Kérd az Előjegyzési Naptárat

1990-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán szerzett általános orvosi diplomát, ezt követően 1994-ben szülészetből és nőgyógyászatból tett szakvizsgát. Jele... még több

A betegek kérdései (10)

 • Napi 5 synkumárt szedek a vérnyomásom is elég ingadozó ,38 éves vagyok ,ha beállítatom az értékeket van…

  Napi 5 synkumárt szedek a vérnyomásom is elég ingadozó ,38 éves vagyok ,ha beállítatom az értékeket van lehetőségem arra hogy gyermeket szüljek?Mik az esélyeim? Várom tisztelettel válaszát.Marika

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tolnay Lajos

  Kedves Marika! Valamilyen rendszerhiba folytán a levelét csak most nyitottam ki.
  Először is tudnom kellene, milyen alapbetegség miatt szedi a sincumart, mert az is lehet ellenjavallata a terhességnek.
  Másodszor; amennyiben terhes szeretne lenni, mindenképpen át kell állnia egy másik véralvadásgátló módszerre, a heparin készítményekre.Az esetleges terhességnek és szülésnek igy is lehetnek kockázatai mind Önre, mind a magzatra nézve. Ezt csak szakorvosi konziliumok alapján lehetne mérlegelni.
  Tisztelettel:Tolnay dr.

 • Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem az lenne hogy milyen mirigyek tartoznak a csiklóhoz és a hugycsőhöz?…

  Tisztelt Doktor Úr!

  A kérdésem az lenne hogy milyen mirigyek tartoznak a csiklóhoz és a hugycsőhöz? Ugyanis nekem a nagyajak és a csikló között kis csomók nőttek, de mélyen vannak,csak a pérom és én tudtam eddig kitapintani, nőgyógyász nem. Mégis azt gondolom hogy lehet ez okozza a hugycsőégésemet, mert annak az okát nem találják nálam az urulógusok. Kérem segítsen, adjon valami ötletet, mi lehet ez. Nem fájnak a csomók csak külső izgatásra sos pisilnem kell.
  Előre is köszönöm válaszát!
  Egy győri lány

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tolnay Lajos

  Kedves Győri lány! Sajnos csak most bukkantam a levelére.(technikai hiba)
  A csikló körül apró mirigyek vannak melyek zsírt illetve nedvet termelnek, néha elzáródhatnak hasonlitanak a mitesszerekhez, de egy kis áztatás, krémezés után kiürithetőek.
  Húgycső ügyben nem vagyok illetékes, az együttlét utáni pisilési ingert okozhatja elhúzódó, idült hólyaggyulladás is. Ezt leginkább antibiotikummal célszerű kezelni. Ha ez áll fenn érdemes lökés szerűen az együttlét után 2 tbl sumetrolimot bevenni ha ilyen oka van általában, egyszerű esetben elmúlik.Ismétlődő esetben célszerű kivizsgálni, ritkán húgycső, vagy hólyag fejlődési rendellenesség állhat mögötte ezt urológus tudja kizárni (divertikulum).Üdvözlettel:Tolna ydr

Tekintsd meg az összes választ (10)

Címek

Orvosok, akikkel időpontot egyeztethetsz

Az orvosról

Bemutatkozás

 • 1990-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán szerzett általános orvosi diplomát, ezt követően 1994-ben szülészetből és nőgyógyászatból tett szakvizsgát. Jelenleg a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház, valamint a XVIII. kerületi Egészségügyi Szolgálat nőgyógyászati szakrendelésének munkatársa. Szakrendelésein általános nőgyógyászati vizsgálatok elvégzésével, terhesgondozással, rákszűréssel, változókori problémák kezelésével foglalkozik.

Betegek véleményei

 • nagyon jó

  Kedves, empatikus. Normálisan válaszol az ember kérdéseire. Két terhes gondozásom nála volt, teljesen meg voltam elégedve. Miután messzebb került egy másik intézménybe én utána mentem.

 • nagyon jó

  Én is csak ajánlani tudom mindenkinek!Az ikerlányaimat nála szültem ,és ha lesz még gyerekem azt is nála fogom!

 • nagyon jó

  Nagyon jó orvos, nála szültem, remélem a következőt is nála fogom:-) Tudja valaki, hol van a magánrendelése?

 • nagyon jó

  Én a Tolnay doktort választottam jár, jelenleg a 32. hétben vagyok. Semmilyen problémám sincs vele, szerintem kifejezetten kedves, barátságos. Mindig tájékoztat mindenről.

 • nagyon jó

  Ha orvost kellene most választanom, akkor egy nagyon kedves orvosra, Tolnay Lajosra esne a választásom. Kiváló szakorvos, érti a szakmáját, törődik a betegeivel.

 • nagyon jó

  Sziasztok! Az egyik legrendesebb doki, akit valaha megismertem. Kifejezetten segítőkész. A nyaki redőt is azonnal megcsinálta, annak ellenére, hogy egyenlőre csak terhesgondozásra szeretném igénybe venni a szolgálatait. Minden kérdésemre kielégítően válaszolt.

 • nagyon jó

  A Tolnay rendkívül aranyosan viselkedett és segített. Odafigyelt a gátvédelemre is. Alapos szakmai tudása van, ez látszott.

 • nagyon jó

  Egyáltalán nem a pénz motiválja. Ugyan olyan kedves, türelmes és barátságos, ha valaki az SZTK-ban keresi fel, mint ha magánrendelésen tenné ezt. Alternatív szülési módszerek alkalmazására is hajlandó.

 • nagyon jó

  Dr. Tolnaynál vagyok. Rendkívül alapos és barátságos személyiség. Arról is beszéltünk hogy nála fogok szülni is.

Szakember, akihez időpontot foglalhatsz

Varsányi Antal

nőgyógyász,  szülész-nőgyógyász

Foglalás