T. Dortornő! Én azt szeretném megkérdezni, 7 éve zug folyamatosan a bal fülem, idegi halláscsökkenés van irva a leletre, irtak fel már Betagent, Nootropilt /ezt állitólag életem végéig szedni kell/, nem tudom tudna-e ajánlani valami más gyógyszert, vagy ez már örökre igy marad?
Most ezt a két gyógyszert sem szedhetem egyenlőre, mert magas lett a vérnyomásom, és a pulzusszámom is, a Concor-t irta fel a háziorvos, és mondta hogy most ne szedjem ezeket. Köszönettel: Betti
Dr. Szűcs Enikő
Dr. Szűcs Enikő
Fül-orr-gégész
Budapest
Kedves Betti ! Sajnos rossz hírem van. A kialakult fülzugást a legritkább esetben tudjuk megszüntetni. A Nootrpilnál jelenleg nincs jobb ami a mikrokeringést az O2 bevitel fokozásával elérné. Nem kell feltétlenül folyamatosan szedni. Fél évenként kura szerüen 5-7 napos kezeléssel infizioban is be lehet vinni.A keringés javítást egy kis rendszeres sporttal is lehet javítani. Az uszás a legjobb-háton- heti 2x napi nyak torna, időnként masszázs ill bármilyen rendszeres sport. Ez oldja a strerszt és a magas vérnyomáson is segít. Ha esetleg sulyfeleslege van annak leadása sporttal segíteni szokott. A zajt, koncerteket, füldugó használatát kerülni kell.Ujabb megoldás sajnos még nincs. Köszönöm megkeresését.

Nem találta meg, amit keresett? Kérdezzen újat!

Kérdésének legalább __LIMIT__ karakternek kell lennie.

  • A kérdése névtelenül jelenik meg.
  • Igyekezzen tisztán és tömören fogalmazni egyetlen orvosi kérdésben.
  • A kérdés minden specialistához eljut, aki ezt az oldalt használja, nem pedig egy bizonyos orvoshoz.
  • Ez a szolgáltatás nem helyettesít egy egészségügyi szakemberrel való konzultációt. Ha valamilyen problémája vagy sürgősségi esete van, menjen orvoshoz vagy a sürgősségre.
  • Konkrét esetekre vonatkozó kérdéses vagy második vélemény kérése nem engedélyezett.

Válassza ki az orvosi szakterületeit az orvosoknak akiknek kérdést szeretne feltenni
Arra fogjuk használni, hogy értesítsük, ha válasz érkezett. Nem fogjuk online közzétenni.
Az Ismertorvos weboldalon megjelenő tartalmak tájékoztató jellegűek és semmi esetben sem helyettesítik az orvosi konzultációt.