A betegek kérdései (5376)

  • kedves doktornñ mit tegyek.tü ment a legnagyoblábujj ahol a hajlat van attol még lefele még degy kicsit…

    kedves doktornñ mit tegyek.tü ment a legnagyoblábujj ahol a hajlat van attol még lefele még degy kicsit nagyon fáj és dagod is mi lehet .vizes ruházom

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Menjen az orvoshoz( sebészhez) és mutassa meg. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő!!! Nem is tudom, hogy írjam a fejemen hátul a fülem tetejével egy vonalban találtam…

    Kedves Doktornő!!!

    Nem is tudom, hogy írjam a fejemen hátul a fülem tetejével egy vonalban találtam egy kis göböt....eddig nem volt ott legalább is nem tapintottam ki soha....... Doktornő szerint nagy lehet a baj? nem fáj meg semmi csak ott van ... nagyon félek, hogy mi ez !!!!!!!!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Gondolom faggyumirigy lehet. Nem félni kell ,hanem megmutatni. Ha atheroma, akkor növekedni fog és csak ugy lehet megszüntetni. ha tokkal együtt kivesszük. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! Nagymamám 78éves.pár éve lábszárfekély jelentkezett nála-ami elmúlt.De tavaly ismét…

    Kedves Doktornő!

    Nagymamám 78éves.pár éve lábszárfekély jelentkezett nála-ami elmúlt.De tavaly ismét megjelentek nagyon erősen visszeres lábán.Gyermektenyérnyi 3db fekély,amik egyre csúnyábbak,semmit sem javulnak..sőt csúnyulnak.
    Levedzenek,véreznek és van úgy,hogy rengeteg víz távozik belőlük.Bőrgyógyász előírásai szerint magának kezeli.fertőtlenítés és kötözés-a speciális tapaszt nem bírta a lába.Szinte folyamatosan antibiotikumot szed-tenyésztést is szoktak csinálni.De ezek mellett 53 a süllyedés és a CRP és 40.Ezek mellett nagyon nagy fájdalmai vannak-gyógyszerek mellett-éjjelente nem tud aludni sem
    Kérdezném,hogy bármilyen kezelés,módszer tud-e segíteni,mert az életminősége egyre rosszabb

    Köszönöm válaszát

    szilvi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem tudok segiteni. A kezelése nagyon hosszadalmas a fekélynek, mivel a keringése rossz a lábnak. Azért is alakult ki a fekély. Nem tudom nincs-e érszükülete , igy lehet, hogy azért vannak a nagy fájdalmai. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt doktornő ! 15 éves vagyok, lány. Azzal a problémával fordulnék önhöz, hogy a jobb felkarom…

    Tisztelt doktornő !
    15 éves vagyok, lány. Azzal a problémával fordulnék önhöz, hogy a jobb felkarom általában edzés közben (kézilabda) fáj, mintha tűvel szurkálnák, és vastagabb is, mint a bal. Ez nem mindig fordul elő, de már pár hónapja észrevettem, és zavaró, amikor el kezd fájni, szinte fel sem bírom emelni. És az erek is rettenetesen kilátszódnak, de csak a jobb karomon, tapintani is lehet. Mi lehet a baj? Vagy egyáltalán van baj? Érdemes orvoshoz fordulnom?
    Köszönöm a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves 15 éves! Ha jobb kezes vagy , akkor ez természetes, mert azt terheled erősebben. Egy kicsit pihentesd, vagy ne dobj vele olyan erősen és akkor afájdalom is megszünuik. Edzés előtt pedig a kart és a vállat is be kell melegiteni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • kedves dr. nő nem tudom hogy magyarázzam el de meg probálom.33 éves férfi vagyok.168cm és 72kg.szivemmel…

    kedves dr. nő nem tudom hogy magyarázzam el de meg probálom.33 éves férfi vagyok.168cm és 72kg.szivemmel minden rendben és a tüdömmel is.ha megnyomom a szegycsontomat akkor olyan érzés mint ha közte fájna valami,ha futok akkor is fáj de valamikor magátol is fáj hol éles hol kicsit tompáb csináltak gerinc mri-t nem találtak semmit most reumatologián oltják a hátam izomfájdalom miatt álitolag azért van de nem használ semmit és azt szeretném öntöl kérdezni hova fordulhatnék ezzel a panaszal!Válaszát elöre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem tudom hova forduljon. Ha kardiologus kizárta, hogy nincs a sziváével probléma és a mellkas rtg sem mutat semmit, akkor marad a rheumatologia. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Egy hete műtöttek anopapillával és gyulladt cryptával. Az egyik műtéti sebemnél…

    Tisztelt Doktornő!

    Egy hete műtöttek anopapillával és gyulladt cryptával. Az egyik műtéti sebemnél már csak székelésnél érzek fájdalmat, a cryptaműtét helyén viszont vasárnap este óta erősödött a fájdalom, igazából csak fekve érzem jól magam, ülésnél eléggé fáj. Kliont szedek, csütörtökön fogy el, és ha kell, fájdalomcsillapítót veszek be. Kúpot nem kaptam. Rendszeresen tornáztatom a fenekem, görcsöt nem tapasztaltam. Jövő héten kedden megyek vissza az orvoshoz, de tartok tőle, hogy be van egy picit gyulladva a seb, és ha elfogy az antibiotikum, nagyobb lesz a fájdalom. Nem tudom, addig mit tehetnék, hogy. 10 nap múlva indulunk nyaralni, ezért is izgulok annnyira. A műtétet radiofrekvenciás késsel végezték.
    Kérem, válaszoljon, hogy ez a fájdalom még normális-e?

    Köszönöm!
    Anna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Anna! Nem tudom , hogy mi az a gyulladt krpta, de nem lehetett nagy a beavatkozás, ha csak leégették. Nem tudom miért kell antibiotikum, de már mindegy. A fájdalom jogos, mert itt sok az érzőideg végződés. Kúp természetesen nem kell a mütött sebhez! Csak arra vigyázzon, hogy legyen rendszeresen nem kemény széklet, ezért sok zöldséget, gyümölcsöt egyen és sok folyadékot igyon. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Először is elnézését szeretném kérni ha a kérdésem nem idevaló! A lábujjam (alján)…

    Tisztelt Doktornő!

    Először is elnézését szeretném kérni ha a kérdésem nem idevaló!

    A lábujjam (alján) találtam egy feketés pöttyöt de elég nagy olyan mintha véraláfutás lenne de létezne olyan hogy hetek óta nem múlik el? ezelőtt egyébként sosem láttam .... anyajegyre is gyanakodtam de akkor azt már látnom kellett volna és nem is nagyon hasonlítanám anyajegyhez. Picit fáj is egyébként. Mutassam meg orvosnak esetleg, vagy mit csináljak vele?
    Válaszát előre is köszönöm ! 19⁄L

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Ha nem tudja eldönteni, hogy mi, mutassa meg orvosnak. Lehet, hogy véraláfutás a cipőtől. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Az orvos szerint nem szükséges a kullancs elleni oltás?

    Tisztelt doktornő,

    Nem tudom, jó helyre írtam, e, de hátha tud segíteni.Tegnapi napon délután mehetett belém egy kullancs, amit csak másnap(azaz ma kora délután) vettem észre, és szedték ki a klinikán, vagyis még éppen 24 órán belül. Van -e e esélyem arra, hogy esetleg megfertőzhetett?… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nagy Valószinüséggel nem fertőződőtt meg. Az, ha a feje leszakad , nem baj, csak a potrohát nem szabad összenyomni. Azt figyelje, hogy akár két hét mulva is , kialakul e egy nagy piros… Még több

  • Tisztelt Doktornő! Egy hete műtöttek belső aranyérrel.Műtét után másnap már volt székletem,egy két…

    Tisztelt Doktornő!

    Egy hete műtöttek belső aranyérrel.Műtét után másnap már volt székletem,egy két napig meg hasmenésem volt.
    Két napja viszont székrekedésem van.Nagyon erős az inger ,de nem megy ,pedig minden előírást betartok .A műtét előtt sem voltak ilyen jellegű problémáim.

    Mit tanácsol mi az ami segíthet? Glicerines kúpot próbálhatok?

    Válaszát előre is köszönöm!!!

    Tisztelettel K.Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Andrea! Nem hiszem, hogy friss mütéttel a glicerinkúp jó megoldás. Ha evett rendesen,akkor kell lennie székletének, csak ki kell nyomni, bárhogy fáj. Persze csak akkor, ha van ingere. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor Nő! A kérdésemet nem tudom,hogy jó helyre teszem-e fel,ugyanis nem találtam külön…

    Tisztelt Doktor Nő!

    A kérdésemet nem tudom,hogy jó helyre teszem-e fel,ugyanis nem találtam külön szakorvost,aki csak a vérrel foglalkozna ezen az oldalon. Szóval van ez az érték,hogy C-reaktív protein. Ez a gyulladást mutatja ki általában úgy tudom. Szóval,ha a szervezetben található valahol daganatos elváltozás,abban az esetben is mindig magas ez az érték?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező!Mint ahogy ön is irta ez gyulladásra utaló lelet és nem daganatra. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Jó Napot! Olyan kérdésem lenne h kb 2 hónapja találtak egy több mint 3mm-es cisztát a jobb petefészkemben,…

    Jó Napot!
    Olyan kérdésem lenne h kb 2 hónapja találtak egy több mint 3mm-es cisztát a jobb petefészkemben, de elvileg most azt mondta az orvos hogy nincs már ott de a jobb alhasam azóta is fáj..nem erős fájdalom csak nagyon minimális, és most elküldött vérvételre de a süllyedésem meg minden tökéletes volt már csak a ca-125 vizsgálat eredményére várunk. Mi lehet a gond? Mitől fáj a jobb alhasam?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Az biztos , hogy nem a 3 mm-es cystától fájt a has. Nem tudom vizsgálat nélkül, hogy mitől fáj. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • A hasi műtét után kiterjedt seb maradt

    Tisztelt Doktornő!
    4 hete volt egy komoly műtétem ( kiterjedt hashartyagyulladàs,súlyos vėrmèrgezès,tàlyog és méh,petefèszkek eltàvolítàsa ), elég nagy hasi vàgàsom van. Eddig semmi gond nem volt sebbel, viszont tegnap elkezdett a ilyen zsírszerű,sàrgàs vàladék ürülni. Egy kis luk van a vàgàsi… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Enikő! Nem természetes. Mewnjen vissza az operáló orvosához. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Aranyér duzzanata kékes színû, fájdalmas, mit tegyen?

    Tisztelt Doktor Nő!
    Régebben jelentkezett aranyeres panaszaim 3-4 nap alatt elmúltak, de a mostani lassan 2 hete tart. Mindennel próbálkoztam amivel lehet.Nem váladékozik,nem vérzik max 1-2 csepp ha erölködök a wc-n.
    Reparonnal kentem egy hétig. Nem láttam javulást, lecseréltem spertire… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Eleve sebészeten kellett volna kezdeni a vizsgálatot és akkor már nem szenvedne. Igy nem tudom látatlanban , hogy mit ért lila duzzanat alatt. Lehet kizáródott , trhrombotizált aranyér… Még több

  • Tisztelt Doktornő! Nyolcvanöt éves múltam. Csipőprotézisom van kb. 2 éve, azóta sok mindent megpróbáltam…

    Tisztelt Doktornő!

    Nyolcvanöt éves múltam. Csipőprotézisom van kb. 2 éve, azóta sok mindent
    megpróbáltam (több kórházban).
    Bal lábam 3 cm-rel rövidebb lett. Erős fájdalmaim vannak (még a térdemben is).

    Műteni nem lehet. Mit tehetek, hogy csökkenjenek a fájdalmaim?

    Várom tanácsát.

    Hetényi István

    hetenyiistvan1@t-online.hu

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Hetényi Úr! Azt hiszem, csak ugy tud rajta segiteni, ha olyan orthopéd cipőt csináltat , ami korrigálja a két láb közötti hosszuságbeli különbséget. Ezzel a panaszával forduljon orthopédhez. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Üdvözlöm! Azt szeretném kérdezni hogy az aranyér visszahúzódik-e?Kezeltem kenőccsel és már nem fáj…

    Üdvözlöm!

    Azt szeretném kérdezni hogy az aranyér visszahúzódik-e?Kezeltem kenőccsel és már nem fáj de a kis dudor nem húzódott vissza!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Lehet, hogy visszahúzódik, de ha megalvadt benne a vér , vagy már eleve külső, ugynevezett IV foku, akkor nem fog visszahúzódni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Puha bőrön megjelenő anyajegy faj

    Kedves Dr. Nagy Zsuzsanna,

    Korulbelul 8-9 eve jelent meg a bal es jobb oldalon, kozvetlenul a honaljam alatt barnas, hamlo, kiszaradt valami (kb 10 cm atmeroju terulet). Voltam vele orvosnal, az elso kollega szerint anyajegy, amit en szemely szerint ketlek, a masodik borgyogyasz ha jol… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem vagyok bőrgyógyász, de a leirás szerint én is gombás fertőzésre gondolok. Keressen fel más bőrgyógyászt és tőle kérdezze meg a kérdéseit. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Hétfőn volt vakbélműtétem, és elég nagy a vágás (11 cm). Szeretnék visszamenni…

    Tisztelt Doktornő!

    Hétfőn volt vakbélműtétem, és elég nagy a vágás (11 cm). Szeretnék visszamenni edzeni amilyen gyorsan csak lehet. Műtét után mennyi idővel lehet elkezdeni ismét súlyzós edzéseket végezni? (kettlebell edzések)

    Köszönöm szépen!

    G.K.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves G.K.! Hat héttel a mütét után lehet emelni. Akkor is fokozatosan. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Régi sérülések a fejen okozhatnak-e késõbb dudort?

    Tisztelt Doktornő! Tanácstalan vagyok és bevallom egy kicsit stresszes is. A jobb oldali szemöldököm fölött, a hajvonulatomtól felfelé kb 3-4 cm széles dudort érzékelek, ami azonos a bőröm színével, nem fáj, nem okoz látási zavart, olyan mintha nem is lenne, csak esztétikailag rossz érzés, hogy ott… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Ke4dves Erzsébet! Igy látatlanban nem tudok mit mondani. Mutassa meg sebésznek, vagy legalább a háziorvosának. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! Hónaljban fedeztem fel egy duzzanatot, picit érzékeny. Kb. 1 hete szőrtelenítettem.…

    Kedves Doktornő!
    Hónaljban fedeztem fel egy duzzanatot, picit érzékeny. Kb. 1 hete szőrtelenítettem. Azt szeretném kérdezni, hogy honnan lehet megtudni, hogy ez milyen jellegű csomó? Nem emlékszem rá, hogy szőrtelenítéskor ott volt -e már.
    Lehet -e szőrtüsszőgyull. vagy valami más???
    Várom válaszát, üdvözlettel: Anikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Anikó! Gondolom izzadtságmirigy gyulladás lehet, az a gyakoribb. BUROW kenőccsel kenje be és borogassa be éjszakára. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Prostatitis okozza a combba, végbélbe sugárzó fájdalmat?

    Pár hónapja(3-4)gát tájéki fájdalmat érzek,ez többnyire tompa fájdalom,ha le vagyok ülve mintha valami nyoma,megvolna dagadva(dagadás nem látszik),ami belesugárzik a végbél,comb belső felébe,herékbe.Nyomásra nem fáj,és nehéz eldöntenem honnan is indul az egész.Ez nem kibírhatatlan inkább zavaró fájdalom,érzés.Viszont… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    A panaszai megfelelnek prostatitisnek. Menjen újra urológushoz. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna