A betegek kérdései (5376)

  • Aranyér mûtét után a seb mikor gyógyúl be?

    Kedves Doktor NŐ!

    Tegnap kérdeztem öntől ezt:
    Kedves Doktor nő!

    Ma délelőtt aranyér thrombectomia végeztek rajtam. Olvastam a kérdések között, hogy ettől még az aranyér megmarad. De akkor miért csinálták ezt? Doktor úr azt mondta, hogy a kúp meg a kenőcs nem használ… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem kell nézegetni, hagyja békében a sebet. A rög már biztoas nincs ott, de a bőr tágulata, gyulladása még tart. Pár nap mulva fog a duzzanat csökkenni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna Még több

  • Tisztelt Doktor Nő! Olyan problémamám lenne, hogy takarítói munkát végzek immár 1,5 éve és kb.2-3…

    Tisztelt Doktor Nő!

    Olyan problémamám lenne, hogy takarítói munkát végzek immár 1,5 éve és kb.2-3 hónapja az asztalok törölgetése közben vettem észre. hogy elkezdett fájni a csuklóm. Egy kissebb dudor is lett rajta azóta. Ez akkor szokott kijönni nekem amikor megeröltetem, de máskor el is múlt ⁄Fastrum gél+ fásli⁄, most viszont nem. A fájdalom mára már feljebb, egészen a vállamig húzódott. Éjszakánként amikor átfordulok egyik felemről a másikra a vállamba nyilal egy bizonyos ponton egy igen erős éles fájdalom. Olyankor hirtelen kell tovább mozdítanom a karomat, hogy meg tudjak fordulni és nagyon fáj, annyira hogy fel is ébredek rá. Sokszor alig bírom még a melltartómat is felvenni, mert fáj a vállam. Ön szerint mi lehet a bajom?

    Mielőbbi válaszát előre is köszönöm!

    Tisztelettel: Viktória

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Viktoria! A vállával rheumatologushoz a csuklójával kézsebészhez forduljon. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Másfél hete külső aranyérrel szenvedek. Detralex gyógyszer és kúp mellett is nehezen gyógyul. Minden…

    Másfél hete külső aranyérrel szenvedek. Detralex gyógyszer és kúp mellett is nehezen gyógyul. Minden esetben ilyen sokára várható javulás? Vagy csak a sebészeti beavatkozás segit? Előre is köoszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Nem tudom, hogy mit ért szenvedés alatt, mert az aranyér csak akkor fáj, ha kizáródott és thrombotizált. Kérdés, hogyan szedi a gyógyszert. Meg kellene orvosnak mutatni és akkor kaphat kérdésére választ. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Erős fájdalom, dudor jelentkezett a végbelénél, Hemoridot kapott

    Tisztelt Doktornő!

    32hetes kismama vagyok és a minap nagytakarítás alkalmával kijött az aranyerem. Nap végén éreztem erős fájdalmat és dudort a végbelemnél. Vettem Hemorid kenőcsöt, ami sajnos nem tűnt hatásosnak. Nagyon fájdalmas azóta is, gyakorlatilag bármit csinálok az fájdalommal… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Krisztina! Mindenképp menjen orvoshoz. Ha ki van záródva és thrombotizált, akkor meg kell nyitni. Ha csak megnagyobbodott és kifordult, akkor is lehet segiteni . Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktor nő! Ma délelőtt aranyér thrombectomia végeztek rajtam. Olvastam a kérdések között, hogy…

    Kedves Doktor nő!

    Ma délelőtt aranyér thrombectomia végeztek rajtam. Olvastam a kérdések között, hogy ettől még az aranyér megmarad. De akkor miért csinálták ezt? Doktor úr azt mondta, hogy a kúp meg a kenőcs nem használ de ha ezt a műtétet megcsinálja után kisétálok egészségesen. Akkor még se lettem az? Mennyi idő alatt gyógyul be a seb?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    A thrombectomia azt jelenti, hogy az érből a véralvadékot eltávolitjuk, hogy vissza tudjon fordulni a nyálkahártya a bél felé. Ettől az aranyér ( ami tágult visszeret jelent) még ott marad. Erre a dologra a kúp és a kenőcs valóban nem használ.

  • Tisztelt Doktor NŐ! Ma délután aranyér thrombectomia végeztek rajtam hála Istennek varni nem kellet.…

    Tisztelt Doktor NŐ!

    Ma délután aranyér thrombectomia végeztek rajtam hála Istennek varni nem kellet. Gézt raktak be betadine szappant kell használnom és tisztasági betétet.
    Kérdésem az lenne mekkora fájdalomra számíthatok? Hány nap alatt gyógyul be a seb? Meddig kell használnom a szappant és a betétet. Holnap délelőtt még vissza kell mennem kötözésre.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Én nem szoktam ajánlani semmilyen fertőtlenitőt, csak normál mosakodást, tusolást. A betét mellett a végbélnyiláshoz steril gézlapot érdemes tenni, hogy a váladékot felszivja és ne maródjon ki tőle a bőr. Csak addig kell , amig váladékozik. Ez 1-2 nap szokott lenni.Amikor wc-re megy , akkor ezt a gézt kidobja és újat tesz oda. A betét csak arra kell, hogy leüléskor a ruháját nehogy megszennyezze. Ezek után nem tudom hová tették a gézt és milyen kötésre kell menni-e? A fájdalomi s 1-2 napig tart. Én szoktam ajánlani T. Detralex szedését 3napig 3x2, utána 4 napig 2x2-őt. Ez segit az ér összehúzódásában. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Szíves tájékoztatását szeretném kérni.Édesapám a napokban elég csúnyán felsértette…

    Tisztelt Doktornő!

    Szíves tájékoztatását szeretném kérni.Édesapám a napokban elég csúnyán felsértette az alkarját egy faággal.Mivel nem egy panaszkodós típus , nem szólt róla. Az eset után pár napra vettem észre rajta a sebet ami azóta már hegesedett. De mivel a seb környékén elég pirosnak tűnt a bőr,( ami akár lehet gyulladás is) rábeszéltem , hogy azért csak menjen el orvoshoz biztos ami biztos legalább egy tetanuszért lévén már közel 80 éves , az egészség nem játék. A sebészeten ellátták a sebét, tetanuszt azonban nem kapott arra hivatkozva, hogy már 2010 ben kapott. Szerettem volna utána járni a dolgoknak, mert úgy tudtam a tetanusz vagy az ANATOXIN ( ki milyen oltással rendelkezik) védettsége ennél jóval rövidebb.Azonban nem találtam rá egyértelmű választ.Volt ahol 3 vagy 5 hónapot de volt ahol 5-10 évet írtak.Szeretném megtudni valójában mennyi ideig védenek ezek az oltások.Én is kaptam már néhányszor, volt , hogy fél évre rá újra mert az orvos azt mondta az már rég volt. Akkor most sok a fél év vagy 2 év múlva is véd.Mert azért ez elég nagy szórás.Előre is köszönöm a válaszát.

    József

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Az 1947 jan 1 után születettek kaptak Di-Per-Te oltást ( Diftéria , pertusszis(szamárköhögés) és Tetanus) elleni oltást . Ezeknek csak súlyos földdel szennyezett sérülés esetén kell újabb tetanus oltást adni , de Tetanus anatoxit ( un. emlékeztetó oltást) minden földel sezennyezett sérülés esetén. Ez az anatoxin csak a szervezetben meglévő ellenanyagot mozgósitja. Ennek hatása 6 hét alatt megszünik, tehát ismételt sérüléskor ismételni kell. Az Ön édesapja nem földdel szennyeződött és nem kapott oltást, hogy legyen a szervezetében ellenanyag és nem volt friss a sérülése-már begyógyult-, igy nem kellett Tetanus anatoxint adni. A sebgyógyulás normális menete , hogy a pörkk körül kissé vörös. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • A gerincsérve gyógytorna hatására fog-e sorvadni?

    Tisztelt Doktornő!

    31 éves nő vagyok, van egy 20 hónapos fiam. Szülés óta sokszor fáj a derekam, mely néha kisugárzik a bal lábbamba. Bal vádliban néha enyhe zsibbadás.
    MR vizsgálat eredmény:
    A gerinc íve diszharmonikus. A csigolyatestek magassága megtartott, a peremszélek… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Zsófia! Nem tudom milyen orvos mondta ezt, de idegsebész véleménye kell. A gyógytornán kivül más tornát akut esetben ne csináljon. Ne várja meg az idegsebész vizsgálatával , mig lebénul.Üdvözlettel:… Még több

  • Tisztelt Doktornő! kérem segitséget..az utobbi egy evben szeklet üritésnél a wc papiron talàlok egy…

    Tisztelt Doktornő!
    kérem segitséget..az utobbi egy evben szeklet üritésnél a wc papiron talàlok egy kis élénk piros vérzést.de csak ott.a szekletben nem.székrekedéssel küzdök néha fàjdalommal jàr..vàrnom vâlaszat.köszönöm szépen

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Elég sokáig birta, most már jó lenne orvoshoz menni. Valószinü berepedés lehet. Keressen meg a rendelésemen, ha teheti, vagy menjen sebészhez. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! Segítségét szeretném kérni. Körülbelül májusban vettem észre első csomómat a bal…

    Kedves Doktornő!

    Segítségét szeretném kérni.
    Körülbelül májusban vettem észre első csomómat a bal mellem mellett körülbelül 3 cm-re a hónom aljától. Ez olyan borsószem nagyságú. Rögtön elmentem orvoshoz, ahol ultra hangoztak, és találtak mindkét hónom alatt kisebb-nagyobb csomókat. Ha jól emlékszem a bal oldalon 3-at a jobb oldalon egy nagyot. Biopsziát csináltak, kimutatta, hogy nem daganat. Tenyésztették TBC-re de az is negatív lett.Közben újabb csomók jelentek meg a nyakamon, állam alatt. Ezek nem fájtak. Novemberben kell visszamennem orvoshoz, most a bőrdaganatot nézik.
    2 hete a bal hónom alatt előjött 2 kisebb csomó ami 2-3 napig eléggé fájt. Aztán egy a jobb hónom alatt, ami jobban fájt szintén 2-3 napig. Ezek nincsenek elszíneződve, kidudorodva. Az összes csomó a mai napig megvan. Múlt pénteken a bal mellem bal oldalán jött ki egy ami a legjobban fájt, tapintásra még mindig fáj. És napról-napra nagyobb piros folt van ott.
    Nem használok dezodort, abba hagytam a borotválást.
    Decemberben kaptam egy fogamzásgátló implantátumot a bal karomba. Nem tudom ennek lehet-e köze a csomókhoz.
    Előre is köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem tudom, hogy az oltásnak lehet-e köze hozzá, de mivel mindkétoldalon van , ezért nem hiszem. Nem tudom látatlanban , hogy mi lehet. Minden esetre ki kellene vágni egyet , ami frissebb és szövettani vizsgálatra elküldeni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor Nő! 2 napja egy pici csomót vettem észre a végbél nyílásomnál elmenetem orvoshoz aki…

    Tisztelt Doktor Nő! 2 napja egy pici csomót vettem észre a végbél nyílásomnál elmenetem orvoshoz aki ezt állapította meg trombotizált aranyér. Mondta váltsam ki a reparon kúpot már 2 napja használom, de semmi változást nem tapasztalok annyi, hogy már nem fáj, de a csomó még ott van. Nagyon félek, semmihez nincs kedvem azóta csak z jár az eszembe félek műteni fognak 28 évesen még soha nem volt aranyerem. Mennyi idő alatt húzódik vissza a kúptól esetleg milyen kenőcsöt használjak mellé? Vagy műteni fognak?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! A kollegának meg kellett volna nyitni. Lehet, hogy igy is feloldódik a thrombus és visszahúzódik. A Reparon kúp szerintem hatástalan. Kenőcsöt használjon, de csak a végbélnyiláshoz kenjen székelés ill. mosakodás után egy borsnyit (nem kell a végbélbe benyúlni!) . Vegyen Tabl. Detralexet és 3 napig 3x2, utána 4 napig 2x2-t szedjen be. Ez segit. Felesleges félni. Az aranyér egy tágult visszér , ami nem mulik el csak összébbhúzódhat. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor Nő! Apósom problémájával fordulok Önhöz. Már több, mint hat éve fekélyes a lába…

    Tisztelt Doktor Nő!

    Apósom problémájával fordulok Önhöz.

    Már több, mint hat éve fekélyes a lába és nem hajlandó orvoshoz menni, otthon kezeli, aprítgatja magát. Már az egyik lábán leoperálgatta a lábujjait is.

    Az utóbbi időben azonban már úgy látjuk nem bír vele.

    Begyógyult az egyik, jött helyette a másik.

    Most úgy láttuk, hogy a bal lába már-már javul, erre betegebb lett a jobb.

    Nagyon le is fogyott. Két hét után amikor láttam kisimult volt az arca és olyan jobb bőrben tűnt. Azt mondja viszont, hogy a begyógyultabb lábából folyik valami folyadék, de elég sok. Nem lehet, hogy az arca is azért kisimultabb, mert nem működik esetleg a veséje, vagy valami hasonló és vizesedik és az utóbbi jó egy hónapban már elég büdös is a lába.

    Ön szerint a vizesedés mitől lehet és lehet-e ebből a fekélyesedésből kigyógyulni?

    Válaszát megköszönve.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Látatlanban semmit nem tudok mondani. Igen gyorsan menjen orvoshoz! Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! Azt szeretném kérdezni,hogy fül mögötti zsírmirigy ,ha nincs kiműtve okozhat nyakfájdalmat?…

    Kedves Doktornő!
    Azt szeretném kérdezni,hogy fül mögötti zsírmirigy ,ha nincs kiműtve okozhat nyakfájdalmat? Egy ilyen zsírmirigy műtéti eltávolítása mennyire kockázatos a fülre (hallásra)? Mennyi ideig tart egy ilyen műtét és mennyire jár fájdalommal,közben ill.utána? Van bármilyen korlátozás műtétet követően,gondolok itt pl. emelésre? (Kisgyermek miatt érdekelne az emelés)Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Gondolom faggyumirigy-atheroma lehet. Semmi köze a fülhöz ésd a nyakához. Ez egy bőrelváltozás. Ha nem veszik ki tokkal együtt , akkor állandóan növekszik, majd begyullad, eltályogosodik és akkor acutan ki kell nyitni. A mütét ambulanter történik helyiérzéstelenitő injectio adásával , igy nem fáj semmi. Nem okoz semmiben korlátozást . 10 perc az egész. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • kedves Dr.Nő! Szeretném megkérdezni Öntől,hogy 6 éves kisfiam szept.3-án kötelező védőoltást fog kapni,szept.17-én…

    kedves Dr.Nő!

    Szeretném megkérdezni Öntől,hogy 6 éves kisfiam szept.3-án kötelező védőoltást fog kapni,szept.17-én pedig köldök műtétje lesz,mert ki van boltosúlva a köldöke,1 napig lesz kórházban,altatásban lesz végezve.
    a védőoltás miatt elvégezhető a műtét?-2 hét van az oltás és a tervezett műtét között!

    Válaszát előre is hálásan köszönöm!
    B.Szilvia anyuka.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Anyuka! Gyerekgyógyászaát ill. operáló orvosát kérdezze meg , mert én nem tudom milyen oltást fog kapni. Valószinü nem befolyásolja a mütétet. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! 3 évvel ezelőtt végbél repedést állapított meg nálam az orvos! Krémet kaptam rá,…

    Tisztelt Doktornő!

    3 évvel ezelőtt végbél repedést állapított meg nálam az orvos! Krémet kaptam rá, (Doxiproct OM kenőcsöt). Segített, akkor meggyógyultam! Azonban most rosszabb a helyzet, már kinövések is vannak, és hiába kenem nem akar elmúlni!!!!
    Csak a műtét segíthet, mi a teendő!????
    Egész nyáron strandra sem mertem menni. Gondolom nem tenne jót neki egész nap a vízben, (fertőzésveszély, stb...). Vagy ettől rosszabb már nem lehet???

    Válaszát előre is nagyon köszönöm!!!!!!!!!!!!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Valószinü ismét berepedése vagy aranyere van. A fertőzésveszély nem áll fenn , ugyhogy nyugodtan mehetett volna a vizbe. Mivel nem tudom mi a csomó és mik a panaszai igy azt sem tudom megmondani mit kell csinálni. Keressen fel a rendelésemen ha teheti, vagy menjen sebészetre. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Érdeklődnék hogy a röntgensugár, esetleg ct mennyire káros egy szervezetre? Egy…

    Tisztelt Doktornő!

    Érdeklődnék hogy a röntgensugár, esetleg ct mennyire káros egy szervezetre? Egy gyermek aki még csak 3 éves már volt 5 ször röntgenen és fél évesen a fejét ct-zték, mert komoly gondot gondoltak, ami szerencsére nincs. Csak hogy pl ha valakit élete során 10-20 szor röntgeneznek az nem sok ugye?
    Rena

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Rena! A sugárdózisok amit életünk során kapunk, összeadódnak. Természetesen ezek a vizsgálatok relative kis dózisuak, de sok kicsi sokra megy. Normális helyzetben nem szokott probléma lenni ennyi sugárból. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Császármetszés utáni seb váladékozása fonalsipoly miatt

    Tisztelt Doktornő!
    7 hónapja császármetszéssel megszületett második gyermekünk. Sajnos a sebem azóta sem gyógyult meg teljesen. Műtét után 1 héttel már otthon, elkezdett sűrű váladék kijönni belőle 3 lyukon keresztül. Ezt a nőgyógyászom többször átmosta, ami javult is. (A műtétet eredetileg nem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kismama! Addig sajnos nem tud begyógyulniu a sebe , amig az összes belső varrat ki nem lökődik. Sajnos ez mé 10 év mulva is előjöhet. Sebészeten fel lehet vágatni a sebet , ahol kitisztitják(… Még több

  • Tisztelt Doktornő! Ne haragudjon rám a zavarásért,de úgy érzem,hogy Öntől talán végre választ kaphatnék,az…

    Tisztelt Doktornő!

    Ne haragudjon rám a zavarásért,de úgy érzem,hogy Öntől talán végre választ kaphatnék,az lenne a problémám,hogy tavalyi évben Splasticus paraplegia-t állapítottak meg nálam,de se kezelést,se gyógyszert nem kaptam nem is műtöttek meg,pedig nemrégen megtudtam,hogy ezt már akkor meg kellett volna műteni(ezt az egyik itteni kolléganőjétől tudtam meg) és pár hete Discus hernia-t is diagnosztizáltak nálam,amiről úgy tudom,hogy szintén műthető,de nem tudom,hogy ha ez a kettő együtt áll fent nálam,akkor műthetőek-e együtt vagy van-e rá más megoldás?Bocsánat kedves Doktornő,de kicsit idegesít,hogy ezt a kettőt megállapították,de csak gerinc mri-vizsgálatra tudtak elküldeni a porckorongsérv megállapítása miatt,amelyre októberben kell elmennem,mert én sajnos már több mint 3 éve támbotok segítségével járok,eredetileg csak egyel,de már lassan 2 és fél éve kettővel+térdvédőkkel és járást segítő eszközzel a lábamon és a gerincem is folyamatosan fáj,de a kérdésem így is az lenne,hogy ez a kettő(Splasticus paraplegia+Discus hernia) műthető-e együtt?

    Válaszát előre is köszönöm.

    Tisztelettel.:Gallits Gábor Csaba.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Csaba! Nem nagyon értek hozzá, mert ez idegsebészeti kérdés. Nem tudom mitől alakult kia a spasticus bénulása , csak gondolom, valamilyen gerincvelői idegsejt megbetegedés okozhatja. Igy az nem mütéti eset. A porckorongsérvet lehet operálni, ha pl. bénulást , vagy elviselhetetlen fájdalmat okoz az ideg nyomása miatt, de ebben az esetben gondolom az ön állapotán nem változtatna. Kérdését a leleteivel együtt idegsebésznek tegye fel. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt doktornő! Jó pár nappal ezelőtt már írtam a problémámról, biztos emlékszik rá, akinek a káposztás…

    Tisztelt doktornő!

    Jó pár nappal ezelőtt már írtam a problémámról, biztos emlékszik rá, akinek a káposztás borogatást javasolta. Csak szeretném elmondani, hogy azóta mi történt. Beszedtem a gyógyszereket (pl. Doxycillyn), kenegettem Activonnal, hűtöttem, káposztáztam és a lábam egész szépen rendbe jött. Pár napig jó volt, most a hétvégére azonban megint bedagadt és ugyanez előjött. Így holnap mehetek vissza a körzetihez. Azt szeretném kérdezni, hogy röntgenre, vagy UH-ra ő is elküldhet, igaz? Mert nonszensz, hogy alig javul meg és visszaesek. És hiába voltam traumatológusnál, reumatológusnál ők sem tudtak mit mondani.:(
    Szeretném tudni mitől van, mert jön a tanév és szükségem lenne a lábamra.
    Jelenleg azonban megint alig tudok menni, úgy feszül és fáj.

    Nagyon köszönöm a válaszát!
    Üdv: Bea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Bea! Rtg-t és UH-ot orthopéd, baleseti sebész , sebész, rheumatologus kérhet. Orthopédhez forduljon. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt doktornő! Kiszakadt és 1.5cm-t lecsúszott gerincsérvem van az l4-5 csigolya közt. bal lábam…

    Tisztelt doktornő!
    Kiszakadt és 1.5cm-t lecsúszott gerincsérvem van az l4-5 csigolya közt.
    bal lábam külső fele szokott zsibbadni. Kérdésem az lenne ,hogy térdtől lefele nagyon erősen fáj a lábam majdnem a bokámig hátsó fele, okozhatja ezt a fájdalmat a gerincsérv

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Igen! Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna