A betegek kérdései (5360)

  • jó estét kívánok Erika vagyok az lenne a kérdésem hogy a 4.5 éves kisányomnál lépmegnagyobbodást diagnosztizáltak…

    jó estét kívánok Erika vagyok az lenne a kérdésem hogy a 4.5 éves kisányomnál lépmegnagyobbodást diagnosztizáltak olyan 5. hoapja mert virus volt a szervezetében és emiatt voltunk vissza ellenőrzésre és mondták hogy minden rendben van de a kislányom még néha fájlalja a hasát bal oldalt meg a pupja felett lehetséges hogy megint a veséje a baj? várom válaszát:Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Erika! A vese és a lép nem ugyanaz a szerv. Menjen vissza a gyerekorvoshoz a panasszal. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Nemsokára teljes vastag bőrátültetést fognak végezni rajtam.Az lenne a kérdésem,hogy…

    Tisztelt Doktornő!

    Nemsokára teljes vastag bőrátültetést fognak végezni rajtam.Az lenne a kérdésem,hogy ez mennyi vérveszteséggel jár?Nyilván függ a terület nagyságától és még sok mindentől.De úgy általánosságban nagy vérzéssel járó beavatkozás ez?Vagy számítani lehet nagy vérveszteségre?Ha előtte tökéletes a vérképem, a vas,hemoglobin,meg minden,az jó?
    Köszönöm szépen a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Nem tudom megitélni, nyilván a terület nagyságától is függ. Nem szokott nagy vérvesztéssel járni. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor Nő! Érdeklődni szeretnék, hogy májhaemangióma meglétekor szedhető - e Diflucan tabletta?…

    Tisztelt Doktor Nő!
    Érdeklődni szeretnék, hogy májhaemangióma meglétekor szedhető - e Diflucan tabletta? Szedése okozhatja-e a haemangióma növekedését?
    Válaszát előre is köszönöm. Zs.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Véleményem szerint nyugodtan szedhető. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktorno! Koszonom gyors valaszat. Az ertekeket pontosan nem tudom, mert ott hagytam a hazi…

    Kedves Doktorno!

    Koszonom gyors valaszat. Az ertekeket pontosan nem tudom, mert ott hagytam a hazi orvosnal, de azt mondta hogy annyira magas a szervezetemben mint egy ferfiban es hogy ez elegge magas, nem jo ertek.
    De ha az kapcsolatban van egymassal abbahagyom a vasat, mer azota tenyleg nem csinaltam semmi mast.

    koszonettel
    Judit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Helyes.

  • Tisztelt Doktornő! 53éves nő vagyok.Olyan kérdésem lenne,hogy vékony alkatú vagyok,de a hasam nagyon…

    Tisztelt Doktornő! 53éves nő vagyok.Olyan kérdésem lenne,hogy vékony alkatú vagyok,de a hasam nagyon nagy,és voltam plasztikai sebésznél zsírleszívást szerettem volna,de a doktor elküldött,hogy nálam nincs rá szükség.De mondott valamit amit nem jegyeztem meg,hogy a hasfallal valami nincs rendben.Nagyon előre áll,és ezért nagy a hasam.Lehet,hogy valami sérvem van?Évek óta székrekedéssel küzdők.A hasamon tulajdon képen nincs zsír,de akkor miért olyan nagy?Kemény és előreálló. Köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Fogalmam sincs látatlanban , hogy miért ilyen a hasa. Lehet pl. hasvizkór. Vizsgáltassa meg magát a háziorvosával, ha kórosnak itéli elküldi a megfelelő orvoshoz. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztlet Doktorno! Junius elejen verkepem alapjan HGB szintem tokeletes volt, viszont a vas szintem…

    Tisztlet Doktorno!

    Junius elejen verkepem alapjan HGB szintem tokeletes volt, viszont a vas szintem alacsony.
    Azota vastablettat szedtem es figyeltem az etkezesemre , mire a mostani verkepem alapjan nagyon magas lett a hemoglobin szintem. Letezik hogy e ketto kapcsolatban van egymassal es surgosen abba kene hagynom a vastablettat, mert ezenkivul semmi mast nem csinaltam maskepp mint szoktam. Kicsit megijedtem mert azt olvastam hogy a magas HGB szint verrogot stb-t.. okozhat es anti-baby-t is szedek
    Emellett 27 eves vagyok.

    Koszonettel:
    Judit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Judit! Nem kellene magát gyógyszerelni. Az sem mindegy , hogy mit ért magas hgb szint alatt. Ne szedje a vasat. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő, a következőben kérném tanácsát. 4 nappal ezelőtt tornázás során nagyon sokszor,…

    Tisztelt Doktornő,

    a következőben kérném tanácsát. 4 nappal ezelőtt tornázás során nagyon sokszor, erőltetve, feszítve álltam lábujjhegyre, és már aznap este észleltem, hogy járáskor - mikor ránehezedek lépés közben - fáj a jobb lábfejemben valami (talán valahol a nagylábujj és a második lábujj közti-alatti területen). Nem fájt nagyon, de azért kicsit sántikálva mentem haza. És azóta ez így maradt: mikor reggel kiszállok az ágyból, és elindulok, kicsit fáj ugyanez a rész a lábamban járáskor, majd "bejáratódik" és egész jó lesz, akár futni is tudok... de terhelésre (pl. egy egész napos járkálás, séta, bevásárlás stb.) után estére már megint fáj egy kicsit... Ha nyomom, nem fáj nagyon, de nagyjából ki tudom tapintani, hol fáj, és ami miatt nagyon megijedtem: egy picit duzzadtabb az a terület! Színe nincs, nem piros, nem lila, nem forró, csak egy kicsit dundibb.
    Mi történhetett? Ennyire elronthat ott valamit pusztán az, hogy lábujjhegyre álltam nagyon sokszor, és kissé erőszakolva, feszítve a lábfejem? Az is furcsa, hogy nem emlékszem semmilyen nagyobb "eseményre", egy rossz mozdulatra, vagy bármire, amihez köthetem, hogy megsérültem. Csak egyszerűen túlzásba vittem a tornát, és estére már fájt.
    Ez most mi lehet? Forduljak orvoshoz, vagy én is ki tudom "kúrálni", pl. borogatással, jegeléssel (egyik éjjel borogattam, és akkor sokkal jobb lett reggelre.) Ezt azért kérdezem, mert hétfőn elutazom⁄elutaznék, és így most nem tudom, mit tegyek, merjem e vállalni az utazást (noha annyira azért nem fáj, és persze nyugodtan tudok járni.)

    Előre is köszönöm segítségét, tisztelettel:

    B. Boglárka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Boglárka! Valószinü a kisizületeknél lett gyulladás. Jó rá a borogatás és kicsit vastagabb talpu cipő átmenetileg. Orthopéd foglalkozik vele. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Én írtam régebben (30 éves fiu végbél viszketés és lágy széklet gond) Azóta voltam…

    Tisztelt Doktornő! Én írtam régebben (30 éves fiu végbél viszketés és lágy széklet gond) Azóta voltam orvosnál, először sebésznél. Meg vizsgált az ujjával, azt mondta nem érez semmit és augmentin duot irt fel. De 3 nap múlva roszabb lett a székletem, ment a hasam. Ezért felkerestem a háziorvosom aki más gyógyszer irt fel Sumetrolim + kenőcsöt a viszketésre. Az utóbbi meg is szűnt. Viszont a hasam a megszokott időben mindig híg( regeli időben) székletet produkál 1-2⁄nap és zübörög a hasam fájdalom az nincs. Diétázok is piritos,soskrumpli,hus is csak natur sütésbe és kevés . Már sav lekötőt is irt közbe. Azt mondta ha hétfőre nem javulok irány a kórház. A kérdésem az lenne mi lehet a bajom, félek a daganattól?! És milyen kivizsgálásra számíthatok a kórházba? Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Korából itélve inkább bélgyulladásra gondolok. Számithat gyomor és vastagbél tükrözésre. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves doktornö.atilla vagyok. azt szeretnem megkerdezni,hogy meddig lehet halasztani a sérv mütetet?néha…

    Kedves doktornö.atilla vagyok. azt szeretnem megkerdezni,hogy meddig lehet halasztani a sérv mütetet?néha nyiladozik ha köhögög faj es kidagad.es lehet e dolgozni fizikai munkat.előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Attila! Addig lehet halasztani, mig ki nem záródik. Ezt ne várja meg. Nehéz fizikai munka semmiképp nem tesz jót. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Nagy Zsuszanna doktornő! Segítségét szeretném kérni,illetőleg egy radiológiai lelet magyarázatát. Édesanyám…

    Tisztelt Nagy Zsuszanna doktornő!

    Segítségét szeretném kérni,illetőleg egy radiológiai lelet magyarázatát.
    Édesanyám nincs túl jól mostanában,neurológusnál is járt több alkalommal.Romlott és romlik a beszédkészsége illetve az írása is.
    Több alkalommal a délelőtti órákban rosszul lett.
    A kezelőorvosa elküldte koponya CT vizsgálatra,amin ma átesett.A leletet megkaptuk,de sajnos a doktornő két hétig szabadságon lesz.
    Elolvastam a leletet,amin csak azt tudtam elolvasni,hogy találtak valamit,de értelmezni nem tudtam,mivel nem vagyok orvos.
    Tudom,hogy nem ez a szakterülete,de talán tud segíteni!!
    Mielőbb szeretném tudni,hogy mivel állunk szemben.
    Leírnám a lelet tartalmát,ha lenne szíves tömören megválaszolni,hogy mit is jelentenek a sorok.
    "Natívan és vénás kontrasztanyag adása után vizsgáltuk.
    A negyedik kamra rendes helyzetű és tágasságú.
    Supratentoralisan a középvonal minimálisan 1mm-rel jobbra tolt.
    A supratentoralis kamrarendszer és az extracerebralis liquotér is megtartott.
    Bal oldalon az extracerebralis liquotér a vertexen gracilisabb.
    Bal oldalon frontálisan a kamrarendszer tetjének síkja fölött széles perifocalis oedemával körülvett,gyűrűszerűen halmozó 33 mm átmérőjű képlet látható,melynek belsejében egy kifejezettebben halmozó 12 mm-es góc különül el.
    Másutt kros denzitáseltérés,halmozás nem látható.
    Légtartó melléküregek és mastoidalis sejtrenszer.
    A boltozati csontokon kóros eltérérs nem látszik.
    Vélemény:
    Bal oldalon frontálisan a kamrarendszer síkja fölött térfoglaló folyamat."

    Mielőbbi válaszában reménykedve maradok tisztelettel,
    Baranyai-Póka Ágnes

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem az én szakterületem, és én is csak annyit látok belőle , amit ön is érthet, hogy bal oldalon a homloklebenyben valamilyen térfoglaló folyamat van. Ez akár daganat is lehet. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Üdvözlöm!!
    Esetleges vastagbél műtét kérdéssel fordulnék Önhöz.
    Ez én márciusában volt egy műtétem, a Diagnózis ami a zárójelentésre lett írva:
     Heveny féregnyúlvány gyulladás k.m.n.
     Akut parametritis és medencei cellulitis
     Akut pelveoperitonitis
     Prophylaxis,egyéb… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Krisztina! A carcinoid egy rosszindulatu daganat. Igaz ugyan, hogy a vakbéllel eltávolitásra került, de ilyenkor van, hogy azt a vastagbél szakaszt amiből a vakbél kiindiul , is eltávolitják.… Még több

  • Kedves Doktornő! Sajnos a sebészeti kezelésen még véletlenül sem mondtak el ennyi mindent nekünk!…

    Kedves Doktornő!

    Sajnos a sebészeti kezelésen még véletlenül sem mondtak el ennyi mindent nekünk! Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszát és segítségét!
    További sok sikert kívánok Önnek!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Szivesen

  • Tisztelt doktornő! Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz hogy a nemi szervem mellet volt egy nagy kelés.…

    Tisztelt doktornő!

    Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz hogy a nemi szervem mellet volt egy nagy kelés. tegnap volt egy nőgyógyászati műtétem és meg mutattam a nőgyógyászomnak a kelést aki irt fel rá ICHTHYOLSALIC nevű krémet meg gyógyszert rá AZITHROMYCIN .ma reggel be vettem a gyógyszert és rá egy pár órára ki fakadt a kelés. kérdésem az lenne hogy a krémmel azért kenyem be?
    köszönettel :Ildikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Ildikó! Véleményem szerint kenje be, de ne a sebet, hanem a gézre tegyen krémet és ugy tegye rá. Üdv özlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Jó napot kívánok! Az ötéves kislányom hétfőn elesett korcsolyával és össze kellett varrni az állán…

    Jó napot kívánok!

    Az ötéves kislányom hétfőn elesett korcsolyával és össze kellett varrni az állán keletkezett sebet. A varrat szedésre nyolcadikán kerül majd sor. Már nem kell kötözésre járni, itthon kell kenni és ragasztani. Úgy emlékeztem van itthon Betadine krém, de tévedtem, csak Curiosa van. Azt szeretném kérdezni, hogy az jó- a varrt seb kezelésére vagy vegyek mást? Illetve, hogy ebben a melegben nem lesz baj belőle, hogy állandóan le van ragasztva?
    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Anyuka! A sterilen összevarrt sebet nem kell kenni krémmel. Ha feltétlen akarja , akkor Betadin oldattal letörölheti. Nem feltétlen kell leragasztani az arc sebet, de ne sokszor érje viz és ne napoztassa. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő!! Jelenleg külföldön tartózkodom, és egyéb okok miatt itt nem tudok orvost felkeresni…

    Tisztelt Doktornő!!
    Jelenleg külföldön tartózkodom, és egyéb okok miatt itt nem tudok orvost felkeresni sajnos és csak augusztus végén megyek haza, akkor tudok személyesen konzultálni orvossal!! Leírnám Önnek mi a problémám, és talán megnyugodnék ha addig is biztató szavakat hallhatnék!! A bal mellemben észrevettem egy elég nagy ( diónagyságtól nagyobb) de nem kerek hanem hosszúkás csomót, amely menzesz idején természetesen duzzadtabb, fájdalmasabb, de ezek a tünetek a menzesz elmúltával is fennállnak és ha melltartó van rajtam az is zavaró, érintésre fáj!! Néha szúró v. nyilallást érzek!!! Ön szerint igy látatlanban mi lehet??? Esetleg nagyobb baj is lehet, van okom aggodalomra??? Elnézést h ilyennel zavarom de nagyon félek!!! Válaszát előre is köszönöm!! További szép napotkívánok!!
    Üdvözlettel: Bea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Lehet egy cysta , de daganat is. Amint hazajön menjen el sebészhez és csináltasson mammográfiát és UH -ot. Minden esetre ne nyomkodja , ne vizsgálja állandóan, azt nem szereti és olyan melltartót vegyen fel aminek a drótja nem nyomhatja és magasra emelje a pántot, hogy ne mozogjon a mell. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Dr.Nagy Zsuzsanna doktornő Szeretném megkérdezni,hogy epehólyag eltávolítás után mennyi idő,amíg…

    Tisztelt Dr.Nagy Zsuzsanna doktornő
    Szeretném megkérdezni,hogy epehólyag eltávolítás után mennyi idő,amíg a seb begyógyul?A barátnőmet 2013.07.03-án,azaz egy hónapja műtötték és a köldökénél levő sebből még mindig csöpög gennyes váladék.Az orvosa időnként megnyitja a sebet érzéstelenítés nélkül,kitisztítja,de újból begyullad.A seb környéke halvány piros lesz,feszül és sárga váladék csöpög időnként belőle.Nem tudom mennyire szokványos eset ez,drain nem volt a sebben a műtét után.Ő nem szeretné orvosa tekintélyét aláásni,ezért nem kéri ki más szakember véleményét,de én aggódom,szeretnék rajta segíteni.Úgy gondolom,hogy valami nincs rendjén,ennek a sebnek nem lenne szabad így váladékozni.
    Szeretném megkérdezni,hogy Ön mit gondol erről és mit tanácsol.
    Előre is köszönettel
    Kiss Margit
    e-mail: magita@citromail.hu

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Valóban nem normális , hogy még mindig váladékozik. Lehet az oka esetleg, hogy az öltés(ha tettek be) a hasfalban akar kilökődni. Lehet helyi fertőzés is . Esetleg lehet temnyésztést venni a váladékből. Nem olyan vészes a helyzet, nem kell nagyon aggódni. Meg fog gyógyulni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • tisztelt doktornő! Baratnömmel 3 honapja vagyok együtt 17 évesek vagyunk mind2en...az a problémám hogy…

    tisztelt doktornő!
    Baratnömmel 3 honapja vagyok együtt 17 évesek vagyunk mind2en...az a problémám hogy amikor csokolozunk masnapra kijön a szájja mellet egy seb?mitol van az?nagyon kellemetlenul erzem magam miatta 3 honap alatt mar 4 szer jött ki.kerem segitsen h ezt hogyan tudnam megoldani.vettem a boltba naturland szajfertotlenitot az jo?de meg kerem ajanljon valamit.kerem?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    már válaszoltam

  • tisztelt doktornő! Baratnömmel 3 honapja vagyok együtt 17 évesek vagyunk mind2en...az a problémám hogy…

    tisztelt doktornő!
    Baratnömmel 3 honapja vagyok együtt 17 évesek vagyunk mind2en...az a problémám hogy amikor csokolozunk masnapra kijön a szájja mellet egy seb?mitol van az?nagyon kellemetlenul erzem magam miatta 3 honap alatt mar 4 szer jött ki.kerem segitsen h ezt hogyan tudnam megoldani.vettem a bolha a fule mellet elontok egy poharbol vizet a masikba akkor is bepisil?tba naturland szajfertotlenitot az jo?de meg kerem ajanljon valamit.kerem?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Esetleg lehet az ön szájában olyan baktérium, vagy a torokban vagy rossz fogban , amitől a barátnőnél herpesz jön ki. Gégészet vagy szásebészet foglalkozik a kérdéssel. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktorno! Koldok folotti servvel (nem nagy kb 2 cm) valamint hasfal eltavolodassal szulettem.…

    Kedves Doktorno!

    Koldok folotti servvel (nem nagy kb 2 cm) valamint hasfal eltavolodassal szulettem. Nem fajdalmas, ritkan, megeroltetes utan erzek csak bele nyilalo fajdalmat. Most 26 eves vagyok, nem tapasztaltam hogy barmilyen nagyobbodas bekovetkezett volna.
    Arra szeretnek valaszt kapni hogy egy esetleges terhesseg elott szukseges lenne megmuteni a servet, vagy nem jelentene problemat a terhesseg!? Ha a serv mutetet terhesseg elott ajanlatos elvegeztetni, menny idovel a terhesseg elott kellene?
    Elore is koszonom !

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Szerintem majd a terhesség után érdemes operálni, mert a terhességgel ugyis széthúzódik a hasfal. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! Előbbi kérdező vagyok a sípcsont feletti csomó ügyében. Még annyit tennék hozzá, hogy…

    Kedves Doktornő! Előbbi kérdező vagyok a sípcsont feletti csomó ügyében. Még annyit tennék hozzá, hogy nem fáj a csomó, és nem is érzékeny. Pusztán az zavar csak, hogy ott van, mert nem kellene ott lennie. Komoly lehet a probléma vagy elmúlik magától?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Nem hiszem , hogy komoly a probléma. Ha zavarja, mutassa meg bőrgyógyásznak. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna