Tisztelt Doktor Nő!<br /> Lányom 16 és fél éves, a napokban idiopátiás epilepsziát állapítottak meg nála az alvásmegvonásos EEG alapján. Gyógyszerként Convulex 300 mg-os kapszulát kell szednie, először napi 1, majd később napi 2 szem adagolásban. Elolvastam a betegtájékoztatót, és rettenetesen megijedtem. Jelenleg 156 cm magas és 62 kg. Rendszeresen sportol, mégis hízásra hajlamos és erről már most sem szeret beszélni. Életvidám, nagyon helyes gyerek, de a mellékhatások alapján levertté, kedvetlenné és dekoncentrálttá is válhat. Hogyan tudnám elkerülni a hirtelen és folyamatosnak ígérkező hízást, illetve mit tegyek, ha a kedélyállapota láthatóan romlik? A hízás elkerülése nagyon fontos lenne a lelkiállapota miatt, a dekoncentráltság pedig az iskolai sikerélmények esetleges elmaradása miatt. Mielőbbi válaszát várva: Zsoka
Dr. Mike Erzsébet
Dr. Mike Erzsébet Neurológus Sopron
Tisztelt Édesanya! A convulexet számos említett és egyéb mellékhatása miatt ma már egyre ritkábban használjuk. Vannak más alternatívák is. Ezt leánya kezelőorvosával meg tudják beszélni. pl. lamotrigin vagy levetiracetam. Ha nem jutnak dűlőre, forduljanak a területileg illetékes epilepszia centrumhoz.

Nem találta meg, amit keresett? Kérdezzen újat!

Kérdésének legalább __LIMIT__ karakternek kell lennie.

Válassza ki az orvosi szakterületeit az orvosoknak akiknek kérdést szeretne feltenni

Az Ismertorvos weboldalon megjelenő tartalmak tájékoztató jellegűek és semmi esetben sem helyettesítik az orvosi konzultációt.