Kedves Dr nő !, Már több mint 2 hónapja , felázott talajon megcsúsztam ,esés közben befele fordult a térdem roppanást is hallottam iszonyú fájdalmat éreztem nem bírtam sokáig felállni ,rosszullét környékezet majd amikor nagy nehezen fel álltam nem tudtam menni mert a jobb lábam csuklott össze ezek a tünetek alapján mondta az orvos a kórházban ,hogy valószinűleg térdinszalagnyúlás il részlegesszakadás van és reméljük nem teljesszakadás ! Begipszelték bokától combig iszonyúan szenvedtem ,kész szenvedés volt ki kelnem az ágyból döbbenet volt mert már este csúszott le a gipsz nem is értem hogy lehetnek ilyen felelőtlenek ráadásul 6 napig volt rajtam a gipsz de iszonyúan nehéz is volt amikor visszamentünk kontrollra közölte az orvos ez nem ért semmit másikat akart felrakatni mondtam neeemmm !!! Ha van más lehetőség azt szeretném kérni szerencsére sikerült megvásárolni sínbetétes ,fokbeállítos térdrögzítőt azzal már jobb volt legalább a mosdóig kitudtam lassan menni ! 2 hetente kellett menni fokbeállításra de teljesen kiakadtam mert hiába kértem szeretnék térdultrahangos vizsgálatot mintha megsem hallotta volna pedig szerettem volna megtudni ,hogy valójában milyen sérülésem lett!! :( Már egy hónapja járok gyógytornára+ fizikoterápiára de még mindig pár méternél többet nem tudok menni és a lépcsőzés is nagyon nehezen megy 3 lépcsőfok van a házunknál és azt is nagyon nehezen tudom megoldani ,hogy ke ill fel jussak és csak féloldalasan tudom megtenni !:( Besokalltam és kértem időpontot Boróka egészségházban Dr Szabó Mónikánál térdultrahangra kiderült ,hogy oldalszalag szakadásom van belső. Kérdésem lenne ,hogy mennyi idő még a gyógyulás és mikor tudnék menni már végre dolgozni ?Nagyon kikészít ez az állapot testileg és lelkileg is ! :( Várom válaszát ! Tiszetelettel: Ezsébet
Dr. Andrássy Ilona
Dr. Andrássy Ilona
Ortopéd orvos, Terapeuta
Veresegyház
A sérülés első ellátása az ún. fekvőgipsz, ami nem körkörös, csak egy sín, és rá van pólyázva, ezzel előfordul, hogy -ha a duzzanat csökken- lazul és csúszkál. Ezt kb 1 hétig szokás alkalmazni. A következő fázis a körkörös rögzítés, ami legtöbb esetben valóban gipsz, hogy ne legyen kóros mozgathatóság és a sérült szövetek a helyükön megtapadva rögzüljenek. Ennek az ideje 4-6 hét. És csak ez után következik a mozgatás. Tehát egyáltalán nincs elkésve semmiről, csak azt a nehéz tudomásul venni, hogy az ínszakadás ugyanolyan mechanizmus, mint a törés. Csak, ha törést mondanak, akkor mindig türelmesebbek vagyunk, mintha "csak" lágyrészsérülésről van szó.

Nem találta meg, amit keresett? Kérdezzen újat!

Kérdésének legalább __LIMIT__ karakternek kell lennie.

  • A kérdése névtelenül jelenik meg.
  • Igyekezzen tisztán és tömören fogalmazni egyetlen orvosi kérdésben.
  • A kérdés minden specialistához eljut, aki ezt az oldalt használja, nem pedig egy bizonyos orvoshoz.
  • Ez a szolgáltatás nem helyettesít egy egészségügyi szakemberrel való konzultációt. Ha valamilyen problémája vagy sürgősségi esete van, menjen orvoshoz vagy a sürgősségre.
  • Konkrét esetekre vonatkozó kérdéses vagy második vélemény kérése nem engedélyezett.

Válassza ki az orvosi szakterületeit az orvosoknak akiknek kérdést szeretne feltenni
Arra fogjuk használni, hogy értesítsük, ha válasz érkezett. Nem fogjuk online közzétenni.
Az Ismertorvos weboldalon megjelenő tartalmak tájékoztató jellegűek és semmi esetben sem helyettesítik az orvosi konzultációt.