A betegek kérdései (5376)

  • Tisztelt Doktornő! 37 éves férfi vagyok. Több hónapja erős derékfájással küzdök. A fájdalom lesugárzik…

    Tisztelt Doktornő!
    37 éves férfi vagyok. Több hónapja erős derékfájással küzdök. A fájdalom lesugárzik a lábamba is, illetve borzasztóan fáj a fenekem is (mintha késsel szurkálnák folyamatosan). A fájdalom egyéb jelkemzője, hogy nincs olyan pozició, amely kapcsán szűnne a fájdalom, egész nap,fáj s éjszaka a legszörnyűbb, így rengeteg fájdalomcsillapítót szedek (tramadol, dolgit, cataflam, mydethon, movalis). Néha jegelem(nem tudom helyesen teszem-e), mert akkor mintha csillapodna. A melegtől úgy,vettem észre, h irtózik. Eddig röntgenen voltam s most várok az Mri-re, ami jövő hónapban lesz esedékes. A röntgen szerint: lumbalis lordosis kiegyenesedett, az L-S rés jelentősen beszűkült, itt a peremszéleken durva osteophyták vannak, a corpusok magassága megtartott. Azt kérdezném Doktornőtől, hogy nagy-e a baj?Félek, h elvesztem a munkahelyem. Három hete fekszek, mert nehezemre esik a járás, és érzéskiesés van a vádlim s a talpam külső felénél. Aggódom, h esetleg bechterew kór. Doktornő szerint mi okozhatha ezen tüneteket? A reumára csak jövő héten tudok menni sajnos a lelettel. Megtisztelő válaszát megköszönve: Tibi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Tibi! Nagy valószinüséggel ischiasa , ülőideg gyulladása van. Az oka lehet az LV-SI közötti porckorong sérv, de meszesedés is. Nem mhelyes , hogy össze-vissza szedi ezeket a gyógyszereket, mert nyombélfekélye lehet. A rheumán fog kapni kezelést , vagy forduljon idegsebészhez. Bár az MR lelet nélkül még ők sem tudnak többet mondani. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! Vastagbéltükrözésen a végbelet is megnézik? Pl az aranyereket is látják és a végbél…

    Kedves Doktornő!

    Vastagbéltükrözésen a végbelet is megnézik? Pl az aranyereket is látják és a végbél belső részét is?

    Köszönöm, Márton

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Márton ! Elvileg látják, de nem mindig nézik, mert azt végbéltükörrel lehet jól vizsgálni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! Szúnyogcsípésnek tűnő kiütések jelennek meg a lábfejemen már hónapok óta, viszont…

    Kedves Doktornő!

    Szúnyogcsípésnek tűnő kiütések jelennek meg a lábfejemen már hónapok óta, viszont egészen biztos, hogy nem szúnyogcsípések. Tartózkodási helytől függetlenül megjelennek rajtam... Nagyra duzzadnak a kiütések és viszketnek. Van, hogy az egész lábfejemet beborítják. Évek óta szedek bétablokkolót. Lehetséges, hogy a gyógyszerre vagyok allergiás?
    Válaszát köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Ezt én nem tudhatom, de nem hiszem, mert nem a lábfejen szokott a kiütés jelentkezni. Én inkább zokni, harisnya, mosószer, bőr vagy cipőben lévő pl. gomba irányában gondolkodnék. Mutassa meg bőrgyógyásznak. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Dr. Nő! 59 éves nő vagyok. Köszönettel szeretném a problémámra vonatkozóan tanácsát kérni,…

    Kedves Dr. Nő!

    59 éves nő vagyok. Köszönettel szeretném a problémámra vonatkozóan tanácsát kérni, hogy hova, milyen vizsgálatra menjek.
    Négy éve fáj jobb oldalon hátul a legalsó bordám. (10 évig nagyon intenzíven tornáztam, heti 3x máfél órát, kicsit túlzásba is vittem) A bordám nyomásra is érzékeny, és a tornánál jobbra nehezen tudtam hajolni, mert fájt. Körülbelül 2 éve már csak otthon tornázom szerényen. Voltam mindenféle vizsgálaton, tüdő Ct.-n az rendben van. Vérképem teljesen jó, a reumatológián megállapították, hogy degeneratív csigolya eltérések, csőrös meszes kapocsképződések vannak. Amire az orvos azt mondta, hogy nem vészes. Az étkezésem körül vannak panaszok, annak ellenére, hogy a hasi ultrahangvizsgálat is teljesen jó. Panaszaim: az édességre rosszul reagálok, (nem vagyok cukros) hányingerem van kiizzadok kb. 20 perc múlva. A kávét ha megiszom a gyomorsavam megemelkedik, és nagyon rossz közérzetem lesz, illetve nem tudok nehezebb ételeket könnyen megemészteni. Az étkezésemmel nagyon vigyázok. Éppen ezért nem iszom kávét, nem eszem édességet, zsírosat, gyümölcs, zöldség és egészséges ételeket fogyasztok. Kb. 1 hónapja nem eszem kenyeret, csak gluténmentes abonett kenyeret, de nem koplalok. A kenyér elhagyása után (gondolom én) a bordám nyomásra kevésbé érzékeny, de még érzékeny, viszont fáj a hátam közepe is, olyan érdekes ide-oda sugárzó nem erős, de rossz fájdalmaim vannak, néha a kezembe, illetve a nyakamba is kisugárzik. Van amikor úgy érzem, hogy a szívem fáj.Fáradtnak érzem magamat, mert nem tudom sokszor (nem mindig) tartani a hátam. Gerinctornára kezdtem járni, de igazából a nyomásra való érzékenység nyugtalanít, és szeretném teljesen rendbe tenni a problémámat. Milyen vizsgálatot javasol, hogy ezekre a problémákra megoldást találhassak. Köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Azt gondolom , hagy a panaszait a degenerativ gerinc elváltozások okozhatják. A gerinc torna nagyon jó ötlet. A túl szigoru diétával nem értek egyett. Ha emésztési panaszai vannak menjen gastroenterologushoz. A jobb bordaiv érzékenysége miatt rheumatologushoz Lehet pl. porckorong sérv is az oka. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! Teljesen beparáztam...Azt olvastam az imént, hogy a végbél viszketése vastagbélrák…

    Kedves Doktornő!
    Teljesen beparáztam...Azt olvastam az imént, hogy a végbél viszketése vastagbélrák tünete is lehet.
    Ez tényleg igaz???
    Köszönöm, Zorka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Zorka! Parázás és olvasás helyett menjen orvoshoz. Keressen meg a rendelésemen, ha teheti, vagy menjen sebészhez. Biztos lehet végbélrák tünete, de én még nem találkoztam olyan végbélrákossal, akinek csak ez a jelentéktelen tünete lenne. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • A végbéltájéki csomókat végbélrepedés vagy rosszindulatú elváltozás okozza?

    Tisztelt doktornő
    Már régebben felettem ezt a kérdést, de sajnos nem találom a választ, igy felteszem mégegyszer.
    Már lassan 2éve kinoz a végbélrepedés…1-2 napig, maximum 5 napig jó, aztán mindig bereped, pedig vigyázok az étrendemre…mást nem mondtak a sebészeten, csak hogy tartsam lazán… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Én mindenkinek válaszolok. A végbél berepedésre van kúp, ugy kell felirni. Látatlanban ne várjon tőlem véleményt. A kis csomó lehet a krónikus berepedés miatti őrcsomó, de bármi más is.… Még több

  • Tisztelt doktornő! Mindig is problémáim voltak ezzel, de most nagyon elfajulni látszanak a dolgok.…

    Tisztelt doktornő!
    Mindig is problémáim voltak ezzel, de most nagyon elfajulni látszanak a dolgok. A bikini vonalamon rengeteg begyulladt szőrtüsző található. Eddig mindig elmúltak ezek viszont hónapok óta nem múlnak el és a helyzet egyre rosszabb. Mindenféle dolgot javasoltak már nekem. Körömvirágtól kezdve a hidrogén-peroxidos pakolásig mindent kipróbáltam semmi nem használt!
    Kérem segítsen valahogy!
    Köszönöm szépen!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kéérdező! Nem tudok látatlanban segiteni és nem is az én területem. Bőrgyógyász foglalkozik vele , kivéve , ha már tályog lett belőle. Szörteleniteni kellene, de nem borotvával. Menjen kozmetikushoz. A hydrogénes pakolásról még nem hallottam, és nem is lehet jó, mert az ép bőrt kiégeti. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Alagút szindróma kezelése nyaki porckorongsérv esetén

    Tisztelt doktornő!
    Évek óta gerincfájadalmakkal küzdök.kb.másfél hónapja nagyon erős,szűnni nem akaró zsibbadás jelentkezett a bal karomba.azóta jártam idegsebészeten,ideggyógyászaton,kézsebészeten.voltam MRI vizsgálati,ahol kiderült,hogy jobb oldalamon nyaki porckorongsérvem van.sebészorvos azt… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem egészen értem, hogy az alagut szindróma mennyiben befolyásolja a a nyaki porckorongsérv mütétét! Ha meg kell operálni, akkor az alagut szindroma másodlagos szerintem. Az alagut miatt… Még több

  • Tisztelt Doktornő!!! A mellemen már nagyon régóta van egy anyajegy, asszimetrikus lapos...nem nőtt…

    Tisztelt Doktornő!!!

    A mellemen már nagyon régóta van egy anyajegy, asszimetrikus lapos...nem nőtt max akkor egy picit mikor a mellem.
    Az lenne a kérdésem, hogy ha letakarom akkor 3-4 percet egy héten maximum.. kétszer elmehetek a szoláriumban vagy inkább hagyjam? elég fehér a bőröm és nyáron én is szeretnék egy kis színt magamnak!!!

    Válaszát előre is köszönöm!

    18⁄L

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Takarja le és ugy napozzon, vagy szoláriumozzon, de mutassa meg előtte bőrgyógyásznak! Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktor Nő! A férjemről lenne szó. 38 éves. 8 hete műtötték heveny hashártya gyulladás, általános…

    Kedves Doktor Nő!
    A férjemről lenne szó. 38 éves. 8 hete műtötték heveny hashártya gyulladás, általános hashártyagyulladással. A vastagbélből eltávolítottak 16cm.-ert. A műtét előtt két hétig volt magas láza és csípőcsont feletti fájdalma. Kérdésem az lenne ,hogy körülbelül mennyi idő lehet a gyógyulás? Sokszor fáj a köldöke körül főként időjárás változáskor ill. a dereka körül. A széklete rendben van most is és a műtét előtt is rendben volt. Sokat fogyott.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Asszonyom! Mivel fogalmam sincs , hogy mit operáltak a férjén, és mi baja, ezért az operáló orvosának tegyék fel a kérdéseiket. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • TIsztelt Doktornő! A múlt hónapban elég sokszor szedtem a Motilíiumot (összesen 20 db-ot) és most…

    TIsztelt Doktornő!


    A múlt hónapban elég sokszor szedtem a Motilíiumot (összesen 20 db-ot) és most a menstruációm amikor megjött rettenetesen fáj görcsöl, szinte kibírhatatlanul, és elég kevés vérzés is jelentkezik. Tudom, hogy a Motíliumtól megemelkedik a prolaktinszint ez tud ilyen tüneteket produkálni, kérdésem az lenne, hogy már 3 hete nem szedtem be a Motíliumot, azt hittem, hogy ennyi idő alatt helyreáll a magas prolaktinszint. Mennyi idő alatt áll vissza a normál értékre, vagy esetleg kell szedjek rá gyógyszert?

    Köszönettel: K.Ildikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Ildikó! Nem tudok róla, hogy egy doboz Motilium a prolaktin szintet megemelné és , hogy ettől a menstruációja megváltzna. Menjen nőgyógyászhoz a panaszával és ne az internetről akarja magát gyógyszerelni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! A végbelem már jó ideje fáj és viszket. Voltam orvosnál, ott azt mondták, aranyerem…

    Kedves Doktornő!

    A végbelem már jó ideje fáj és viszket. Voltam orvosnál, ott azt mondták, aranyerem van, kenegessem, tartsam tisztánn stb. Én kenegetem, tisztogatom, de csak nem múlik el ez a viszketés és fájdalom. Mit lehetne tenni? Van valami megoldás? Ha végbélrákom lenne, azt látták volna egy ilyen vizsgálat alkalmával? (Csak megnézték külsőleg és ujjal betapintottak a végbelembe). Már kezdek aggódni, nehogy végbélrákom legyen, olvastam, hogy az is okoz ilyen tüneteket (viszketés).

    Várom válaszát, tisztelettel, Kovács Borbála

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Borbála! A végbélrák nem viszket , és látták volna. Az aranyér pedig nem fáj. Lehet, hogy van egy kis berepedése is és az fáj. Az aranyér okoz viszketést.Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt doktornő Én is érzem, hogy tullihegem a dolgot, de nem tehetek róla...biztos, hogy az internet…

    Tisztelt doktornő
    Én is érzem, hogy tullihegem a dolgot, de nem tehetek róla...biztos, hogy az internet az oka, ahol az ember mindenféléket összeolvas aztán nem tud tőle szabadulni....
    még egy kérdés motoszkál bennem, meg kell, hogy kérdezzem...szóval a legnagyobb félelmem az, hogy odalent az a csomó rosszindulatú volt......ami a félelmemet okozza az , hogy ugy nézett ki a dolog odalent hogy volt egy lencsényi csomó a bőr alatt, ami hol picit kisebb, hol picit nagyobb volt és fájt, érzékeny volt ha ültem rajta - ülőmunkát végzek...ez a csomó a bőr alatt volt, a bőrrel el lehetett mozditani, a bőr felette nem volt piros....mutattam 2 orvosnak is, de igazán nem láttak ott semmit, sőt ujjal érezni is csak akkor lehetett ha hátrahuztam a lábam és kifeszitettem ott a bőrt, de ezt akkor még nem tudtam, igy nem is láttak, éreztek semmit, mondták minden rendben van....majd jött a husvét és a csomó nagy babszembnyire nőtt, és már bizony nem csak tapintható, hanem rendesen látható is volt...két nap mulva amikor eljutottam a bőrorvoshoz a csomó mellet közvetlenül lett egy piros dudur, aminek a közepéven genny volt - erre azt mondta gyulladt furunkulusz...Ön szerint van a kettő között összefüggés?????
    A sebészeten azt hiszem inkább ezt a furunkuluszt látták, metszették ki..ezt abból gondolom hogy a heg melett ott ahol volt is ez a nagy csomó most is érezni hogy ott van, bár nem olyan nagy, mint előtte - vagy csak kivágtak abból is ???
    HÁt ezért aggódom nagyon, hogy mi van ha az a csomó nem tartozott a furunkuluszhoz és az valami rsszindulatú és most huzodik a kezelés, sőt bele lett vágva....Őn erről mit gondol???Lehjet a félelmemnek alapja?Vagy ez a félelem már beteges -amióta megszülettek pici gyermekeim, azóta vannak ilyen félelmeim?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Én az egészrőól azt gondolom, hogy fogadja el amit a vizsgáló orvosok mondtak és tettek és ne az interneten olvasottakat próbálja magára ráerőszakolni. Hagyja már békében azt a maga által látott csomót! Üdevözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Aranyér okozta véres széklet orvosi kezelése

    Tisztelt Doktornő!

    Az alábbi helyzetben kérném segítségét:

    Az elmúlt időszakban (bő egy hónapja) a székletemet hol gyenge, hol erős átlagos színű (nem halvány, nem sötét) vérzés követi (már a széklet is véres,de még utána is szivárog).
    Az interneten azt olvastam,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Aggódjon, és sürgősen menjen sebészhez!!! Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő ! Érdeklődni szeretnék, hogy rectoscopia napján ⁄ szövettan céljából ⁄ a Clexane inj.…

    Tisztelt Doktornő ! Érdeklődni szeretnék, hogy rectoscopia napján ⁄ szövettan céljából ⁄ a Clexane inj. beadható-e ? Köszönöm válaszát. Tisztelettel : András.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Szerintem addig nem kellene beadni, bár nem tudom , hogy miért kapja. Ezt a rectoscopiát végző orvossal kell megbeszélnie. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves doktornő! Tegnap irtam őnnek sérvel kapcsolatban szeretném még meg kérdezni hogy akkor ezt a sérvet…

    Kedves doktornő! Tegnap irtam őnnek sérvel kapcsolatban szeretném még meg kérdezni hogy akkor ezt a sérvet már müteni kell? És milyen panaszt okozhat még ? Mennyi ideig nem dolgozhatok műtét után? Válaszát elöre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Mivel az sem biztos, hogy sérve van, igy a további kérdések is feleslegesek. Keressen meg a rendelésemen, ha teheti, vagy menjen sebészhez.Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kérem segítsen értelmezni a szövettani leletet. * Panasz: több éve fennálló hasmenés, folyamatos súlyvesztés,…

    Kérem segítsen értelmezni a szövettani leletet.

    * Panasz: több éve fennálló hasmenés, folyamatos súlyvesztés, időnként puffadás, átmeneti urticariák.

    * Gastroscopia (2014.04.15): A postbulbaris duodenumban szaályos Kercing redőzet, ép. kp. vértelt nyálh. látható (biops. II. cső). Bulbus szab., kp. vértelet. Pylorus kerek, centr., spontán nyílik. Antrumban és corpusban szab. lefutású redőzet, kp. vértelt nyálkah. és bővebb epével keveredett éhomi szakrétum látható. (H.pylori vizsg. antrumcsatornából biops. I. cső). Retrovers. vizsgálva fornix ép, cardia jól zár.
    dg: negatív gastroscopos lelet.

    * Szövettan dg.:
    I. gyomor: Gastritis chronica superficialis. Methilénkék fesstéssel ill. immunhisztokémiai elj. a vizsgált szövetminta felszínén Helicobacter pálcika nem mutatható ki.
    II. doudenum.: Duodenitis chronica partim erosiva (levis gradus), mérsékelt bélboholy-atrophiaval. PAS reakció a szabályos bélbolyhok kehelysejtjeiben erős, míg a megrövidült bolyhokban gyengébb pozitivitást mutat.

    * Január közepe óta napi 3x1 probiotikumot szedek, de hasmenéses állapotom, panaszaim továbbra is változatlanok.

    Válaszát előre is köszönöm:L.Albert

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Ez e3gy negativ lelet. A hasmenésémek az oko mnem a gyomorban van. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves doktornő! 4éve volt egy epe műtétem .most van a köldököm felett egy dudor lehet sérv? Okozhat…

    Kedves doktornő! 4éve volt egy epe műtétem .most van a köldököm felett egy dudor lehet sérv? Okozhat olyan problémát hogy ugy érzem zsibbad a hasam és ha fel állok el indulok olyan mint ha a bordám alatt gumi szoritana . Válaszát elöre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    már válaszoltam

  • Kedves doktornő! 4éve volt egy epe mütétem. És most a köldököm felett van egy dudor lehet sérv? Okozhat…

    Kedves doktornő! 4éve volt egy epe mütétem. És most a köldököm felett van egy dudor lehet sérv? Okozhat ez olyan problémát hogy ugy érzem zsibbad a hasam és ha hirtelen felálok és el indulok mint ha a bordám alatt gumi szoritana .válaszát elöre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Lehet sérv, és okozhatja a panaszát, ha a cseplesz van benne kitapadva. Üdvözlettel:dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy tünetem mögött mi állhat? Székeléskor a…

    Kedves Doktornő!

    Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy tünetem mögött mi állhat?

    Székeléskor a széklettel nyákos világosbarna zselészerű valami is ürül.
    Nem véres és has fájdalmam sincs.
    Mi lehet ez?
    Általában három naponta van székletem, nem hasmenés, normál.
    Utalhat ez valami komoly bajra?
    Epekővel műtöttek 6 éve, 4 éve volt vastagbél türközésem vashiány miatt, minden rendben volt.
    Végbelem sem vérzik és nem fáj.

    Nagyon aggódom.

    Válaszát előre is köszönöm.

    Cecil

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Cecil! A nyákürülés lehet teljesen normális, de utalhat bélgyulladásra is.Forduljon gastroenterologushoz. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna