Tisztelt Cim!
Kisfiam 8 éves. Valami sosem stimmelt. Azt gondolom hogy adhd-s vagy szuperérzékeny lehet. Mindig gyenge fajta volt. Álandoan fáradt. (Ha fáradt, nyafogós nagyszáju, önsajnáltato duzzogó, depresszio irányba nyulóan roszkedvü pszihésen fölöttébb labilis!!!) Ha nem fáradt akkor egy földre szállt angyal. Baráti tanácsra adok neki multivitamint, és omega 3-at, azóta jelentösen javult a helyzet, Eltudja látni iskolás délelötti teendöit. Legnagyobb problémám, hogy rettenetesen oda kell figyelnem, hogy idöben feküdjön legeslegkésöbb 7:30, mert különben másnap kezelhetetlen a fáradtságtol, volt rá eset, hogy nem tudtam iskolába engedni, mert tudtam, ugy is felhivnának, mert ilyenköor képtelen, "normalis" lenni. Ha viszont már túllépte a fáradtságot akkor mindennek vége, csak kiabál sir és hisztizik, ilyenkor már nincs segítség, nyugodt hangulattal, de vonszolnom kell öt, az ágyba, ahol örjöng, hogy nem fog aludni.. mint anyja tudom, hogy ezt a negativumokat a fáradság hozza ki nála. Ki akarták vizsgáltatni adhd re, de nem szeretném, emelett nem gondolom, hogy maga a diagnozis fogja megoldani a helyzetet. Mint észreveszem a vitaminok nagymértékben segitenek. Kérdésem, hogy mi lehet ez? Mi okozza ezt az extrem kezelhetetlenséget nála ha fáradt? Hogy tudnék ezekben a ritka esetekben rajta segíteni, egy szölöcukorral? Feketeteával? Esetleg b12vel? Válaszát elöre is köszönöm!
Tisztelettel Nagy Szabina
Dr. Hajdu László
Dr. Hajdu László
Gyermekorvos, Gyógyász
Veszprém
Kedves Szabina!
A leírtak alapján javasolnám, hogy a Nevelési Tanácsadóban kérjen időpontot.
Az, hogy nem szeretné kivizsgálását ADHD irányában, nem tartom helyesnek.
A vitaminok esetleges feleslegesen történő adása árthat is.
Kellene egy vérképet is csináltatniuk, mert a vérszegénység is okoz furcsa tüneteket.

Üdv.: HL

Dr. Udvardi Judit
Dr. Udvardi Judit
Gyógyász, Gyermekorvos
Szeged
Szerintem csak a kivizsgálás lenne célrevezető, lehet, hogy veleszületett, de okozhatja más is, a labor nagyon fontos lenne.

Dr. Kaszó Beáta
Dr. Kaszó Beáta
Gyermektüdőgyógyász, Allergológus, Gyermekorvos
Szentendre
Kedves Nagy Szabina!
Azt javaslom, ne zárkózzon el a kivizsgálástól, mert számos betegség okozhat ilyen tüneteket, s célszerű azt minél előbb kideríteni. Feketekávét semmiképpen ne adjon kisfiának!
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta

Dr. Boros Ádor Erzsébet
Dr. Boros Ádor Erzsébet
Gyermekorvos
Földes
Kedves Édesanya, nem értem a tiltakozását a kivizsgálás ellen. Akkor tudunk segíteni ha tudjuk, hogy mi a viselkedés oka. A vérképpel kell mindenképpen kezdeni, amivel ma már a vitamin szinteket is mérni lehet. Tehát, amennyiben hiány van akkor pótolni kell, de a túlzott vitamin fogyasztás is lehet káros. A gyermeke érdekében mindenképpen kell a pontos diagnózis felállítása, mert csak akkor lehet célzottan kezelni. Üdvözlettel, dr Boros Ádor Erzsébet

Nem találta meg, amit keresett? Kérdezzen újat!

Kérdésének legalább __LIMIT__ karakternek kell lennie.

  • A kérdése névtelenül jelenik meg.
  • Igyekezzen tisztán és tömören fogalmazni egyetlen orvosi kérdésben.
  • A kérdés minden specialistához eljut, aki ezt az oldalt használja, nem pedig egy bizonyos orvoshoz.
  • Ez a szolgáltatás nem helyettesít egy egészségügyi szakemberrel való konzultációt. Ha valamilyen problémája vagy sürgősségi esete van, menjen orvoshoz vagy a sürgősségre.
  • Konkrét esetekre vonatkozó kérdéses vagy második vélemény kérése nem engedélyezett.

Válassza ki az orvosi szakterületeit az orvosoknak akiknek kérdést szeretne feltenni
Arra fogjuk használni, hogy értesítsük, ha válasz érkezett. Nem fogjuk online közzétenni.
Az Ismertorvos weboldalon megjelenő tartalmak tájékoztató jellegűek és semmi esetben sem helyettesítik az orvosi konzultációt.