A betegek kérdései (5354)

  • Tisztelt Zsuzsanna!

    Korábban volt egy kézfej-mütétem, az 5-ös csont lett összekapcsozva. 1 hónap után ismét rendesen használom a kezemet, azonban oldal irányú érintkezés esetén a kezemben egy áramütésszer szerü zsibbadás történik. Egy fémlemez lett felcsavarozva, ha jól emlékszem 6 csavarral,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Gergely!Véleményem szerint nem a fém okozza a problémát, hanem az ideg felsznesebben fut a változás miatt. ettől bármit csinálhat, de ha zavarja, keresse fel az operáló orvosát. Én ilyen esetkkel… Még több

  • 5 nappal ezelőtt egy viszonylag nagy pattanás keletkezett a nyakamon. Valamennyire kinyomtam, de teljesen…

    5 nappal ezelőtt egy viszonylag nagy pattanás keletkezett a nyakamon. Valamennyire kinyomtam, de teljesen nem sikerült. Másnap közfürdőben fürdőztünk, illetve kaptam egy krémes masszázst is. Másnapra hatalmas duzzanat lett, egy nagy nyílt sebbel, amit azóta sebkezelővel kezeltem. Ennek már 3 napja, de a seb egyre csúnyább, bár a duzzanat megszűnt. Be is van gyulladva, fáj. Eddig még soha nem volt ilyen rajtam. Kár, hogy nem tudok fotót mellékelni, elküldeném azt is. Kérdésem, hogy szükséges-e orvoshoz menni, vagy továbbra is Betadin és türelem?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Gondolom , akinyomással keletkezett a seb. Ha a környéke nem piros, és nem látszik genny alatta , akkor a Betadinos fertőtlenités elég. Ha zavarja , menjen sebészhez. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Férjemnél véletlen lelet során kiderült, hogy a májával baj van. először met-re…

    Tisztelt Doktornő!

    Férjemnél véletlen lelet során kiderült, hogy a májával baj van. először met-re vizsgálták, de hál Isten ez nem igazolódott, csináltak májbiopsziát, szövettani eredménye cirrosis mikronodularis hepatis. persze a nagyobbik rossz feltételezése miatt ennek örültünk. csak azt nem értem, erre konkrét választ nem kaptunk, vajon mitől, 42 éves házasok vagyunk, az ital miatt soha nem volt probléma, csak sátoros ünnepeken mértékkel ⁄ a lelet óta semmit⁄, a hepatitis B, C-re meg még lehet másra is neg. volt. nem hagy nyugton a félelem egy pillanatra sem, tegnap pl. este 8 órakor vacsorázott, vendégek voltak, este 11 órától az alhasát nagyon fájditotta, feszitette, ilyen nem volt még eddig, ma jó az étvágya, óvatosan, de jóizüen evett, csak engem nem hagy a gondolat nem víz lehet-e a hasában. bár a hasa nem nagyobb, a sulya szinte változatlan, azt mondták 1⁄2 év m. contr. uh és labor, de nagyon félek, mivel nem volt baja, mégis mi derült ki, viszont magamtól nem ugrálhatok vizsgálatokért. legyen szíves pár biztatót szót írni, mert lehet én teszem beteggé...

    köszönettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Ha ennyire aggódó, akkor valóban ön teszi beteggé. Ha lett volna a hasában hasviz, azt látták volna, de egyébként sem fáj, nem okoz görcsöket. Sok oka lehet a cirrhosisnak, akár pl. aki festékkel dolgozott , stb. Ha probléma lenne , akkor foglalkoznának vele. Tartsa a 1⁄2 éves kontrollt. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor Nő! 22 hónapos kisfiam egyik ujjhajlatában van egy gennyes kis hólyag, amit tegnap…

    Tisztelt Doktor Nő!

    22 hónapos kisfiam egyik ujjhajlatában van egy gennyes kis hólyag, amit tegnap vettünk észre véletlenül. Mintha lett volna alatta egy kis szálka is, amit elkezdtünk csipesszel kiszedni, de nem tudjuk, hogy kijött-e. Mindenesetre már nem látjuk a szálkának tűnő valamit.

    Kérdezném, hogy mit kezdjünk ezzel a hólyaggal, kenjünk rá valamit, mutassuk meg orvosnak?

    Köszönöm: Hanna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Hanna! Ha próbálták kiszedni, akkor nem kellene már hólyagnak lenni. Fertőtlenitsék le Betadin oldatos fülpucoló pálcikával ugy , hogy a hólyag megnyiljon , kiürüljön a genny alóla. Vagy vigyék sebészetre. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Köszönöm szépen megnyugtató válaszát! A vérveszteség miatt sajnos nem indult be…

    Tisztelt Doktornő!

    Köszönöm szépen megnyugtató válaszát!
    A vérveszteség miatt sajnos nem indult be a tejtermelés, a baba tápszeres lett - ezért merek Detralexet szedni (a nőgyógyásszal és a gyermekorvossal is konzultáltam ezzel kapcsolatban).

    Egy kérdést még kérem, engedjen meg: 155 cm vagyok, a baba 52 cm, 3200 g volt, tehát a relatív téraránytalanság határán volt. Mivel rövid a felsőtestem, a hasam inkább előrefelé nőtt a terhesség alatt (hátulról nem látszott, hogy terhes vagyok). A nőgyógyászom a szülés után figyelmeztetett, hogy a hasizmok a szokásosnál jobban szétnyíltak, elképzelhető, hogy gyógytornászt is igénybe kell majd venni. Szülésznő tanácsára haskötőt használtam, használok, mert eleinte kapkodva lélegeztem és ájulás kerülgetett a kilazult "belsőségek" miatt.
    Az utóbbi napokban a köldökömtől 10 óra irányában kb négy ujjnyira néha nyilalló érzésem van. Nem tudom eldönteni, hogy emésztéssel kapcsolatos, vagy a hasizmomban érzem.

    Felmerült bennem, hogy esetleg sérvgyanú, bár nem tudom a fent említett helyen kialakulhat-e. Mivel tudom megelőzni az esetleges sérvet? Nem emelek nehezet, igyekszem kerülni a hasizom túlzott terhelését.

    Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kismama! Én nem szeretem a haskötőt. Szülés után kb 1-2 hétig lehet annyi haszna, hogy kissé összepréseli a hasfalat. Viszont igy a saját hasizma mégjobban elrenyhül, mert helyette a haskötő dolgozik, az tartja a beleit. Tessék kevés hasizomerősitő gyakorlatot csinálni, pl. felülések, persze fokozatosan növelni a számát. Ha jól értelmezem a leirt helyet, ott nem szokott sérv lenni, és a terhességgel sem szokott sérv kialakulni, csak a két hosszanti hasizom szokott egymástől eltávolodni. Ez viszont nem sérv, nem csinál semmi bajt , csak esztétikai hiba. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor NŐ! Bal combomon vastag, kanyargós véna van, a térdhajlatban is, és az alsó lábszáron…

    Tisztelt Doktor NŐ!
    Bal combomon vastag, kanyargós véna van, a térdhajlatban is, és az alsó lábszáron is több helyen.
    A napokban nagyon fájni kezdett. Milyen következménye lehet ?
    Már évek óta használok néha térdharisnyát1 fokozatút. De az a combot nem befolyásolja.
    Mit szedjek, vagy mivel kenjem ? Várható e javulás, vagy szükséges a mütét?
    Aggódok ! Mami

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Mami! Az I-es fokuzatu harisny, pláne ha térdig érő, inkább árt, mint használ, mert elszoritja a térdhajlatnál a keringést és igy a combon is kitágulnak az erek. Az I-es fokozatu szoritása csak annyi, mint egy normál térdzoknié. Lehet szedni T. Detralexet 3x1, vagy 2x1-et , de ez nem mulsztja el a visszértágulatot , csak a fáradtláb tüneten segithet. Keressen meg a rendelésemen, vagy menjen sebészhz vagy érsebészhez, mert a visszértágulat csak mütéttel oldhatő meg. Mielőtt, még esetleg thrombosisa lenne. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Már megint én vagyok, a lágyéksérves. Már több, mint 3 hete műtöttek baloldali lágyéksérvvel.…

    Tisztelt Doktornő!
    Már megint én vagyok, a lágyéksérves. Már több, mint 3 hete műtöttek baloldali lágyéksérvvel. kb 2 hete szedték ki a varratokat, beragasztották, azt mondták 4-5 nap után cseréljem, kb 2 hétig, ami lassan lejár. Az utobbi cserénél, tegnap észrevettem, hogy picit kb 1 centire szét van nyílva, és nagyon csöppet, még mindig gennyedzik. Nem fertőződik el így? Nem kéne fertőtleníteni valamivel mielött ismét leragasztom? Szerintem ez nem normális. Zuhanyozásnál vigyázzak , nehogy odamenjen a víz? Visszamenjek orvoshoz? Sajnos ez a doktor úr ne figyel rám, mindig szalad. További táppénzre is a háziorvos vett fel, mert nem tudok még emelni és egy kis séta után is még húzódik a seb... Van egy kis úszógumim, lehet azért van?
    Én már nem tudom mit tegyek... legszívesebben hazautaznék Önhöz.
    Köszönöm türelmét és segítségét!

    Tisztelettel : Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Mónika! Nem egészen értem, hogy 3 hét alatt miért nem gyógyult be, talán azért, mert korábban szedték ki a varratot, vagy az alsó hasi redőben van a seb. Nyugodtan érheti viz , rendesen tusolhat vele és itassa fel a vizet a törölközővel. Ha még váladékozna a seb , csak akkor kell rá kötés. Ha nagyon akarja, akkor be khet kenni a kötés előtt a sebet Betadin oldattal ( egy fülpucoló pálcával) . Ha nem nehéz fizikai munkát végez , akkor már nem indokolt a betegállomány , de sz az ön és a háziorvos dolga. Az , hogy húzódik a seb , természetes, nem kall annyira félteni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Két hete szültem hüvelyi úton, számos komplikációval tarkítva. Vákuumot használtak,…

    Tisztelt Doktornő!

    Két hete szültem hüvelyi úton, számos komplikációval tarkítva. Vákuumot használtak, majd szívós placenta miatt az orvos kézzel igyekezett kitakarítani - az ökle mérete sajnos érezhetően nem volt paritásban az én méreteimmel. Elmondása szerint belül repedtem, de a műtéti befejezésnél összevarrta, a repedés pontos kiterjedéséről nincs információm. Közel 800 ml vért vesztettem a szülés folyamán.
    Nagyon durva ödéma keletkezett a teljes alsó régión, illetve soha nem látott mértékű, halmozott aranyerem lett. Detralex-szel, svédcseppel és Lioton géllel kezelget(t)em magam.Érdekes módon a hüvelyem nem fáj, mióta a duzzanat nagy része lehúzódott, teljesen problémamentes, azonban a végbélnyílásom érzésem szerint nagyon megsínylette a szülést.

    A mai napon jártam úgy, hogy egy darabosabb, enyhébb hasmenés elejét minden igyekezetem ellenére sem sikerült bent tartani, amíg a mosdóig elértem. Ez megijesztett.
    Kérdésem az lenne, hogy az előzmények tekintetében elfogadhatónak tekinthető és várható, hogy spontán gyógyulni fog ez a probléma, vagy keressek fel proktológus szakembert és csak sebészi úton lehet orvosolni?

    A terhességem egyébként problémamentes volt, én 31 éves, egészségesen étkező, sportoló, teljesen normál testalkatú nő vagyok (a terhesség alatt nem híztam el, jelenleg ugyanannyi a súlyom, mint terhesség előtt).

    Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Anyuka! Biztos , hogy rendeződni fog a helyzet. Az aranyér is vissza fog húzódni.Detralexet terhesnek és szoptatósnak nem ajánlott szedni a leirás szerint!! Ha nagyon ki van fordulva , akkor lehet bármilyen aranyér kenőcsöt ghézlapra kenni és rácsepegtetni Tonogén cseppeket vagy injectiot( kb.1⁄2 amp.) és ezt odarakni este a végbélnyiláshoz. Ez összehúzza az ereket és visszacsusznak a csomók. Ezen kivül rendszeres végbél záróizom torna javasolt. Összeszoritani-elengedni a végbélzáróizmot naponta sokszor. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Jó napot, Már jó ideje szenvedek a végbélrepedésemmel, de eléggé szégyellem, hogy elmenjek vele orvoshoz..…

    Jó napot,

    Már jó ideje szenvedek a végbélrepedésemmel, de eléggé szégyellem, hogy elmenjek vele orvoshoz.. Tudna valamilyen kenőcsöt vagy kúpot ajánlani rá?

    Ezen kívül pár órája érzem, hogy van egy "fura bubek" a kijárat mellett és nem tudom mi lehet, eléggé zavar a dolog

    Készítettem róla egy képet - elnézést :(

    https:⁄⁄www.dropbox.com⁄s⁄k1qe42bg9jmaztk⁄Screenshots_2014-05-29-19-11-39.png


    Tudna segíteni?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Nem tudok segiteni látatlanban. Ha nem mutatja meg sebésznek, akkor ne is várja , hogy meggyógyul magától. A képet nem tudtam megnyitni, de egyébként sem lehet levélben kezelni. Keressen meg a rendelésemen, ha teheti, vagy menjen sebészhez. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Üdvözlöm! Olyan problémám van hogy kijött az aranyerem 2 évvel ezelőtt akkor Reparon kenőcsöt használtam…

    Üdvözlöm!

    Olyan problémám van hogy kijött az aranyerem 2 évvel ezelőtt akkor Reparon kenőcsöt használtam és elmúlt!Most kb 1 hete újra kijött és a háziorvosom tanácsára megint Reparont használtam és elmult a fájdalom és a többi tünet de nem húzodott vissza!És üléskor székelési ingert érzek de ha felállok vagy ha ülőfürdőt veszek akkor tünet mentes vagyok!Ön szerint az aranyér okozhatja a székelési ingert vagy lehet hogy komolyabb a baj?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező!Okozhatja az aranyér a panaszait, de leginkább meg kkellene nézetni sebésszel: Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő!

    25 éves nő vagyok. Kb 2 hónapja fedeztem fel egy duzzanatot (vagy csomó, nem is tudom) a bal kulcscsontom felett, közvetlenül a nyakam tövében. Voltam sebészeten és ott ukkmukkfukk annyit mondtak hogy ez zsírdaganat vetessem le az 1. sz. sebészeti klinikán.
    Kérem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Ha másutt nincs ilyen , akkor nem tudom, persze látatlanban, hogy ez zsircsomó. Mindenképp kell legalább egy UH vizsgálat. Nem tudom, hogy miért a klinikára küldték. Annak a sebésznek… Még több

  • Tisztelt Doktornő! 44 éves nő vagyok. Pár évvel ezelőtt már észleltem,hogy a hüvely és a végbél közötti…

    Tisztelt Doktornő!
    44 éves nő vagyok. Pár évvel ezelőtt már észleltem,hogy a hüvely és a végbél közötti részen a gáton egy dudor jelentkezik ami elég kellemetlen.Kb.1-2 hét alatt el is múlt.Nem sűrűn fordult elő 3x 5 év alatt.De ülő munkát végzek és mostanában megint kijött,megdagadt majd pár nap múlva mintha kifakadt volna és elmúlt. Először szőrtüsző gyulladásra gondoltam,de most tünet mentes vagyok,érzem,hogy kicsit fáj a gátnál,mintha megint történne ott valami.És inkább a baloldali részen.Ebben kérem segítségét! Köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Látatlanban nem tudok segiteni. Ha teheti , keressen meg a rendelésemen, vagy mutassa meg sebésznek. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor Nő! Köszönöm ismételt válaszát. Valószínű, hogy ez egy gyulladási folyamat, egymás után jönnek ki a duzzanatok, tályogok a bőrömön. Esetleg szőrtüszőgyulladás. A sebész orvos,aki csinálta a megnyitást, annyit mondott, hogy ez bármitől kijöhet. Semmi többet. Most voltam a háziorvosnál,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Krisztina! A paradicsom is jó, de vegyen BUROW kenőcsöt, azzal kell a párakötést csinálni. Már akkor bekenheti vele, mikor kezdi érezni, vagy kezd kipirosodni. Amikor nem használja , tegye fridzsiderbe.… Még több

  • T. Drnő! Napok óta puffadok, kemény a hasam. Alhasi fájdalmam, görcsöm van, ami később gyomor tájékra…

    T. Drnő!

    Napok óta puffadok, kemény a hasam. Alhasi fájdalmam, görcsöm van, ami később gyomor tájékra is kisugárzik. Hányingerem van. Néha enyhül a panasz, de gyakran evés után rosszabb. Aranyerem van, de ez nagy panaszt nem okoz, az emésztésem rendben találom. Mi okozhatja a bajt? Lehet ez az aranyér miatt?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem az aranyér miatt van. Levelezés helyett először menjen el a háziorvosához, hogy vizsgálja meg és ő eldönti, hogy hová kell továbbküldenie. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor Nő. Elnézést amiért előző kérdésemben nem írtam le, hogy milyen tályogról van szó. 2…

    Tisztelt Doktor Nő. Elnézést amiért előző kérdésemben nem írtam le, hogy milyen tályogról van szó. 2 hónapja kezdődött, 2 kicsike jött ki az alsó hasfalamon. Azóta már, mint írtam érzéstelenítés nélkül nyitottak meg egy harmadikat. Már gyógyul. Most 2 napja jött ki egy másik az oldalamon a hónaljam alatt. Most tetranos párakötést tettem rá. Már kezd fájni. Érdemes várnom, magától is kifakad majd? Mennyi idő ez kb.?Nem akarok megint érzéstelenítés nélküli megnyitást. Szóval mennyi idő alatt szokott egy ilyen tályog kifakadni általában? Nem tudni mitől jött ki mind, de gyanítom, hogy gyenge az immunrendszerem, allergiás vagyok, kisség túlsúlyos is, stresszes életmódban élek. A párakötést milyen gyakran cseréljem? A lényeg érdemes-e várnom amíg magától kifakad? Köszönöm ismételt válaszát. Tisztelettel : Krisztina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Krisztina! Azt nem lehet megmondani, hogy mennyi idő alatt fakad ki. A Tetrán nem erre való, sőt nagyon kevés dologra való ma már, és antibiotiku. Továőbbra sem tudom mit jelent önnél a tályog? Gondolom egy pattanás. Menjen bőrgyógyászhoz, hogy kiderüljön mitől jönnek ki ezek az elváltozások. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! Bőrön az elváltozás dysplasticus naevus. Legyen kedves leírni, hogy ez mit jelent? Köszönettel…

    Kedves Doktornő!

    Bőrön az elváltozás dysplasticus naevus. Legyen kedves leírni, hogy ez mit jelent?
    Köszönettel : Petra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Petra! Ez egy anyajegy. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves doktor nő ! Szeretném ha tudna választ adni kettő kérdésemre 17-éves fiú vagyok. Az egyik…

    Kedves doktor nő !

    Szeretném ha tudna választ adni kettő kérdésemre 17-éves fiú vagyok.

    Az egyik az az lenne,hogy a lábkörmöm fel van dagadva vagyis el van deformálva nem fáj meg semi,de nagyon csúnya ennek mi lehet az oka ez ellen lehet valamit tenni ?

    A másik meg az lenne,hogy a hátamon vannak csíkok nem fájnak,de nagyon csúnyák olyan mint ha valaki késsel bele vágót volna nagyon idegesit,hogy a hátamon van ennek mi lehet az oka ??

    Kérem hogy minél előbb legyen szíves választ adni köszönöm

    Üdv:Horváth Tamás

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Tamás! Látatlanban fogalmam sincs, hogy mi lehet a körmén és a hátán. Menjen bőrgyógyászhoz. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor Nő! 22 éves vagyok és mai nap a munkahelyemen elkezdett zsibbadni kicsit jobban a bal…

    Tisztelt Doktor Nő!
    22 éves vagyok és mai nap a munkahelyemen elkezdett zsibbadni kicsit jobban a bal kezem,(kézfejem,ujjam) talán. Mint ha leakart volna bénulni de nem történt meg. Azóta hol érzek még benne kisebb zsibbadást hol nem. Kérdésem a következő. Lehetett-e ez esetleg agyvérzés? Ettől félek a legjobban. Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves 22 éves! Erre igy nem lehet válaszolni. Lehet, hogy csak rosszul ült, könyökölt, vagy sokáig számitógépezett. Azt sem tudom milyen körülmények között történt. Ne féljen, hanem menjen ideggyógyászhoz. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor Nő! Édesapámnak hasfali sérve van. Érdeklődnék, hogy műtenek e ilyen jellegű sérvet…

    Tisztelt Doktor Nő!
    Édesapámnak hasfali sérve van. Érdeklődnék, hogy műtenek e ilyen jellegű sérvet is?
    A hepar megnagyobbodott, echogenitása difúzan fokozottabb. Gócos elváltozása benne nem látható. Mindkét lebenyben intrahepaticus epeutak tágabbak, bennük helyenként levegő található.A ductus hepaticus communis és a ductus choledochus 11mm-es, a ductus choledochusban apróechodens szemcsék vannak. A cholecysta helyének megfelelően egy 30mm-es meszes kő található hangárnyékolással. Mindkét vese normális nagyságú, a parenchyma vastagsága megtartott. A vesékben üregrendszeri tágulat vagy kőjel nem látható. A mellékvesék régióiban kóros uh eltérés nem látható. A lép megnagyobbodott, hilusi átmérője 55mm. A pancreasfej eltérés nélkül, a többi része nem vizsgálható. A hasi aorta nem ábrázolható. A húgyhólyag kevés vizeletet tartalmaz. Szabad hasűri folyadékgyülem nem látható. A has egész területén enyhébb tágabb, erölködő peristalciát mutató, kissé vastagabb falú vékonybélkacsok ábrázolódnak.
    Laborjaiban emelkedett ALP, gamma GT emelendő ki.
    Hasa puha betapintható, a median laparotomia hegében postoperativ ffi ökölnyi sérv tapintható.
    Ha szükséges tudok friss leleteket küldeni szkennelve.

    Tisztelettel: Fekete Zsolt

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Zsolt! A hasfalsérv a legkisebb probléma. A tágult epeutak és a benne lévő epesár, valamint az epehólyag helyén látható kő a nagyobb probléma. Nem tudom milyen mütéte volt, aminek a helayében a sérv kialakult, de azt meg lehet operáloni, ha nincs más kontraindikácio. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Dr. nő! Két héttel ezelőtt, megnyitották az egyik tályogomat,mert már elég nagy volt. 3 cm-es mély lett a seb. Szépen gyógyul. Nem kaptam fájdalomcsillapítást, iszonyúan fájt. Az oldalamon volt. Tegnap este kijött egy másik, a másik oldalamon ugyanazon a vonalon. Még kicsi. Hogyan tudnám itthon… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Krisztina! Igy számomra ez az egész nem értelmezhető. Nem tudom milyen tályogról beszél? Talán egy elgennyedt faggyumirigy (atheroma) Azzal , hogy kifakad a tályog , ami a növekedéssel idővel spontán… Még több