Lehetséges, hogy akut lekémia?

Tisztelt Szakértő! Tudom, hogy nagyon hipochonder vagyok már évek óta! De ez most egészen más. Január elején vettem észre, hogy gyakran vérzik a fogínyem több helyen. Ez azóta is kisebb-nagyobb közökkel fent áll! Bár talán picit mint ha javult volna! Olvastam, hogy ez lehet a leukémia tünete is. Teljesen az jön le nekem, hogy akut leukémiás vagyok. Már ki sem mozdulok itthonról annyira rossz a kedvem miatta! Tudom ,hogy orvoshoz kéne fordulnom és mostmár rá is szánom magam de nagyon aggódom! Tudom, hogy konkrétat nem tud mondani a Dr. Nő sem, de lehetséges, hogy ez akut leukémia? vagy az már január óta más bonyodalmat is okozott volna? Lázam még nincs, de miután olvastam a tüneteket a csontom vagy az izületem fáj itt-ott ami mondjuk nem minden napos! Bár a lázra visszatérve reggel mérve általában 36,4 körül de napközbe már most hogy méregetem van ,hogy 37,1 is van. Köszönöm szépen előre is a válaszát! 25 éves vagyok.

AZ ORVOS VÁLASZA:

Bognár Gabriella

Kedves aggódó 25 éves!
Nem tudom miért pont a leukémiát gondolja panaszai okának. Ezt egy egyszerű vérkép vizsgálattal ki lehetne zárni. Azt tanácsolom, hogy mielőbb keresse fel háziorvosát, mondja el panaszait, és félelmeit is. A vérképen kívül, ha szükséges, a többi vizsgálatot is el fogják végezni. A panaszai pl. fogínyvérzés lehet egyszerűen ínygyulladás miatt is, a csont és ízületi fájdalom lehet mozgásszegény és ülő életmód következménye is.
Remélem minél hamarabb felkeresi az orvosi rendelőt, és megnyugtató eredménnyel zárul a vizsgálat.
Üdvözlettel: dr. Bognár Gabriella

AZ ORVOS VÁLASZA:

Cvetkov Márta

Kedves Kérdező!

Ezt a kérdést már egy hónappal ezelőtt is feltette. Most sem tudok egyebet válaszolni: megnyugtatására kérjen háziorvosától laboratóriumi vizsgálatot.

Üdvözlettel: Dr Cvetkov Márta