A betegek kérdései (5357)

  • Tisztelt Doktornő! Az elmúlt kb. 1.5 évben négy alkalommal voltak trombotizált aranyereim. Most, az…

    Tisztelt Doktornő!

    Az elmúlt kb. 1.5 évben négy alkalommal voltak trombotizált aranyereim. Most, az utolsó előtti; december közepén az utolsó pedig ezen a héten volt - összesen úgy vettem ki, hogy 3 aranyerem lehet (mind külső) és mindig másik⁄újabb rögösödik.
    Nagyon megviselt most ez az elmúlt 3 hét, a 2 thrombectomiával, nem is a pár perces beavatkozás, hanem a több napos - persze szilveszter napján jelentkező - elég erős fájdalom, gyakorlatilag 3 hete vérezgetés a sebekből, vizenyőből,
    24 éves nő vagyok, sosem volt nehéz a székletürités, nagyon figyelek a táplákozásra, nem végzek ülőmunkát, nem lovagolok és sovány testalkatú vagyok , szóval egyetlen -az orvosok által felsorolt okot - sem tudok ennek a számlájára irni.
    Ön szerint mit tehetnék még? Tudom, hogy lehet, most hosszú ideig nem lesz gond, de az is lehet, hogy holnapután mehetek megint a sebészetre...
    Ilyenkor detralexet szoktam szedni - mármint ha probléma van, arra is gondoltam, hogy lehet folyamatosan szedném és akkor nem tudna ott "besűrűsödni" a dolog.
    Mi a véleménye erről?

    Köszönettel: Kinga

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kinga! Ha ez ilyen gyakori akkor meg kellene operálni már. A fogamzásgátló tab letta is fokozza a thrombozis készséget.A folyamatos Detralex szedés sem oldja meg a kérdést. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt doktornő!A férjemnek négy napja volt vastagbél stoma zárása mert hét hónnappal ezelött bevérzett…

    Tisztelt doktornő!A férjemnek négy napja volt vastagbél stoma zárása mert hét hónnappal ezelött bevérzett a gerincvelője(L 8-9 csigolyánál) és lebénult a gyomortól lefeléhaladó vastagbélszakasza.De hála istennek szépen vissza jött minden a mozgás,vizeletürités.Az lenne a kérdésem hogy ön szerint mennyi az az idő még megindulhat a széklet?A szelek távoznak nála.Előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Gondolom már megindult a széklet. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • jó estét! AZa kérdésem lenne , hogy vakbél műtét után meddig kell kötözni a sebet és meddig nem érheti…

    jó estét! AZa kérdésem lenne , hogy vakbél műtét után meddig kell kötözni a sebet és meddig nem érheti víz?? már 3 hét eltelt azóta. Az orvosok semmi konkrétat nem mondtak. csak könnyű ételek meg fizikai kimélett. Köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Ha már nincs varrat benne , nem kell kötözni és rendesen lehet mosakodni. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktor Nő!
    Olyan problémám lenne,hogy tavaly nyár óta amikor megvan a menstruációm, fájdalmas a székelésem,fáj a végbelem körül is,és véres a székletem. Volt már kétszer béltükrözésem,az egyik menzesz alatt,akkor egy pár mm-es duzzanatot láttak,és volt még egy ami menzesztől független történt,ekkor… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Véleményem szerint lehet endometriozis. A nőgyógyászati Uh negativitása ebből a szempontból nem mérvadó. Méhnyálkahártya bárhol megtapadhat. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Főorvos Nő Két éve diagnosztizáltak prosztata gyulladást , panaszaim állandó jellegű nyomásérzet…

    Tisztelt Főorvos Nő Két éve diagnosztizáltak prosztata gyulladást , panaszaim állandó jellegű nyomásérzet a végbél körül és közvetlen alatti részen valamint a húgycső végébe sugárzó kellemetlen érzések ezek a tünetek két év óta a prosztata gyulladás diagnosztizálása óta fenn állnak és nem múlnak , az utóbbi hónapokban érzem hogy a végbél körüli részen viszkető érzés jelentkezik ez olyan bizsergő érzésnek is mondhatnám erre Aurobin kenőcsöt irt fel háziorvosom de a használat ellenére a viszkető érzés nem múlik. Mind irtam prosztata gyuladást diagnosztizáltak két éve és azóta járok urológiára ahol aprosztata tapintásra gesztenyényi bal lebenye tömött kissé érzékeny . többször volt mass. utáni vizelet teny melynek eredménye szinte mindig escherichia coli csíraszm:10’3 , az urológia javaslatára voltam proctológiai rendelésen már kétszer a vizsgálat eredménya mindkét alkalommal Státusz: RDV: elváltozás nincs Diagnózis : sine morbo proctologico , hozzáteszem tisztelt főorvosnő hogy vizelési és székletűritési panaszom nincs de, üléskor olyan érzésem van többször mintha pin- pong labdaszerűn ülnék , de ülésben nem akadályoz ez az érzés .Tisztelt főorvos nő prosztata gyulladása okozhatja a fent leírt panaszokat vagy végbél panaszok mert a fent leírt panaszaim két év óta állandóak . 35 éves vagyok . Köszönöm főorvos nő megtisztelő , kivánva Boldog Új Évet! Köszönettel Zsolt

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Ilyen végbélpanasz nincs negativ lelet esetén. Gondolom kapott antibiotikumot és lehet , hogy gombás lett a bőr a végbél körül, esetleg ez okozhat viszketést . Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Főorvosnő!

    59 éves Édesanyámnak pár hónapja bal oldalon duzzanat volt a füle alatt. A bőr alatt jelent meg egy kis fájdalmatlan csomó, kemény volt, nem mozgott. Aztán magától eltűnt. Nem tudtuk meg, mi lehetett ez.
    Nemrég a mobilját letisztítottuk patikai sebbenzinnel,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves K! A két dolog biztos nem függ össze. A sebbenzint jóddal szinezik, erre lehet allargia , de nem hiszem , hogy az volt. A sebbenzin alapból ilyen érzést okoz, mint amit leirt és ahogy elpárolog… Még több

  • Tisztelt Dr Nő! Köszönöm gyors válaszát és felvilágositását a comb pattanás feltárásáról még az lenne a kérdésem hogy az orvosom irt fel antibiotikumot és krémet és ha nem mullok el tölle akkor kell bemennem a sebészeti beavatkozásra esetleg nem kapok vérmérgezést? Még van a gyógyszerekból pár napra… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedve3s Romina! A vérmérgezés egész más . Ne féljen és felesleges volt az antibiotikum. Tegyen rá még párakötést, hátha nem kell megoperálni, mert kiürül. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Idén sokszor kerestem meg kérdéseimmel,most nem szeretnék mást,csak nagyon boldog…

    Tisztelt Doktornő!

    Idén sokszor kerestem meg kérdéseimmel,most nem szeretnék mást,csak nagyon boldog új évet kiváni!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Ismeretlenül is köszönöm és viszont kivánok minden jót az újeszetndőben önnek is. Dr Nagy Zsuzsanna

  • Üdvözlöm a Dr Nőt! Boldog Újévet kivánok ! Azzal a kérdéssel fordultam önhöz hogy kb 1 hete kinyomtam egy kis pattanást a combomon másnap feldagadt és csunya göbös gyulladás keletkezett rajta elmentem orvoshoz irtak fel rá antibiotikumot és krémet azt mondta az orvosom ha nem mullik el fel kell vágni… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Romina! Ez egy nagyon kicsi beavatkozás, kb 5-10 perc. Kis helyíiérzéstelenitő injectiot ( Lidocain) kap oda a bőrbe és onnantól kezdve semmi fájdalmat nem érez. Kivágják ezt a bőrdarabot és… Még több

  • Tisztelt Doktornő! Tudom kérdésem inkább endokrinologust érintene,de úgy láttam a válaszaiba hogy…

    Tisztelt Doktornő!

    Tudom kérdésem inkább endokrinologust érintene,de úgy láttam a válaszaiba hogy belgyógyászati kérdésekhez is jól hozzá tud szólni.

    Édesanyám miatt irok,jó egészségügyi állapotban van,de egy kontroll CT-n
    jóindulatú daganatot találtak a mellékveséjén.A daganat kb 0,5 cm átmérőjű.

    Az lenne a kérdésem hogy ez milyen tüneteket okozhat?
    Lehet ettől hizni?

    Illetve a legfontosabb,hogy rákosan elfajulhat-e,kell e ellenőriztetni,
    van e vele valamilyen teendő,műteni szokták-e,stb.

    Válaszát előre is köszönöm:János

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves János! Igy nem tudok sokmindent mondani, mert attól függ, hogy milyen sejtekből áll a tumor. Okozhat magasvérnyomástól kezdve kálium kiüritési zavrt, adynamiát stb. Lehet egy zsirdaganat is , az is jóindulatu és akkor nem kell vele csinálni semmit. Ez nagyon alapos kivizsgálást jelent és akkor döntik el, hogy hozzá kell-e nyulni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő!! A mellemben meszesedés és kezdődő rosszindulatú daganat volt . Megműtöttek és a…

    Kedves Doktornő!!

    A mellemben meszesedés és kezdődő rosszindulatú daganat volt . Megműtöttek és a végleges szövettanban azt írták hogy a meszesedésből még mindig maradt, ezért az orvosi team azt mondta , hogy amputálni kell a mellemet. Szeretném kérdezni , hogy tényleg nincs más lehetőség? Előre is köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Valószinü nem az épben történt a daganat eltávolitása és ezért kell a kiegészitő mütét. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor Nő! A gondom a következő 3 gyermekem után a aranyerem nagyon ki jött dió nagyságú…

    Tisztelt Doktor Nő!

    A gondom a következő 3 gyermekem után a aranyerem nagyon ki jött dió nagyságú volt de szépen vissza húzódott,4 éve szültem ez idő alatt többször is ki jött, de krémet kúpot használva pár nap alatt vissza húzódót,viszont székeléskor általában ki jön de vissza is megy .A napokban enyhe szúró érzést éreztem a végbélnél majd megtapintva éreztem hogy kisebb csomó van ott pár óra hossza alatt 3x-sa lett majd fájdalom is kísérte szúró érzés, majd másnap még jobban elkezdet fájni a végbélnyíláson ki türemkedve kb 1 cm hosszú 0.5 cm vastagságú dudor van a végbélnyílás felé lévő oldalon be felé kis sebet látok rajta ami vérzik,van hogy alvadt vér is van körülötte.Kúpot használtam 2 nap de nehezen tudtam feltenni így inkább krémet használok kb 3 napja de semmi javulás nincs.Most is vérezget érintésre fáj és kőkeménynek érzem.a ülés nagyon kellemetlen nyomás érzést érzek,és fáj is.A székletnél igazán nincs gond nem mondhatnám hogy fáj kissé kellemetlen Ülőfürdővel is próbálkoztam de az is csak addig jó míg a meleg vízbe ülök..A aranyerem eddig jobb oldalt jött ki mindig a végbélnél most ez meg bal oldalt van most ez is arany ér lenne ? A aranyérből több csomó is türemkedtet különböző helyeken?Ha arany ér mennyi idő alatt gyógyul vagy jön helyre?Meddig vérezhet?Meddig lehet vele várni a én esetembe mikkor forduljak orvoshoz?Minden napjaim meg keseríti és idegesít is sajnos.
    Köszönöm szépen válaszát!

    Boldog új évet kívánok!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Már orvoshoz kellett volna menni, mert nagy valószinüséggel egy thrombotizált( a vér megalvadt benne) aranyérről van szó. Kidörzsölődhetett a nyálkahártya felszine és ezért vérzik illetve kilóg a vérömleny a nyiláson. Kúp felesleges. Meleg fürdő tilos. A krémet egy kis gézlapra tegye és ugy tegye a végbeléhez. Vegyet T.Detralexet és 3 napig 3x2 utána 4 napig 2x2-t szedjen. Az a gyanum, hogy ez az aranyér már megérett a mütétre. Ha teheti keressen meg a rendelésemen az új évben. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Jó estét doktornő! Kérdésem az lenne, hogy fiam aki 2o éves évente 3-4 alkalommal szenved aranyeres problémákkal. Külföldn dolgozik, de a sok állástól többször is kijön az aranyere. Emellett még testedzést is végez, mert ez az \\"élete\\" Mivel sem az edzést, sem a munkáját nem tudja rendesen… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Anyuka! Aranyeret lézerrel operálni tilos, mert olyan hegesedést okoz , ami utána nagyon sok problémát okoz. Nagyon jó a Longo mütét ( interneten megnézheti), de ezt csak magánklinikákon végzik,… Még több

  • Tisztelt DoktorNő! Egy kérdéssel zavarnám:Ma székelés után vettem észre,hogy fáj a végbelem.Megtapogattam…

    Tisztelt DoktorNő!

    Egy kérdéssel zavarnám:Ma székelés után vettem észre,hogy fáj a végbelem.Megtapogattam egy kis hegyes dudort érzek rajta,csipő érzésem is volt.Jól gondolom,hogy ez aranyér?Nyáron voltam irrigoszcopián negatív lett,így gondolom végbéldaganat nem lehet.
    Válaszát előre is köszönöm!Munkájához nagyon jó egészséget kívánok!⁄tudja Doktornő,sokszor bugyuta kérdéssel zavarjuk,de a válasza nagyon sokat jelent

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! A végbélráknak nem ez a tünete. Valószinü kis berepedés lehet. Sok rostosat( zöldséget, gyümölcsöt ) egyen, hogy ne legyen kemény széklete. Üdv özlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! 30 éves nő vagyok,3 hónapja műtöttek méhen kívüli terhességgel:Eddig semmi problémám…

    Tisztelt Doktornő!

    30 éves nő vagyok,3 hónapja műtöttek méhen kívüli terhességgel:Eddig semmi problémám nem volt a sebemmel,most viszont kb. 2 hete a vágás felett van egy pont,ahol nagyon érzékeny,nyomásra kicsit fáj,és tapintásra olyan,mintha egy csomó lenne ott,de kívülről semmi nem látható. Ez a diszkomfortérzés mozgás után (kicsit aerobikoztam a tanítványaimmal, de akkor nem éreztem megterhelőnek,és nem is vittem túlzásba) kis idővel jelentkezett. Lehetséges,hogy sérvem alakult ki,vagy mi lehet ez? Lázam,egyéb panaszom nincs,de nagyon kellemetlen ez az érzés a hasam jobb oldalán (egyébként innen távolították el a megrepedt petevezetéket). Forduljak-e orvoshoz a problémámmal, vagy Ön szerint nincs akkora baj a leírtak alapján? Várom szíves válaszát!
    Edina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Edina! Lehet kis sérv kezdemény is , de lehet kilökődni készülő belső varrat. Ha nem szünik a panasza, mutassa meg sebésznek. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! December 4-én volt egy epegörcösm, életemben először. Akkor 20. hetes kismama voltam.…

    Kedves Doktornő!

    December 4-én volt egy epegörcösm, életemben először. Akkor 20. hetes kismama voltam. Nospa, b6 injekciót kaptam, illetőleg később infúziót és újra ezt a két gyógyszert. Az UH vizsgálat cholesterol-polypot mutatott ki. A lelet szerint több 6mm-nél nme nagyobb falálló cholesterol-polyp látható a hólyagban.
    A belgyógyász szakorvos az ügyeletről, aki az endokrinológusom, azt javasolta, hogy a szülés után fél évvel vagy évvel feltétlen műtessem meg magam.
    Szeretném megkérdezni, hogy Ön tud-e valamilyen egyszerű gyógymódot, az epegörcs elkerülését irányzó diétán kívül, amivel ezt az elváltozást lassítani, esetleg megállítani lehetne? Mert, ha nem muszáj nem műttetném meg magam, főleg amíg a babámat szoptathatom. Illetőleg szeretném elkerülni a további epegörcösket, főleg, amíg meg nem szültem.

    Köszönöm segítségét!
    Boldog Új Évet kívánok Önnek és Szeretteinek!
    Tisztelettel:
    Gabi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Gabi! Sajnos semmilyen más gyógymód nincs , csak a mütét. A falon lévő cholesterin szemcsék(polypok) leválnak és akkor már könek nevezzük. Ezek a kis kövek igen veszélyesek, mert beakadnak a kivezető csatornába ( ekkor van a görcs) vagy lecsúsznak a közös epevezetékbe ( ez a súlyosabb szövődmény, sárgasággal jár) Tehát mindenképp a mütét kell. A szoptatás nem zavarja , mert csak 2 napig lefeji a tejet , addig a gyerek tápszert, vagy lefagyasztott tejet kap és utána tovább szoptathat. Addig is zsir-füszerszegény diéta javasolt. Sajnois a baba növekedésével felnyomhatja az epehólyagot , megtörheti a vezetékét és ezzel is provokálhatja a görcsöt , vagy növelheti a kőképződés lehetőségét a pangás miatt. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Az epeköveket feltétlen meg kell operálni? Semmi panaszom nincs. Tudom, hogy jobb…

    Tisztelt Doktornő!

    Az epeköveket feltétlen meg kell operálni? Semmi panaszom nincs. Tudom, hogy jobb megelőzni, de...
    Azt is tudom, hogy laparoszkópiával csinálják, mégis félek, engem még soha nem műtöttek. Láttam itt, beöntést stb...:(
    Kb. mennyi ideig esnék ki a munkából a műtét miatt? 1-2 hét?
    Ill. előtte milyen vizsgálatok vannak pontosan? UH, labor azt láttam de azt is írják pl, nőgyógyászati. Az minek?

    Nagyon szépen köszönöm a válaszát!
    BUÉK!

    Tisztelettel: Bea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Bea! Nem tudom hol látta ezeket. Beöntés, nőgyógyászat mütét előtt nem kell. UH gondolom volt, mert valamivel kimutatták az epekövét. A mütétet nem érdemes halogatni, mig panaszt okoz, mert az már egy szövődményes állapot. Attól függ , hogy mi a munkája. 1 hetet érdemes kihagyni mindenképp. A félelmével magának kell megbirkózni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves doktornő!Meg szeretném kérdezni,hogy Ön szerint egy törött bokánál,ami minden oldalròl eltört,…

    Kedves doktornő!Meg szeretném kérdezni,hogy Ön szerint egy törött bokánál,ami minden oldalròl eltört, műtét után mennyi ideig elfogadható, ha átvérzik a kötés?55 éves cukorbeteg férfiròl van szó, napi egy astrixot szedett vérhigítóként.Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Gondolom megoperálták, mert a töréstől nem kell vérezzen. A mütéti hegből a varratok közt még szivároghat a vér pár napig. Üdvözlettel:, dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor nő! Édesanyámnak fekélyes a lába,volt bent sokáig kórházba is vele,és ott azt mondták…

    Tisztelt Doktor nő!

    Édesanyámnak fekélyes a lába,volt bent sokáig kórházba is vele,és ott azt mondták hogy le kell vágni a lábát.Ő ebbe nem egyezett bele és haza kérte magát ,és otthon ápolja sógornőm és a sebek kezdenek szépen be gyógyulni csak a lábujjai ,az utolsó kettő kezd feketedni neki.Kérdésem az lenne hogy ha gyógyulnak neki a sebek van e rá esély hogy meg mentsék a lábát??Hogy ne kelljen le vágni.
    Köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Ha gyógyulnak a sebek, az azt jelenti, hogy van valamilyen keringés. A lábujjakat nem szabad áztatni, sem kenőccsel kenni. Minél szárazabban kell tartani. Valószinü elhalnak és le is "törhetnek". Addig jó mig száraz az elhalás. Ha váladékozik, az nem jó. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő.Szoktunk menni rokonokhoz látogatóba hetente 1 szer.Ott az eggyik férfi rokon már rég…

    Kedves Doktornő.Szoktunk menni rokonokhoz látogatóba hetente 1 szer.Ott az eggyik férfi rokon már rég ota (nyár óta)viszketett de csak a hasa.Megmutatta az orvosnak,azt mondták bárányhimlő.De csak nem mulott ell.Aztán vissza ment az orvoshoz akkor már azt mondta hogy rüh.Ez volt kb1 honapja.Azóta.Észrevettem hogy 1 hete kijött a mellem alatt 3 pici hólyag szerűség,(piros kör benne ,sárgás váladékkal.Minimális viszketéssel.Most a hátam viszket,de nem tudom mitöl.Van egy 4 éves kisfiam,és Rajta csak a karja felső külső részén látok pici szintelen pötyöket,mintha a szőrtüsző lenne begyulladva.Illetve a combján 2-3 piros pötty van.Csütörtökön bekentem magunkat novascabin oldattal biztos ami biztos alapon.De a férjem mikor elmondtam neki elég mérges lett és azt mondta ö nem keni be magát semmivel sem mit gondolok én,nem koszos ő hogy rühes legyen.Hiszen minden nap fürdünk és tiszta rendezett körülményeink vannak.De én akkor is nagyon félek,ettöl és viszketek.Nem tudom idegi lapon e már.Ön szerint ez valóban rüh lehet?.Kérem nyugtasson meg doktornő.Mert már Az állandó idegeskedéstöl kivagyok borulva.Nagyon féltem a fiamat is.Orvoshoz nem merek elmenni,mert kicsi faluban lakunk,és azzonnal elterjedne a dolog,ugy néznének ránk mint a leprásokra.Válaszát elöre is köszönöm.És kellemes Boldog És békés Ünnepeket kivánok önnek!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem hiszem, hogy rüh lenne. Túlizgulja az egészet. Látatlanban senki sem mtud diagnosztizálni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna