A betegek kérdései (5354)

  • Kedves doktornő!

    Egy 18 éves fiatalember vagyok.Szoláriumba járok és a lábamon egy anyajegyszerű képződményt vettem észre lehet hogy eddig is ott volt, csak most figyeltem fel rá.A teteje befeketedet és körülötte körbe mint ha kicsit erősebb színű lenne mint a bőröm tehát rózsaszínes.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Fiatalember! Mutassa meg bőrgyógyásznak. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Jó napot doktornő!25hetes kismama vagyok,a problémám hogy kb.2hete kijött az aranyerem,amit eddig gyógyszertári…

    Jó napot doktornő!25hetes kismama vagyok,a problémám hogy kb.2hete kijött az aranyerem,amit eddig gyógyszertári kuppokkal kezeltem,de sajna hiába.a héten elmentem,orvoshoző a benzokainos kuppot irta,amit napi 2szer használok,már kicsit jobb,de a kérdésem az hogy ez vissza fog e húzódni,mert kb,kisebb bab nagyságu,és nappal kijön,és ez elég kellemetlen így!ugy érzem már sose húzódik vissza!mit javasol mit tehetnék még,hogy maradjon bent!köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kismama! Sajnos a terhesség növekedésével egyre jobban kijön, majd a szülés után visszahuzódik. A Benzoecainos kúp nem erre való, abban érzéstelenitö van, ami a berepedésre jó. Semmilyen kúp nem fog hatni. Amikor teheti feküdjön le ugy , hogy a feneke alá tegyen egy párnát és a lábait tegye fel a falra. Igy a gyerek feljebb kuszik a hasában és igy vissza tud folyni a vér a hasi érbe az aranyerekből. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Jó estét Kívánok!! Tisztelt Doktor Nő, Róbert vagyok 34 éves. Colonoscopia CT vizsgálaton voltam Debrecenben,…

    Jó estét Kívánok!! Tisztelt Doktor Nő, Róbert vagyok 34 éves. Colonoscopia CT vizsgálaton voltam Debrecenben, bal oldali Hasi panaszok miatt. A CT eltérést nem talált, viszont az anus fölött kb 6 cm-re egy 7 mm szabálytalan alakú képlet volt, mely a fallal széles alapon összefügg. Az elváltozás lehet polyp, vagy székletmaradék is. A biztonság kedvéért elmentem egy sebészhez, aki csinált Anoscopiat, 12 cm-ig vizsgáltak meg a műszerrel,a vizsgálat eltérést nem talált, az elváltozást nem találták a CT által leírt helyen!! Az lenne öntől a kérdésem , hogy elegendő volt e ez a vizsgálat, hogy meggyőződjünk valóban nincs e ott polyp?? , illetve a CT mennyire pontosan, cm -re mutatja ki az elváltozást?? Köszönöm válaszát előre is!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Én rectoscopiát csináltam volna ( ami 20-25 cm-ig megy fel, ugyanolyan mint az anoscop.Azzal biztonságosabban lát. De a ct azt irta , hogy lehet széklet is, ugyhogy valószinü az volt. Egyébként , ha ez egy ilyen kicsi polyp lenne , akkor sem csinál bal oldali hasi fájdalmat. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt doktor Nő..
    ujra jelentkezem a fejleményekkel..
    mult hét szerdán voltam utoljára ellenőrzésen....a sebész mindent rendben talált, mondta szépen zárul a seb, addig is Betadin krémmel kenjem és gézlappal fedjem...már csak akkor kell mennem, ha valami gond lenne...
    2 kérdése… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Teljesen természetes, hogy még tömött tapintatu. Hagyja békén , ne tapogassa. Majd felpuhul. A tályog az tályog, nincs mit elküldeni szövettanra. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Dr. Nagy Zsuzsanna, Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy a nagy lábam ujja feletti részen…

    Kedves Dr. Nagy Zsuzsanna,

    Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy a nagy lábam ujja feletti részen két foltban pirosas volt a bőrfelület. Először azt hittem a sok guggolás miatt, hogy hajlítva volt azért pirosodott ki de most már halványan kicsit barnább a bőrfelület de ami inkább ijesztőbb az az hogy mintha érzéketlen lenne a felszíne és mintha zsibbadna...
    Válaszát előre is nagyon köszönöm!!!
    Üdvözlettel: Ottó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Ottó! Igy nem egészen értem a leirást. Ennek alapján akár érszükület is lehet. Mutassa meg sebésznek. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • 2 hete a sebészetre kellett járnom, mert a fülem mögött volt egy talyogszerű elváltozás, melyet feltartak…

    2 hete a sebészetre kellett járnom, mert a fülem mögött volt egy talyogszerű elváltozás, melyet feltartak és kotozesre kellett utána folyamatosan járnom. Most a két szemöldökom közé megint jött egy nagy gumo melynek fekete a közepe, semmi nem jön még belőle csak piros nagy és fáj tőle az egész orrnyergem, meg homlokom. Reggelre a jobb szemem bedagadt csupa genny, a szemem alá jött egy piros folt is. Nem tudom köze van e az elváltozáshoz a szemöldökomnel, de már hőemelkedésem is van. Szemészet és sebészet a legközelebbi városban hétfőn lesz. 35km -re van ahol van ilyen jellegű sürgősségi ellátás. Szükséges e ezt még hétvégén megmutatni orvosnak vagy hétfőn jó lesz. És hova forduljak sebészetre vagy szemeszetre? Válaszát köszönöm szépen!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedvesw Kérdező! Jegelje. Valószinü ez is atheroma , amit ki kell vágni. Sebészetre menjen , de már hétfőn. TILOS NYOMKODNI!! Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Drno!
    Kb egy eve eszrevettem egy kis dudort a combhajlat felett.A haziorvos azt mondta lehet serv
    Elmentem vele sebeszetre,ott csinaltak egy hasi uh-t megnyomkodtak,azt mondtak nem serv habem egy megnagyobbodott nyirokcsomo,ha nem no ne foglalkozzak vele ( 7*8 mm volt)
    Most… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Az UH nem a sérv kimutatására van. A sebésznek kellett volna tapintani, ha lenne. A 7-8 mm-es nyirokcsomó normális a lágyékban. Ha zsircsomó lenne , azzal sem kell foglalkozni. Ne… Még több

  • Tisztelt Doktor Nő.
    Az alábbi problémával fordulok Önhöz:
    2013.09.23. Hasfali reconstructio 15x15 cm –es prolen háló beültetése
    2013.10.01. Varratszedés
    A műtét után hónapokkal is ugyan olyan nagy kitüremkedés volt található mint a műtét előtt, így 4 alkalommal (28 ml, 12… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem irta , hogy milyen hasfalsérv miatt operálták.- A kitüremkedés alatt nem tudom, hogy mit ért. Gondolom a korábbi sérv nyilásának a hálóval fedett része lehet. Ha azt mondják, hogy… Még több

  • Kedves Doktornő! 47éves vagyok,jelenleg várok egy méheltávolításra,de ez másodlagos csak azért írom,lehet…

    Kedves Doktornő!

    47éves vagyok,jelenleg várok egy méheltávolításra,de ez másodlagos csak azért írom,lehet összefügg a mostani problémámmal!
    A nyakamon tegnap este minden előzmény nélkül egy nagy szemölcs nőtt ki ami élénk meggy piros és puha. Kezek megijedni mert eléggé rám jár a rúd mostanság... Mit tegyek hogy keressek fel leggyorsabban egy szakorvost? Tisztelettel:Gyöngyi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Gyöngyi! Ez biztos nem szemölcs, gondolom egy begyulladt faggyumirigy lehet.
    Menjen sebészhez. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Dr.nő! Koszonom vàlaszàt a sebészeten nem talàltak aranyeret de a reparont felirtàk .hasznàlni…

    Kedves Dr.nő!
    Koszonom vàlaszàt a sebészeten nem talàltak aranyeret de a reparont felirtàk .hasznàlni fogom.
    Fontos volt szàmomra hogy nem komoly tünet a széklet vastagsága.
    Tisztelettel es koszonettel
    Anna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Szivesen

  • Tisztelt Doktornő! Megnéztem a honlapját és kérdezném hogy Önt fel lehet keresni a Podmanincky úton…

    Tisztelt Doktornő!
    Megnéztem a honlapját és kérdezném hogy Önt fel lehet keresni a Podmanincky úton a Máv rendelőben? gondolom beutalóval) és úgy ingyenes a vizsgálat?
    Vidékről azt a helyet tudnám megközelíteni. A személyes telefonján is be lehet oda jelentkezni? vagy muszáj a máv portát hívni?
    köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem kell beutaló, és természetesen fel lehet keresni. Minden hétfőn 1⁄2 8-1⁄2 1-ig , vagy minden páratlan héten kedden is ugyanebben az időben. A bejáratnál a felvételi irodában be kell jelentkezni hozzám , mikor jön és a III emeleten van a sebészeti rendelő. Nem kell időpontot kérni.
    Üdvözle4ttel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Drnő! Szeretném megkérdezni hogy kb. 2 honapja vettem észre hogy a székletem valamivel vékonyabb…

    Tisztelt Drnő!

    Szeretném megkérdezni hogy kb. 2 honapja vettem észre hogy a székletem valamivel vékonyabb lett az eddig megszokottnál ugy hüvelykuj vastagságu.
    naponta egyszer járok wcre más problémám nincsen.
    3 hasi mütétem volt 3 éve fél éven belül nőgyogyászati okokbol.
    szeretném megkérdezni normálisnak tekinthető ez a változás esetleg bél ill. kötőszöveti összenövés okozhat ilyet mert azt kimutatta az ultrahang.?
    elnézését Kérem hogy zavartam ,de a műtéteim ota nagyon aggodos lettem.
    tisztelettel és köszönettel
    ANNA

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Anna! Valószinü aranyerei lehetnek, vagy csak nem lazitja el teljesen a végbelét székeléskor és ezért nem nyilik meg. Minden esetre egy vizsgálat nem ártana. Keressen meg a rendelésemen, ha teheti, vagy menjen sebészhez. Nőgyogyászati mütétével nem függ össze. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Dr.Nagy Zsuzsanna!

    Nem elöször fordulok önhöz segítségért. Közel húsz éve szenvedek furunkulosoktól combon,fenéken általában. 2013 novemberben volt egy a hüvely és a végbél között patkó tályognak nevezték.Megműtöttek mélyen volt akkor az orvos azt mondta hogy van egy végbél repedésem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Klára! A berepedésből nem utána szokott véreszni, hanem székeléskor , vagy csak a wc-papiron van egy kis vércsik. Menjen sebészhez, ez a teendője. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő!

    Nagyon köszönöm válaszát!

    Megérkezett a PET-CT eredménye is "nudulus-ügyben" anyukámnak.
    Kérhetném, hogy segítsen értelmezni amíg hivatalosan is ki lesz értékelve?

    A nyakon,supraclavicularisan és axillarisan kóros FGD-halmozás… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Anita! A lelet leforditva azt jelenti, hogy áttétre utaló egyértelmü elváltozást nem lát. A nyirokcsomókat jóindulatunak tartja. A jobb alsó tüdőlebenyben látható csomó olyan kicsi, hogy biztonsággal… Még több

  • Tisztelt Doktornő! 58 éves vagyok, karácsonykor epehólyag gyulladásom volt.Az eddig "nyugalomba lévő"köveim begyulladtak. Mostanra szántam rá magam a műtétre, de nagyon félek. December óta nem volt görcsöm, de az utóbbi időben többször érzem,hogy jobb oldalamon mintha egy lufi lenne, tompán… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Már régen meg kellett volna operálni és akkor nem lett volna epehólyag gyulladása. Ne féljen, lehet, hogy simán meg lehet operálni laparascoppal és akkor már másnap mehet is haza. A diéta… Még több

  • Tisztelt Doktornő!

    Anyukámat 1 hete műtötték, hasi vágással méh és petefészek eltávolítás történt. 4 napja amikor a ragtapaszt lecserélték a hasán, a ragtapasz alatt a vágás felett 5x3 cm-es piros folt volt, amit azóta kezelnek, de ma is nedvedzett. A vágás szépen gyógyul. Leoltást csináltak… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Renáta! feleslegesen ne izgassa magát. A lostridiumot pl. a székletes kézzel is oda lehet vinni. Az antibiotikum elmulaztja. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Üdvözlöm! 37 éves nő vagyok. Családomban mell daganatos betegség nem fordult elő, három szülésem volt,…

    Üdvözlöm!
    37 éves nő vagyok. Családomban mell daganatos betegség nem fordult elő, három szülésem volt, kettő gyermeket szoptattam.
    Mammográfiás és UH-os vizsgálat során az egyik mellemben fibroadenomát diagnosztizáltak. A pontos leírás: "jobb oldalon a külső-felső negyedben 11 óra irányában a mamillától kb. 7 cm-el, a bőrfelszín alatt 4 mm-el 11x6x10 mm-es kissé lobulalt konturu képlet látható. Mindkét emlőben több apró, jobb emlőben pedig egy 21 mm-es ovális, nem feszülő cysta ábrázolódik." Ez a cysta már régóta megvan, többször leszívatták, a mintavétel negatív eredményt mutatott, különösebb gondot nem okoz nekem.
    A fibroadenomából most mintavétel történt, ennek az eredménye: "enyhén véres hátterű, sejtszegény kenetet látunk, melyekben típusos ductalis epithelsejtek kis csoportjai, valamint macrophagok, helyenként széteső zsírsejtek figyelhetők meg. Az anyagban ezenkívül néhány kisebb stroma fragmentum is feltűnik. Malignitásra utaló cytomorphológiai elváltozások az anyagban nincsenek. C2 negatív minta. "
    Kérdésem, hogy ezzel az eredménnyel célszerű lenne a műtéti eltávolítása bármelyik elváltozásnak?....ha igen, akkor az Ön tapasztalatai szerint mennyire maradna látható illetve csúnya heg (mélyedés?) a műtét helyén?....esetleg korrigálhatóak-e az ilyen fajta műtétek mellinplantátum beépítésével?....ha inplantátumot választunk, korlátozza-e (vagy esetleg okozza-e?) a későbbiekben esetlegesen újra kialakuló elváltozások észrevételét, vagy azok újbóli eltávolításait?
    Köszönöm válaszát!
    Marianna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Marianna! Ezek , mindkettő jóindulatu elváltozás. Nem kell eltávolitani,de erről a kezelőorvosát kérdezze, aki a vizsgálatra küldte. . Ha kiveszik, olyan kis mell hiány marad, amit nem kell ill. nem lehet implantátummal pótólni. Az implantátum mellett ugyanugy lehet az elváltozásokat diagnosztizálni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • A tegnap egész nap rázott a traktor a mezőn,ma reggel mikor felkeltem,éles szúró fájdalmat éreztem többször…

    A tegnap egész nap rázott a traktor a mezőn,ma reggel mikor felkeltem,éles szúró fájdalmat éreztem többször is a gát,végbél tájékán,ami belesugárzik a combjaim belső felébe,főleg akkor ha a lábaim oldal irányba emelem vagy lépek.Régebb még voltak ilyen tüneteim összejártam mindent és azt mondták biztos prosztata eredetű,de akkor nem ilyen volt a fájdalom,az inkább tompán fájdogált.
    Azt szeretném megkérdezni mi a véleménye mi lehet,lehet csak megnyomódhatott ott valami?
    Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Ha megnyomódott valami, az nem éles fájdalom. Lehet, hogy a gerince a probléma. Vegyen be valamilyen antirheumatikus fájdalomcsillapitót pl: Algoflex , Cataflam, stb. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor Nő! 53-éves vok 3-éve már járok a bőr szakrendelőben dermatitist állapítottak meg, de azóta is visszketek de mind két mellem nagyon viszket, olyankor viszket naon mikor jön az esősidő! azt mondta a bőrszakorvos hogy nagyon ki is van száradva a bőröm irt fel már vagy 10db-kenőcsöt meg… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Hölgyem! Ha az az oka , hogy száraz a bőre , akkor minden mosakodás után kenje be testápolóval. Ne hordjon nylon melltartót, vagy fehérnemüt, csak pamutot. A körömgombától nem viszket a melle.… Még több

  • Jó napot kívánok! Nekem egy olyan problémám lenne, hogy elmentem a sebészetre és a sebész kollegája Nitromintes…

    Jó napot kívánok! Nekem egy olyan problémám lenne, hogy elmentem a sebészetre és a sebész kollegája Nitromintes kúpot írt fel és kenőcsöt. Rosszul érzem magamat(szédülés, émelygés, kis hasi fájdalom) lehet, hogy a kúp mellékhatása?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Lehet a kúp mellékhatása. A nitromint okozhatja. Hagyja abba. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna