Tisztelt Hölgyem/Uram!
Tíz évig vergődtem az alkohol rabságában. Sokszor próbáltam letenni. Hosszabb, rövidebb ideig sikerült is, pár hónapos időtávban. Kórházi kezelést is igénybe vettem. A végén én kértem segítséget és sikerült letenni az alkoholt. Ennek már több mint 10 éve. Közben rendeződött családi életem. Nehezen viselem a stresszes helyzeteket, a problémákat, lelkileg nem vagyok elég erős, és elmúlt a félelem és újra belekóstoltam az alkoholba. Azt gondoltam már tudom kezelni. Fél éve küzdök ellene, több kevesebb sikerrel. Segítségre lenne szükségem, hogy újra hosszútávon tudjak alkohol nélkül élni. Jelenleg még józan vagyok, de tudom, hogy segítség nélkül nem megy. Kihez forduljak? Pszichológushoz? Pszichiáterhez? Addiktológushoz? Családom mindenben támogat.
 Zsebeházy Márta Margit
Zsebeházy Márta Margit
Addiktológus, Akupunktőr, Gyógyász
Budapest
T. Uram! Az első, hogy mi is az az alkoholizmus? Második, hogy legyen tisztában a saját testére, személyiségere gyakorolt hatással. 3. Hogy ebbol Önnek merre van kiút és milyen módon? 4. Miben segíthetek én és saját maga, környezete. Ezeket mind át kell beszélni. Sokszor nem elég a másfél óra sem együtt. Tudunk beszélni online is, de személyes a legfontosabb. A folyamat az hosszú, míg mi den sejtjek alkoholmentes lesz több, mint 4 hónap szigorúan, majd újabb és újabb 4 hónap program.

 Fehér Ildikó
Fehér Ildikó
Addiktológus
Budapest
Tisztelt Uram!
Az, hogy időben felismerte a problémát, az már nagyon jó dolog. A családja támogatása, pedig mindennél fontosabb! Az is fontos, hogy azt tudja, hogy a stressz kezelésére használja az alkoholt. A kérdésére válaszolva, pszichológust, vagy pszichoterápiás szemléletű addiktológust ajánlanék önnek.
Amennyiben úgy gondolja, szívesen leülök önnel beszélgetni.

Üdvözlettel:

Fehér Ildikó

Dr. Nagy Zsolt Phd
Dr. Nagy Zsolt Phd
Addiktológus
Budapest
Tisztelt uram, ha gondolja, szívesen látom egyéni konzultáción, illetve javaslom az Anonim Alkoholisták közösségét.
Üdvözlettel NZs

Nem találta meg, amit keresett? Kérdezzen újat!

Kérdésének legalább __LIMIT__ karakternek kell lennie.

  • A kérdése névtelenül jelenik meg.
  • Igyekezzen tisztán és tömören fogalmazni egyetlen orvosi kérdésben.
  • A kérdés minden specialistához eljut, aki ezt az oldalt használja, nem pedig egy bizonyos orvoshoz.
  • Ez a szolgáltatás nem helyettesít egy egészségügyi szakemberrel való konzultációt. Ha valamilyen problémája vagy sürgősségi esete van, menjen orvoshoz vagy a sürgősségre.
  • Konkrét esetekre vonatkozó kérdéses vagy második vélemény kérése nem engedélyezett.

Válassza ki az orvosi szakterületeit az orvosoknak akiknek kérdést szeretne feltenni
Arra fogjuk használni, hogy értesítsük, ha válasz érkezett. Nem fogjuk online közzétenni.
Az Ismertorvos weboldalon megjelenő tartalmak tájékoztató jellegűek és semmi esetben sem helyettesítik az orvosi konzultációt.