A betegek kérdései (5376)

  • Kedves dr.nő! Nekem mind2 lábamban térdtől lefelé arboreszkálós tok nélküli lipomáim vannak! Kérdés,alkalmazhatom-e…

    Kedves dr.nő! Nekem mind2 lábamban térdtől lefelé arboreszkálós tok nélküli lipomáim vannak! Kérdés,alkalmazhatom-e a fabélos edzést ennek következtében? Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves kérdező! Nem értem,hogy mi van a lábain, de biztos alkalmazhat lipomától bármilyen edzést. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Üdvözlöm. Arra a kérdésemre szeretnék választ kapni,hogy kb. mennyi idő alatt szívódik fel a gátsebet…

    Üdvözlöm.
    Arra a kérdésemre szeretnék választ kapni,hogy kb. mennyi idő alatt szívódik fel a gátsebet összetartó cérna? Már eltelt 2 hét és most egy kb. 3 cm hosszú cérnavéget vettem észre, ne vágjam le ugye, csak félek, nehogy megrándítsam és felszakítsam a sebet. A hurok az leesik magától, vagy az is fel kell szívódjon? Előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem tudom milyen cérnával varrták, hogy egyáltalán felszivődik-e? Gondolom szülés utáni sebről van szó. Ha nem mondta az orvos , hogy vissza kell menni varratszedésre , akkor a seb gyógyulásával kilőki magából. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Ha fáj a lába és tojás nagyságú duzzanat van a bokáján, ezt okozhatja vérömleny, keresse fel az orvost

    Kedves doktornő! Ma véletlenül ráejtettem a lábamra a boka és a lábujjak közötti részre egy nagyon nehéz fa széket ami nagyon fájt és azonnal egy tojás nagyságú lila vérömleny keletkezett rajta. Lábra állni tudok de kicsit fáj a lábam, ahol duzzanat van, ott nagyon fáj ha megérintem. Jegeltem ahogy a… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Helga! Attól, hogy járni tud, még letörhetett kis darab a lábtőcsontokról. Balesetisebészetre kell menni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt doktornő! Az arcomon pár hónapja rendszeresen jelennek meg lila pattanásszerű, de vérrel…

    Tisztelt doktornő!

    Az arcomon pár hónapja rendszeresen jelennek meg lila pattanásszerű, de vérrel teli duzzanatok, az állkapocscsontom mentén. Rendszeresen tisztítom az arcomat, de ettől függetlenül is megjelennek.
    Ön szerint mitől alakulhatnak ki és mi lehet rá a megoldás?
    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Keressen fel börgyógyászt! Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Jonapot!;) Nekem ma eccer csak hirtelen beszurt az oldalam..nem rohogtem semmii. És amikor beszorult…

    Jonapot!;)
    Nekem ma eccer csak hirtelen beszurt az oldalam..nem rohogtem semmii. És amikor beszorult akkor nem tudtam fellállni annyira faajt beszurt. Kicsit megiedtem. Mi az oka? Es ha megegyszef befogszurni mit csináljak?meg köszönnêm ha válaszolna:)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Lehet, hogy gerinc probléma. Ha újra jelentkezik, menjen el a háziorvosához, aki ad beutalót a rheumatologiára, ha ez a baj. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Colonoscopia után a Neogranormon nem segít

    Tisztelt Doktorno! 3 honapja megnyitottak egy kizarodott aranyeret,2 honapig minden oke volt.1 honapja colonoscopian estem at,azota nem jovok helyre.Szerintem repedesem lehet,mert minden szekeles szuro fajdalommal jar,verzessel,utana viszket,sajog,neha luktet,napkozben alkalmankent szurogat.A szekletem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Mónika! Ha nem kezelteti, akkor szenvedni fog, és egyre rosszabb lesz. A kúpban van Lidocain , ami érzéstelenit. Olyan nincs, hogy nem tudja felhelyezni. Lehet a tetejére kis krémet tenni és akkor… Még több

  • Jó napot kivánok édesapám egyik nap hirtelen belázasodott, és nem ment le napokig, injekciót kapott,…

    Jó napot kivánok édesapám egyik nap hirtelen belázasodott, és nem ment le napokig, injekciót kapott, epegyulladással kezelték, ma reggel besárgult a szeme, bevitték a kórházba, lehet hogy sárgaságos? Már volt egyszer sárgaságos, mennyire veszélyes ez?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Ha sárga a szemefehérje, akkor az sárgaság. Lehet, hoigy az epevezetékben van kő, elzárja a vezetéket és azért sárga, vagy ha nagyon súlyos az epehólyag gyulladás , attól is lehet , és még hasnyálmirigy megbetegedéstól. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! 22 éves lány vagyok, 15 évesen lett először aranyerem, azóta kisebb-nagyobb időközönként,de…

    Kedves Doktornő!
    22 éves lány vagyok, 15 évesen lett először aranyerem, azóta kisebb-nagyobb időközönként,de újra és újra előjön.
    Kb. 2 éve előfordult, hogy kb. diónyi nagyságú csomó záródott ki, és szerintem a végbelem is berepedhetett, mert iszonyatosan fájt. Mivel épp nyaraláson voltam, nem akartam ott orvost felkeresni, mire hazaértem pedig elmúlt.
    2 éve Bromocriptint szedek, nem is kis adagban, ami még csak rátett egy lapáttal a dologra. Sokszor azt veszem észre, hogy nem zár jól a végbélzáró izmom, akárhányszor pisilek, a fenekemet is meg kell törölnöm, pedig még csak nem is lágyabb a székletem. :(
    Olyan kérdésem lenne, hogy ha elmegyek proktológushoz, de épp nincs semmi panaszom, attól ő látni fogja, hogy mekkora a probléma és tud valami javaslatot tenni? Vagy olyankor kellene mennem, amikor megint előjön az aranyér?
    Most 4 napja megint folyamatosan szúr⁄fáj a végbelem, gondoltam itt az ideje, hogy végre elmenjek orvoshoz, csak nem tudom, probléma lesz-e, ha épp elmúlik, mire odakerülök.

    Válaszát nagyon szépen köszönöm!
    B.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves B.! Nyugodtan bármikor mehet, mert az aranyér nem mulik el, az egy tágult visszér. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő Férjem habszivacs talpú szandálban volt, és belelépett egy rozsdás forgácsdarabba,…

    Tisztelt Doktornő

    Férjem habszivacs talpú szandálban volt, és belelépett egy rozsdás forgácsdarabba, vagyis kicsit beleállt a lábába. Elment orvoshoz, kapott tetanuszt. Aznap fájt a helye, de már elég jó neki. ragtapaszozza. Pénteken mennénk a Balatonra, de az orvos azt mondta leghamarabb szombaton mehet vízbe,nehogy gond legyen. Tényleg egy kicsit sem mehet bele Ön szerint sem? pont az utolsó kánikulai nap.. Van esetleg olyan ragtapasz amivel bemehetne?
    köszönöm
    Rena

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Szerintem nyugodtan belemehet a vizbe, semmi baja sem lesz. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor Nő! Régebben írtam Önnek, végbélbetegséggel kapcsolatosan. Röviden leírva. ⁄ 36-éves…

    Tisztelt Doktor Nő!


    Régebben írtam Önnek, végbélbetegséggel kapcsolatosan. Röviden leírva. ⁄ 36-éves vagyok, még nem szültem⁄ 2011- év decemberében kezdődött. Csak fájt, és szúrt székeléskor. Elmentem, a sebészetre, ahol hazaküldtek, egy kenőcsel, amitől nem javult. Januárban, újra sebészet, kúp, kenőcs, nem hatott. Megállapították, hogy repedés. Május 10.-én megműtöttek. Nem javultam, maradt a fájdalom. Tovább küldtek, a SOTE-ra, ott is kúp, kenőcs, és nem javul. Augusztus 23.-án egy magánrendelőben megállapították, hogy sipolyom is van. Október 30-án megműtötték, majd december 18.-án egy gyulladt csomót távolítottak el. Folyamatos, levolac, gyógyszerek, antibiotikumok,kúpok, nem hatottak. A várva várt gyógyulás nem jött: -(2013-év március hó 18-ig rendszeresen hetente 1X jártam vissza kontrollra, mindíg más gyógyszerek, és kúpokat kapva, amik nem hatottak. Az összes létező mellékhatást már produkálta a gyógyszer . Abba hagytam mindent mivel nem használtak. Most ott tartok, hogy a levolackról nagy nehezen le tudtam mondani, és nehézkesen eltudom végezni a dolgom. Ami még mindíg fáj székelés után, szúr, éget, vagdossák, és vérzik. Két napja pedig , a tükör előtt állva, széthúztam a farpofákat, és a végbélnyílásban láttam egy fehér átlátszó hólyagot. Ami éget, és fáj. Már tanácstalan vagyok, hogy hova menjek, mivel 5- orvoson vagyok túl, és nem gyógyulok. Az lenne, a kérdésem, mi okozhatja még mindíg, a görcsösséget, és a fájdalmat? Válaszát előre is köszönöm!

    Kitty

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! A sokszorosan operált terület heggel gyógyul, ami nem olyan rugalmas , mint a normál szövet , ezért könnyen bereped. A hashajtó absolut rossz, mert kimarja a széklet a végbelét. Sok zöldséget, gyümölcsöt egyen minden nap és sok foyadékot, akkor lesz könnyen kinyomható széklet. Fontos , hogy ne félelemmel üljön le a wc-re , lazitsa el a végbélzáróizmot. Előtte kicsit be is krémezheti. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • A lelet a következő: A lumbalis gerincen traumás eltérés nem mutatható ki. az L.V.segmentum sacralizált.…

    A lelet a következő: A lumbalis gerincen traumás eltérés nem mutatható ki. az L.V.segmentum sacralizált. Az S.I segmentum magasságában a sacrum mindkét massa laterialisan látható törés.Jobb oldalon a ventralis kontúrból kitört 6 mm hosszú corticalis szögletben helyezkedik el.Bal oldalon szintén a ventralis felszínből háromszögletű darab kitört és néhány fogban elbillent. Vélemény: sacrumtörés...Várom szíves válaszát és véleményét. Tisztelettel: Florin

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Florin! Jogosak a panaszok. Majd elmulik, de a törés gyógyulásának ideje min. 6 hét. Majd akkor gyógytornázzon, ha engedik. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! A fiam barátnőjét tegnap előtt vitte be a mentő a kórházba.Motor balesete volt. A…

    Kedves Doktornő!

    A fiam barátnőjét tegnap előtt vitte be a mentő a kórházba.Motor balesete volt.
    A kezemben tartok egy CT eredményt amit szeretném ha elmagyarázna nekem.Mi tört el voltaképpen?Lehet e ebben az állapotban gyógytornáztatni? Fájhat ettől a hasa? Nehezen pisil és kakil.Nagyon szépen kérem magyarázza el az eredményt és a gyógyulás várható idejét,folyamatát.Mit tudunk tenni ,segíteni hogy mielőbb meggyógyuljon?.Tisztelettel: Florin

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Nem irta le a leletet

  • Tiszttelt doktornő!!! Engem az érdekelne, hogy mi a véleménye arról, ha a combbelsőn (herék környékén)…

    Tiszttelt doktornő!!!

    Engem az érdekelne, hogy mi a véleménye arról, ha a combbelsőn (herék környékén) zsírszövetszerű, rózsaszín duzzanat jelenik meg, mi lehet ez, hogyan lehet kezelni???

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Igy nem tudok válaszolni látatlanban. Bőrgyógyásznak mutassa meg. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Gyomorfekélyt okoznak az étkezés előtt bevett gyógyszerek

    Tisztelt Doktornő!

    1.,Stugeron 25mg-osat szedek fülcsengésre,ideggyógyász irta.
    Kérdésem:Az volt a tájékoztatóba irva hogy célszerű evés után bevenni.
    Használ is egyébként.

    Jól sejtem-e,hogy mivel antihisztamin hatása van,ezért kell étkezés után bevenni? Általánosságban:Amelyik… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem gyógyszerész vagyok. A gyügyszert szedje az utasitás szerint. Általában nem éhgyomorra kell bevenni a gyógyszereket. (van persze kivtel) . A 2,5 l viz elég, ha nem nehéz fizikai munkát… Még több

  • A tartós láz és a duzzanat oka lehetnek a megnagyobbodott nyirokcsomók vagy szőrtüszőgyulladás

    Kedves Doktornő,

    19 éves lány vagyok. Körülbelül 4 hónapja a jobb combtövemnél szőrtüszőgyulladás alakult ki, melynek következtében megduzzadt a nyirokcsomóm. A jelenséget láz, gyulladás kísért, emellett a megnagyobbodott nyirokcsomó kb. 1cm-es volt, jól kitapintható, mely fájdalmas volt.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Ez a csomó a hegesedett szörtüsző, ami nem fog elmulni. Ha nem okoz panaszt , nem kell vele foglalkozni. Ne nyomkodja. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Dr. Nagy Zsuzsanna Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a bal illetve a jobb lábszáramban…

    Tisztelt Dr. Nagy Zsuzsanna

    Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a bal illetve a jobb lábszáramban már kb 5 éve vannak ilyen csomók amik kidülyednek, kb 3 -5 cm -er átmérőjüek lehetnek és mindkét lábamnál van vagy 3 is, ezek milyen csomók lehetnek, egyszer azt mondták nekem zsírcsomó és elmúllik, nem foglalkoztam vele, nem fáj, de idegesít, hogy ott van, elkell-e távolítani vagy, ez mi lehet?

    Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem tudom , hoigyan várja el, hogy látatlanban megmondjam mik lehetnek ezek az elváltozások. Ha zsircsomók, akkor azok nem tünnek el, hanem növekszenek. A látványon kivül egyéb jelentősége nincs. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • jó estét kívánok Erika vagyok az lenne a kérdésem hogy a 4.5 éves kisányomnál lépmegnagyobbodást diagnosztizáltak…

    jó estét kívánok Erika vagyok az lenne a kérdésem hogy a 4.5 éves kisányomnál lépmegnagyobbodást diagnosztizáltak olyan 5. hoapja mert virus volt a szervezetében és emiatt voltunk vissza ellenőrzésre és mondták hogy minden rendben van de a kislányom még néha fájlalja a hasát bal oldalt meg a pupja felett lehetséges hogy megint a veséje a baj? várom válaszát:Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Erika! A vese és a lép nem ugyanaz a szerv. Menjen vissza a gyerekorvoshoz a panasszal. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Nemsokára teljes vastag bőrátültetést fognak végezni rajtam.Az lenne a kérdésem,hogy…

    Tisztelt Doktornő!

    Nemsokára teljes vastag bőrátültetést fognak végezni rajtam.Az lenne a kérdésem,hogy ez mennyi vérveszteséggel jár?Nyilván függ a terület nagyságától és még sok mindentől.De úgy általánosságban nagy vérzéssel járó beavatkozás ez?Vagy számítani lehet nagy vérveszteségre?Ha előtte tökéletes a vérképem, a vas,hemoglobin,meg minden,az jó?
    Köszönöm szépen a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Nem tudom megitélni, nyilván a terület nagyságától is függ. Nem szokott nagy vérvesztéssel járni. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor Nő! Érdeklődni szeretnék, hogy májhaemangióma meglétekor szedhető - e Diflucan tabletta?…

    Tisztelt Doktor Nő!
    Érdeklődni szeretnék, hogy májhaemangióma meglétekor szedhető - e Diflucan tabletta? Szedése okozhatja-e a haemangióma növekedését?
    Válaszát előre is köszönöm. Zs.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Véleményem szerint nyugodtan szedhető. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktorno! Koszonom gyors valaszat. Az ertekeket pontosan nem tudom, mert ott hagytam a hazi…

    Kedves Doktorno!

    Koszonom gyors valaszat. Az ertekeket pontosan nem tudom, mert ott hagytam a hazi orvosnal, de azt mondta hogy annyira magas a szervezetemben mint egy ferfiban es hogy ez elegge magas, nem jo ertek.
    De ha az kapcsolatban van egymassal abbahagyom a vasat, mer azota tenyleg nem csinaltam semmi mast.

    koszonettel
    Judit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Helyes.