A betegek kérdései (5362)

  • Tisztelt Doktornő!

    41 éves extrem túlsúllyal rendelkező 164 cm⁄161 kg nő vagyok . Az elmúlt egy éveben 20 kg-t fogytam tehát 184kg ról indultam. Túlsúlyomnak orvosi oka nincs, egészségügyi problémát eddig nem okozott. Persze fáj a térdem, fáj a bokám de ez nem meglepő. 16 éve szülés óta… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Ha kizáródik, akkor természetesen azonnal meg kell operálni , de , ha nem akkor még fogyassza magát , mert akkor könnyebb a zárás és kevesebb a rizikó is. Mindenképp mutassa meg orvosnak… Még több

  • Tisztelt Doktor Nő! Pár hónapja csecsemőmirigy daganatot diagnosztizáltak, melyet a közeljövőben műtéti…

    Tisztelt Doktor Nő!

    Pár hónapja csecsemőmirigy daganatot diagnosztizáltak, melyet a közeljövőben műtéti úton eltávolítanak.
    A mai napon olvastam egy cikket, amiben leírták, hogy a thyómának 4 stádiuma van, melyeknek az 5 éves túlélés 80 %, 60-80 %-os, 70 %-os, valamint 50 %-os.
    Most ez mit jelent?

    Válaszát köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! A thymoma a csecsemőmirigy rosszindulatu daganata. Ennek a statisztikai túléléséről olvasott. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktronő!

    Köszönöm a válaszát az #1874 kérdésre, amelyben azt kérdeztem, hogy mellrákom lehet -e. Ön azt válaszolta, hogy a leírtakból nem következtet arra.
    Azt szeretném kérdezni még, hogy egyáltalán ez probléma -e, elmenjek -e vele orvoshoz? Mellvizsgálatkor állva is… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kata! Ha bizonytalanság van , akkor mindenképp menjen orvoshoz. Vizsgálat bármikor elvégezhető, de az UH és mammográfia a középidőben jó. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt doktornő!Anyósom 65 éves gyomortükrözésen volt és ezt a leletet kapta!
    Az eszközt akadálytalanul vezetjük a postbulbaris duodenumba,ahol norm. viszonyokat látunk.Bulbus ép,ulcus nem látható.Pylorus kerek,szimmetrikus.Az antrum nyh-ja foltosan hyperaemiás,a pylorustól 5cm-re a kisgörbületi… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Krisztina! A gyomorban a kisgörbületnél egy felületes fekély vagy csak kis sérülés látható. AS gyomorszáj nyitott és van egy kis rekeszsérv is és ezért a nyelőcsö alsó részén gyulladás van a… Még több

  • Tisztelt Doktornő! 3 éve a jobb combomba műeret helyeztek el, évente el kell mennem UH-ra. Ultrahang…

    Tisztelt Doktornő!
    3 éve a jobb combomba műeret helyeztek el, évente el kell mennem UH-ra.
    Ultrahang vizsgálaton vettem részt,a lelet vél: jobb AFS-ben restenosis nem látható . Bal ATP-ben occl. Art. scler.gen. Mit jelent? Kell műteni, vagy elég a gyógyszeres kezelés.Jelenleg trentált szedek.
    A doktornőtől nem tudtam kérdezni, mert éppen telefonált,kiküldtek az öltözőbe és a váróban kellett megvárnom a leletet.
    Válaszát köszönöm: Mari

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Mari! A bal külboka melletti érben van elzáródás. Valószinü nem kell müteni, de én ehhez nem értek, nem foglalkoztam érsebészettel. Üdvözlettel: drNagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Hétfőn megharapott egy cica, és bedagadt a kezem. Kaptam augmentint és az elmúlt…

    Tisztelt Doktornő!

    Hétfőn megharapott egy cica, és bedagadt a kezem. Kaptam augmentint és az elmúlt 3 napban gipszsínben volt a kezem. Ma levették, de kicsit még most is duzzadt a csuklótól 5-8 cm-ig. Azt elfelejtettem megkérdezni az ellátó orvostól (már nem kell visszamennem kontrollra), hogy mennyi idő míg teljesen eltűnik a duzznat, ez érdekelne elsősorban. Esetleg szükséges borogatás? Azt mondta, hogy ne nyomogassam, de mekkora terhelésnek tehetem ki a kezem?

    Válaszát előre is köszönöm,
    ACS

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves ACS! a macskaharapás nehezen gyógyul, mert nagyon fertőző a nyála. Nyugodtan dolgozhat a kezével, csak ne nyomkodja a sebt , mert a váőladék a környezetébe bekerül. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor Nő! Két napja feltörte az új csizmám a jobb lábamat,amelyen a köröm egyébként is sárga,vastag,valószínűleg gombás.A problémám hogy a köröm mellett duzzadt,piros.Áztattam kamillás vízban és tettem rá dunsztkötést,amiben reszelt krumpli volt.Most jobb egy kicsit,ha nem rá koncentrálok akkor… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem nagyon szokott magától meggyógyulni. Vegyen BUROW kenőcsöt és azt tegyen gézre és ragassza rá pár naig. Ha ettől sem gyógyul, akkor forduljon sebészhez. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna Még több

  • Tisztelt Doktornő! Egy kérdéssel fordulnék Önhöz, mégpedig a következővel: Pár hónapja észrevettem,…

    Tisztelt Doktornő!
    Egy kérdéssel fordulnék Önhöz, mégpedig a következővel: Pár hónapja észrevettem, hogy a szeméremdombon a nagyajakban az egyik oldalon egy nagyobb (kb. babszem méretű), a másik oldalon pedig 1-2 kisebb jól kitapintható, nem fájdalmas, nem is érzékeny csomó van. Ez aggodalomra adhat okot, vagy csak mirigyek? Lehet ez akár daganat is, valamelyik ráktípusnak a jele? Egyébként nem okoznak különösebb gondot, nincs véres vizeletem sem. Ugyanakkor idegesít, hogy nem tudom mik azok, és miért vannak ott. Nagyon aggódom, és nem merek orvoshoz fordulni vele. Tartok attól, hogy esetleg valamilyen rossz hírt kapok...Nagyon félek! Önnek mi a véleménye, mik ezek a csomók?
    Várom mihamarabbi válaszát!
    Köszönettel:
    Dóri

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Dóri! A strucc politika sohasem jó! Én látatlanban azt gondolom, hogy szörtüsző , vagy faggyumirigy lehet. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő!

    44 éves vagyok, és azt vettem észre, hogy a mellemben van egy kis megkeményedett rész, amit főleg akkor érzek, ha állva, illetve egy kicsit előrehajolva, összenyomom a mellbimbóm alatti részt.
    Mirigyes a mellem, már volt cisztám illetve rákmegelőző állapot 0.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Abból amit leir, egyáltalán nem lehet rákra következtetni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő!

    2011.aug.30.-án jobb mellem, mellbimbó alatti részén műtöttek emlőtályoggal. A seb még mindig nem gyógyult be, gyakorta váladékozik. A metszés félhold alakú, kb. másfél cm hosszú, mely időnként sarjad, összenő, majd érzékennyé vállik, bevörösödik, duzzadt lesz és kifakad.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Én még esetleg egy fistulográfiát csinálnék az orvosa helyében, hogy kirajzolodjon , milyen mélyről jön a váladék, összefüggésben van-e tejuttal. Üdvozlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • Nagyon tisztelt Doktorrnő! Azt szeretném tudni, hogy létezhet-e fonalkilökődés elvileg 6 évvel egy nőgyógyászati,…

    Nagyon tisztelt Doktorrnő!
    Azt szeretném tudni, hogy létezhet-e fonalkilökődés elvileg 6 évvel egy nőgyógyászati, méhkivételes műtét után? Mert valami hasonló érzésem van a hasamban.
    Nagyon köszönöm válaszát előre is.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Igen , létezhet. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Doktornő kérem tisztelettel, a következő lenne a kérdésem: Alakulhat-e ki elvileg a hasi műtétet követő…

    Doktornő kérem tisztelettel,
    a következő lenne a kérdésem:
    Alakulhat-e ki elvileg a hasi műtétet követő évekig panaszmentes állapot után valamiféle hasi összenövés, ami egyre nagyobb fájdalmat okoz? A műtét nőgyógyászati volt, most pedig úgy érzem a vékonybélnél van fájdalmam, ha étel van benne Agyba-főbe vizsgálnak, de nem tudják mi a bajom, de fáj, csíp, szúr, ég, nyom, bök minden nap.
    Köszönettel enném hozzáértő segítségét.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Öszzenövés a mütét után alakul ki , de nem mindegy milyen mütét volt. A panaszai nem összenövésre jellemzöek. Lehet pl. fonalkilökődés . Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Dr nő! Vagy esetleg nem e vagyok túlstimulálva,mert ezek a panazsok most jöttek ki rajtam mióta…

    Kedves Dr nő!
    Vagy esetleg nem e vagyok túlstimulálva,mert ezek a panazsok most jöttek ki rajtam mióta a lobik beültetésem volt.
    Üdvözlettel :Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Nem értek hozzá, igy nem tudok válaszolni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Jó napot kívánok Doktornő! 1994-ben kiszakadt a hasam akkor megműtöttek de nem sokkal később újra…

    Jó napot kívánok Doktornő!

    1994-ben kiszakadt a hasam akkor megműtöttek de nem sokkal később újra kiszakadt éés ez év szeptember 21.-én műtöttek hálót ültettek be. 3 hétig voltam kórházban nagyon nehezen tisztult ki a váladék, 3 hét után a cső kilökődött és másnap hazaengedtek a lyuk begyógyult. egyszer voltam lázas a kórházban de csak algopyrint kaptam. Kórházból hazaérkezve egymás után 3X volt hőemelkedésem. Múlt héten voltam soriázis miatt vérvételen és kiderült hogy az értékeim nagyon rosszak súlyos gyulladás van a szervezetemben, visszamentem sz operáló orvoshoz de ő azt mondta nem a hasamról. a bőrgyógyász elküldött hasi ultrahangra tegnap voltam és azt diaznoztizálták hjogy 20 cm hosszan 4-5 cm mélyen orsó alakban bevan tokozódva a váladék újra viiszamentem a sebészetre 8ml váladékot szívtak le a köldökömtől ugyanis egy hete a köldökömön folyik a váladék. doktor úr azt mondta máshol nincs a hasi ultrahang tévees biztos. de aggódom mert szerintem azt le kellene szívatni ez nem normális hogy 1 hóap után is így váladékozik a köldökömnél és az ultrahnagom és a vérképem sem jó. lehet nem fogadta be a hálót a szervezetem? újra fel kellene vágni?
    Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Előfordulhat, hogy a háló kilöküdik, de lehet, hogy csak maradék savó okozza a problémát. Ha gyulladt a környezetben a bőr , valóban fel kellene nyitni (pláne, ha tudtak is leszivni folyadékot) , de antibiotikum sem ártana. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Zsuzsanna A jobb oldalam feszűl,de már arra is gondoltam hogy eléggé megerőltető,mikor az ágyból…

    Kedves Zsuzsanna

    A jobb oldalam feszűl,de már arra is gondoltam hogy eléggé megerőltető,mikor az ágyból felkelek(mert nagyon védem a pocakom)
    Lehetséges lenne hogy ez csak egy kis izomláz?
    Tisztelettel Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Nem hiszem. Menjen orvoshoz, mert vizsgálat nélkül felesleges találgatni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Zsuzsanna.
    Először is,nagyon megörűltem önnek és annak hogy belecsöppentem egy ilyen fórumba.
    okt 24én beültettek 3 nagyon szép és fejlett embriót a pocakomba.
    Álítólag minden rendben van még odabent :)
    vagy 4 napja borzasztóan feszít a hasam (oldalt) olyan érzésem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem tudom mit érez, de a hasfal feszülés nem egyenlő a sérvvel és nem egyenlő a puffadással. A véralvadásgátló injectio helye bevérezhet , ez okozhat kis területen a hasfalban keménységet… Még több

  • Tisztelt Doktor nö! Nem tudom jó helyen érdeklödöm e? 39 éves nö vagyok 6 hónapja küzködök gerinc…

    Tisztelt Doktor nö! Nem tudom jó helyen érdeklödöm e? 39 éves nö vagyok 6 hónapja küzködök gerinc fájással és kéz és láb zsibbadással. 3 évvel ezelöt már voltam kórházba a gerincem végett infuziós kezelést kaptam. A nyakamnál szuró fájdalom ami lemegy egy csikba a lapockához és olyankor a balkéz kisujjam mégjobban elzsibbad, 1 hónapja a másik kezem is a kisujjba.Este arra ébredek hogy lezsibbad mind a kettö kezem, kis izomfájdalommal kisérve. A nyakam reggelente be szokott merevedni. És a csukjánál is fáj. A derékrésznél is szuró fájdalmam van ami lemegy a fenekembe és izomlázszerü fájdalom van a bal lábamba és a talpamba is. Reggelente nem birok rá álni szinte huzom a lábam. Terhelésre fokozódik, és mikor fekszem annyira fáj minden mozdulatnál sirni tudnék. A reumatológus orvos elküldött Mri re mert ö nyaki sérvre gyanakodott. És azt mondta hogy kis degenerativ változások vannak a röntgenen semmi más. De láttam az arcán mintha kételkedett volna az eredményben. Kaptam Panodil 500- mg os és Diclofenac 50- mg os gyógyszereket, semmilyen kezelést nem irt ki nekem. Elkültek ENG vizsgálatra, és ott azt monta az orvos mind a kettö kezembe le van tapadva könyöknél az idegszál. Majd küldenek kézsebészetre. Az volna a kérdésem, nekem a nyakam és a derekam fáj, az lehetséges hogy nem a nyakamtól zsibbadnak a kezeim? És a lábam? Menjek tovább? Az MRI vizsgálatok pontosak szoktak lenni? És ilyen van hogy egyszerre több testrészen fáj nekem a nyakamnál jobban fáj mint a kezem és ott találtak idegszál letapadást. Nem értem? Ön mit tanácsol legyen szives irni nekem. Tisztelettel várom válaszát. Veronika.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Veronika! Én ugyan sebész vagyok és nem idegsebész, vagy rheumatologus. Ami tüneteket leir, az a nyaki gerinc illetve az ágyáki gerinc megbetegedésére utal és nem hiszem , hogy a könyökénél lenne a baj. Nem tudom mit mutatott az MRI ? Csináltak-e a derék részről is? A degenerativ elváltozás (pl: a porckorong veszit a folyadék tartalmából és igy közelebb kerülnek a csigolyák egymáshz, vagy kis meszes csőrök képzödnek , stb ,) okozhat ilyen tünetet. Tessék csak kispárnán ( összehajtva) aludni , ez már a nyakának jót fog tenni. Milyen a matraca , mert ez nagyon fontos. Vannak rheumatologiai kezelések ( UH, elektromos , masszage, gyógytorna, gyógyfürdő kezelés stb. ) Kérjen az orvosától és ne gyógyszert. Elmehet még idegsebészhez megnézetni, csak háziorvosi vagy rheumatologusi beutaló kell. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! 3 napja távolítottak el egy atheromát a hátamról.Kb.2 cm-es hosszú nem túl mély…

    Tisztelt Doktornő!

    3 napja távolítottak el egy atheromát a hátamról.Kb.2 cm-es hosszú nem túl mély sebem van,amiben egy napig volt drén,azóta csak antiszeptikus fedőkötés van rajta.Még szivárog belőle váladék.A sebészemet nem tudom elérni,mert szabadságra ment.Szeretném megtudni,hogy meddig kell alkalmazni a kötéseket és mikortól érheti víz a sebet?Köszönettel:Zsuzsi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Zsuzsi! Már eddig is mosakodhatott volna, de utána fel kell itatni a sebről a vizet és egy steril gézlepos kötést kell rá tenni , egészen addig, mig váladékozik. Előtte persze egy fülpucvolópálcára tett Betadin oldattal körbe lehet törölni , ez fertőtlenit, vagy Kicsi Betadin kenőcsöt lehet a gézre tenni, csak annyit amennyi a seb. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő!
    4 éve volt hüvely plasztikai műtétem. Már akkor is éreztem,hogy a végbél al á támasztásnál nagyon feszes valami.Székelésnél egyszer úgy éreztem mintha elszakadt volna ott valami és vér is jött a hüvelyemből. A nőgyógyász nem talált semmit ,UH is csinált.Most fél éve a hüvely… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! A végbéltükrözést ésn is helyeslem, de remélem nem találnak semmit. Én ugy gondolom nőgyógyászati lehet a kérdés, pl. a hátsó fali plastika ( összevarrás ) szétment és talán egy rectokele… Még több

  • Tisztelt doktornő!Most voltam sebészeten és a következőt írta a papíromra.Has a mellkas szintjében puha,betapíntható.Kóros…

    Tisztelt doktornő!Most voltam sebészeten és a következőt írta a papíromra.Has a mellkas szintjében puha,betapíntható.Kóros resistentia nem tapíntható hepar,lien nem elérhető.Jó peristaltica.Vesetájak szabadok.Sérvkapuk zártak,femoralis pulsus mko tap.RDV-tal az elülső comissurában chronicus fisuura tapintható,egyéb kóros nem tap.Vizsgáló ujjon min.nem friss vér észlelhető.Ez mit jelent?Előre is köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Gondolom a fissurát nem érti. Az berepedést jelent. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna