A betegek kérdései (5357)

  • Kedves Doktornő! A doppler uh megbízható vizsgálati módszer? Mélyvénás trombózis kiszűrésére teljesen…

    Kedves Doktornő!

    A doppler uh megbízható vizsgálati módszer? Mélyvénás trombózis kiszűrésére teljesen alkalmas?

    Köszönettel!
    Emma

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Emma! Igen! Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktor Nő! Egy anyajegy eltávolítás után ezt a szövettant kaptam. Mikroszkóp alatt kissé…

    Kedves Doktor Nő!

    Egy anyajegy eltávolítás után ezt a szövettant kaptam.

    Mikroszkóp alatt kissé tangencionálisan metsződött a felszínből előemelkedő polypoid bőrrészlet azonositható, melynek állományában naevus sejtekből felépülő fészkekbe, majd mezőkbe rendeződve melanocytás laesio lászik. A naevussejtek amennyire a tangencionális metszés alapján megitélhető a mély felé egyértelmű kiérés jeleit mutatják, ugyanakkor a képlet bázisa és a resectios szélhez való viszonya tekintettel, hogy a minta a blokkban elfordult nem ítélhető meg. A felszini hámban melanocyta proliferáció látszik, egy egy junctionalis sejtfészek is jelen van. A hámban a melanocyta proliferáció nem linearis, nem atypusos, pagetoid terjedést nem mutat. A képlet egyik előemelkedő területének megfelelően a felszíni hám rupturája látszik, itt neutrophilekben gazdag, kissé hyperkeratoticus felszín mellett a képlet maga, annak állománya is mérsékelt necrosist szenvedett, a naevussejt fészkeket neutrophil granulocyták járják át. Malignitásra utaló jel nincs.

    Pár hétre rá kimetszette a a bőrgyógyászom az esetleg bennmaradt részt is. Csak a szövettan még nem érkezett meg. Kicsit aggódom, hogy a sérülés miatt történt valami a két beavatkozás között eltelt kb 7 hét alatt. Van okom aggodalomra? Előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nincs semmi oka az aggodalomra. Jóindulatu anyajegy volt. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Nagyon szepen koszonom a valaszat ,Isten tartsa meg a Doktornot.

    Nagyon szepen koszonom a valaszat ,Isten tartsa meg a Doktornot.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Szivesen segitek máskor is.

  • Jo estet kivanok Tiszlelt Doktorno.Kerdesem ay lenne ,18 eves fiam aktiv sportolo ,focizik ,ma voltak…

    Jo estet kivanok Tiszlelt Doktorno.Kerdesem ay lenne ,18 eves fiam aktiv sportolo ,focizik ,ma voltak egy viysgalaton a doktor ur azt mondta minden rendbe van azonkivul,hogy fogyasszon tobb folyadekot,ovakodjon a sotol es naponta 30 percet setaljon mivel a szervezete kezd odemasodni,Doktorno draga ez mit jelent semmi tunet nincs a feje szokott neha fajdogalni ,kerem szepen tessek valaszolni ,mire gondoljak,elore is koszonom szepen.3

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Anyuka! Nem tudom milyen vizsgálat volt ez és nem tudom mit értett az orv os ezen. Ha a szervezetben sok viz gyült volna fel, akkor nem lenne egészséges és nem sok folyadékkal kellene kúrálni. Nem hiszem, hogy van ennek a mondásnak bármi jelentősége. A sport miatt valóban több folyadékot kell inni, mint egy átlag embernek, mert sokat kipárologtat és izzad. A kevesebb ső fogyasztás most trendi dolog. Nem kell túlsózni az ételt, mert az sok vizet köt meg. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő!

    Szíves segítségét szeretném kérni. 10 napja egy rövidebb repülés, majd két napra rá vezetés után vettem észre a sípcsont mellett pár centire egy ütődés jellegű fájdalmat, amin kisebb pukli is nőtt. A fájdalom erős volt, más tünet nem jelentkezett. Külföldön élek, az… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Szonja! A véna gyulladás veszélye, hogy thrombosis lehet és abbol leszakadhat egy rög, ami emboliát okozhat. A zsibbadás más kérdés. Az valószinü a gerincétől jön. A sok ülés is lehet az oka. Üdvözlettel:… Még több

  • T Doktornő! 4 éves kislányomnál a napokban székletürítés után véres lett a vc papír . Amikor megmostam…

    T Doktornő!
    4 éves kislányomnál a napokban székletürítés után véres lett a vc papír .
    Amikor megmostam neki csípte a víz. Megnéztem és kis piros (véres) pöttöket fedeztem fel a végbélnyílás tájékán.. Álltalában nagy (vastag) a széklete néha keményebb, néha puhább, de ezidáig vérzés még nem volt.
    Bekentem neki körömvirág krémmel ,,és több innivalóval kínálom.
    Mit tehetek még?
    Köszönettel: Niki

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Niki! Valószinü berepedhetett a végbele. Bébi popsikrémmel kenje (pl. Bepanten) Sok zöldséget, gyümölcsöt kell etetni vele , akkor nem lesz kemény a széklete. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves doktornő! azért fordultam önhöz hogy meg kérdezem hogy mi az a tályog, és hogy ez veszélyes e…

    Kedves doktornő! azért fordultam önhöz hogy meg kérdezem hogy mi az a tályog, és hogy ez veszélyes e a lábba?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! A tályog gennygyülem valahol. Hogy a lábán veszélyes-e az sok mindentől függ. Üdvözlettel:dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Dr. Nagy Zsuzsanna ! Két hete gerincfájdalmaim vannak, olykor olyan erős, hogy nem tudok felkelni…

    Kedves Dr. Nagy Zsuzsanna !

    Két hete gerincfájdalmaim vannak, olykor olyan erős, hogy nem tudok felkelni csak nagy nehézség árán . Bal lábamban furcsa fájó érzés van . Fizikai munkát végezek, eddig 30 éven keresztül irodai dolgozó voltam, azaz ülő munkát folytattam .
    Bemásolnám Önnek a CT eredményemet és kérem javasoljon valamit számomra, hogy mit tehetnék .
    2010.július 10.-i lelet !
    L.III valamint L.IV. discusok síkjában körkörös protrusio látható, de ezen korongok síkjában gyöki compressiot okozó discu hernia nem észlelhető. Lumbosacrealis discus lelapult, korongsíkban mk.o. de jelenleg inkább jobb tulsullyal postero-lateralisan megfigyelhető kis discus hernia ábrázolódik . Korongsík alatt a gerinccsatorna szűk . Kisizületekben arthrosis észlelhető .

    Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm !
    Üdvözlettel : Fazekas Zita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Zita! Ez a lelet 4 éves. A mostani tüneteit nem biztos , hogy ez magyarázza. Forduljon rheumatologushoz, vagy ideggyógyászhoz.
    Már ezen a ct-n is LV-SI között porckorongsérv van. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! 21 éves nő vagyok. Körülbelül 1-2 hete a szeméremcsont felett nyomást érzek, ami folyamatos.…

    Kedves Doktornő!
    21 éves nő vagyok. Körülbelül 1-2 hete a szeméremcsont felett nyomást érzek, ami folyamatos. (húgyhólyag, felfázás?!) voltam háziorvosnál, aki azt mondta, hogy valószínűleg felfázhattam, de nem csíp és nem is véres a vizeletem, bár gyakori az inger. Hason fekve olyan, mintha érezném, hogy nyom a hólyagom. A mai nap a bal alhasamnál egy kis pontban szúrt is. Olyasmit is érzek, mintha székletet kéne ürítenem, de nem tudok, csak reggel. És este sokat szelelek. ( elnézést ) Ön szerint ez mi lehet?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Vizsgálat nélkül nem tudom. Menjen nőgyógyászhoz és sebészhez. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • 4 hónappal ezelőtt volt egy lágyéksérv műtétem, rendszeresen sportoló egyén vagyok ezért doktor úr részlegesen…

    4 hónappal ezelőtt volt egy lágyéksérv műtétem, rendszeresen sportoló egyén vagyok ezért doktor úr részlegesen felszívódó hálót helyezett be ,bár azt mondta nem igazán lenne rá szükségem ,mert elég erős a hasfalam . teljesen gyógyult vagyok mai napra már a hegesedés is lezajlott, kérdezni szeretném doktornőtől hogy Ön szerint ez a műtét akadályozó tényező lehet e a katonai szolgálatra való jelentkezésnél ?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    A mütét nem akadályozó tényező. ! hónap után már teljesen gyógyultnak tekintendő. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor NŐ! Mi okozhat végbél égést , amit főleg hosszabb ideig tartó ülésnél érzek. Vérzés,…

    Tisztelt Doktor NŐ!
    Mi okozhat végbél égést , amit főleg hosszabb ideig tartó ülésnél érzek. Vérzés, váladékozás, kitüremkedés nincs. Melegvizes ülőfürdő után is érződik ez az égés.
    Üdvözlettel : V. Roland

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Roland! Pl. berepedés, nyálkahártya gyulladás. Ne vegyen meleg ülőfürdőt, mert még nagyobb vérbőséget csinál. Üdvözlettel:dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő ! Azt szeretném megkérdezni Öntől, hogy az anopapillitiszt idővel műteni szokták?…

    Tisztelt Doktornő !
    Azt szeretném megkérdezni Öntől, hogy az anopapillitiszt idővel műteni szokták?
    Mikor kell orvoshoz menni vele?
    Üdv : B.Sz

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves B.Sz. ! Nem kell operálni. Ez gyulladást jelent. Akkor kell orvoshoz menni, ha panasza van, nem önmagának kell diagnosztizálni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor Nő! Azt szeretném kérdezni, hogy mi okozhatja a viszketést a lábszáramon, a térdem…

    Tisztelt Doktor Nő!

    Azt szeretném kérdezni, hogy mi okozhatja a viszketést a lábszáramon, a térdem alatt? Amikor elkezdek zuhanyozni, akkor ritkán olyan viszketési inger tör rám ott, hogy szinte lehetetlenné teszi a zuhanyzást, egyfolytában vakarnom kell. Lehet ez attól, hogy a meleg víz miatt ott kitágulnak az erek, és több vér megy oda? Azt vettem észre, hogy ez nagyon ritkán jelentkezik szexuális aktus közben is, amikor nagyon izgatott vagyok.

    Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem tudom, hogy mi lehet az oka. Izoláltan nem lehet csak ott viszketés a melegviz hatására. Üdvözlettel: dr N agy Zsuzsanna

  • Kedves dr nő BORDÁMON ÉRZEK EGY MOGYORÓ NAGYSÁGÚ MOZGATHATÓ CSOMÓT A MÁSIK OLDALON EGY KISSEBBET, HÁZI…

    Kedves dr nő BORDÁMON ÉRZEK EGY MOGYORÓ NAGYSÁGÚ MOZGATHATÓ CSOMÓT A MÁSIK OLDALON EGY KISSEBBET, HÁZI ORVOSOM SZERINT EZ LIPÓMA .NAGYON AGGÓDOM MERT ÉN MÉG NEM HALLOTTAM HOGY ILYEN HELYEN LENNE.TANÁCSÁT SZERETNÉM KÉRNI KELL EZZEL VALAHOVÁ MENNEM VAGY FOGADJAM EL AZ ORVOSOM VÉLEMÉNYÉT.
    VÁLASZÁT KÖSZÖNÖM.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Ha valóban lipoma , akkor nem kell vele foglalkozni.Lipoma bárhol lehet a testen. Mutassa meg sebésznek.Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Az MR vizsgálat eredményét (lelet) - ha érte kell menni - elektronikus formában…

    Tisztelt Doktornő!

    Az MR vizsgálat eredményét (lelet) - ha érte kell menni - elektronikus formában (CD-n) szokták átadni?

    Köszönettel Magdi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Magdi! Cd-n és leirással. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Egyszerű kérdésem lenne: meggyógyulhat-e az epegyulladás(3-4mm-es epefalvastagság),…

    Tisztelt Doktornő!
    Egyszerű kérdésem lenne: meggyógyulhat-e az epegyulladás(3-4mm-es epefalvastagság), vagy csak a műtét segíthet? Köszönettel: Lánczi Sándor

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Sándor! Természetesen meggyógyulhat. Diéta , antibiotikum. Ha kő okozza , akkor meg kell operálni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor Nő! Levetettem egy anyajegyet, kauterrel vették le. A szövettan szerint nincs rosszindulatú…

    Tisztelt Doktor Nő!

    Levetettem egy anyajegyet, kauterrel vették le. A szövettan szerint nincs rosszindulatú elváltozásra jel, de nem vágták ki az egészet. Ezért az orvosom teljes kimetszést javasolt. Ez ma meg is történt. A két beavatkozás között két hónap telt el. Az lehet, hogy ennyi idő alatt valami rosszindulatú dolog elkezdődött, mivel végül is megsérült az anyajegy és egy kis része lehet, hogy benn is maradt - amit a mai nap eltávolitottak.

    Előre is köszönöm!

    Dávid(25)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Dávid! Mivel jóindulatu elváltozás volt amit leégettek, ezért semmi jelentősége az eltelt időnek. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktorno, 3 honapja,nehany ejszaka arra ebredtem,hogy eros hanyinger gyotor,es azonnal szaladtam,de…

    Kedves Doktorno,
    3 honapja,nehany ejszaka arra ebredtem,hogy eros hanyinger gyotor,es azonnal szaladtam,de nem jott semmi,emelyges,gondoltam valami nem tetszot ettem a hasam szamara,ittam egy kis vizet,lassan visszaaludtam,reggel minden rendben volt.Egy hete ugyanigy ebredtem,de reggelre nem mult el.Eros hanyinger gyotort,es az egesz hasam fajt,nem volt soha problemam,azt sem tudtam hol fogjam.Mostanra csak egy pontban faj,kb 3 napig ha a jobb labamra alltam ra akkor nagyon nyillallott jobb felol,9 ora tajban,most mindig,folyamatosan faj.A hanyinger inkabb eves utan nehany perccel jelentkezik,etvagyam van.Nogyogyaszati rutin-vizsgalaton nehany hete voltam,van egy 1 eves orokmozgo kisfiam,szoptatom meg,de ez a fajdalom es hanyinger teljesen megmergezik a napjainkat,probaltam ugyet sem vetni ra,mozogni,szekletem most mar naponta van,de valami nincs rendben.A csaladorvosom ultrahang,vizelet,ver vizsgalatot vegzett,ezek eredmenye azt mondja jo,semmi nem utal gyulladasra,aminek nagyon orulok.Adott hashajto-port,azert mert amiota eszem tudom 2-3 naponta van szekletem-ebbol kifolyolag aranyerem is van.Ahol mondtam hogy nagyon faj,megnyomta jobb felol az a resz fajt es faj most is,de nem tudjuk mi lehet a baj.Dietazni is probaltam,azzal sem lett jobb.Szoptatas mellett nagyon ugy sem tudok.Amugy is egeszsegesen etkezunk,megfelelo folyadekfogyasztas,stb.Vettem be magne b6 vitamint,kicsit enyhult a hanyinger,de nem nagyon.lazam nem volt,hanyni sem hanytam.
    Kerem szepen Kedves Doktorno a velemenyet megirni,nagyon halas vagyok,mely tiszteletem.Maria

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Mária! Igy vizsgálat nélkül nem tudok még ötletet sem mondani. Minden esetre nézesse meg magát sebésszeol, ugy , hogy vigye magával a leleteit is. Ha igy sem tud a sebész mit mondani, akkor gastroenterologiai kivizsgálás kell. A hányingernek sok oka lehet, pl. sok gyomorsav, nyombél fekély, stb. Ezeket az UH nem mutatja, se a labor. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Az MR (emlő) vizsgálatnál mennyire lényeges a kontrasztanyag használata? Anélkül…

    Tisztelt Doktornő!

    Az MR (emlő) vizsgálatnál mennyire lényeges a kontrasztanyag
    használata? Anélkül nem (lesz) "értékelhető" az eredmény?
    Mert az én beutaló orvosom egyáltalán nem tüntetett fel semmit ezirányban sem az ambulánslapon, sem pedig a Beutaló papíron.
    Vagyis hogy kontrasztanyaggal vagy anélkül kérné-e a vizsgálatot.

    Köszönettel: Edina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Edina! A kontrasztanyag az erezettséget kirajzolja és ennek sok esetben nagy jelentősége van. Ezt majd a röntgenes orvos eldönti, nem az ön feladata. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő!

    Ma voltam sebészeten,mert tegnap óta szúró fájdalmat éreztem a végbelemnél,valamint tükörrel megnéztem,lila csomót láttam,ami kemény tapintatú volt.
    Ez áll a sebészeten kapott papíron:
    "Végbél panasza van.6 óránál két borsónyi thrombus látható."Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Mónika! Sajnos nem tudjuk az okát, hogy mitől alakul ki a thrombus az aranyérben. A megoldás általában a felvágással kivenni a vérrögöt, de ha kicsi, fel is oldódhat. Használhatja a Benzoecainos… Még több