A betegek kérdései (5353)

  • Tisztelt Doktornő. Már nem tudom, kit kérdezhetnék, ezért fordulok önhöz,egyszerü aggályommal. 2…

    Tisztelt Doktornő.
    Már nem tudom, kit kérdezhetnék, ezért fordulok önhöz,egyszerü aggályommal.

    2 napja erös ütés érte arcom, mivel megütötték. És jobb oldala nem akarlelappadni, hiábba borogattam, nem kék, és nincs is elszineződve, de láthatóan sokkal püffedtebb mint bal oldal amit nem ért ütés. Mit tehetnék, h elmuljon?
    Remélem nem maradok igy. Elöre is köszönöm válaszát. Üdv Gyöngyi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Gyöngyi! Várjon türelemmel, majd lelappad. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves doktornő!

    A vakbélműtétem után napra pontosan 5 héttel indulnánk egy hétre külföldre motoros túrázni. (Én utasként). Tegnap volt 3. hete, hogy megműtöttek. Jelenleg a heg még elég kemény, érzékeny, nyomja a nadrág is. Nyilván motoros ruhában görnyedtebb tartásban ez még fokozottabban… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Zita! Nyugodtan elmehet. Ne vegyen fel olyan nadrágot ami szoros és ott nyomja. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • 17 éves fiú vagyok , jobb oldali lágyék sérvem van kb.február óta . Áprilisban lett volna a műtétem , de vírusos torokgyuladás miatt el lett halasztva , majd májusra tették amikor még antibiotikum miatt nem voltam műthető ... A köv. időpont június elejére tették ami viszont nekem már nem jó . Augusztus… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Csak egy probléma lehet, hogy ha kizáródik. Azt viszont azonnal megoperálják. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt doktornő a munkahelyi orvosom köldöksérvet állapított meg tapintásra hova kell fordulnom hogy…

    Tisztelt doktornő a munkahelyi orvosom köldöksérvet állapított meg tapintásra hova kell fordulnom hogy biztosan megtudjam valóban van-e és 1 naposban lehet-e müteni mert az üzemdoki suerint nem kell de én persze meg akarom inkább oldani! Mitől alakulhat ki? 35 éves vagyok 2 gyerekkel.Köszönóm szépen.Adrienn

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Adrienn! Sebészhez kell fordulni. Meg lehet operálni egynapos sebészeten. Keressen meg a rendelésemen, ha teheti. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő.Őszinte válaszára lennék kíváncsi.Rokonom vastagbélràkban szenved, 1 hónapja derült ki…

    Kedves Doktornő.Őszinte válaszára lennék kíváncsi.Rokonom vastagbélràkban szenved, 1 hónapja derült ki a májában áttétekkel.Felépülhet-e még vagy sajnos ilyenkor már nincs vissza út? Kivezették 2 hete.Most kemót kezdenek.Nagyon köszönöm őszinte válaszát.Csak 23 éves.Klára

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Klára! Ha a daganatos bélszakaszt ki lehetett operálni, akkor a kemo lényegesen meghosszabbithatja az életét. Sőt , ha csak 1-vagy 2 jó helyen lévő áttéte van a májban , akkor azt is ki lehet esetleg operálni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Van 3-4 zavaró helyen (melltartópántnál, stb.) lévő szederjés anyajegyem, amikbe…

    Tisztelt Doktornő!

    Van 3-4 zavaró helyen (melltartópántnál, stb.) lévő szederjés anyajegyem, amikbe sokszor belekapok. Szeretném őket levetetni. A kérdéseim: először bőrgyógyásznak meg kell-e mutatni, hogy miket kívánok levetetni vagy mehetek rögtön sebészhez is? A levett anyajegyeket elküldik szövettanra automatikusan? Az Ön 17. ker. rendelésére 17. kerületi lakosként kell beutalót vinnem?

    Köszönettel:
    Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Erika! Elvileg minden anyajegyet meg kell mutatni bőrgyógyásznak. XVII. kerületi lakosnak a HT Medical centerben ingyenes az ellátás. Sebészetre nem kell beutaló, de időpontot kell kérni. Julius 7-től szabadságon vagyok. A kismütétre előjegyzést adunk először. Most kb szeptembernél tartunk. Azonnal csak fizetősbe lehet. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Jó napot, a fejemen van egy jólkitapintható csomó, amely fáj ha ráfekszek és ha hozzáérek. Az benne…

    Jó napot,
    a fejemen van egy jólkitapintható csomó, amely fáj ha ráfekszek és ha hozzáérek. Az benne az érdekes, hogy 1 hétig kitapintható, azután eltűnik, s ez havonta 1x-2x,és fejfájás kiséri szinte mindig. Mi lehet maga szerint ez?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Nem tudom. Leggyakrabban atheroma(faggyumirigy) szokott lenni, de az nem tünik el és nem okoz fejfájást. Mutassa meg sebésznek. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő!
    Körülbelül 1 hónapja vettem észre egy csomót - valószínűleg nyirokcsomót - a lágyékhajlatomban. Kb 1 centis lehet, vagy kisebb, és bár nem fáj, nyomásra igen érzékeny. Nem látható, de egy "nyomással" könnyen kitapintható.
    Korábban kialakult egy hasonló a nyakamon… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Semmi oka szerintem az aggodalomra. A lágyékban az 1 cm-es nyirokcsomó teljesen normális. Ne nyomogassa, nem szereti. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt doktornő, Problémám a következő: Ma 14 napja Csongrád megyében csípett meg egy kullancs, ami…

    Tisztelt doktornő,
    Problémám a következő: Ma 14 napja Csongrád megyében csípett meg egy kullancs, ami kicsi volt, és ki lett véve még 24 órán belül elméletileg anélkül, hogy a potroha össze lett volna nyomva. A csípés a jobb lábam nagylábujjának és az utána lévő lábujjam közötti hajlatban ért. A csípés helye szép, már alig látszik, semmilyen kifejezett tünetem nem is volt, azonban tegnap, azaz a 13. napon reggel, miután felkeltem, észrevettem a bal alkarom belső területén egy gyanús foltot, amit lefotóztam, de a folt kb. 1,5 óra múlva nyomtalanul eltűnt. Sem azelőtt, és azóta sem volt ilyen folt a testemen sehol sem. Ha nem okoz bajt, becsatolnám ide a linket, ha esetleg megnézné, hogy ez a folt lehet-e lyme jele, vagy esetleg csak elnyomhattam éjszaka, de semmilyen ovális alakú dolgon nem feküdtem, ezért kezdtem el aggódni, hogy ez lyme lehet (nem tudom, hogy egy lyme-folt eltűnhet-e ilyen gyorsan):

    http:⁄⁄kepfeltoltes.hu⁄140621⁄20140620_060503_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Labortenyésztést vérből lyme-ra a csípés után hány nappal⁄héttel érdemes csináltatni, hogy megbízható eredményt mutasson? Válaszát köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! A kép még véletlenül sem utal lime korra. A lime folt nem tünik el és nem egy kör. Nem tudom mikor kell vért vetetni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Édesapámat 10 napja műtötték lágyék sérvre. A varratait már eltávolították. Azt szeretném…

    Tisztelt Doktornő!
    Édesapámat 10 napja műtötték lágyék sérvre. A varratait már eltávolították. Azt szeretném kérdezni,hogy biciklizni lehet e neki? Tudom,hogy súlyt nem emelhet,kímélnie kell magát, csak a biciklizést nem tudom,hogy a rázkódás,pedálozás nem e árt neki?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Tisztelettel: Tné

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Tné.! Én még 2 hétig nem ajánlanám a kerékpározást. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő!
    A férjemnek egy hónapja a lágyék hajlat mellett egy dudor kelettkezett,ami érzékenységet mutatott.Már volt sérve néhány éve,ami meglett operálva.Ennek a dudornak,nincs sérvkapuja.Orvoshoz fordultunk,mire a rendelőbe értünk elmúlt. Készült ultrahangos vizsgálat,ami eltérést nem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! A leirás szerint sérvnek kell lennie. A sérvbnek mindig van kapuja. Keressenek meg arendelésemen, ha teheti, vagy sebészhez forduljanak. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő szeretném megkérdezni, hogy emlő "aspirációs mintavétel" előtt szoktak-e végezni…

    Tisztelt Doktornő

    szeretném megkérdezni, hogy emlő "aspirációs mintavétel" előtt
    szoktak-e végezni helyi érzéstelenítést?

    Válaszát előre is megköszönve: Márta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Márta! Nem, mert az ugyanaz a szurás lenne. Felesleges. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Szeretném segítségét, tanácsát kérni. Egy hete, pénteken elestem otthonomban a kisbabámmal…

    Tisztelt Doktornő!
    Szeretném segítségét, tanácsát kérni.
    Egy hete, pénteken elestem otthonomban a kisbabámmal a kezemben. A babának szerencsére nem lett baja, én viszont 2 óra múlva már nem tudtam lábra állni.
    Mentőt hívtunk hozzám, és röntgen után kiderült, hogy bal oldalon eltört a szeméremcsontom.
    A hétvégét tudtam fekve tölteni, hétfőre pedig már tudtam egyedül lépkedni és ellátni mind magamat, mind a kisbabámat.
    Április 30.-án volt a császármetszésem, így a 6 hét gyermekágyi időszak letelte után akartam a héten elkezdeni valami enyhe mozgásformát, hogy leadjam a rajtam maradt 5-6 kiló felesleget. Nagyon nem érzem jól magam a bőrömben, és ez kihat a lelkivilágomra is. Ráadásul a mostani "csak" pihenésből még csak jönnek felfelé a kilók...
    Mivel "közbejött" tehát ez az esés, így megint "likvidáltam" magam egy időre.
    Az lenne a kérdésem, hogy mi az a mozgásforma (pl hasizomgyakorlatok), amit így is lehet végezni (törött szeméremcsonttal), illetve melyik az a legkorábbi időpont, amikor ennek neki lehet állni?
    Válaszát előre is köszönöm.
    Egy (kicsit szerencsétlen) kismama :)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kismama! Most pont hasizomerősitőt ne végezzen, mert a törés elmozdulhat. A törés gyógyulási ideje 6 hét. Örüljön, hogy járni tud rendesen és a gyereket el tudja látni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő!

    Egy kicsit kidomborodó világosbarna-középbarna színű anyajegyemet távolították el rádióhullámmal (kb. 2 mm átmérőjű). Az ugyanaz, mint a kiégetés? A leírás alapján nekem úgy tűnik, de nem vagyok biztos benne. Most olvastam, hogy ez nem biztonságos?
    Találtam… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! A leirás nem tünik rosszindulatu elváltozásnak. Ez nem olyan mint a leégetés. Pigmentes anyajegyet az ön által leirtak miatt kivágni szoktunk.Ne izguljon , gondolom az orvos tudta, hogy… Még több

  • Kedves Doktornő, Az orvost kérdeztem erről,és ő mondta,hogy nem gondolom,hogy ennyi ciszta közül ő be…

    Kedves Doktornő,
    Az orvost kérdeztem erről,és ő mondta,hogy nem gondolom,hogy ennyi ciszta közül ő be tudja azonosítani apontos helyet:((((
    A régi C3-as leletnek,még lehet következménye ennyi idő elteltével?Ne haragudjon,hogy újra zavartam,csak aggódom.
    Olvastam néhány helyen,hogy C3-as eredményből lett később baj......

    Köszönettel:Judit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Judit! Ne foglalkozzon a régi lelettel, ha akkor nem csináltak semmit. Az a lényeg, hogy új elváltozás jelenik-e meg, van-e a cystákban a falon elváltozás, növekszik-e valamelyik, stb. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Két hete a végbélnyílásomon megjelent egy kicsit viszkető szúró pattanás szerű…

    Tisztelt Doktornő!

    Két hete a végbélnyílásomon megjelent egy kicsit viszkető szúró pattanás szerű valami. Mielőtt megjelent (egy nappal korábban) szikláról ugráltam elég magasról és az egyik ugrás során éreztem, hogy szinte átmosott a víz és nagy ütés érte a végbélnyílásom. Elképzelhető, hogy az ütésnek köszönhető az elváltozás? Vagy ez mindenképpen nemibetegségnek tudható be? Sosem volt részem anális közösülésben, így ez nagyon meglepne. Ezzel a problémával milyen szakorvoshoz érdemes fordulnom? Köszönöm válaszát előre is!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Elképzelésem sincs, hogy miért gondol nemibetegségre. Keressen meg a rendelésemen, ha teheti, vagy sebészhez kell menni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Édesapám 63 éves, jobb járomcsontján anyajegyre emlékeztető, fél kisujjkörömnyi…

    Tisztelt Doktornő!

    Édesapám 63 éves, jobb járomcsontján anyajegyre emlékeztető, fél kisujjkörömnyi nagyságú dudor nőtt. Fájdalomra nem panaszkodik, de érintés nélkül néha vérezni kezd. Kérem tisztelettel, válaszoljon nekem mi lehet ez és mennyire kell komolyan venni.
    Válaszát előre is köszönöm, Tóthné B. Katalin

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Katalin! Látatlanban nem tudom mi lehet. Nagy valószinüséggel basalioma , ami rosszindulatu bőrelváltozás. Bőrgyógyásszal meg kell nézetni és , ha kell sebésszel kivágatni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő, 48 éves nő vagyok,kb.20éve mindkét mellemben kisebb-nagyobb ciszták vannak.Többször…

    Tisztelt Doktornő,
    48 éves nő vagyok,kb.20éve mindkét mellemben kisebb-nagyobb ciszták vannak.Többször volt már ciszta-leszívásom.Egy eset kivételével mindig c2-eredmény született.2005-ben volt egy C3-as eredményem.Akkor azt mondták,ha a ciszta nem töltődik újra,nincs gond.Ha igen ,akkor el kell távolítani.Azóta is rendszeresen járok Uh-ra,mammográfiára,szerencsére eddig a cisztákon kívül nem találtak semmit.A melleim azóta is teli vannak cisztákkal,az is amelyikből a c3-as eredmény született.Most nagyon el kezdtem aggódni,hogy a sok ciszta közül -ami a bal mellemben van-egyik nem lehet-e éppen annak a régi C3.as cisztának a maradványa,vagy újratelítődése?????Kis mellem van ,sok a ciszta,helyileg már nem nagyon tudom beazonosítani,hogy pontosan hol volt.Nagyon aggódom.
    Válaszát előre is köszönöm:Judit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Judit! Nem igazán értem, hogy tőlem mit vár. Nem önnek kell beazonositani a cystát, hanem a mammográfiát és uh-ot végző orvos hasonlitja össze a képet az előzővel. A C3 még nem jelent rosszindulatot. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Szeretném megkérdezni, hogy 12 mm-es rosszindulatu emlődagadat műtétre a citológia lelet elkészülte…

    Szeretném megkérdezni, hogy 12 mm-es rosszindulatu emlődagadat műtétre a citológia lelet elkészülte után 4 hétre kaptam időpontot műtétre. Félek, hogy ez nagyon sok idő. Vizsg. dg. C5090 emlő rosszindulatú daganata k.m.n.
    Radiológialilag malignus térfoglaló folyamat a bal emlőben.
    A He és Giemsa festett kenetekben exsudativ törmelékes váladékfilm figyelhető meg, melyben döntően kis, közepes fragmentumokat képező ,de egysejtesen is megjelenő daganatos mirigyhámsejt populáció látható.
    Vélemény: A minta nem alacsony gradusu insasiv adenocarcinomának felel meg.

    Kérem segítsen értelmezni a leletemet, természetesen az orvosok biztatnak, hogy meg fogok gyógyulni. Félek, hogy az 1 hónap sok lesz, és áttétes leszek.Családunkban már volt erre példa.
    Mit tehetnék?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Az állapotán ez a határidő nem ronbt. Meg fog gyógyulni, ne izguljon. A lelet rosszindulatu, az emlő mirigysejtjeiből kiinduló daganatot jelent. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Egy hete megégettem a combom vasalóval. Egy nem kiálló, pici anyajegynek egy nagyon-nagyon…

    Tisztelt Doktornő!
    Egy hete megégettem a combom vasalóval. Egy nem kiálló, pici anyajegynek egy nagyon-nagyon apró részét is érte. Mára az égett terület szépen besebesedett. Van vele valami teendő, kell orvoshoz fordulnom? Minden év őszén szoktam menni anyajegy szűrésre, elég ha majd akkor megmutatom? Ön szerint lehet gond?
    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem lesz semmi gond. Ha nem változik, akkor elég csak a megbeszélt időpontban menni kontrollra. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna