Tisztelt Doktornő!

Kb. 8 hónapja kezdődött a problémám. Homályosan kezdtem látni főleg gyenge fényviszonyoknál. A bal szememben szúró, feszülő érzés van, és alvás után nehezen nyílik a szemem. Többször voltam már szemésznél, azt mondták, hogy a száraz szemtől van, használjak műkönnyet 4x1-et. Sajnos ez nem segít. Mostanában sokszor szédülök, bizonytalan a mozgásom. Ha éjjel felkelek, nem látok jól, és sokat romlott a közel és sajnos a távollátásom is. Olvastam a farkasvakságról, félek, hogy nekem is ez a bajom.
Milyen vizsgálattal lehet kiszűrni ezt a betegséget, és lehet-e a szemésztől ilyen irányú kivizsgálást kérni. Ön mit gondol a tüneteim alapján erről a problémáról? Sajnos már nagyon el vagyok keseredve, mivel egyre rosszabb, de a szemész az általános szemészeti vizsgálatokon túl nem próbál kivizsgálódni az ügyben.

Előre is köszönöm az idejét!
Kedves Érdeklődő!

Egyetértek a kollégával, szerintem is szemszárazság a panaszai oka. De nem mindegy, hogy melyik műkönnyet használja. Az Ön esetében a Systane Balance szemcsepp lesz jó.

Üdvözlettel:

Dr. Vártok Éva

Related questions

Nem találta meg, amit keresett? Kérdezzen újat!

Kérdésének legalább __LIMIT__ karakternek kell lennie.

  • A kérdése névtelenül jelenik meg.
  • Igyekezzen tisztán és tömören fogalmazni egyetlen orvosi kérdésben.
  • A kérdés minden specialistához eljut, aki ezt az oldalt használja, nem pedig egy bizonyos orvoshoz.
  • Ez a szolgáltatás nem helyettesít egy egészségügyi szakemberrel való konzultációt. Ha valamilyen problémája vagy sürgősségi esete van, menjen orvoshoz vagy a sürgősségre.
  • Konkrét esetekre vonatkozó kérdéses vagy második vélemény kérése nem engedélyezett.

Válassza ki az orvosi szakterületeit az orvosoknak akiknek kérdést szeretne feltenni
Arra fogjuk használni, hogy értesítsük, ha válasz érkezett. Nem fogjuk online közzétenni.
Az Ismertorvos weboldalon megjelenő tartalmak tájékoztató jellegűek és semmi esetben sem helyettesítik az orvosi konzultációt.