Kedves Doktornő!

Novemberben született meg 3. gyermekünk. Azóta fájnak az izületeim, hol jobban, hogy kevésbé (a hétvégén pl. nagyon fájt szinte az összes izületem) hiába tornázok. Rákerestem a válaszok között és látom, hogy nem vagyok egyedül a problémámmal, viszont szeretnék rákérdezni arra, hogy válaszaiban miért használt feltételes módot: pl. "a szoptatás befejezésével tünetei javulhatnak". Lehetséges, hogy ez nem jön helyre, hogy ez így marad? Elég ijesztő lehetőség... Mi ez tulajdonképp, betegség, vagy állapot? Lehet gyógyítani, vagy nem?
Mindezen felül, mikor az izületeim épp nem annyira fájnak, akkor is fájnak valahol máshol az izmaim, sőt, olyan mintha a fájdalom vándorolna: ha az egyik helyen pár nap elteltével elmúlik, másik helyen biztos, hogy előjön. Ha nem velem történne ez, biztosan azt hinném, hogy pszichés eredetű a probléma, így viszont tanácstalan vagyok. Mi lehet velem? Sokszor lépni alig tudok. Anyukám biztat, hogy apasszam el a tejem, némileg igazat is adok neki: 3 gyerek, nagy ház, nagy kert és itt a tavasz, én pedig már időnként roncskategória vagyok, viszont a szoptatás is fontos, ráadásul, ha nem is biztos az eredmény... Béres cseppet, halolaj kapszulát és néhány napja kalciumot eszem, orvosnál még nem jártam (elég nehéz megoldanom).Köszönettel:

Rita
Dr. Andrássy Ilona
Dr. Andrássy Ilona
Ortopéd orvos, Terapeuta
Veresegyház
Mivel amíg szoptat, a hormonális hatások eredményeként a szalagok lazábbak, ezért bármikor jelenkezhetnek panaszok. A szoptatás befejeztével a hormonháztartás visszaáll, így a szalagok is "zsugorodni" tudnak. Célszerű lenne gyógytornát kezdeni, hogy a panaszok csökkenjenek, ill. megszűnjenek. Emiatt nem gondolnám, hogy -ha egyébként van teje és a baba szívesen szopik- be kellene fejeznie a szoptatást.

Related questions

Nem találta meg, amit keresett? Kérdezzen újat!

Kérdésének legalább __LIMIT__ karakternek kell lennie.

  • A kérdése névtelenül jelenik meg.
  • Igyekezzen tisztán és tömören fogalmazni egyetlen orvosi kérdésben.
  • A kérdés minden specialistához eljut, aki ezt az oldalt használja, nem pedig egy bizonyos orvoshoz.
  • Ez a szolgáltatás nem helyettesít egy egészségügyi szakemberrel való konzultációt. Ha valamilyen problémája vagy sürgősségi esete van, menjen orvoshoz vagy a sürgősségre.
  • Konkrét esetekre vonatkozó kérdéses vagy második vélemény kérése nem engedélyezett.

Válassza ki az orvosi szakterületeit az orvosoknak akiknek kérdést szeretne feltenni
Arra fogjuk használni, hogy értesítsük, ha válasz érkezett. Nem fogjuk online közzétenni.
Az Ismertorvos weboldalon megjelenő tartalmak tájékoztató jellegűek és semmi esetben sem helyettesítik az orvosi konzultációt.