Tisztelt Doktor Úr! 38 éves vagyok, április elején prostata megnagyobbodást állapítottak meg, majd májusban mellékhere gyulladást. Enterococcus faecalis 10'5 csíraszámban van jelen az ondómban, már kaptam jó pár antibiotikumos kezelést, de nem voltak hatékonyak.Cifran 500 mg 10 napig, Savulin 500 mg 14 napig, 3x2 Pollstimol 4 hétig, Unasyn 2x1 12 napig, Doxyciklin 200 mg napi 1 szem 20 napig, Mellékhere leoperálását ajánlották, hogy a fájdalmaim megszűnjenek. Egy másik urológus Cifran 500 mg 10 napig. tartó antibiotikumos kúrát javasolt tenyésztés alapján, majd kontroll tenyésztésem nem volt. Közben volt egy fitymaszűkület miatti műtétem ugyanezen urológusnál. Here fájdalmaim ugyanúgy fennállnak és a jobb alhasamnál néha köhögésre, tüsszentésre késszerű fájdalmat érzek, ez normális? A kérdésem az lenne, hogy Ön szerint a Clavulán savas Amoxycillin tartalmú antibiotikum hatásos lehet-e, ha a legutolsó ondó -és vizelettenyésztés enterococcus facalies-t és e-coli-t mutatott ki és a tenyésztés alapján mindkét baktériumra érzékeny? Belső aranyereim is vannak, nem tudom ennek lehet -e hozzá köze? Kórházban az ultrahangon 6 mm-es követ is találtak a bal vesében, amit a magán urológus már nem látott. Mellékhere kivétele segíthet? Ön mit javasol? Köszönettel:
Dr. Thoman András
Dr. Thoman András
Urológus
Budapest
Az antibiotikus kezelés után kontroll ondótenyésztést javaslok, utána még fertőzés van legalább 6 hetes célzott antibiotikus kezelést. A kövekkel kapcsolatban natív vese CT kellene, hogy tényleg van-e köve. A herefájdalmak megoldására nem feltétlenül megoldás a mellékhere kivétele.

Nem találta meg, amit keresett? Kérdezzen újat!

Kérdésének legalább __LIMIT__ karakternek kell lennie.

  • A kérdése névtelenül jelenik meg.
  • Igyekezzen tisztán és tömören fogalmazni egyetlen orvosi kérdésben.
  • A kérdés minden specialistához eljut, aki ezt az oldalt használja, nem pedig egy bizonyos orvoshoz.
  • Ez a szolgáltatás nem helyettesít egy egészségügyi szakemberrel való konzultációt. Ha valamilyen problémája vagy sürgősségi esete van, menjen orvoshoz vagy a sürgősségre.
  • Konkrét esetekre vonatkozó kérdéses vagy második vélemény kérése nem engedélyezett.

Válassza ki az orvosi szakterületeit az orvosoknak akiknek kérdést szeretne feltenni
Arra fogjuk használni, hogy értesítsük, ha válasz érkezett. Nem fogjuk online közzétenni.
Az Ismertorvos weboldalon megjelenő tartalmak tájékoztató jellegűek és semmi esetben sem helyettesítik az orvosi konzultációt.