A betegek kérdései (5370)

 • Kedves Doktornő! Köszönöm eddigi válaszát. Próbálok összes kérdésére válaszolni. 1.Mikor jelentkezik:…

  Kedves Doktornő!

  Köszönöm eddigi válaszát.
  Próbálok összes kérdésére válaszolni.
  1.Mikor jelentkezik: Az van, hogy eleinte állandóan fájt nappal is éjszaka is, aludni sem tudtam tőle. Most már néha abba hagyja, de ilyenkor meg a gyomorszájam fáj, és rengeteget büfizek. Étkezéssel nem nagyon függ össze, de azt észrevettem, hogy tejtermékre azonnal reagál és elkezd fájni.
  Ha elkezd fájni akkor akár 4-5, napon keresztül is fáj és ez a fájdalom napról napra erősödik.
  Azt is észre vettem, hogy az emlitett helyen klutyorgást hallok, és ha ilyet hallok, akkor utána röviddel abba marad a fájdalom, illetve sokszor székelés után is abba marad a hasi fájdalom a bal felhasamon, vagy legalább is enyhül.
  Viszont, mint emlitettem ha a hasi fájdalom szünik akkor szinte azonnal elkezd égni vagy fájni a gyomorszájam.

  Ez a hasi fájdalom sokszor sokadnapra már olyan erős, hogy a szivem össze-vissza ver szédülök róla, és nagyon rossz vele ülni, olyan mintha valami ott lenne, mintha ott lenne egy forró-égető "csomag", ami fesziti és hányingert is kelt., néha nagyon erőset. Ilyenkor úgy érzem mozogni is nehéz, lehajolni, meg egyenesen borzalom.
  Éjszaka, ha fekszem jobb, de nem múlik el, ha ráfekszem hányingerem lesz és még jobban ég-fáj. Állni is jobb. De sokszor már tényleg ott tartok, hogy elviselhetetlen.

  A felfújódással kapcsolatban, azt tudom mondani, amit az előbb is sokszor klutyorgást hallok és akkor egy időre enyhül is a dolog, illetve elmúlik és a gyomorszáj tájékom kezd el fájni. Ja, meg a hasamon ezeken a helyeken ilyenkor érintésre fájdalmas görcsöket érzékelek, amelyeket szét lehet maszirozni.


  Székelésem nem rendszeres, mióta csak az eszemet tudom kb. 2-3 naponta van székletem.

  Hogyan kezdődött?

  Egy nap hányingerem lett, majd evésre ez erősödött és ezért ritkábban ettem.
  Egy idő múlva nem tudtam lenyelni a falatot, sokszor félre nyeltem. (Hozzá teszem rengeteget és folyamatosan voltam akkoriban ideges, családi gondok, halál eset, életem első munkahelye, rossz főnök, állandó rohanás,stressz, majd csúnya minden ok nélküli kirúgás, mivel példát statuáltatott rajtam a főnököm, ugye milyen jó?).

  Ezek után kezdődött ez az egész.

  Úgy egy hónap múlva elmúlt a nyelési gondom, de a hányinger maradt.
  Meg állandóan gyengének éreztem magam, de nagyon.
  Egy este elmentem a boltba a tesómmal, és már akkor is nagyon nem éreztem jól magam, nagyon hányingerem volt, gyenge voltam, alig álltam a lábamon, furcsán láttam, fájt a fejem is.

  Mire a pénztárhoz értünk a tesómmal, már ez a dolog sokat romlott, fekete-fehérben láttam és csőlátásom lett, a hányingerem tetőfokon volt, folyt rólam a hideg veriték, a tenyerem is vizes volt és hideg, lilák voltak a körmeim.
  Szóltam neki, hogy nem vagyok jól, ő rám nézett elrohant a egy csokiért és gyümölcsléért.
  Mondta igyam meg. Megittam, de a csokinak a gondolatától is felfordult még jobban a gyomrom.
  Vissza jött a szines látásom, de csúszott a kép, és még mindig furcsa volt a látásom, ráadásul reszketett a kezem, a lábamba semmi erőt nem éreztem, nem tudtam hogyan állok a lábamon, rogyadozott a térdem és megfájdult a bal oldalon a bordám alatt a hasam és erős hányingerem lett, és állandósult is a hányinger.
  Amikor haza mentünk alig birtam bemenni a házba, csak a cipőmet vettem le, és úgy mentem el az ágyamig, folyton úgy éreztem, hogy össze esek és húzott a föld maga felé.
  Hiába feküdtem le nem múlt el sem a hányinger, sem az ájulás érzet, sem rossz látás, sem a hasi fájdalom, sem a kéz reszketés.
  2 óra múlva éreztem, hogy nagyon csikar a hasam, alig birtam felkelni,és életemben először faltól falig közlekedtem ki a wc-re, nagyon lassan, mert nagyon szédültem, furcsán láttam, és rogyadozott a térdem, és erős hányingerem volt, annyira gyenge voltam, hogy nem tudom hogy vitt kei a lábam a wc-ig.
  A wc- n viz szerű sárga széklet távozott belőlem, nagyon sok.
  Az nap éjszaka 28x voltam wc-n mert igy ment a hasam.
  Reggelre már nem birtam felkelni és a közérzetem miatt nagyon meg voltam rémülve.
  Ez a hasmenés 11 hónapig tartott. A szédülésem 2 hónap múlva kezdett elmúlni. A remegésem is akkor már nem volt.

  De maradt a hasmenés(mái napig sárga széklet, mely nyákor) 11 hónapig.
  Most a 13. hónapnál tartok, még mindig rengeteget van hányingerem, fáj a gyomorszájam,nyelőcsővem alja, a bal oldalon a felhasam a bordáim alatt főleg, de ez a 2 ugye váltakozik.
  Minden más megszünt.

  De ezek még megvannak ugyanúgy.

  Colonoscopiai eredményem: szemmel nem volt látható semmi. Szövettanon viszont: Vizenyősen kissé fellazult és közepes fokú idült lobos beszűrődést mutató lamina propriával jellemezhető vékonybél típusú nyálkahártya részletek. BNO KÓD: 5290 -Nem fertőzéses k.m.n. gastroenteritis és colitis

  Gyomortükrözés: A nyelőcső alsóharmadában hyperaemia, kis hiatus hernia, a gyomorban bő succus , a redőzet megtartott, a gyomor jól tágul, a nyh. ép, a pylorus kerek, a bulbus és a postbulb.duodenum gyulladt.
  Biopsia:Kifejezett művi károsodást mutató duodenumból származó nyálkahártya részletek, melyek tartalmazzák amuscularis mucosae-t.
  Az orientáció elfogadható. A bolyhok szabályosak, a crypták nem hyperplasiásak, a boholy⁄crypta arány:3. Az intraepithelialis lymphocytaszám CD3 immunhisztokémiai reakcióval kevesebb,mint 40⁄100 epithelsejt. Az interstitiumban kifejezett chronicus gyulladásos beszűrődés látható. A crypták bázisán Paneth-sejtek megfigyelhetők.A mitoticus aktivitás átlagos. Liszt érzékenység negatív.
  UH: 3x semmi


  Nekem azt mondták nincsen semmi bajom, ez nem chron meg ilyesmi, csak egy kis hurut.

  Önnek mi a véleménye?

  Ezek alapján, hogy az ég világon mindent elmondtam Önnek ami csak volt-van, történt . Mi okozhatja nekem ezt a bal oldali felhasi fájdalmat?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Mónika! A felhasi fájdalmát a hiatus herniája ( rekesz sérv) okozhatja. A közértben leirt rosszullét lehetett a bevezetője egy sulyos bélfertőzésnek, de akár pánikroham is. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

 • Tisztelt Doktornő 1984-ben megműtöttek,melynek előkészítése során Heller-Belsey szerint történt.Budapesten…

  Tisztelt Doktornő
  1984-ben megműtöttek,melynek előkészítése során Heller-Belsey szerint történt.Budapesten a Szabolcs utcai kórházban.Professzor Kiss János. Diagnosztika:achalasia. Műtét után végre tudtam nyelni enni.De,rá kb.15 évvel észrevettem ha belehajolok a mosdó fölé hajat mosni valami kidudorodott addig nem tudtam felegyenesedni ,amíg vissza nem húzódott.Mivel felismertem bizonyos mozdulatoknál jön ki jobban odafigyeltem magamra.Sajnos utóbbi időben már nem tudom kontrólálni,hirtelen borzasztó fájdalmat érzek baloldali bordám alatt mintha valami becsúszott volna valahová,ijedtemben mindkét kézzel leszorítottam menjen vissza.Kiss János professzor műtét után elmondta ,lerajzolta mit kellett tenniük.Bal oldalamon kb.26cm vágást, fel kellett emelniük az egyik bordát az alsó kettő bordából le kellett vágni át kellett metszeni a rekeszizmot a már kitágult bő nyelőcsövet bevagdalták meghúzták és abból alakítottak ki zárógyűrűt a gyomorszáj helyett amit kivágtak.
  Nyeléssel nincs is problémám áldom a professzor urat feltudtuk nevelni három gyermekünket.Lehet hogy ennyi volt most kell meghalnom?Ilyen borzasztó fájdalommal?Ha igen tudomásul veszem így is hálás lehetek,hogy eddig élhettem mivel akkor azt mondták :"Ha nem sikerül a műtét,6 hónapom van" Ezért nem tudom jogom van-e kérdezni ?Mit tegyek?Hová fordulhatok?Van -e még remény hiszen 60 éves lettem .Akkor 33 voltam.Elnézését kérem amiért ilyen sokat írtam.Tisztelettel:Ilona

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Ilona! Szó sincs róla , hogy itt lenne a vég! Mielőtt fantáziálna menjen el sebészhez és vizsgáltassa meg magát , mert én azt gondolom, hogy sérve lehet.
  Az achalasia sem halálos betegség , ugyhogy akkor sem halt volna meg, legfeljebb a mütét szövődményeibe. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

 • Tisztelt Doktornő! Kérdésem a következő lenne, volt egy vastagbéldaganat amit sebészileg kimetszettek.…

  Tisztelt Doktornő!

  Kérdésem a következő lenne, volt egy vastagbéldaganat amit sebészileg kimetszettek. Garde 3-as t4N1Mx stádiummal- Kemó befejezése után tályog alakult ki a hasfalon ami már bezáródott, de a golf labdányi csomó maradt, ami fájdalmas. A sebész azt mondta szerinte tumoros tályog, de az onkológus kételkedik. Legalábbis eddig, mert most már semmilyen terápiát nem ad,
  A Ct lelet a májon is tályogot írt. Ez nem veszélyes? Nem terjedhet tovább, vagy nőhet kezelések nélkül? Vagy tényleg meg kell várni amíg még egyszer kitör a hasfalon, hogy azon keresztül vegyenek mintát? A CT szerint a beleken is van valami. Napi szinten többszöri erős hasmenés, néha hányással kísérve. Hol jobb, hol gyengébb az állapot, de állandó fájdalomcsillapítóval és hasmenéssel élni is nehéz. Őn mit tenne ha ilyen beteg kerülne a kezei közé?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Kérdező! Olyan, hogy tumoros tályog , nincs. Lehet a hasfalban kialakuult áttétes szövet szétesése , de a kettőt tenyésztéssel és szövettannal el lehet különiteni. A májban a tályog igen súlyos betegség, azzal már nem sétálgatna kint. Én nagyobb valószinüséggel többszörős áttétre gondolnék az ön levele alapján , amit talán nem mernek önnek megmondani. Az onkológus valószinü azért nem ad semmilyen therápiát, mert , ha tályogokról van szó , akkor tilos adni, ha ilyen nagy többszörös szóródásról, akkor meg nem használt az eddigi sem és nem tudom van-e más alternativája. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

 • Tisztelt Doktornő! A jobb oldali hónaljamban tapasztalok egy borsó nagyságnyi csomót,kb egy hete keletkezett,épp…

  Tisztelt Doktornő!
  A jobb oldali hónaljamban tapasztalok egy borsó nagyságnyi csomót,kb egy hete keletkezett,épp menstruációs időszak alatt.
  Nem tudom mit tegyek ,aggaszt nem e rosszindulatú,mert annyi mindent hallani,ha nyomkodom érzékeny,egyébként nem okoz gondot.
  Hallottam,hogy borotválás miatt is kialakulhat,vagy izzadásgátló használatától.
  Igazság szerint,borotváltam is abban az időben mikor kitapintottam,és az izzadásgátlóm is újfajta.
  Várom mielőbbi válaszát....
  Tisztelettel: Mónika

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Mónika! Nagy valószinüséggel izzadságmirigy gyulladás(pl. a desodor eltömi a kivezető nyilását) Ne nyoimkodja!!! Hagyja el egy hétig a desodort, csak mosakodjon, vagy nedves törlővel törölje meg a hónalját . A borotválás nem zavar. Vegyen BUROW kenőcsöt a patikában és éjszakára azzal kenje be. Ez gyulladáscsökkentő. Ha nem változik, feltétlen mutassa meg sebésznek , vagy keressen fel a rendelésemen. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

 • Azzal a kérdéssel fordulk önhöz hogy: 3hónapja szültem meg a kislányom,és a szülés óta problémáim adódtak…

  Azzal a kérdéssel fordulk önhöz hogy:
  3hónapja szültem meg a kislányom,és a szülés óta problémáim adódtak az aranyeremmel!
  Már mindent kipróbáltam (kenőcs,kúp).
  Még mindig nem húzódott vissza kb 0,5-1 cm közötti, és problémát okoz székletkor is,mert fáj és nehézkes.
  Szeretném kikérni ebben a javaslatát,és hogy mit tehetnék hogy ez megszűnjön, vagy is vissza húzódjon?!
  Előre is köszönöm, várom válaszát

  Aliz

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Aliz! Csak azt teheti, hogy sok zöldséget, gyümölcsöt egyen , hogy könnyen kinyomható széklete legyen és rendszeresen. Sok folyadékot igyon. Valamilyen aranyér kenőcsöt ( egy borsónyit) tegyen az ujjára és székelés után a kenőcsös ujjával próbálja visszanyomni a csomót a végbél felé és igy zárja össze a végbelét. Ha már nem szoptat , akkor lehet 3x1 tabl. Detralexet ( recept nélkül kapható) beszedni 10 napig, ez egy kicsit összehuzza az ereket. Egyébként nem biztos, hogy valaha visszahúzódik, mert az aranyér egy tágult visszér, olyan mint amit a lábakon lát. Ez egy állapot. Ha teheti, keressen fel a rendelésemen. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

 • Kedves Doktornő! Egy számomra elég fontos kérdést szeretnék Önnek feltenni. Meddig kezelhető otthon…

  Kedves Doktornő!

  Egy számomra elég fontos kérdést szeretnék Önnek feltenni. Meddig kezelhető otthon az aranyér és mikor mondjuk már azt, hogy eddig és ne tovább-irány a műtő? Milyen tapasztalattal vannak a betegek a Posterisan Forte kenőcsről? Szerettem volna felíratni a körzeti orvosomnál, de azt mondta, hogy menjek el egy végbéltükrözésre. Válaszom egy nemleges fejrázás volt, ezért nem is írta fel a kenőcsöt. Az aranyeremről csak annyit, hogy kb 5 éve van jelen, borsószem nagyságú, főként akkor jelentkezik ha fel vagyok fázva. Vérezni ritkán(úgy1-2 havonta) szokott. 29 éves vagyok,de rengeteget járok az urológiára. Még egy kérdés zárásnak, milyen kockázatai vannak a műtéteknek?

  Előre is nagyon köszönöm válaszát!

  Üdvözlettel: Virág

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Virág! Nem tudom milyen tapasztalatai vannak a betegeknek a Posterisannal, mert szinte minden aranyér kenőcs hatása ugyanaz. A végbéltükrözés azért kell, de minimum egy sebészeti vizsgálat, mert a panaszai mögött pl. daganat, polip ,k stb. is lehet, csak ezk kizárása után mondható, hogy aranyér. Az aranyérrel élete végéig elélhet, csak kellemetlen. Ha rendszeresen vérzik, akkor meg kell operálni. Keressen meg a rendelésemen , ha teheti, vagy menjen sebészhez. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

 • Tisztelt Doktornő! Ilyet ezelőtt még soha sem tapasztaltam. Székelés után vér volt a papiron,és fáj…

  Tisztelt Doktornő!

  Ilyet ezelőtt még soha sem tapasztaltam. Székelés után vér volt a papiron,és fáj az anusom-záróizom környéke. Továbbá az éjszaka folyamán az alsóneműmön is jelentkezett néhány vércsepp. Nagyon megijjedtem! Ön szerint mit tehetek?

  Tisztelettel,
  B Anna

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Anna! Nagy valószinüséggel végbélrepedése van. Ha teheti , keressen meg a rendelésemen, vagy keressen fel sebészt. Amit tehet , hogy rendszeresen legyen könnyen kinyomható széklete, ezért sok rostosat(zöldséget, gyümülcsöt, főzeléket stb ) egyen és minimum 1 1⁄2 l. folyadékot fogyasszon. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

 • Kedves Doktornő! Mónika vagyok és szeretném elmondani, hogy bal oldali felhasi, egészen köldök vonalig…

  Kedves Doktornő!

  Mónika vagyok és szeretném elmondani, hogy bal oldali felhasi,
  egészen köldök vonalig tartó égő-maró érzés miatt, illetve gyomorszáj tájéki égő érzés miatt felkerestem egy gasztroenterológust.
  Bél tükrözés semmi, illetve szövettanon: idült közepes lobos gyulladás, minta vétel a vékonybél utolsó 10 cm-éből.Hozzá tenném, hogy ekkor volt hasmenésem is.Marsh:0

  Gyomortükrözésen: gyomornyh. ép, nyelőcső ép, bulbus, post bulb. duodenum gyulladt.
  Szövettan: non asp.chronicus duodenitis.

  Egyedül ppi-t kaptam rá 3 napja.Acilesol napi 20mg 1x.

  Kérdésem az volna, hogy a nyombél gyulladás okozhat bal oldali felhasi borda alatti részről induló, maró-égő érzést, mely egészen köldök vonaláig tart és köldök környékén még szúrkál is, mintha kést szúrkálnának bele?

  Ami még érdekes, hogy vagy a gyomorszáj környékén ég, mar, vagy pedig a bal felhasi oldalon. Egyszerre a 2 helyen sose, hanem így váltakozik.

  Hasnyálmirigyet néztek vérből, semmi, vastagbél szintén semmi.
  UH:negatív, liszt érzékenység is.

  A nyombél gyulladás okozná ezt a borzalmas bal felhasi fájást?

  Kérdeztem a bélhurutomról az orvost erre nekem azt mondta hasmenéses vírus után szokott ilyen szövettan születni.

  A nyombelemre PPI-t kaptam.

  Tényleg a sav okozza és a gyulladás ezt a durva baloldali felhasi fájást?

  Szép estét!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Mónika! A panaszi sem sok savra , sem vastagbél elváltozásra nem jellemzőek. Azt figyelje meg, hogy mikor jelentkezik? Összefügg-e evéssel, székeléssel, mozgással?Felfújódik-e? Van mindennap rendesen széklete? Hogyan kezdödőtt? Éjjel , vagy fekvéskor jelentkezik-e? Összefügg-e idegességgel? Lehet esetleg gerincből kiinduló hasi fájdalim a hasfalban a beidegzési érintettség miatt. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

 • A hasi fájdalom oka a hasfali sérv és a túlsúly

  Tisztelt Doktornő!

  41 éves extrem túlsúllyal rendelkező 164 cm⁄161 kg nő vagyok . Az elmúlt egy éveben 20 kg-t fogytam tehát 184kg ról indultam. Túlsúlyomnak orvosi oka nincs, egészségügyi problémát eddig nem okozott. Persze fáj a térdem, fáj a bokám de ez nem meglepő. 16 éve szülés óta… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Kérdező! Ha kizáródik, akkor természetesen azonnal meg kell operálni , de , ha nem akkor még fogyassza magát , mert akkor könnyebb a zárás és kevesebb a rizikó is. Mindenképp mutassa meg orvosnak… Még több

 • Tisztelt Doktor Nő! Pár hónapja csecsemőmirigy daganatot diagnosztizáltak, melyet a közeljövőben műtéti…

  Tisztelt Doktor Nő!

  Pár hónapja csecsemőmirigy daganatot diagnosztizáltak, melyet a közeljövőben műtéti úton eltávolítanak.
  A mai napon olvastam egy cikket, amiben leírták, hogy a thyómának 4 stádiuma van, melyeknek az 5 éves túlélés 80 %, 60-80 %-os, 70 %-os, valamint 50 %-os.
  Most ez mit jelent?

  Válaszát köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Kérdező! A thymoma a csecsemőmirigy rosszindulatu daganata. Ennek a statisztikai túléléséről olvasott. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

 • Mellrák vizsgálat kar felemelésével és orvos ellenőrzésével

  Tisztelt Doktronő!

  Köszönöm a válaszát az #1874 kérdésre, amelyben azt kérdeztem, hogy mellrákom lehet -e. Ön azt válaszolta, hogy a leírtakból nem következtet arra.
  Azt szeretném kérdezni még, hogy egyáltalán ez probléma -e, elmenjek -e vele orvoshoz? Mellvizsgálatkor állva is… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Kata! Ha bizonytalanság van , akkor mindenképp menjen orvoshoz. Vizsgálat bármikor elvégezhető, de az UH és mammográfia a középidőben jó. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

 • Gyomorfekélyekre, gyulladésra Controloc

  Tisztelt doktornő!Anyósom 65 éves gyomortükrözésen volt és ezt a leletet kapta!
  Az eszközt akadálytalanul vezetjük a postbulbaris duodenumba,ahol norm. viszonyokat látunk.Bulbus ép,ulcus nem látható.Pylorus kerek,szimmetrikus.Az antrum nyh-ja foltosan hyperaemiás,a pylorustól 5cm-re a kisgörbületi… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Krisztina! A gyomorban a kisgörbületnél egy felületes fekély vagy csak kis sérülés látható. AS gyomorszáj nyitott és van egy kis rekeszsérv is és ezért a nyelőcsö alsó részén gyulladás van a… Még több

 • Tisztelt Doktornő! 3 éve a jobb combomba műeret helyeztek el, évente el kell mennem UH-ra. Ultrahang…

  Tisztelt Doktornő!
  3 éve a jobb combomba műeret helyeztek el, évente el kell mennem UH-ra.
  Ultrahang vizsgálaton vettem részt,a lelet vél: jobb AFS-ben restenosis nem látható . Bal ATP-ben occl. Art. scler.gen. Mit jelent? Kell műteni, vagy elég a gyógyszeres kezelés.Jelenleg trentált szedek.
  A doktornőtől nem tudtam kérdezni, mert éppen telefonált,kiküldtek az öltözőbe és a váróban kellett megvárnom a leletet.
  Válaszát köszönöm: Mari

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Mari! A bal külboka melletti érben van elzáródás. Valószinü nem kell müteni, de én ehhez nem értek, nem foglalkoztam érsebészettel. Üdvözlettel: drNagy Zsuzsanna

 • Tisztelt Doktornő! Hétfőn megharapott egy cica, és bedagadt a kezem. Kaptam augmentint és az elmúlt…

  Tisztelt Doktornő!

  Hétfőn megharapott egy cica, és bedagadt a kezem. Kaptam augmentint és az elmúlt 3 napban gipszsínben volt a kezem. Ma levették, de kicsit még most is duzzadt a csuklótól 5-8 cm-ig. Azt elfelejtettem megkérdezni az ellátó orvostól (már nem kell visszamennem kontrollra), hogy mennyi idő míg teljesen eltűnik a duzznat, ez érdekelne elsősorban. Esetleg szükséges borogatás? Azt mondta, hogy ne nyomogassam, de mekkora terhelésnek tehetem ki a kezem?

  Válaszát előre is köszönöm,
  ACS

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves ACS! a macskaharapás nehezen gyógyul, mert nagyon fertőző a nyála. Nyugodtan dolgozhat a kezével, csak ne nyomkodja a sebt , mert a váőladék a környezetébe bekerül. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

 • Jobb lábán gombás köröm van, amit kitört a csizma, azóta is fáj

  Tisztelt Doktor Nő! Két napja feltörte az új csizmám a jobb lábamat,amelyen a köröm egyébként is sárga,vastag,valószínűleg gombás.A problémám hogy a köröm mellett duzzadt,piros.Áztattam kamillás vízban és tettem rá dunsztkötést,amiben reszelt krumpli volt.Most jobb egy kicsit,ha nem rá koncentrálok akkor… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Kérdező! Nem nagyon szokott magától meggyógyulni. Vegyen BUROW kenőcsöt és azt tegyen gézre és ragassza rá pár naig. Ha ettől sem gyógyul, akkor forduljon sebészhez. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna Még több

 • Tisztelt Doktornő! Egy kérdéssel fordulnék Önhöz, mégpedig a következővel: Pár hónapja észrevettem,…

  Tisztelt Doktornő!
  Egy kérdéssel fordulnék Önhöz, mégpedig a következővel: Pár hónapja észrevettem, hogy a szeméremdombon a nagyajakban az egyik oldalon egy nagyobb (kb. babszem méretű), a másik oldalon pedig 1-2 kisebb jól kitapintható, nem fájdalmas, nem is érzékeny csomó van. Ez aggodalomra adhat okot, vagy csak mirigyek? Lehet ez akár daganat is, valamelyik ráktípusnak a jele? Egyébként nem okoznak különösebb gondot, nincs véres vizeletem sem. Ugyanakkor idegesít, hogy nem tudom mik azok, és miért vannak ott. Nagyon aggódom, és nem merek orvoshoz fordulni vele. Tartok attól, hogy esetleg valamilyen rossz hírt kapok...Nagyon félek! Önnek mi a véleménye, mik ezek a csomók?
  Várom mihamarabbi válaszát!
  Köszönettel:
  Dóri

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Dóri! A strucc politika sohasem jó! Én látatlanban azt gondolom, hogy szörtüsző , vagy faggyumirigy lehet. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

 • Mellbimbó megkeményedett, ultrahanggal ciszták

  Tisztelt Doktornő!

  44 éves vagyok, és azt vettem észre, hogy a mellemben van egy kis megkeményedett rész, amit főleg akkor érzek, ha állva, illetve egy kicsit előrehajolva, összenyomom a mellbimbóm alatti részt.
  Mirigyes a mellem, már volt cisztám illetve rákmegelőző állapot 0.… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Kérdező! Abból amit leir, egyáltalán nem lehet rákra következtetni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

 • Mellbimbó fájdalom, érzékenység, váladékozás

  Tisztelt Doktornő!

  2011.aug.30.-án jobb mellem, mellbimbó alatti részén műtöttek emlőtályoggal. A seb még mindig nem gyógyult be, gyakorta váladékozik. A metszés félhold alakú, kb. másfél cm hosszú, mely időnként sarjad, összenő, majd érzékennyé vállik, bevörösödik, duzzadt lesz és kifakad.… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Kérdező! Én még esetleg egy fistulográfiát csinálnék az orvosa helyében, hogy kirajzolodjon , milyen mélyről jön a váladék, összefüggésben van-e tejuttal. Üdvozlettel. dr Nagy Zsuzsanna

 • Nagyon tisztelt Doktorrnő! Azt szeretném tudni, hogy létezhet-e fonalkilökődés elvileg 6 évvel egy nőgyógyászati,…

  Nagyon tisztelt Doktorrnő!
  Azt szeretném tudni, hogy létezhet-e fonalkilökődés elvileg 6 évvel egy nőgyógyászati, méhkivételes műtét után? Mert valami hasonló érzésem van a hasamban.
  Nagyon köszönöm válaszát előre is.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Igen , létezhet. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

 • Doktornő kérem tisztelettel, a következő lenne a kérdésem: Alakulhat-e ki elvileg a hasi műtétet követő…

  Doktornő kérem tisztelettel,
  a következő lenne a kérdésem:
  Alakulhat-e ki elvileg a hasi műtétet követő évekig panaszmentes állapot után valamiféle hasi összenövés, ami egyre nagyobb fájdalmat okoz? A műtét nőgyógyászati volt, most pedig úgy érzem a vékonybélnél van fájdalmam, ha étel van benne Agyba-főbe vizsgálnak, de nem tudják mi a bajom, de fáj, csíp, szúr, ég, nyom, bök minden nap.
  Köszönettel enném hozzáértő segítségét.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Kérdező! Öszzenövés a mütét után alakul ki , de nem mindegy milyen mütét volt. A panaszai nem összenövésre jellemzöek. Lehet pl. fonalkilökődés . Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna