Segítség kérés

Tisztelt Dr.nő/úr/Sajnos előzőleg leírt részletes leírásom elszállt,ezért röviden leírnám,hogy miben kérem a segítségét. Enyhe vérnyomás emelkedésre Coverex AS 5 mg-ból napi 1/2-et,Rozuva -Teva 10 mg-ból napi 1-et/mivel 7,7 volt a koleszterin eredményem/ami azóta rendeződött,jelenleg 4,4 az értékem.Euthyrox 75 mg-ból napi 1-et/autoimmun pajzsmirigy alulműködésre/ezeket a gyógyszereket szedem.Nyaki ultrahang eredmény:carotisnál baloldalon 2-2,5 mm vastag,jobb oldalon 1-1,5 mm-es részben meszes plakk rendszer látható,mely jobb oldalon az ACE eredésénél 40-50%-os haemodinamikai szűkületet eredményez.Kb 2 hete felírtak Astrix 100 mg-ból napi 1 tablettát,amit még nem kezdtem el szedni,mivel azt sem tudom,hogy mire való ez a gyógyszer.Ön szerint a fenti gyógyszerek szedése mellet szükséges az Astrix szedése?Másik problémám,hogy főleg a reggeli órákban nagyon zsibbad a jobb kézfejem,főleg a reggeli órákban,felkelés után.Ez régebben is előfordult,de de ritkán.Az utóbbi időben minden reggel,és nagyon soká múlik el.Neurológusnál régebben voltam ezzel a gondommal,de nem mondott semmi érdemlegeset.Másik kérdésem lenne,hogy a zsibbadás össze függhet az ultrahangos eredményemmel/érszűkület???/ha igen mi a további teendő ezzel kapcsolatban? Köszönettel várom válaszát!

Dr. Németh Marianna
Dr. Németh Marianna Kardiológus, Belgyógyász, Tüdőgyógyász Budapest
Kedves Kérdező !
Az ultrahang vizsgálat a nyaki érrendszeren meszesedést mutat - ezt a szövegben a meszes plakkrendszer leirás mutatja. Ezért javasolták az Astrix-ot, a szedését mindenképpen javasolom. ( Az Astrix - egyszerüsitve - egy olyan szer, ami meggátolja a vérben úszó vérlemezkék vagyis trombociták összecsapzódását, ezzel késlelteti, csökkenti a vérrögök kialakulását , ami az érfalon lévő plakkokon - felrakódásokon bekövetkezhetne..) A kézfej zsibbadás leginkább neurológiai tünet - neurológussal kellene ismét megbeszélni. Nem gondolom, hogy az érszűkület okozná. Esetleg még ortopédiai oka lehet.. Üdvözlettel, dr.NM

Dr. Tarján Zsuzsa
Dr. Tarján Zsuzsa Kardiológus Budapest
Tisztelt Kérdező! Első kérdésére a válasz igen, mert trombózis megelőzés céljából egyéb gyógyszert nem szed, pedig a magasabb koleszterin és a nyaki érszűkület miatt ez indokolt. A másik kérdésre a válasz az, hogy feltehetően mozgásszervi (nyaki-háti gerinc, izomzat) eredetű lehet a panasz, javasolom, keressen fel reumatológust.
Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

Nem találta meg, amit keresett? Kérdezzen újat!

Kérdésének legalább __LIMIT__ karakternek kell lennie.

Válassza ki az orvosi szakterületeit az orvosoknak akiknek kérdést szeretne feltenni