A betegek kérdései (5376)

  • Tisztelt Doktor Nö Köszönöm szépen az eddigi válaszait! Annyit szeretnék meg kerdezni, normalis az,…

    Tisztelt Doktor Nö
    Köszönöm szépen az eddigi válaszait! Annyit szeretnék meg kerdezni, normalis az, hogy még mindig fáj? multhet csütörtökön mütöttek bal oldali lágyéksérvre, hagyomanyos módon, egy hét utàn megvolt a varrat szedes, es a drain csö kiszedése. Oldalt fáj a derekamnál, szerintem a csö ahol volt,vagy valamit megsérthettek ott, vagy nem tudom. Viszont ami a legjobban fáj, az a sebnél felül és belül fáj, de nagyon. Ha ülök, és nem mozdulok, akkor nem fáj. Ha pedig megmozdulok, vagy lépek, akkor nagyon nagy fájdalmam van. Ön szerint ez még normális, 3 het mulva kellene mennem kontrollra, de ha ez Ön szerint nem egy normális dolog, akkor visszamennék holnap megnézetni. Nagyon félek attol, hogy mi lehet a baj! Hogy lát bele az orvos, hogy mi fájhat ott, ha nem nyitja meg ujra a sebet? Köszönöm a választ! Zsanet

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Zsanett! Ha az ujját elvágja az is fáj. Egy hetes mütét még fájhat. Főleg a szeméremcsont felett szokott fájni. A fájdalom erőssége relativ. Ha gondolja menjen vissza. A csőnek semmi köze hozzá, az biztos. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Dr nö sajnos betegségem lévén meg kérdö jelezte a végzetségemet igaza van én csak 8 álltalánost…

    Tisztelt Dr nö sajnos betegségem lévén meg kérdö jelezte a végzetségemet igaza van én csak 8 álltalánost végeztem.De nem értem mi köze az iskolázotságomhoz a betegségemhez .De meg értettem hogy csak annak jár teljes orvosi ellátás akinek pénze van.Jelenleg napi 4-5 db, fájdalom csilapitot szedek ami nem kevés pénzpe kerül és ez mellet a többi gyogyszer .amit nem írtam 55 éves vagyok és 77 százalékos egészségkárosodott négyes stádiumu COPD -s beteg ,talán mire eljön a mütét ideje nem fogják válalni az altatás miatt ,de ön szerint semmi baj nincs .De én szenvedek fája hasam ez álltal nem tudok aludni és el végezni a fontos dolgaimat.Ha már baj van kapom a le tolást mért nem mentem időbe n,maj hivatkozom önre .Tisztelettel Edit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Edit! Fájhat a hasa, de ha ez olyan erős, hogy aludni sem tud, annak nem az epekő az oka. Ilyen társbetegségekkel ma is ugyanolyan veszélyes az altatás , mint egy év múlva. Egyébként a kormánytól kérdezze meg és a kórházi igazgatótól, hogy miért 1 év mulva jegyezték elő. Tudtommal sehol sincs ilyen hosszú várakozási lista. Ha indokolt a mütét akkor másutt is el lehet végeztetni, ahol kevesebb a várakozás. A végzettségének pedig az a jelentősége , hogy ne birálja felül az orvost aki vizsgálta. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • doktornő drága. nagyon kedves hogy megválaszolta a kérdésemet. boldog karácsonyt magának és a családjának! dzsina

    doktornő drága.

    nagyon kedves hogy megválaszolta a kérdésemet. boldog karácsonyt magának és a családjának!

    dzsina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Önöknek is kellemes karácsonyt.

  • Tisztelt Drnő 2012 novemberében egy köhögésiroham közben a ball alhasban egy tenyérnyi sévem lett ezt…

    Tisztelt Drnő 2012 novemberében egy köhögésiroham közben a ball alhasban egy tenyérnyi sévem lett ezt követöen egy zöld dionyi köldök sérv követte majd a jobb oldalon nagykiterjedésü hasi sérv lett ,2014 tavaszán kiderült hogy, több egy másfél centi epeköveim vannak.Rendszeres fájdalmaim vannak a köldök felett ultra hangon voltam de sajnos a has nem teljessen át tekinthetö ,kértem a kezelö orvosomat küldjö el egy hasi ct-re de kérésemet elutsitotta azzal hogy nincs indok ilyen vizsgálatra.A kor történetemhez hozzá tartizik hogy ,copd,cukor szivritmus ,magasvérnyomás és reumás beteg vagyok és sajnos a mozgás hiánya miatt tulsujos.Epe mütétre egy évet kell várnom .A kérdésem az lenne kérhetek-e ct vizsgálatot és korábbi idöt az epe mütétre .Válaszát elöre is köszönöm Edit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Edit! Mindent kérhet , ha kifizeti, csak nem tudom, hogy önnek milyen végzettsége van ahhoz, hogy értékelni tudja! Igaza van a háziorvosának, ez nem az a kórkép amihez ct diagnozis kell. Az epemütétet is csak akkor kérheti előbb, ha kifizeti. Ha besárgul, vagy epehólyag gyulladása lesz, vagy kilyukad az epehólyag akkor sürgősséggel megoperálják. Egyébként nincs semmi sürgető. Diétázzon. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Dr Nő el mentem a lábammal sebészhez lioton gél kenőcsöt javasolt és jegeljem el küldöt röngenre…

    Kedves Dr Nő el mentem a lábammal sebészhez lioton gél kenőcsöt javasolt és jegeljem el küldöt röngenre és ott azt írták a leletre A jobb lábszár csontokon fractura nem látszik. Ventrálisan a középső harmadban két helyen pàr mm-es meszes képlet azonosítható ez mennyire veszélyes ? Vagy ez mit jelent ? Előre is köszönöm válaszát .

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Biztos nem veszélyes. Lehet pl. kis mész az erekben, vagy a bevérzésben. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Köszönöm segítségét kellemes ünnepeket kívánok önnek

    Köszönöm segítségét kellemes ünnepeket kívánok önnek

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Önnek is kellemes ünnepeket.

  • Tisztelt Doktornő! Én egy 17 éves lány vagyok, és kb 3 éve a végbélnyílas mellett közvetlen nőtt egy…

    Tisztelt Doktornő!
    Én egy 17 éves lány vagyok, és kb 3 éve a végbélnyílas mellett közvetlen nőtt egy borsó nagyságú dudor,ami azóta sem ment le.
    Ha valamire,akkor szerintem egy szemölcsre hasonlít.
    Mostanra már nagyon kínos ezért is szeretném a segítségét kérni
    Mit lehetne tenni, hogy ez eltűnjön onnét ?
    Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Erika! Látatlanban nem tudom mi a dudor, de valószinü le kell operálni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktor Nő! Bélműtét után 10 évvel, a varrat mentén bélszűkületet állapítottak meg. Nem nyúlnak…

    Kedves Doktor Nő!
    Bélműtét után 10 évvel, a varrat mentén bélszűkületet állapítottak meg.
    Nem nyúlnak hozzá, egyenlőre, lehet így marad, lehet rosszabbodhat. Szeretném elkerülni természetesen a rosszabbodást, de a gasztroenterológus szerint ezt étkezéssel, székletlazítókkal nem lehet javítani, sőt a rostok mérséklését javasolta, a sebész orvos viszont rost dús táplálkozást, mozgást és hátha javul. Lehet- e tudni mi lesz? Ez hülye kérdés persze senki nem tudja mi lesz, de tehetek én valamit?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem tudom, hogy 10 év után miért lett szükebb. A rostok valóban elzárhatják a szükületet , ha olyan nagymértékü. A lényeg , hogy egyszerre ne egyen pl. sok narancsot, szőllőt, savanyúkáposztát. Jól rágja meg az ételt és sok folyadékot igyon. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Köszönöm a vàlaszt felkeresem a doktoromat. Kellemes ünnepeket kívánok önnek

    Köszönöm a vàlaszt felkeresem a doktoromat. Kellemes ünnepeket kívánok önnek

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Önnek is kellemes ünnepeket.

  • doktornő drága. félek azoktól a dolgoktól, amiket bedug az orvos hácsóba, amikor vizsgálja a beleket.nem…

    doktornő drága.

    félek azoktól a dolgoktól, amiket bedug az orvos hácsóba, amikor vizsgálja a beleket.nem lehet azokat másképp megvizsgálni ?mert félek hogy fájni fog és megrepednek a beleim és haszsák kell majd, hogy aba csinájjam a nagydolgom. valami röngennel esetleg lehet ijen vizsgálat csinálás?


    köszönjük a válaszát. dzsina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem tudom miért akarják vizsgálni és nem tudom milyen tükrözésről van szó. Egy biztos, sem a végbéltükrözés, se a vastagbéltükrözés nem okoz ilyen bajt. Nyugodtan engedje. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Két zsírcsomó van a fején, a haját azóta rossz szagúnak érzi

    Kedves Drnő! Engem 16 èvesen mütöttek fibroadenomával a mellembe. Mütèt utàn mèg 3 jelentkezett amivel èvente vizsgàlnak. Kb 6-7 ève van 2db zsircsomo a fejemen orvosom szerint nem kell foglalkozni vele. Most 29èves vagyok. Azt szeretnèm megtudni hogy a hajam illetve a fejem büdösödhet e ettől a… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Betti! Az emlő elváltozásnak semmi köze a fején lévő elváltozásokhoz. Minél előbb vetesse ki . Ezek faggyumirigyek és azért ilyen büdös. Üdvozlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Lágyéksérv mûtét után varratszedés, drain csõ kihúzása fáj?

    Tisztelt Doktor Nö!
    Csütörtökön megvolt az egyik lágyéksérv mütétem. Több, mint 10 -cmes vágás, 13-14 varrat, Csütörtökön szedik ki. Tegnap este voltam tapaszcserén. Az a kérdésem, hogy a Drain csö miatt szurkalhat ennyire tegnap este óta ott a seb körül, a hasamnál is érzem, vagy valami nem jó?… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Zsanett! Nem tudom mi szúr, de vegyen be fájdalomcsillapitót. A drain és varrat kivétel nem fáj. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Elviselhetetlen fájdalom a herezacskótályog

    Kedves doktornő!

    Olyan problémával fordulnék önhöz, hogy vasárnap a herezacskómon megnyitottak egy tályogot! Az normális, hogy nem kábítottak el? A fájdalom elviselhetetlen volt! Másnapi kötözés során szerettem volna kérni a kezelőorvosomat, hogy legyen olyan kedves kábításban végezze… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Kábitani nem szoktunk. Egész biztos a felvágáskor kapott érzéstelenitő injectiot. A kötözés pedig nem fájhat annyira, hogy bármit kelljen hozzá adni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! 29 éves nő vagyok. Pár hónapja fedeztem fel a végbélnyílásom peremén, de leginkább…

    Tisztelt Doktornő!

    29 éves nő vagyok. Pár hónapja fedeztem fel a végbélnyílásom peremén, de leginkább a gát felé eső részén egy kemény duzzanatot amelyet legegyszerűbben úgy tudnék jellemezni, hogy olyan a tapintása mintha megkeményedett vagy összecsomósodott volna az izom a végbélnyílásom körül. Nem fáj, nyomásra sem, és nem viszket, nem érzek fájdalmat székeléskor. Gyakorlatilag ez a duzzanat panaszt nem okoz, azon kívül, hogy egyértelműen kitapintható. Annyit még megemlítenék, hogy időnként (nem menzesz idején!) rövid ideig tompa alhasi fájdalmaim vannak, amelyek az enyhébb menstruációs görcsökhöz hasonlíthatók. De lehet, hogy ez a duzzanattól teljesen független nőgyógyászati dolog. Mindenesetre a laborleleteim jók, a vérképem tökéletes. Hasi⁄kismedencei ultrahangon 1 éve voltam, mindent rendben találtak.

    Az lenne a kérdésem, hogy van-e okom aggódni emiatt a kemény duzzanat miatt, mi lehet ez és mikor érdemes⁄javasolt orvoshoz fordulni vele?

    Őszintén szólva félelmeim közé tartozik egy rosszindulatú daganat lehetősége is, bár bebeszélni nem akarom magamnak, gondoltam inkább szakértő véleményét kérdezem az esetleges okokról.

    Válaszát előre is köszönöm, Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Anita! Látatlanban fogalmam sincs , hogy mi lehet. Keressen meg a rendelésemen, ha teheti, vagy menjen sebészhez. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves doktornő az lenne a kèrdésem hogy kb másfél hete meg ütöttem a sípcsontomat balta nyéllel és kék…

    Kedves doktornő az lenne a kèrdésem hogy kb másfél hete meg ütöttem a sípcsontomat balta nyéllel és kék foltok vannak rajta meg most már szúró fájdalom is van vizes borogatást tettem rá de sajnos nem javul mit tegyek vagy lehet e a gyógyszertárban kapni rá valami kenőcsöt vagy gyógyszert előre is köszönöm válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Mutassa meg sebésznek. Inkább jegelje , ne borogassa. A bevérzés majd felszivódik. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt DrNő!Nov 27.-én műtötték a gyűrüs ujjamat lemezes OS-t végeztek.Dec.5.-én kiszedték a varratokat.Gyógytornára…

    Tisztelt DrNő!Nov 27.-én műtötték a gyűrüs ujjamat lemezes OS-t végeztek.Dec.5.-én kiszedték a varratokat.Gyógytornára járok vele.A kérdésem az lenne,meddig normális,hogy bevan dagadva annyira,hogy hajlitani a duzzanattól nem tudom.Sajnos minden nap keresem kezelő orvosom,de sosem érem el,más meg nem hajlandó rápillantani,hogy esetleg van-e valami baj.22-én kell majd csak menmem ellenőrzésre.Jegelem,körömvirággal kenem,tornáztatom,de semmi javulás.Kérem segítsen mit tehetnék még?Normális ez még ennyi idő után?Válaszát előre is köszönöm.Hné

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Semmit nem kell tenni, csak tornáztassa. Soká lesz ,mire nem dagad. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Székelési gondok polipokra, vastagbélrákra utalnak?

    Tisztelt Doktornő!

    A következő panasszal kapcsolatan kérném véleményét: egy ideje, ez kb. 2 hónap, észrevettem, hogy néha bal oldalon (van, hogy egész derékig) nagyon tompán fáj egy-egy pillanatra, és inkább olyankor jellemző ez, ha leguggolok pl., mintha becsípődne valami. Néha magától… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Judit! Nem értem, hogy hol van a fájdalma? A hasában , vagy a derekában? Minden esetre ezek nem vastagbél rákra jellemzők. Ne az interneten diagnosztizálja magát, hanem az orvosokra hallgasson.… Még több

  • Kedves Doktornő! Van egy kis darabka grafithegy a tenyeremben a bőr alatt nem mélyen, mert szabad szemmel…

    Kedves Doktornő!
    Van egy kis darabka grafithegy a tenyeremben a bőr alatt nem mélyen, mert szabad szemmel is látható,már kb 2-3 éve benne van. Nem fáj és nincs vele semmi baj.Ön szerint ki kell szedni?
    Előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem kell kiszedni. Nem okoz panaszt. Ha begyulladna a környéke , vagy fájdalmassá válna, akkor kell kiszedni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves doktornő ! Férjemnek epeköve van. Normál testsúlyú,mozog,ésszerűen táplálkozik. Ennek ellenére…

    Kedves doktornő !

    Férjemnek epeköve van. Normál testsúlyú,mozog,ésszerűen táplálkozik.
    Ennek ellenére nagyon magas a vér cukorszintje,melyet klinikai orvos sem tudott beállítani a normális szintre inzulinnal.
    Kérdésem Ön felé az lenne,hogy az esetleges epekő műtét során normalizálódna-e a vér cukorszintje.

    Üdv. Klárika.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Klárika! Ezt nem hiszem. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! A doppler uh megbízható vizsgálati módszer? Mélyvénás trombózis kiszűrésére teljesen…

    Kedves Doktornő!

    A doppler uh megbízható vizsgálati módszer? Mélyvénás trombózis kiszűrésére teljesen alkalmas?

    Köszönettel!
    Emma

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Emma! Igen! Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna