Nem vagyok a pszichológusommal 100%-osan megelégedve (pontosság). Klinikai pszichológushoz járok magán.Nem közvetlenül a városomban van.
Váltsak akár magán akár TB-s pszichológusra vagy ne váltsak?
 Dr. Hegedüs Gábor
Dr. Hegedüs Gábor
Pszichológus
Pécs
Tisztelt Kérdező!
Nem írta meg, hogy a pontosság alatt mit ért, de ha azt, hogy az Ön időpontjait a pszichológusa nem tartja be, akkor ha úgy érzi, ezt esetleg érdemes lenne vele megbeszélnie, szóvá tennie ezt a tényt és az ezzel kapcsolatos érzéseit. A váltásban az ő reakciójában, illetve annak is szerepe lehet, hogy mióta jár hozzá és hogy hol tartanak a terápiás folyamatban. Továbbá, hogy az Ön aktuális állapota milyen. Ha a váltás mellett dönt, akkor azzal számolnia kell, hogy ha TB alapon fog járni, általában nem fog tudni hetente járni. A magánrendelésekben ez a probléma nem áll fenn.

 Kohlné Papp Ildikó
Kohlné Papp Ildikó
Pszichológus, Dietetikus
Budapest
Kedves Kérdező!

Úgy vélem, ezt a pszichológusával érdemes átbeszélni.
Mivel nem elégedett? Úgy érzi nem érti meg? nem figyel? nem haladnak megfelelően?nem kompetens az Ön problémáját illetően?
Ezek a kérdések könnyen megválaszolhatóak, ha beszélnek róla.

Dr. Szentmiklóssy Margit
Dr. Szentmiklóssy Margit
Pszichológus, Pszichoterapeuta, Klinikai szakpszichológus
Budapest
Kedves Érdeklődő!
A legjobb lenne pszichológusával megbeszélnie elégedetlensége körüli gondokat.Leveléből nem derül ki pontosan miről is van szó, mi a konkrét panasza, hogyan is van ez a pontosság, mit is ért alatta? Egy megértő beszélgetés után eldöntheti, hogyan legyen tovább, mit is csináljon, maradjon, vagy változtasson terapeutát.. Egy megkezdett , le nem zárt terápiából nem tanácsos kilépnie. TB alapon talán nem fog tudni órákra járni kedvező időben, és gyakoriságban . Magánrendelésen nincsen ilyen gond. Üdvözlöm: Sz Margit

 Köves Cecília Judit
Köves Cecília Judit
Pszichológus, Klinikai szakpszichológus
Budapest
Kedves Levélíró!
Javaslom, hogy pszichológusának jelezze, hogy mi a problémája, kritikai észrevétele vele kapcsolatban. Így megadja az esélyét, hogy a terápián belül rendezzék azt, ami Önt zavarja. Ez részét kell, hogy képezze egy pszichoterápiás folyamatnak. Fontos, hogy megbeszéljék az okokat és a megoldási lehetőségeket.
Üdvözlettel: Köves Cecília

Nem találta meg, amit keresett? Kérdezzen újat!

Kérdésének legalább __LIMIT__ karakternek kell lennie.

  • A kérdése névtelenül jelenik meg.
  • Igyekezzen tisztán és tömören fogalmazni egyetlen orvosi kérdésben.
  • A kérdés minden specialistához eljut, aki ezt az oldalt használja, nem pedig egy bizonyos orvoshoz.
  • Ez a szolgáltatás nem helyettesít egy egészségügyi szakemberrel való konzultációt. Ha valamilyen problémája vagy sürgősségi esete van, menjen orvoshoz vagy a sürgősségre.
  • Konkrét esetekre vonatkozó kérdéses vagy második vélemény kérése nem engedélyezett.

Válassza ki az orvosi szakterületeit az orvosoknak akiknek kérdést szeretne feltenni
Arra fogjuk használni, hogy értesítsük, ha válasz érkezett. Nem fogjuk online közzétenni.
Az Ismertorvos weboldalon megjelenő tartalmak tájékoztató jellegűek és semmi esetben sem helyettesítik az orvosi konzultációt.