A betegek kérdései (5379)

  • Nem megyek mûtétre, ha nem muszáj a farpofák közötti elváltozással

    Tisztelt Doktornő!
    Ezzel a makacs problémával fordulok önhöz,mert már nagyon el vagyok keseredve!2006-ban jelentkezett nálam először ez a farpofák közötti elváltozás!Két hónap alatt kétszer,mindkétszer ambulánsan megnyitották,végül kiműtötték!Műtét után 4 évig semmi gondom nem volt!Tavaly januárban… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Eszter! Most , mivel gyulladt, valószinü csak megnyitják. Utána , ha begyógyul, ne várja meg amig ismét feltelődik, hanem amint érzi, hogy kezd nőni , ki kell operálni. Valószinü nem lett teljesen… Még több

  • A hasi fájdalom oka petefészek daganat?

    Volt egy petefészek daganatom I⁄A stadium,kaptam 4 kemót(TC).Hasi CT vizsgálaton vastabélfal enyhe megvastagodását illetve még az írták hogy szigmabél jelzett.Valamint a femúron és a csípőcsonton egy-egy kis benignus valami van,pontosan nem tudom mit írtak le.

    A véleménybe azt írták hogy… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Nincs véleményem róla, mert ilyen lelet nincs , hogy kis valami! A benignus szó jóindulatot jelent. A bélfel megvastagodás lehet pl. lezajlott gyulladás , diverticulitis , vagy, ha bal oldali volt a petefészek… Még több

  • Terhesség alatti lágyéksérv nem okoz problémát

    Kedves Doktornő!

    30 éves nő vagyok, első gyermekemet várom. Aggodalmam tárgya, hogy gyermekkoromban szilva nagyságú lágyéksérvet állapítottak meg nálam, de a műtétre nem került sor, mert gyakori, lázzal járó, légúti megbetegedéseim miatt a műtét mindig halasztásra került. Azóta (kb 8 éves… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Detti! El kell menni sebészhez, ő megvizsgálja és eldönti, hogy van-e egyáltalán még sérve. Ha van, az sem okoz semmivel több problémát , mint terhesség nélkül, legfeljebb nagyobb lesz a terhesség… Még több

  • Kedves Doktornő! Tegnap vettem észre, hogy a felkaromon lévő egyik anyajegy környéke duzzadt, azt…

    Kedves Doktornő!

    Tegnap vettem észre, hogy a felkaromon lévő egyik anyajegy környéke duzzadt, azt gondoltam kislányom karmolhatott meg, mert egész este orvososat játszottunk. Reggelre már alig éreztem, de este fürdés után, törölközés közben vettem észre, hogy az anyajegy szélén megsérült és egy gombostű fejnyi ponton váladék van rajta. Nem folyik belőle semmi, de mintha megsérült volna. Ebből lehet probléma? Fontos az azonnali orvosi vizsgálat? Évente járok melanoma szűrésre, fél év múlva lenne újra aktuális.

    Köszönöm!
    Erzsébet

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Erzsébet! Nem igen lesz belőle probléma. Ugyanugy megsérülhet mint bárhol a bőr , és ugyanugy meggyógyul. Ha teheti, azért majd menjen el bőrgyógyászhoz, hogy nagyitóval nézze meg. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Ha folyamatosan lázas, hőemelkedése van és mindehhez étvágytalanság társul, akkor az orvosi vizsgáltok során lehet megállapítani a panaszok okát

    Kedves Doktornő!

    Öcsém 51 éves és négy hete folyamatosan lázas, illetve hőemelkedése van. Ehhez társul étvágytalansága. Az véreredménye urológiás eltérést mutatott, de a vizsgálatok során azt teljesen kizárták. Azt mondták a bélnél lehet nagyfokú fertőzés, de vastagbél tükrözést nem végeztek,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves KérdezŐ! Mivel infusiót kap ezért gondolom kórházban van. Ebből , amit leirt, fogalmam sincs , hogy mi baja lehet. Bizza az orvosokra , hogy milyen vizsgálatot csináltatnak. Gondolom kap antibiotikumot… Még több

  • Kedves doktornő! Szeptember 12,-én volt a műtétem végbélrepedés, aranyér. Több nap is eltelik hogy…

    Kedves doktornő!
    Szeptember 12,-én volt a műtétem végbélrepedés, aranyér.
    Több nap is eltelik hogy nics székletem, igaz hogy nagyon keveset eszek, mivel nem vagyok egy nagyétkü. De ez még nem jelenti azt hogy ötnaponként legyen. Most keztem el szedni a Laxbene tabletát, de egy nem csinál semmit, kettő meg sok, mert hasmenésem van, akkor több alkalommal is mennem kell a WC,-re, és kicsit vérzek is akkor. Ha csak a szél megy tölem akkor is vércsepp van a nadrágomon. Normális dolog ez?
    Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Teljesen normális. Rendesen kellene ennie, sok rostosat (zöldséget, gyümölcsöt, főzeléket, kompotot, salátát stb) Akkor van rendszeresen nem kemény szklete. Üdvbözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő!Végbél problémával jártam proctológusnál és megállapitotta hogy nyálkahártya gyulladásom…

    Tisztelt Doktornő!Végbél problémával jártam proctológusnál és megállapitotta hogy nyálkahártya gyulladásom van.Semmilyen orvosságot nem irt fel.Igaz hogy különösebb problémám még nincs vele csak időnként enyhe csípős érzést érzek.Az lenne a kérdésem hogy hosszú távon mit okozhat ez a probléma!Köszönöm a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem tudom, hogy mit jelent az orvosa szerint a nyálkahártya gyulladás, mert ez valójában sulyosabb tünetekkel kellene, hogy járjon és gyógyszer kellene rá és vábbi vizsgálat. Ugyhogy az a gyanum, hogy nem talált semmit. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt dr Nő Volt egy petefészek daganatom I⁄A stadium,kaptam 4 kemót(TC).Hasi CT vizsgálaton vastabélfal…

    Tisztelt dr Nő

    Volt egy petefészek daganatom I⁄A stadium,kaptam 4 kemót(TC).Hasi CT vizsgálaton vastabélfal enyhe megvastagodását illetve még az írták hogy szigmabél jelzett.Valamint a femúron és a csípőcsonton egy-egy kis benignus valami van,pontosan nem tudom mit írtak le.

    A véleménybe azt írták hogy Met.relatíve nem mutatható ki.

    Ön szerint ez negatív lelet?

    Köszönettel:Margó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Margó! Valószinü negativ lelet ami az áttétet illeti. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! Az édesanyámnak eltávolítottak a csípőről egy injekció által megmaradt zsírdaganatot.Úgy…

    Kedves Doktornő! Az édesanyámnak eltávolítottak a csípőről egy injekció által megmaradt zsírdaganatot.Úgy volt ahogy ön mondta egy 15 perc alatt kész volt. Most azt szeretném kérdezni, hogy maradt ott egy nagy lyuk, amibe eddig tamponok voltak. Most már száraz volt a tampon, nagyon szépen gyógyul. Mi lesz azzal a nagy nyílással. Nem fogják azt bevarrni, vagy úgy összefog húzódni?Üdvözlettel Erzsike

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Erzsike! Biztos, hogy nem zsirdaganat volt . Az injectiotól egy gyulladásos szövetszaporulat , tályog vagy bevérzés maradványa lehetett. Ez a normális eljárás. Majd szép lessan feltelődik szövettel az üreg és a bőr rákuszik. Türelem. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! Köszönöm eddigi válaszát. Próbálok összes kérdésére válaszolni. 1.Mikor jelentkezik:…

    Kedves Doktornő!

    Köszönöm eddigi válaszát.
    Próbálok összes kérdésére válaszolni.
    1.Mikor jelentkezik: Az van, hogy eleinte állandóan fájt nappal is éjszaka is, aludni sem tudtam tőle. Most már néha abba hagyja, de ilyenkor meg a gyomorszájam fáj, és rengeteget büfizek. Étkezéssel nem nagyon függ össze, de azt észrevettem, hogy tejtermékre azonnal reagál és elkezd fájni.
    Ha elkezd fájni akkor akár 4-5, napon keresztül is fáj és ez a fájdalom napról napra erősödik.
    Azt is észre vettem, hogy az emlitett helyen klutyorgást hallok, és ha ilyet hallok, akkor utána röviddel abba marad a fájdalom, illetve sokszor székelés után is abba marad a hasi fájdalom a bal felhasamon, vagy legalább is enyhül.
    Viszont, mint emlitettem ha a hasi fájdalom szünik akkor szinte azonnal elkezd égni vagy fájni a gyomorszájam.

    Ez a hasi fájdalom sokszor sokadnapra már olyan erős, hogy a szivem össze-vissza ver szédülök róla, és nagyon rossz vele ülni, olyan mintha valami ott lenne, mintha ott lenne egy forró-égető "csomag", ami fesziti és hányingert is kelt., néha nagyon erőset. Ilyenkor úgy érzem mozogni is nehéz, lehajolni, meg egyenesen borzalom.
    Éjszaka, ha fekszem jobb, de nem múlik el, ha ráfekszem hányingerem lesz és még jobban ég-fáj. Állni is jobb. De sokszor már tényleg ott tartok, hogy elviselhetetlen.

    A felfújódással kapcsolatban, azt tudom mondani, amit az előbb is sokszor klutyorgást hallok és akkor egy időre enyhül is a dolog, illetve elmúlik és a gyomorszáj tájékom kezd el fájni. Ja, meg a hasamon ezeken a helyeken ilyenkor érintésre fájdalmas görcsöket érzékelek, amelyeket szét lehet maszirozni.


    Székelésem nem rendszeres, mióta csak az eszemet tudom kb. 2-3 naponta van székletem.

    Hogyan kezdődött?

    Egy nap hányingerem lett, majd evésre ez erősödött és ezért ritkábban ettem.
    Egy idő múlva nem tudtam lenyelni a falatot, sokszor félre nyeltem. (Hozzá teszem rengeteget és folyamatosan voltam akkoriban ideges, családi gondok, halál eset, életem első munkahelye, rossz főnök, állandó rohanás,stressz, majd csúnya minden ok nélküli kirúgás, mivel példát statuáltatott rajtam a főnököm, ugye milyen jó?).

    Ezek után kezdődött ez az egész.

    Úgy egy hónap múlva elmúlt a nyelési gondom, de a hányinger maradt.
    Meg állandóan gyengének éreztem magam, de nagyon.
    Egy este elmentem a boltba a tesómmal, és már akkor is nagyon nem éreztem jól magam, nagyon hányingerem volt, gyenge voltam, alig álltam a lábamon, furcsán láttam, fájt a fejem is.

    Mire a pénztárhoz értünk a tesómmal, már ez a dolog sokat romlott, fekete-fehérben láttam és csőlátásom lett, a hányingerem tetőfokon volt, folyt rólam a hideg veriték, a tenyerem is vizes volt és hideg, lilák voltak a körmeim.
    Szóltam neki, hogy nem vagyok jól, ő rám nézett elrohant a egy csokiért és gyümölcsléért.
    Mondta igyam meg. Megittam, de a csokinak a gondolatától is felfordult még jobban a gyomrom.
    Vissza jött a szines látásom, de csúszott a kép, és még mindig furcsa volt a látásom, ráadásul reszketett a kezem, a lábamba semmi erőt nem éreztem, nem tudtam hogyan állok a lábamon, rogyadozott a térdem és megfájdult a bal oldalon a bordám alatt a hasam és erős hányingerem lett, és állandósult is a hányinger.
    Amikor haza mentünk alig birtam bemenni a házba, csak a cipőmet vettem le, és úgy mentem el az ágyamig, folyton úgy éreztem, hogy össze esek és húzott a föld maga felé.
    Hiába feküdtem le nem múlt el sem a hányinger, sem az ájulás érzet, sem rossz látás, sem a hasi fájdalom, sem a kéz reszketés.
    2 óra múlva éreztem, hogy nagyon csikar a hasam, alig birtam felkelni,és életemben először faltól falig közlekedtem ki a wc-re, nagyon lassan, mert nagyon szédültem, furcsán láttam, és rogyadozott a térdem, és erős hányingerem volt, annyira gyenge voltam, hogy nem tudom hogy vitt kei a lábam a wc-ig.
    A wc- n viz szerű sárga széklet távozott belőlem, nagyon sok.
    Az nap éjszaka 28x voltam wc-n mert igy ment a hasam.
    Reggelre már nem birtam felkelni és a közérzetem miatt nagyon meg voltam rémülve.
    Ez a hasmenés 11 hónapig tartott. A szédülésem 2 hónap múlva kezdett elmúlni. A remegésem is akkor már nem volt.

    De maradt a hasmenés(mái napig sárga széklet, mely nyákor) 11 hónapig.
    Most a 13. hónapnál tartok, még mindig rengeteget van hányingerem, fáj a gyomorszájam,nyelőcsővem alja, a bal oldalon a felhasam a bordáim alatt főleg, de ez a 2 ugye váltakozik.
    Minden más megszünt.

    De ezek még megvannak ugyanúgy.

    Colonoscopiai eredményem: szemmel nem volt látható semmi. Szövettanon viszont: Vizenyősen kissé fellazult és közepes fokú idült lobos beszűrődést mutató lamina propriával jellemezhető vékonybél típusú nyálkahártya részletek. BNO KÓD: 5290 -Nem fertőzéses k.m.n. gastroenteritis és colitis

    Gyomortükrözés: A nyelőcső alsóharmadában hyperaemia, kis hiatus hernia, a gyomorban bő succus , a redőzet megtartott, a gyomor jól tágul, a nyh. ép, a pylorus kerek, a bulbus és a postbulb.duodenum gyulladt.
    Biopsia:Kifejezett művi károsodást mutató duodenumból származó nyálkahártya részletek, melyek tartalmazzák amuscularis mucosae-t.
    Az orientáció elfogadható. A bolyhok szabályosak, a crypták nem hyperplasiásak, a boholy⁄crypta arány:3. Az intraepithelialis lymphocytaszám CD3 immunhisztokémiai reakcióval kevesebb,mint 40⁄100 epithelsejt. Az interstitiumban kifejezett chronicus gyulladásos beszűrődés látható. A crypták bázisán Paneth-sejtek megfigyelhetők.A mitoticus aktivitás átlagos. Liszt érzékenység negatív.
    UH: 3x semmi


    Nekem azt mondták nincsen semmi bajom, ez nem chron meg ilyesmi, csak egy kis hurut.

    Önnek mi a véleménye?

    Ezek alapján, hogy az ég világon mindent elmondtam Önnek ami csak volt-van, történt . Mi okozhatja nekem ezt a bal oldali felhasi fájdalmat?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Mónika! A felhasi fájdalmát a hiatus herniája ( rekesz sérv) okozhatja. A közértben leirt rosszullét lehetett a bevezetője egy sulyos bélfertőzésnek, de akár pánikroham is. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő 1984-ben megműtöttek,melynek előkészítése során Heller-Belsey szerint történt.Budapesten…

    Tisztelt Doktornő
    1984-ben megműtöttek,melynek előkészítése során Heller-Belsey szerint történt.Budapesten a Szabolcs utcai kórházban.Professzor Kiss János. Diagnosztika:achalasia. Műtét után végre tudtam nyelni enni.De,rá kb.15 évvel észrevettem ha belehajolok a mosdó fölé hajat mosni valami kidudorodott addig nem tudtam felegyenesedni ,amíg vissza nem húzódott.Mivel felismertem bizonyos mozdulatoknál jön ki jobban odafigyeltem magamra.Sajnos utóbbi időben már nem tudom kontrólálni,hirtelen borzasztó fájdalmat érzek baloldali bordám alatt mintha valami becsúszott volna valahová,ijedtemben mindkét kézzel leszorítottam menjen vissza.Kiss János professzor műtét után elmondta ,lerajzolta mit kellett tenniük.Bal oldalamon kb.26cm vágást, fel kellett emelniük az egyik bordát az alsó kettő bordából le kellett vágni át kellett metszeni a rekeszizmot a már kitágult bő nyelőcsövet bevagdalták meghúzták és abból alakítottak ki zárógyűrűt a gyomorszáj helyett amit kivágtak.
    Nyeléssel nincs is problémám áldom a professzor urat feltudtuk nevelni három gyermekünket.Lehet hogy ennyi volt most kell meghalnom?Ilyen borzasztó fájdalommal?Ha igen tudomásul veszem így is hálás lehetek,hogy eddig élhettem mivel akkor azt mondták :"Ha nem sikerül a műtét,6 hónapom van" Ezért nem tudom jogom van-e kérdezni ?Mit tegyek?Hová fordulhatok?Van -e még remény hiszen 60 éves lettem .Akkor 33 voltam.Elnézését kérem amiért ilyen sokat írtam.Tisztelettel:Ilona

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Ilona! Szó sincs róla , hogy itt lenne a vég! Mielőtt fantáziálna menjen el sebészhez és vizsgáltassa meg magát , mert én azt gondolom, hogy sérve lehet.
    Az achalasia sem halálos betegség , ugyhogy akkor sem halt volna meg, legfeljebb a mütét szövődményeibe. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Kérdésem a következő lenne, volt egy vastagbéldaganat amit sebészileg kimetszettek.…

    Tisztelt Doktornő!

    Kérdésem a következő lenne, volt egy vastagbéldaganat amit sebészileg kimetszettek. Garde 3-as t4N1Mx stádiummal- Kemó befejezése után tályog alakult ki a hasfalon ami már bezáródott, de a golf labdányi csomó maradt, ami fájdalmas. A sebész azt mondta szerinte tumoros tályog, de az onkológus kételkedik. Legalábbis eddig, mert most már semmilyen terápiát nem ad,
    A Ct lelet a májon is tályogot írt. Ez nem veszélyes? Nem terjedhet tovább, vagy nőhet kezelések nélkül? Vagy tényleg meg kell várni amíg még egyszer kitör a hasfalon, hogy azon keresztül vegyenek mintát? A CT szerint a beleken is van valami. Napi szinten többszöri erős hasmenés, néha hányással kísérve. Hol jobb, hol gyengébb az állapot, de állandó fájdalomcsillapítóval és hasmenéssel élni is nehéz. Őn mit tenne ha ilyen beteg kerülne a kezei közé?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Olyan, hogy tumoros tályog , nincs. Lehet a hasfalban kialakuult áttétes szövet szétesése , de a kettőt tenyésztéssel és szövettannal el lehet különiteni. A májban a tályog igen súlyos betegség, azzal már nem sétálgatna kint. Én nagyobb valószinüséggel többszörős áttétre gondolnék az ön levele alapján , amit talán nem mernek önnek megmondani. Az onkológus valószinü azért nem ad semmilyen therápiát, mert , ha tályogokról van szó , akkor tilos adni, ha ilyen nagy többszörös szóródásról, akkor meg nem használt az eddigi sem és nem tudom van-e más alternativája. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! A jobb oldali hónaljamban tapasztalok egy borsó nagyságnyi csomót,kb egy hete keletkezett,épp…

    Tisztelt Doktornő!
    A jobb oldali hónaljamban tapasztalok egy borsó nagyságnyi csomót,kb egy hete keletkezett,épp menstruációs időszak alatt.
    Nem tudom mit tegyek ,aggaszt nem e rosszindulatú,mert annyi mindent hallani,ha nyomkodom érzékeny,egyébként nem okoz gondot.
    Hallottam,hogy borotválás miatt is kialakulhat,vagy izzadásgátló használatától.
    Igazság szerint,borotváltam is abban az időben mikor kitapintottam,és az izzadásgátlóm is újfajta.
    Várom mielőbbi válaszát....
    Tisztelettel: Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Mónika! Nagy valószinüséggel izzadságmirigy gyulladás(pl. a desodor eltömi a kivezető nyilását) Ne nyoimkodja!!! Hagyja el egy hétig a desodort, csak mosakodjon, vagy nedves törlővel törölje meg a hónalját . A borotválás nem zavar. Vegyen BUROW kenőcsöt a patikában és éjszakára azzal kenje be. Ez gyulladáscsökkentő. Ha nem változik, feltétlen mutassa meg sebésznek , vagy keressen fel a rendelésemen. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Azzal a kérdéssel fordulk önhöz hogy: 3hónapja szültem meg a kislányom,és a szülés óta problémáim adódtak…

    Azzal a kérdéssel fordulk önhöz hogy:
    3hónapja szültem meg a kislányom,és a szülés óta problémáim adódtak az aranyeremmel!
    Már mindent kipróbáltam (kenőcs,kúp).
    Még mindig nem húzódott vissza kb 0,5-1 cm közötti, és problémát okoz székletkor is,mert fáj és nehézkes.
    Szeretném kikérni ebben a javaslatát,és hogy mit tehetnék hogy ez megszűnjön, vagy is vissza húzódjon?!
    Előre is köszönöm, várom válaszát

    Aliz

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Aliz! Csak azt teheti, hogy sok zöldséget, gyümölcsöt egyen , hogy könnyen kinyomható széklete legyen és rendszeresen. Sok folyadékot igyon. Valamilyen aranyér kenőcsöt ( egy borsónyit) tegyen az ujjára és székelés után a kenőcsös ujjával próbálja visszanyomni a csomót a végbél felé és igy zárja össze a végbelét. Ha már nem szoptat , akkor lehet 3x1 tabl. Detralexet ( recept nélkül kapható) beszedni 10 napig, ez egy kicsit összehuzza az ereket. Egyébként nem biztos, hogy valaha visszahúzódik, mert az aranyér egy tágult visszér, olyan mint amit a lábakon lát. Ez egy állapot. Ha teheti, keressen fel a rendelésemen. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! Egy számomra elég fontos kérdést szeretnék Önnek feltenni. Meddig kezelhető otthon…

    Kedves Doktornő!

    Egy számomra elég fontos kérdést szeretnék Önnek feltenni. Meddig kezelhető otthon az aranyér és mikor mondjuk már azt, hogy eddig és ne tovább-irány a műtő? Milyen tapasztalattal vannak a betegek a Posterisan Forte kenőcsről? Szerettem volna felíratni a körzeti orvosomnál, de azt mondta, hogy menjek el egy végbéltükrözésre. Válaszom egy nemleges fejrázás volt, ezért nem is írta fel a kenőcsöt. Az aranyeremről csak annyit, hogy kb 5 éve van jelen, borsószem nagyságú, főként akkor jelentkezik ha fel vagyok fázva. Vérezni ritkán(úgy1-2 havonta) szokott. 29 éves vagyok,de rengeteget járok az urológiára. Még egy kérdés zárásnak, milyen kockázatai vannak a műtéteknek?

    Előre is nagyon köszönöm válaszát!

    Üdvözlettel: Virág

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Virág! Nem tudom milyen tapasztalatai vannak a betegeknek a Posterisannal, mert szinte minden aranyér kenőcs hatása ugyanaz. A végbéltükrözés azért kell, de minimum egy sebészeti vizsgálat, mert a panaszai mögött pl. daganat, polip ,k stb. is lehet, csak ezk kizárása után mondható, hogy aranyér. Az aranyérrel élete végéig elélhet, csak kellemetlen. Ha rendszeresen vérzik, akkor meg kell operálni. Keressen meg a rendelésemen , ha teheti, vagy menjen sebészhez. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Ilyet ezelőtt még soha sem tapasztaltam. Székelés után vér volt a papiron,és fáj…

    Tisztelt Doktornő!

    Ilyet ezelőtt még soha sem tapasztaltam. Székelés után vér volt a papiron,és fáj az anusom-záróizom környéke. Továbbá az éjszaka folyamán az alsóneműmön is jelentkezett néhány vércsepp. Nagyon megijjedtem! Ön szerint mit tehetek?

    Tisztelettel,
    B Anna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Anna! Nagy valószinüséggel végbélrepedése van. Ha teheti , keressen meg a rendelésemen, vagy keressen fel sebészt. Amit tehet , hogy rendszeresen legyen könnyen kinyomható széklete, ezért sok rostosat(zöldséget, gyümülcsöt, főzeléket stb ) egyen és minimum 1 1⁄2 l. folyadékot fogyasszon. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! Mónika vagyok és szeretném elmondani, hogy bal oldali felhasi, egészen köldök vonalig…

    Kedves Doktornő!

    Mónika vagyok és szeretném elmondani, hogy bal oldali felhasi,
    egészen köldök vonalig tartó égő-maró érzés miatt, illetve gyomorszáj tájéki égő érzés miatt felkerestem egy gasztroenterológust.
    Bél tükrözés semmi, illetve szövettanon: idült közepes lobos gyulladás, minta vétel a vékonybél utolsó 10 cm-éből.Hozzá tenném, hogy ekkor volt hasmenésem is.Marsh:0

    Gyomortükrözésen: gyomornyh. ép, nyelőcső ép, bulbus, post bulb. duodenum gyulladt.
    Szövettan: non asp.chronicus duodenitis.

    Egyedül ppi-t kaptam rá 3 napja.Acilesol napi 20mg 1x.

    Kérdésem az volna, hogy a nyombél gyulladás okozhat bal oldali felhasi borda alatti részről induló, maró-égő érzést, mely egészen köldök vonaláig tart és köldök környékén még szúrkál is, mintha kést szúrkálnának bele?

    Ami még érdekes, hogy vagy a gyomorszáj környékén ég, mar, vagy pedig a bal felhasi oldalon. Egyszerre a 2 helyen sose, hanem így váltakozik.

    Hasnyálmirigyet néztek vérből, semmi, vastagbél szintén semmi.
    UH:negatív, liszt érzékenység is.

    A nyombél gyulladás okozná ezt a borzalmas bal felhasi fájást?

    Kérdeztem a bélhurutomról az orvost erre nekem azt mondta hasmenéses vírus után szokott ilyen szövettan születni.

    A nyombelemre PPI-t kaptam.

    Tényleg a sav okozza és a gyulladás ezt a durva baloldali felhasi fájást?

    Szép estét!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Mónika! A panaszi sem sok savra , sem vastagbél elváltozásra nem jellemzőek. Azt figyelje meg, hogy mikor jelentkezik? Összefügg-e evéssel, székeléssel, mozgással?Felfújódik-e? Van mindennap rendesen széklete? Hogyan kezdödőtt? Éjjel , vagy fekvéskor jelentkezik-e? Összefügg-e idegességgel? Lehet esetleg gerincből kiinduló hasi fájdalim a hasfalban a beidegzési érintettség miatt. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • A hasi fájdalom oka a hasfali sérv és a túlsúly

    Tisztelt Doktornő!

    41 éves extrem túlsúllyal rendelkező 164 cm⁄161 kg nő vagyok . Az elmúlt egy éveben 20 kg-t fogytam tehát 184kg ról indultam. Túlsúlyomnak orvosi oka nincs, egészségügyi problémát eddig nem okozott. Persze fáj a térdem, fáj a bokám de ez nem meglepő. 16 éve szülés óta… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Ha kizáródik, akkor természetesen azonnal meg kell operálni , de , ha nem akkor még fogyassza magát , mert akkor könnyebb a zárás és kevesebb a rizikó is. Mindenképp mutassa meg orvosnak… Még több

  • Tisztelt Doktor Nő! Pár hónapja csecsemőmirigy daganatot diagnosztizáltak, melyet a közeljövőben műtéti…

    Tisztelt Doktor Nő!

    Pár hónapja csecsemőmirigy daganatot diagnosztizáltak, melyet a közeljövőben műtéti úton eltávolítanak.
    A mai napon olvastam egy cikket, amiben leírták, hogy a thyómának 4 stádiuma van, melyeknek az 5 éves túlélés 80 %, 60-80 %-os, 70 %-os, valamint 50 %-os.
    Most ez mit jelent?

    Válaszát köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! A thymoma a csecsemőmirigy rosszindulatu daganata. Ennek a statisztikai túléléséről olvasott. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Mellrák vizsgálat kar felemelésével és orvos ellenőrzésével

    Tisztelt Doktronő!

    Köszönöm a válaszát az #1874 kérdésre, amelyben azt kérdeztem, hogy mellrákom lehet -e. Ön azt válaszolta, hogy a leírtakból nem következtet arra.
    Azt szeretném kérdezni még, hogy egyáltalán ez probléma -e, elmenjek -e vele orvoshoz? Mellvizsgálatkor állva is… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kata! Ha bizonytalanság van , akkor mindenképp menjen orvoshoz. Vizsgálat bármikor elvégezhető, de az UH és mammográfia a középidőben jó. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna