Tisztelt Doktor!<br /> Egy hétig minden nap iskolai program miatt erdős részeken kirándultunk nyirkos, növény dús területeken. A fejem nagyon fáj, szédülök, illetve hányingerem van. Kullancsot nem találtam magamon, viszont félek, hogy nem vettem észre egy csípést. Sokáig voltunk napon, talán ez is okozhatja. Lehetséges-e, hogy a kullancscsípést nem észleljük, ennek ellenére esetleg megfertőződünk valamilyen kullancs által terjesztett betegséggel?
Dr. Bognár Gabriella
Dr. Bognár Gabriella Pszichoterapeuta, Háziorvos, Aneszteziológus Budapest
Kedves Kérdező!
Igen lehetséges, hogy nem minden csípést veszünk észre magunkon, de nemcsak a kullancs, hanem más csípés sem jár mindig bőrtünettel, viszketéssel, ez függ az érintkezés idejétől, szervezetünk aktuális állapotától és sok más tényezőtől.
A felsorolt panaszok is több ok miatt lehetnek, mindenképp javaslom, hogy keresse fel háziorvosát, amennyiben fokozódnak, vagy nem szűnnek meg pár napon belül.
Mindenképpen javaslom a későbbiekben a kullancs által terjesztett agyvelőgyulladás elleni védőoltást.
Üdvözlettel: Dr. Bognár Gabriella

Dr. Cvetkov Márta
Dr. Cvetkov Márta Háziorvos, Homeopátiás orvos, Üzemorvos Budapest
Kedves Kérdező!

Valóban előfordul, hogy a kullancs csípés észrevétlen marad. A fejfájás, szédülés azonban igen sokféle egyéb megbetegedés jele is lehet, ezért a pontos diagnózis felállítása céljából mielőbb keresse fel háziorvosát.

Remélem tudtam segíteni, üdvözlettel: Dr Cvetkov Márta

Nem találta meg, amit keresett? Kérdezzen újat!

Kérdésének legalább __LIMIT__ karakternek kell lennie.

Válassza ki az orvosi szakterületeit az orvosoknak akiknek kérdést szeretne feltenni

Az Ismertorvos weboldalon megjelenő tartalmak tájékoztató jellegűek és semmi esetben sem helyettesítik az orvosi konzultációt.