Convulex 300

Tisztelt Doktor Nő!
Lányom 16 és fél éves, a napokban idiopátiás epilepsziát állapítottak meg nála az alvásmegvonásos EEG alapján. Gyógyszerként Convulex 300 mg-os kapszulát kell szednie, először napi 1, majd később napi 2 szem adagolásban. Elolvastam a betegtájékoztatót, és rettenetesen megijedtem. Jelenleg 156 cm magas és 62 kg. Rendszeresen sportol, mégis hízásra hajlamos és erről már most sem szeret beszélni. Életvidám, nagyon helyes gyerek, de a mellékhatások alapján levertté, kedvetlenné és dekoncentrálttá is válhat. Hogyan tudnám elkerülni a hirtelen és folyamatosnak ígérkező hízást, illetve mit tegyek, ha a kedélyállapota láthatóan romlik? A hízás elkerülése nagyon fontos lenne a lelkiállapota miatt, a dekoncentráltság pedig az iskolai sikerélmények esetleges elmaradása miatt. Mielőbbi válaszát várva: Zsoka

AZ ORVOS VÁLASZA:

Mike Erzsébet

Tisztelt Édesanya! A convulexet számos említett és egyéb mellékhatása miatt ma már egyre ritkábban használjuk. Vannak más alternatívák is. Ezt leánya kezelőorvosával meg tudják beszélni. pl. lamotrigin vagy levetiracetam. Ha nem jutnak dűlőre, forduljanak a területileg illetékes epilepszia centrumhoz.

Nem találta meg, amit keresett? Kérdezzen újat!

A kérdése

Kérdésének legalább __LIMIT__ karakternek kell lennie.

* Az internet nem helyettesítheti a szakember által nyújtott szakszerű ellátást

Kérdezz ingyen

Már majdnem elkészült! Kérjük, adjon meg további információkat, amelyekkel pontosabb megoldást találhatunk a problémájára.

Válassza ki az orvosi szakterületeit az orvosoknak akiknek kérdést szeretne feltenni

Szükségünk van az ön lokalizációjára, hogy a kérdését a legjobb szakembereknek továbbítsuk

Aggódik az egészségéért?

Kérdezzen az orvosainktól és szakértőinktől és gyors választ kap!

Pen-iconCreated with Sketch. Kérdezzen