A betegek kérdései (5357)

  • Tisztelt Doktornő!Decemberbe váladékozni kezdett a mellem.Feltárták,majd egy hónap múlva újra begyulladt.Februárba kiműtötték az emlőben lévő tályog falát.Márciusban sipoly alakult ki újabb műtét,tejcsatornát is eltávolítottak.Egy hónap eltelt,és sajnos újra gennyes váladék jön a behúzott bimbóból.Megoldásban… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Köze lehet a ciklushoz, ez természetes. Nem tudom hol él, hol operálták. Ha budapesti, akkor az onkológiai intézet emlőbizottságához mehetne. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor nő! Két hete vettem észre, hogy az egyik lábujjamon a körmöm alatti részen egy fekete…

    Tisztelt Doktor nő!

    Két hete vettem észre, hogy az egyik lábujjamon a körmöm alatti részen egy fekete folt van. Sajnos a mai napi sem tűnt el. Azon a lábujjamon mindig bőrkeményedésem volt, de ilyen még nem alakult ki rajta. Lefényképeztem, de sajnos itt nem tudom átküldeni a képet. Nem tudom, hogy ezek alapján tudna-e segíteni, hogy mi lehet az a fekete folt vagy esetleg át tudnám-e küldeni a képet egy e-mail formájában Önnek?

    Üdvözlettel
    Zsolti

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Zsolti! Valószinü bevérzés lehet. Az email cimem is ott van, oda elküldheti. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Két hete kezdett el fájni a bal lábam belső oldala. Előbb fent, majd lejjebb, s majd…

    Tisztelt Doktornő!
    Két hete kezdett el fájni a bal lábam belső oldala. Előbb fent, majd lejjebb, s majd egészen bokánál, hogy fájt a lépés is. Harmadnap orvoshoz mentem, ahol elvégezték a Color Doppler vizsgálatot. Ennek eredménye: A véna sephena magna beömlése szabad. A véna femoralis communis, superficalis, valamint a véna poplitea jó szííntelődéssel végig követhető. A lábszár mélyvénái distalis comp. feltelődnek. Varicosatis nem látható. Thrombosis sem a mély, sem a felületes vénákban nem észlelhető. D-Dimer 0.89. Vénagyulladást állapítottak meg, Lioton gél, Venoruton tabl. SP-54, borogatás javaslattal.
    Negyedik nap már jobban fájt a lábam, néha alig tudtam ráállni, és halvány 3-4 cm-es csík jelent meg rajta, ami igen fájdalmas volt, főképp érintésre. Ahogy az a csík halványodott, a következő napokban újabb folt jelent meg boka fölött, bár kidudorodott ér a mai napig nem látható, a lábam nem dagad. Mostmár nincs fájdalmam, bár a lábszáram még mindig érzékeny. Azt szeretném Doktornőtől megkérdezni, hogy egy ilyen gyulladás alkalmával károsodik-e nagyon az ér? Később kiújulástól, esetleg fekély kialakulásától kell-e tartani? Lehet-e szedni később is az SP-54-et csökkentett adagban?
    Válaszát tisztelettel megköszönöm: Kérdező

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Véna gyulladás bármikor kialakulhat. Az SP54 nem veszélytelen gyógyszer és nem ugy kell szedni, ahogy ön gondolja. Az ér nem károsodik, de a falén thrombus lerakóhat, ezért adták ezt a gyógyszert. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Legyen szíves nekem segíteni. Február 27-e óta állandóan fáj jobb oldalt a hasam.…

    Tisztelt Doktornő! Legyen szíves nekem segíteni. Február 27-e óta állandóan fáj jobb oldalt a hasam. Március 2-án elmentem a háziorvoshoz, aki vakbél gyanúval elküldött egy sebészhez a szakrendelőbe. Itt 1 hétig rendszeres kontroll, labor vizsgálat (negatív)mellett nyomogatott a sebész és mivel nem javult az állapotom beutalt a Szent István kórházba. Innen 1 este után haza engedtek. Majd 5\\\\\\\\\\\\\\’-én reggel a Szent Imre kórházba mentem hogy még mindig rosszul vagyok, itt elkészítettek egy újabb labor, nőgyógyász és uh ( mind negatív). Majd jött egy újabb sebész aki a Mcbaurny pont nyomásérzékenység miatt azt mondta hogy vakbél és átküldött a Szent Margit kórházba. Itt még aznap újabb labor, uh, nőgyógyász ( negatív) vizsgálat majd 1 hétig bent tartottak és haza engedtek, hogy sürgős sebészeti beavatkozást nem igényelek. A hasam viszont fáj.. A fájdalom soha nem múlik el, van hogy bal oldalra nyilal, de jobb oldalon állandó. Kérem mondja meg mi lehet a bajom, merre induljak tovább? Most már a hétköznapi életemet is megnehezíti. Köszönöm a válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Az biztos, hogy ez nem vakbélgyulladás. Ahhoz , hogy bővebbet tudjak mondani, ismerni kellene a fájdalom keletkezésének módját, milyen más tünetei vannak, mikor fáj jobban stb. Lehet pl. gerinc eredetü a fájdalom, erre sokszor nem gondolnak. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! Sipolyműtétem volt 2,5 hete: egymásba közlekedő kettős sipoly, csillagalakban lévő…

    Kedves Doktornő!

    Sipolyműtétem volt 2,5 hete: egymásba közlekedő kettős sipoly, csillagalakban lévő kis járatocskákkal.
    Normálisnak tekinthető-e, ha szinte begyógyult már a heg, pár napja nem is tapasztaltam váladékot, tegnap azonban mégis volt: az egyik egykori sipolynyílásnál fehéres, kicsit vérző váladék jelent meg, mikor kissé széthúztam azt a területet, hogy megnézzem.
    Nyílást nem láttam.
    Fájdalom nincs, közvetlenül előtte gázosodás miatt voltam nagyvécén, kevés hasmenés volt.
    Néha a gézlapon hasonló kevéske váladék van, csak ezt most pont direktben láttam is.
    Lehetséges-e az, hogy egy 2 nappal ezelőtti "tojásfújás akcióm" következménye? Lehet-e ettől a nem végbéli, de mégiscsak fokozottabb hasűri erőlködéstől odalent problémám a műtét helyén? Kicsit a fejembe vettem , hogy ismét fellángol az "erőlködés" miatt esetleg a sipoly. Remélem, ez butaság. (Egy tojást fújtam ki erősebben, hasból, a többit már nem olyan erősen.)
    Lehet-e olyan, hogy emiatt esetleg felszakad valamilyen egykori kis járatocska helye, ami már szinte begyógyult?
    Vagy esetleg a gázok távozása, meg a hasmenésszerű széklet okozhatta-e az újabb kis váladékozást?
    Vagy inkább arra utal, hogy még mindig tisztul, csak valamiért pár napig nem váladékozott, és az a váladék most került felszínre?
    Meddig lehe normális esetben váladék?
    Leginkább attól félek, hogy majd, ha már begyógyult a terület, nem tud kijönni az esetleges váladék, és tályog lesz a helyén.
    Egyébként úgy tűnik, szépen gyógyul a terület.
    Természetesen felkeresem az orvosomat, de aggódok, és nagyon kíváncsi lennék az Ön véleményére is!

    Előre is nagyon köszönöm válaszát!

    Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Erika! Nem hiszem, hogy a tojásfújásnak bármi köze lenne a váladékozáshoz. A hasmenésnek inkább. Nem tudom milyen mütétet csináltak, igy nem tudom, hogy be kellett-e már gyógyulnia. Ne izguljon, de menjen vissza az operáló orvosához. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Dr.nő! Szeretnem megkérdezni 2011ben volt fel even belul 3 hasi mutetem.az első 2kozott 10nap…

    Kedves Dr.nő!

    Szeretnem megkérdezni 2011ben volt fel even belul 3 hasi mutetem.az első 2kozott 10nap telt el.csomos varra technikaval vartak ossze.szeretnem megkerdezni most is még kissebb -nagyobb csomokat tapintok a varrat mentén ami né3ha érzèkeny.mitől lehet ez?nem tünnek el màr a csomok soha?
    koszonom
    tisztelettel
    Nagy Anna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Anna! Nem tudom milyen mütét volt, nem tudom milyen sovány ön, nem tudom mivel varrták, igy nem tudok válaszolni. Menjen vissza a sebészhez és ö a vizsgálat után válaszol a kérdéseire. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Jó napot Kívánok!! Tisztelt Doktornő, Tamás vagyok 35 éves. Bal oldali hasi panaszok miatt indult kivizsgálás, 2 évvel ezelőtt. HASI uh,negatív volt Gyomortükrözés⁄ami nyelőcsőfekélyt állapított meg, 3 hónapig szedtem rá a Controlac 40, savas érzésem egyébként nincs⁄, Vérvétel, illetve vérvétel Liszérzékenységre,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Ezek elegendők voltak a polyp kizárására. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő!
    16 hetes kismama vagyok. 4 napja kezdődtek a tüneteim, hányinger, hasmenés, gyomor fájás, és a hasam egész jobb oldala fájt, meg lent a vakbelemnél is, lázam nem volt. Hétfőn voltam nőgyógyásznál, mindent rendben talált, de elküldött a sürgősségire, nehogy vakbélgyulladás legyen.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Andrea! Ez biztos nem vakbélgyulladás, mert az nem tart évekig. Lehet, hogy a gerincével van valami probléma és ezért jelentkezik fekvéskor. Ne izguljon, a babának ettől nem lesz semmi baja. Üdvözlettel:… Még több

  • Tisztelt Doktornő! Tegnap kértem ki a Doktornő tanácsát visszérrel kapcsolatban.Itt külföldön voltam…

    Tisztelt Doktornő!
    Tegnap kértem ki a Doktornő tanácsát visszérrel kapcsolatban.Itt külföldön voltam háziorvosnál,ő állapította meg a visszér gyulladást.Végig tapogatta a lábszáramat,vádlimat és azt mondta,hogy puha és nem érez benne semmi görcsöt,vérrögöt!.A panaszaim 3 hete megvannak már sajnos,látszanak a visszerek a jobb terdhajlatnál,a vádlimnàl es a lábszáram jobb felén(sajnos örökletes a családunkban)Nem vörös és nem dudorodik ki,viszont 3hete fáj a térdemtől egészen a lábujjamaig és valamikor zsibbadást érzek és feszítő érzést.27 éves vagyok,nő,nem dohányzom és fogamzásgátlòt sem szedek.Könnyű fizikai munkát végzek,ami azzal jár,h sokat mozgatom a lábam napközben.Néhàny hònapja elkezdtem konditerembe járni heti kétszer másfél órára.A kérdésem a következő lenne még,hogy a hàziorvostòl heparin injectiot kérhetek repülőúthoz?És azt mikor érdemes beadni magamnak?És ha ez visszérgyulladás akkor mikor várhatok javulást?(közbe kenem lioton géllel 3szor es szedek Diozmin alapú gyógyszert!)Előre is köszönöm válaszát!Tisztelettel:V.Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Anita! A leirtak alapján nem hiszem, hogy visszérgyulladása lenne. Akkor az ér fáj , meleg és vörös. Amit leir inkább lehet , hogy gerinc eredetü, pl. ischias vagy femorális neuralgia. Arra viszont nem jó a konditerem és nem kell a heparin a repüléshez. A heparint egyébként patikában kell kiváltani és nem a háziorvos adja be , hanem ön magának a hasfal bőre alá a repülő indulása előtt kb 2 órával. Próbáljon bevenni valamilyen nonszteroid fájdalomcsillapitót (pl: Diclac, Voltaren, Cataflam stb. ) Ha ez szünteti a fájdalmát egy kis időre , az is gerinc mellett szól. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Végső kétségbeesésem miatt írok Önnek. 23 éves nő vagyok, korábban semmilyen hasonló…

    Tisztelt Doktornő!
    Végső kétségbeesésem miatt írok Önnek. 23 éves nő vagyok, korábban semmilyen hasonló panaszom nem volt. Egy hónapja minden étkezés után görcsöl a hasam, szúró, feszülő fájdalmat érzek. A háziorvosom teljes laborvizsgálatot csináltatott, ami negatív lett. Elküldött sebészetre, ahol epekőre, epehólyag gyulladásra gyanakodtak, így beutaltak hasi UH-ra. A hasi UH negatív lett, viszont az állandó panaszok miatt, egy dinamikus epevizsgálatot végeztek, ahol kiderült, hogy nem működik az epém, jól lakottság, terhelés után is mindössze pár millimétert húzódott össze. A doktornő ezek után gasztroenterológust javasolt, epe hajtó cseppek, hasi CT, illetve kontrasztanyagos vizsgálat reményében. A gasztroenterológus csinált egy gyomortükrözést, és felírt meteoSpasmyl-t. A házi orvosom nem tud mit tenni, azt mondta várjak. A panaszaim nem enyhülnek, szigorú diéta mellett, pépes ételek fogyasztása utána is fennállnak a panaszok, állandó hasmenésem és hányingerem van, olykor hányás is társul a panaszok mellé. Ön mit javasol, kihez forduljak? Nem veszélyes, hogy nem működik az epém?
    Köszönettel: Tímea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Timea! Én nem nagyon hiszek ebben a lusta epe dologban. A gasztroenterologusnak kellett volna vizsgálatot végezni pl. tejcukor , liszt érzékenységre , hasnyálmirigy müködését kivizsgálni stb. Szerintem menjen másik gasztoenterologushoz. Üdvözlettel:dr Nagy Zsuzsanna

  • Kb. másfél hónapja diagnosztizáltak nálam epekövet. Meg is volt az operácio dátuma, de elhalasztották…

    Kb. másfél hónapja diagnosztizáltak nálam epekövet. Meg is volt az operácio dátuma, de elhalasztották torokfájás miatt. Kaptam antibiotikumot, de nem használt. Törletet vettek és kiderült, hogy candida gombás fertőzésem van. Szedem rá a gyógyszert. Az lenne a kérdésem, hogy mennyit kell várnom a műtétre?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Nem tudom, azt az operáló orvosával beszélje meg.

  • Kedves Doktornő! Köszönöm korábbi válaszát az atherómámmal kapcsolatban,én jártam végig a kálváriát…

    Kedves Doktornő!
    Köszönöm korábbi válaszát az atherómámmal kapcsolatban,én jártam végig a kálváriát a bőrgyógyásztól amig eljutottam a sebészetig.Két hete vágták fel,már begyulladt állapotban.Azóta járok kezelésre,közben az eredeti mellett kialakult egy kisebb is,azt is feltárta a sebész.eleinte naponta jártam a seb átmosására,kb 10 napig.Pár napja mondta az orvos,hogy szépen alakul a seb és már otthon kötözzem minden nap,és egy hét múlva menjek vissza,hogy megnézze.Aggódom,mert úgy látom,a seb a közepén lencsényi nyiláson még mindig váladékozik,időnként szúró fájdalmat és viszketés érzek és a seb környéke még kicsit kemény és gyulladtnak tünik.Elmúlik ez valaha,vagy keressek fel másik sebészt,lehet,hogy nem távolitották el a tokot és igy meggyógyulni sem tud?Nagyon tanácstalan vagyok,egy kálvária amin keresztül mentem eddig.Szives tanácsát,válaszát megköszönve:Ibolya

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Ibolya! Nagy valószinüséggel nem távolitották el az egész tokot, mert gyulladt állapotban csak kiengedni lehet a váladékot. Majd begyógyul és egy következő alkalommal, mikor érzi, hogy növekszik megint, akkor kell kivágatni, de még mielőtt begyulladna. Üdvözlettel: dr Nagy zsuzsanna

  • Jónapot nekem egy olyan problémám van hogy a mellem közt pattanás van és nagyon fáj mit tegyek hogy elmúljon??

    Jónapot nekem egy olyan problémám van hogy a mellem közt pattanás van és nagyon fáj mit tegyek hogy elmúljon??

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Menjen sebészetre. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor Nő!
    Szeretnèm tanàcsàt kikérni azzal kapcsolatban,hogy jobb làbamon visszér gyulladás van amit lioton géllel és Dio PP tablettával kezelek.Külföldön élek és 5 hét múlva megyek haza repülővel Doppler vizsgálatra.Ez egy 2 és fél òrás repülőút és gyakran utazom ennyit,eddig semmi… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Anita! Ha valóban visszér gyulladása van , akkor feltétlenül kell a kompresszios harisnya és valamilyen Heparin injectiot is szoktunk a hosszú ülés miatt megelőzésként adni. Minden esetre gyakran… Még több

  • Tisztelt doktornő !! Írtam őnnek pár nappal ezelőtt 4931 sorszámmal. Alhasi panaszaim vannak, már…

    Tisztelt doktornő !!

    Írtam őnnek pár nappal ezelőtt 4931 sorszámmal. Alhasi panaszaim vannak, már 1 hete. A mai nap ismét voltam sebészeten, mivel csak nem múlnak a panaszaim, nem szeretnék komolyabb bajt belőle, jobb az elővigyázatosság. Vérvétel, illetve hasi uh történt ismét. A vérképem továbbra sem mutat gyulladást, ellenben a hasi uh szerint a jobb vesemedencém tágulatot mutat, valamint a köldök körüli nyirokcsomók gyulladása, megnagyobbodása észlelhető. Lázam továbbra sincs, ma volt egy 37 ’C, étvágyam van, székletem normális, nem hánytam, hányinger sem volt. A kérdésem az lenne doktornő, hogy ezen problémák okozhatják a köldököm, és alhasam környéki fájdalmat? Urológiára küldtek tovább, holnap megyek is, a nyirokcsomó duzzanattal kell valamit kezdenem? Az előző üzenetemből lemaradt, 29 éves férfi vagyok. Válaszát hálásan köszönöm doktornő !!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Pl. vesevezeték kőtől, vagy homoktól lehet alhasi panasza és vesemedence tágulata. A köldök körül nincsenek nyirokcsomók, igy ehhez nem tudok hozzászólni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor Nő! Két napja kezdtem érezni,hogy a jobb felkarom hajlattól fáj a vénám.Ma ha felemel…

    Tisztelt Doktor Nő!
    Két napja kezdtem érezni,hogy a jobb felkarom hajlattól fáj a vénám.Ma ha felemel a kezem,nem bírom mert a véna fáj és feszül.Ez inkább valami becsípődés lehet vagy tényleg a vénám fájna?
    Nem emeltem,nem csináltam semmit.köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Ön irja , hogy a vénája fáj, akkor én honnan tudjam? Menjen el a háziorvosához, és ő eldönti, hogy mi fáj és ezzel milyen orvoshoz kell , hogy beutalja. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő!

    Írtam már magának március elején.Lassan 4 hete műtöttek laparoszkóppal dió nagyságú lágyéksérvre.Szépen lábadozok,mindennapi élet teendői már mondhatni panasz nélkül zajlanak.Biciklizés is szépen megy,de még mindig látható a kitüremkedés! Kérdésem az lenne,hogy ugyebár… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Balázs! Véleményem szerint örökre látható marad. Minden esetre menjen vissza az operáló orvosához és kérdezze meg, mert ő tudja milyen fajta mütétet csinált. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő!

    Nem igazán szoktam saját magam kezelni, de a hónom alatt már hosszú ideje van egy bőrkinövés - valószínűleg fibróma ahogy utána olvastam, bőrszínű nyúlvány - ami, hosszabb idő elteltével megnagyobbodott. Régen már volt nekem ugyanilyen, azt a sebészeten lecsípték, illetve… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Sebésszel nézesse meg. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves doktornő! Régòta szenvedek aranyérrel,eddig a kup segitett. De most négy napja egyáltalán nem…

    Kedves doktornő!
    Régòta szenvedek aranyérrel,eddig a kup segitett.
    De most négy napja egyáltalán nem mulik a fálydalom,nem hùzodik vissza.
    Nem tudok kimenni a lakásbol,a vécéig alig birok elmászni.
    Ma ugy dőntottem hivok orvost mert éjszaka sem birok aludni annyira fály!
    Számithatok arra hogy mütét elkerülésêvel megoldòdjon ez a problêmám?
    Válaszát elôre is kôszônôm!
    Üdv:
    Tünde

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves TündeÍ! Ezen az ügyeletes orvos nem segit. Vegyen be fájdalomcsillapitót és menjen el a sebészetre , lehet, hogy kizáródott és thrombitizált. Igy egy kis helyi érzéstelenitő adásával könnyen megoldható. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor nő !Olyan kérdésem lenne,hogy 12 hete műtötték az egyik lábamat visszérrel.6 hétig fásliztam,azóta…

    Tisztelt Doktor nő !Olyan kérdésem lenne,hogy 12 hete műtötték az egyik lábamat visszérrel.6 hétig fásliztam,azóta térdig érő gumiharisnyát hordok.Hogy elhagyhatom-e már a harisnyát,és szoláriumba mikortól mehetnék.Nagyon köszönöm a válaszát. Tisztelettel.Marika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Marika! Szerintem elhagyhatja a gumiharisnyát, de ezt a z operáló orvosától kell megkérdezni. A szolárium ugy hat mint a nap , fokozza a hegképződést. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna