben megjelenõ sérv hatása a mindennapi életre

    Tisztelt Doktornő!

    Nemrég írtam Önnek jobb oldali hasi panaszaim miatt (méhen kívüli terhesség miatti műtét után 3 hónappal). Az Ön tanácsára voltam sebészeten, onnan UH-ra küldtek,ahol kiderült,tényleg kis sérvem van,ami jelenleg 3-4 mm-es sérvkaput jelent. Azt mondták, nem kell vele… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Edina! Gondolom a korábbi mütét hegében van ez a kicsi nyilás. Igazán ezzel nem kell foglalkozni, ezt nem is lehet tapintani és nem hiszem , hogy ez bármilyen panaszt okozhat. A sérv nem UH diagnosis.… Még több

  • Pattanásból kialakult tályog sebészeti felnyitása utáni seb

    Üdvözlöm a Dr Nőt ! A pattanásból eredő tályogomat sajnos fel kellett vágni mivel nagyon csunyán be volt gyulladva igy fagyasztásos érzéstelenítöt kaptam de igy is borzalmasan fájt már már szép a helye a vágás még nyitott nem varrnak azt szeretném megkérdezni hogy azt mondta a sebészem hogy még nem huzatjuk… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Romina! A Betadin kenőcs fertőtlenit és segiti a sebgyógyulást. Csak a sebre kell tenni, a bőrre nem. Az állandó kötözés és fertőtlenités miatt viszket, mert kiszárad a bőr. Ha már bepőrkösödött,… Még több

  • Tisztelt doktornő! Egy éve a bal mellemben fibroadenomát állapítottak meg,ami azóta nem növekedett.A…

    Tisztelt doktornő!
    Egy éve a bal mellemben fibroadenomát állapítottak meg,ami azóta nem növekedett.A legutóbbi röntgen eredmény:fibroglanduláris,adenoticus parenchymájú emlők.
    A kérdésem az lenne hogy ez elváltozhat-e rossz irányban?Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Bármikor elváltozhat, ezért kell rendszeresen kontrollálni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Végbélrepedést el lehet kerülni zöldség, gyümölcs: szilva és sok folyadék fogyasztásával

    Tisztelt Doktornő!

    Végbélrepedéssel küzdök évek óta. A problémám az, hogy a székletemet nem tudom beállítani. Az elmúlt négy napban odáig jutottam, hogy zöldség-gyümölcsön túl alig merek mást enni. A székletem eleje így is kőkemény, mögötte teljesen lágy. Minden reggel van székletem. Sokat… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Anna! Ne essen tulzásba, mindent lehet enni, csak minden nap legyen sok rostos is az étrendben és sok folyadék (min. 1 1⁄2 l.) , valamint mozgás. Az eleje mindenkinek kemény ettől nem kell elkeseredni.… Még több

  • Tisztelt Doktornő! Az elmúlt kb. 1.5 évben négy alkalommal voltak trombotizált aranyereim. Most, az…

    Tisztelt Doktornő!

    Az elmúlt kb. 1.5 évben négy alkalommal voltak trombotizált aranyereim. Most, az utolsó előtti; december közepén az utolsó pedig ezen a héten volt - összesen úgy vettem ki, hogy 3 aranyerem lehet (mind külső) és mindig másik⁄újabb rögösödik.
    Nagyon megviselt most ez az elmúlt 3 hét, a 2 thrombectomiával, nem is a pár perces beavatkozás, hanem a több napos - persze szilveszter napján jelentkező - elég erős fájdalom, gyakorlatilag 3 hete vérezgetés a sebekből, vizenyőből,
    24 éves nő vagyok, sosem volt nehéz a székletürités, nagyon figyelek a táplákozásra, nem végzek ülőmunkát, nem lovagolok és sovány testalkatú vagyok , szóval egyetlen -az orvosok által felsorolt okot - sem tudok ennek a számlájára irni.
    Ön szerint mit tehetnék még? Tudom, hogy lehet, most hosszú ideig nem lesz gond, de az is lehet, hogy holnapután mehetek megint a sebészetre...
    Ilyenkor detralexet szoktam szedni - mármint ha probléma van, arra is gondoltam, hogy lehet folyamatosan szedném és akkor nem tudna ott "besűrűsödni" a dolog.
    Mi a véleménye erről?

    Köszönettel: Kinga

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kinga! Ha ez ilyen gyakori akkor meg kellene operálni már. A fogamzásgátló tab letta is fokozza a thrombozis készséget.A folyamatos Detralex szedés sem oldja meg a kérdést. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt doktornő!A férjemnek négy napja volt vastagbél stoma zárása mert hét hónnappal ezelött bevérzett…

    Tisztelt doktornő!A férjemnek négy napja volt vastagbél stoma zárása mert hét hónnappal ezelött bevérzett a gerincvelője(L 8-9 csigolyánál) és lebénult a gyomortól lefeléhaladó vastagbélszakasza.De hála istennek szépen vissza jött minden a mozgás,vizeletürités.Az lenne a kérdésem hogy ön szerint mennyi az az idő még megindulhat a széklet?A szelek távoznak nála.Előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Gondolom már megindult a széklet. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna