A betegek kérdései (5382)

  • T. Dr. Nő! Szeretném a véleményét kérni abban, hogy voltam egy természetgyógyászati állapotfelmérésen,…

    T. Dr. Nő!

    Szeretném a véleményét kérni abban, hogy voltam egy természetgyógyászati állapotfelmérésen, ahol sötétlátóteres és digitális vérelemzési módszerrel, és egy számítógépes (egy fém rudat megérintve a kezemmel) különböző adatokat állapítottak meg minden szervemről, állapotomról. Meglepő számomra, hogy olyan nyomelemek jelenlétét vagy hiányát is megállapították, ami egy normális szakrendelőben végzett vérvétellel nem állapítható meg. Ami aggaszt, a vérem savegyensúlya PH értéke. A referencia a műszer szerint: 7.350-7.450 között mozog. Nekem 0,98. Azt mondták, hogy rendkívül savas a vérem. Valamint a száraz vércsepp elemzés mikroszkóp alatt kimutatta, hogy vírusok vannak a sejtjeimben és gyulladás is van a szervezetemben. A szakrendelőben áprilisban voltam egy általános vérképvizsgálaton, ahol az eredményeim jók. A vörösvérsejt süllyedésem 19. Én 59 éves nő vagyok, bizonyos apróbb eltéréseket a koromnak megfelelően elfogadok, de ez nagyon rossz eredmény. Kereszttel van megjelölve minden eredmény. Van - normál + enyhe ++ közepesen +++ és súlyosan eltérő. Nekem ez volt kiemelkedően rossz. A vizeletem PH értéke az SZTK-ban végzett vizsgálat alapján 6,0.
    Kérdésem, hogy a vér PH értéke és a vizelet PH értéke ugyanazt jelenti-e, a szervezet sav-lugbázis egyensúlyát, vagy két különböző dolog.
    Melyikre kell figyelnünk, ahhoz, hogy az egyensúlyt tartani tudjuk. Mennyire hiteles egy ilyen természetgyógyász által megállapított eredmény? Köszönöm szépen és várom a válaszát. Üdv.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Az egész vizsgálatot tudománytalannak tartom! Ha önnek a vér ph-ja 0,98 lenne , már nem embernek neveznék, de még halottnak sem. Felesleges pénzkidobás volt. A vér és a vizelet ph-ja nem azonos. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Mellvizsgálat kisebb cisztákat jelez, lehet implantátumom?

    Tisztelt Doktornő!

    Mammográfiás vizsgálatok során, már évek óta cisztákat (több kis apró, és egy nagyobb 20mm –es) találnak a melleimben. A legutóbbi vizsgálat során pedig egy kisebb fibroadenomát (11x6x10) is megállapítottak, aminek a szövettani eredménye negatív lett. Ezekkel az előzményekkel… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Mariann! Én nem foglalkoztam implantátummal. Tudtommal a mellett is jól lehet diagnosztizáslni. Kérje ki olyan sebésuz véleményét , aki az implantátumot szokta behelyezni. Üdvözlettel. dr Nagy… Még több

  • Tisztelt Doktornő! Most 4,5 éves kisfiamnak 1,5 évvel ezelőtt gasztrosztóma beültetése vált szükségessé.…

    Tisztelt Doktornő!

    Most 4,5 éves kisfiamnak 1,5 évvel ezelőtt gasztrosztóma beültetése vált szükségessé. A műtét után 8 hétig sarjszövet képződés miatt hetente lápiszoltuk, a bőr visszahúzódott.2 hónappal később jelentős váladékcsorgás indult meg, ami a bőrét is felmarta, a szonda rendszeresen ki-be mozgott, már 18-20 g-s szonda volt bennt. A nutrícia gondozó javaslatára Button behelyezése mellett döntöttünk, ez 16 g-s (1 cm-es)lett, a problémák megszűntek. A feltáplálás és az evésterápia után június 12-én ambulánsan eltávolították. Mivel 16-án tervezett operációja volt (heregolyó fixáció), az akkor jelentősen nyílt, és váladékozó sebet a bőrön 4 öltéssel zárták.
    Ami számomra kérdés és nyugtalanító, bár készséggel elfogadom, hogy így rendben van a következő.
    1. A kihúzás után 2 nappal még táplálék is eltávozott, nyomókötés ellenére is. Ez számomra az elégtelen és lassú sebzáródást jelenti.
    2. 24-én varratszedés miatt jártunk ambuláns megtekintésen, ahol persze sírás, és hasprés is volt. A következő etetés teljes mennyisége a hasfalon keresztül távozott. A sebészhez vissza menve, ő nyomókötést tett fel, és három nap után gyógyultnak nyilvánítva közösségbe adhatónak engedte.
    Kérdésem az lenne, hogy mennyire fér bele egy normális variánsba az, hogy 12 nap után kinyílik a gyomra, illetve előfordulhat-e az, hogy a gyomra bármilyen hasonló külső hatásra spontán, magától kinyílik. Nem szeretnék egyszer arra menni a közösségbe, hogy a hasüregbe evett, illetve a peritonitis sem lenne a kedvenc szövődményem.
    Válaszát előre is megköszönve Tisztelettel
    Egy Anyuka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Anyuka! Először is nem megy a hasüregbe az étel, még , ha újra ki is nyilna a stoma helye, mert már a stoma meglétekor a gyomor kitapadt a hasfali hashártyához, lezárva ezzel a hasüreget. A stomanyilás valóban magától szokott záőródni, csak természetesen kell egy idő , mig heg képzódik. Ha a későbbiekben mégis problémát okozna , akkor meg lehet operálni, leválasztani a gyomorfalat a hasfalról és összevarrni a gyomrot is és külön a hasfalat. Nem szokott rá szükség lenni, mert ez egy kis nyilás csak. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! Születésem után volt egy kis sérvem a köldökem fölött, ami kötözéssel össze is forrt.…

    Kedves Doktornő!
    Születésem után volt egy kis sérvem a köldökem fölött, ami kötözéssel össze is forrt. 28 évesen, amikor babát terveztünk elmentem egy echora, hogy igazoljàk vissza, hogy össze van forrva. Azt mkndtàk valòban össze van forrva. Terhessègem utolsò hònapjàban làttam, mintha kicsit ki lenne dudorodva, de szülés utàn is, elmentem ujabb echora, és làtszik, hogy kicsit kinyilt.
    A kérdésem az lenne, hogy ìgy vàllalhatok-e ujabb terhessèget, vagy meg kellne műteni? Én attòl tartok, hogy terhessèggel ujbòl kiújul...
    Ha megműtik is, akkor mennyivel utànna lehet szò újabb terhességről?
    Előre is köszönöm a vàlaszàt!
    Mihàly Tünde

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Tünde! A terhességgel mindenkinek kinyilhat a köldökgyürüje. Nyugodtan vállalhat igy terhességet. Én nem operáltatnám meg előtte , mert újra szétnyilhat. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Üdvözlöm Dr. Nő! A következő kérdésemet feltettem itt az oldalon és a Dr.Úr azt válaszolta száj sebészethez…

    Üdvözlöm Dr. Nő!

    A következő kérdésemet feltettem itt az oldalon és a Dr.Úr azt válaszolta száj sebészethez tartozik a problémám,nem tudom,hogy ez teljesen más szakterület vagy esetleg Önnek is feltehetem a kérdésem.Következő a problémám:
    Az alsó ajkamon a számon,kb 2 hete megjelent egy fehér csík,(kb1mm vastag és 1cm hosszú olyan mintha azon részen eltünt volna a szín.Nagyon zavaró mert nem is kell közelről megnézni ahhoz,hogy látszódjon.Egyik reggel felkeltem és akkor láttam.Dr. Nőnek mi a véleménye?
    Köszönöm előre a válaszát!Szép napot!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Valóban szájsebészetre tartozik, vagy gégészetre esetleg. Nem tudom mi lehet. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! 2-3 hete tapasztaltam, hogy a végbélnyílás körül 2-3 kisebb-nagyobb bőrkinövés jelent…

    Tisztelt Doktornő!
    2-3 hete tapasztaltam, hogy a végbélnyílás körül 2-3 kisebb-nagyobb bőrkinövés jelent meg, melyeknek a környékén a bőr elkezdett viszketni. Aranyeres problémáim nincsenek, a székrekedésem sincs. Naponta többször tisztálkodom, így a kérdéses területet tisztán tartom. Mi lehet a probléma? Proctológus szakorvost érdemes felkeresni, vagy általános sebészorvost? Esetleg elmúlhat-e ez a probléma sebészi beavatkozás nélkül?
    Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Mivel nem látom, nem tudom mi lehet a csomó. Lehet aranyér és lehet pl. condyloma. Mindenképp mutassa meg sebésznek . A proctologus ugyanaz. Ha teheti, keressen meg a rendelésemen. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Dokrornő!Múlthét szombaton rozsdás szögbe léptem,vérzett és fájt.Rögtön mihelyst hazaértem kiöblögettem…

    Tisztelt Dokrornő!Múlthét szombaton rozsdás szögbe léptem,vérzett és fájt.Rögtön mihelyst hazaértem kiöblögettem betadinos folyékony jóddal és leragasztottam.Fájt nagyon de nem szerettem volna elmenni vele orvoshoz mert kis semmiségnek találtam mivel nem nagyon ment bele csak a hegye a szögnek a lábamba.Azóta kenem betadinos kenőccsel és tapasztom.De fáj és piros még mindíg,de már sebes.Azt gondoltam hogy 6 nap múlva már begyógyúl és nem fáj.Most azon gondolkodok bemenjek e mégis egy tetanuszért az ovoshoz.Ön szerint mi tévő legyek szükséges ez még hogy orvoshoz forduljak vagy már nem.Mert már sokan mondták ha vérfertőzést kaptam volna akkor már bajom lenne belőle és már a csík is elindúlt volna.Ha eddig nem volt különösebb nagyobb baj már felesleges mennem?Talán még gyermekként kaptam tetanuszt,kb 25éve.Válaszát előre is köszönöm és várom.Tisztelettel:Ramona

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Ramona! Valőban már felesleges a tetanusz. Ez egyébként is csak emlékeztető oltás lett volna, mert az 1841 után születettek kaptak tetanusz oltást. Ha nincs piros udvara s ebnek és nem váladékozik és nem duzzadt, akkor nem hiszem, hogy lenne már vele teendő. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! Két hónapja műtöttek altatásban krónikus végbélberepedéssel és egy nagy, mindig visszahelyezendő…

    Kedves Doktornő!

    Két hónapja műtöttek altatásban krónikus végbélberepedéssel és egy nagy, mindig visszahelyezendő anális papillával. Belül az őrszem aranyeret nem távolították el, a záróizmot nem metszették be.
    A műtét utáni két hétben nagyon fájdalmas záróizom görcsöm volt, ami megszűnt, viszont a székelés után jelentkező fájdalom, ami egész napos, és fájdalomcsillapító nélkül elviselhetetlen, nem akar múlni. Emiatt a fájdalom miatt mentem orvoshoz, tehát a műtét is emiatt a fájdalom miatt történt, viszont nem segített rajta... Az orvosom szerint belül a seb begyógyult, kívül még nem. Egy kevés sűrű váladék jön még belőle, ami kis nyomot hagy a fehérneműn.
    Az orvos csak türelemre int, de attól tartok, nem érzi át, milyen komoly ez a fájdalom.
    Az lenne a kérdésem, mennyi lehet ennek a műtétnek a gyógyulási ideje maximum? 9 hét után nem kellenen már legalább javulgatnia? Lehetséges az, hogy a 40 perces műtét alatt esetleg nem vett volna észre egy mélyben lapuló tályogot, vagy valami mást, ami a fájdalmat okozza? Miért székelés után jelentkezik, egyre súlyosbodik, és nem közben fáj? Lehetséges, hogy begyulladt a heg, de ez sem tűnik fel orvosnak? Okozhat ilyet esetleg valamilyen étel intolerancia? Hová menjek? Milyen orvost keressek fel, hogy felfedjék a fájdalom okát? Tisztelettel köszönöm válaszát: Noémi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Teljesen jogos a fájdalom, mert a székeléskor ki kell nyitni a végbelet, feszül a heg és berepedhet. Itt nagyon sok az érzőideg végződés. A berepedés miatt lehet kis váladék. Az aranyér nem őrcsomó, azt ezzel a mütéttel együtt nem szokták operálni. Az analis papilla eltávolitásának a helye is lehet az , ami még nem hámosodott be. Szoktunk a berepedésre kupot felirni és használjon valamilyen pl. Bepanten kenőcsöt a végbélnyiláshoz. Az operáló orvosához kellene visszamennie. Gondolom neki még nem volt ilyen baja , igy nem tudja megitélni, hogy önnek mennyire fáj. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Ha csomókat fedez fel a hónaljában, ennek oka a nyirokcsomók gyulladása

    Tisztelt doktornő!37 éves nő vagyok.A családomba mindkét részről anyai és apai ágon is volt emlődaganat.Édesanyámnak 3 éve vették le az egyik mellét,azóta tünetmentes!Nekem is ajánlották,hogy évente járjak mammográfiára.Eddig nem találtak semmit,a lelleteim negatívak voltak.Utoljára most voltam februárba.Márciusba… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Ha ilyen terheltség van a családban , akkor lehet csináltatni olyan dns vizsgálatot , ami az ön esélyét mutatja meg. De azért nem kell ennyire félni, mert nem öröklődik a rák, csak… Még több

  • Tisztelt Doktornő. Már nem tudom, kit kérdezhetnék, ezért fordulok önhöz,egyszerü aggályommal. 2…

    Tisztelt Doktornő.
    Már nem tudom, kit kérdezhetnék, ezért fordulok önhöz,egyszerü aggályommal.

    2 napja erös ütés érte arcom, mivel megütötték. És jobb oldala nem akarlelappadni, hiábba borogattam, nem kék, és nincs is elszineződve, de láthatóan sokkal püffedtebb mint bal oldal amit nem ért ütés. Mit tehetnék, h elmuljon?
    Remélem nem maradok igy. Elöre is köszönöm válaszát. Üdv Gyöngyi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Gyöngyi! Várjon türelemmel, majd lelappad. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Érzékeny és kemény hegek amelyek fájdalommal járnak

    Kedves doktornő!

    A vakbélműtétem után napra pontosan 5 héttel indulnánk egy hétre külföldre motoros túrázni. (Én utasként). Tegnap volt 3. hete, hogy megműtöttek. Jelenleg a heg még elég kemény, érzékeny, nyomja a nadrág is. Nyilván motoros ruhában görnyedtebb tartásban ez még fokozottabban… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Zita! Nyugodtan elmehet. Ne vegyen fel olyan nadrágot ami szoros és ott nyomja. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Fiú állandóan elhalasztott sérv műtéttel

    17 éves fiú vagyok , jobb oldali lágyék sérvem van kb.február óta . Áprilisban lett volna a műtétem , de vírusos torokgyuladás miatt el lett halasztva , majd májusra tették amikor még antibiotikum miatt nem voltam műthető ... A köv. időpont június elejére tették ami viszont nekem már nem jó . Augusztus… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Csak egy probléma lehet, hogy ha kizáródik. Azt viszont azonnal megoperálják. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt doktornő a munkahelyi orvosom köldöksérvet állapított meg tapintásra hova kell fordulnom hogy…

    Tisztelt doktornő a munkahelyi orvosom köldöksérvet állapított meg tapintásra hova kell fordulnom hogy biztosan megtudjam valóban van-e és 1 naposban lehet-e müteni mert az üzemdoki suerint nem kell de én persze meg akarom inkább oldani! Mitől alakulhat ki? 35 éves vagyok 2 gyerekkel.Köszönóm szépen.Adrienn

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Adrienn! Sebészhez kell fordulni. Meg lehet operálni egynapos sebészeten. Keressen meg a rendelésemen, ha teheti. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő.Őszinte válaszára lennék kíváncsi.Rokonom vastagbélràkban szenved, 1 hónapja derült ki…

    Kedves Doktornő.Őszinte válaszára lennék kíváncsi.Rokonom vastagbélràkban szenved, 1 hónapja derült ki a májában áttétekkel.Felépülhet-e még vagy sajnos ilyenkor már nincs vissza út? Kivezették 2 hete.Most kemót kezdenek.Nagyon köszönöm őszinte válaszát.Csak 23 éves.Klára

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Klára! Ha a daganatos bélszakaszt ki lehetett operálni, akkor a kemo lényegesen meghosszabbithatja az életét. Sőt , ha csak 1-vagy 2 jó helyen lévő áttéte van a májban , akkor azt is ki lehet esetleg operálni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Van 3-4 zavaró helyen (melltartópántnál, stb.) lévő szederjés anyajegyem, amikbe…

    Tisztelt Doktornő!

    Van 3-4 zavaró helyen (melltartópántnál, stb.) lévő szederjés anyajegyem, amikbe sokszor belekapok. Szeretném őket levetetni. A kérdéseim: először bőrgyógyásznak meg kell-e mutatni, hogy miket kívánok levetetni vagy mehetek rögtön sebészhez is? A levett anyajegyeket elküldik szövettanra automatikusan? Az Ön 17. ker. rendelésére 17. kerületi lakosként kell beutalót vinnem?

    Köszönettel:
    Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Erika! Elvileg minden anyajegyet meg kell mutatni bőrgyógyásznak. XVII. kerületi lakosnak a HT Medical centerben ingyenes az ellátás. Sebészetre nem kell beutaló, de időpontot kell kérni. Julius 7-től szabadságon vagyok. A kismütétre előjegyzést adunk először. Most kb szeptembernél tartunk. Azonnal csak fizetősbe lehet. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Jó napot, a fejemen van egy jólkitapintható csomó, amely fáj ha ráfekszek és ha hozzáérek. Az benne…

    Jó napot,
    a fejemen van egy jólkitapintható csomó, amely fáj ha ráfekszek és ha hozzáérek. Az benne az érdekes, hogy 1 hétig kitapintható, azután eltűnik, s ez havonta 1x-2x,és fejfájás kiséri szinte mindig. Mi lehet maga szerint ez?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Nem tudom. Leggyakrabban atheroma(faggyumirigy) szokott lenni, de az nem tünik el és nem okoz fejfájást. Mutassa meg sebésznek. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Nyomásra érzékeny lágyéki nyirokcsomók veszélyt jelentenek?

    Tisztelt Doktornő!
    Körülbelül 1 hónapja vettem észre egy csomót - valószínűleg nyirokcsomót - a lágyékhajlatomban. Kb 1 centis lehet, vagy kisebb, és bár nem fáj, nyomásra igen érzékeny. Nem látható, de egy "nyomással" könnyen kitapintható.
    Korábban kialakult egy hasonló a nyakamon… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Semmi oka szerintem az aggodalomra. A lágyékban az 1 cm-es nyirokcsomó teljesen normális. Ne nyomogassa, nem szereti. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt doktornő, Problémám a következő: Ma 14 napja Csongrád megyében csípett meg egy kullancs, ami…

    Tisztelt doktornő,
    Problémám a következő: Ma 14 napja Csongrád megyében csípett meg egy kullancs, ami kicsi volt, és ki lett véve még 24 órán belül elméletileg anélkül, hogy a potroha össze lett volna nyomva. A csípés a jobb lábam nagylábujjának és az utána lévő lábujjam közötti hajlatban ért. A csípés helye szép, már alig látszik, semmilyen kifejezett tünetem nem is volt, azonban tegnap, azaz a 13. napon reggel, miután felkeltem, észrevettem a bal alkarom belső területén egy gyanús foltot, amit lefotóztam, de a folt kb. 1,5 óra múlva nyomtalanul eltűnt. Sem azelőtt, és azóta sem volt ilyen folt a testemen sehol sem. Ha nem okoz bajt, becsatolnám ide a linket, ha esetleg megnézné, hogy ez a folt lehet-e lyme jele, vagy esetleg csak elnyomhattam éjszaka, de semmilyen ovális alakú dolgon nem feküdtem, ezért kezdtem el aggódni, hogy ez lyme lehet (nem tudom, hogy egy lyme-folt eltűnhet-e ilyen gyorsan):

    http:⁄⁄kepfeltoltes.hu⁄140621⁄20140620_060503_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Labortenyésztést vérből lyme-ra a csípés után hány nappal⁄héttel érdemes csináltatni, hogy megbízható eredményt mutasson? Válaszát köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! A kép még véletlenül sem utal lime korra. A lime folt nem tünik el és nem egy kör. Nem tudom mikor kell vért vetetni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Édesapámat 10 napja műtötték lágyék sérvre. A varratait már eltávolították. Azt szeretném…

    Tisztelt Doktornő!
    Édesapámat 10 napja műtötték lágyék sérvre. A varratait már eltávolították. Azt szeretném kérdezni,hogy biciklizni lehet e neki? Tudom,hogy súlyt nem emelhet,kímélnie kell magát, csak a biciklizést nem tudom,hogy a rázkódás,pedálozás nem e árt neki?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Tisztelettel: Tné

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Tné.! Én még 2 hétig nem ajánlanám a kerékpározást. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Férjem lágyéki hajlatában érzékeny dudor utalhat sérvre?

    Tisztelt Doktornő!
    A férjemnek egy hónapja a lágyék hajlat mellett egy dudor kelettkezett,ami érzékenységet mutatott.Már volt sérve néhány éve,ami meglett operálva.Ennek a dudornak,nincs sérvkapuja.Orvoshoz fordultunk,mire a rendelőbe értünk elmúlt. Készült ultrahangos vizsgálat,ami eltérést nem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! A leirás szerint sérvnek kell lennie. A sérvbnek mindig van kapuja. Keressenek meg arendelésemen, ha teheti, vagy sebészhez forduljanak. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna