reumas csomó

Tisztelt Doktor!

Olyan kérdésem lenne hogy már tíz éve jelentek meg az első csomóim előszőr a csuklómon majd a lábujjaim MCP és PIP izületein összesen körülbelül tíz szemmel jól látható csomó. Ezek egy része a csontos alapról jól elmozdítható míg több nem. Ezek helye is változik néha eltűnnek máskor újra jönnek. Orvos azt írta hogy ezek reumás csomók. Vérvétel történt de a reuma faktorom csak kicsit volt emelkedett. Az izületeim nem fájnak soha. Azt szeretném kérdezni hogy ez mitől van? Miért hívják reumás csomónak amikor nekem nincs reumám? Fiatal vagyok huszonhét éves és nem tudom hogy ez mit jelent. Reumás csomó lehet akkor is ha nem reumás valaki? Vagy később ki szokott jönni a reuma? Válaszát előre is nagyon köszönöm.

AZ ORVOS VÁLASZA:

Megyaszai Márta

Kedves Kérdező! Reumás csomó valóban csak olyankor fordul elő, ha társul hozzá ízületi gyulladás is. A reuma faktor azonban (bár nagyon ritkán) de lehet alacsony ilyen esetben is. Bizonyítani a reumás csomót szövettannal szükséges, csak ezzel mondható meg pontosan, hogy milyen csomóról van szó. Előfordulhat az is, hogy folyadéktartalmú, vagy más csomók ezek, ezt ultrahang vizsgálattal lehet megnézni. A mozgásszervi szakember döntése, hogy mi a további lépés az orvosi vizsgálat alapján. Jó egészséget kívánok! Dr. Megyaszai Márta

Nem találta meg, amit keresett? Kérdezzen újat!

A kérdése

Kérdésének legalább __LIMIT__ karakternek kell lennie.

* Az internet nem helyettesítheti a szakember által nyújtott szakszerű ellátást

Kérdezz ingyen

Már majdnem elkészült! Kérjük, adjon meg további információkat, amelyekkel pontosabb megoldást találhatunk a problémájára.

Válassza ki az orvosi szakterületeit az orvosoknak akiknek kérdést szeretne feltenni

Szükségünk van az ön lokalizációjára, hogy a kérdését a legjobb szakembereknek továbbítsuk

Aggódik az egészségéért?

Kérdezzen az orvosainktól és szakértőinktől és gyors választ kap!

Pen-iconCreated with Sketch. Kérdezzen