Pen-iconCreated with Sketch. Kérdezz ingyen Calendar-iconCreated with Sketch. Kérd az Előjegyzési Naptárat

1975-ben a Semmelweis OTE-n végeztem, summa cum laude eredménnyel. Az OKI Viruskutató osztályon kezdtem dolgozni tudományos segédmunkatársként. Légúti virusok diagnosztikájával i... még több

 • Concor tabletta

  Kedves Doktornő! Szeretném megkérdezni a Concor 5 mg-os tablettát kaptam nemrég, mert magas volt a vérnyomásom is, meg a pulzusszám is, most csak negyedet szedek reggel, de igy is van hogy 52 pulzust mérek, de mondjuk magasabbat is szoktam.
  VAn-e ennek jelentősége? Van-e 2,5 mg-os concor tabletta,… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Németh Marianna

  Kedves Kérdező !
  Együtt érzek Önnel. Valóban pocsék dolog gyógyszert szedni, hát még ennyit. de mit tudunk tenni ? Ha vannak panaszok, tünetek, veszélyes helyzetek - kézrátétellel a ma orvosa már… Még több

 • vérkép kimutatja?

  KEdves DOktor Nő!

  Azt szeretném megkérdezni, hogy az általános vérkép kimutatja a nyaki nyirokcsomó daganatot, a limfómát? Ilyenkor a fehérvérsejt száma megnövekszik?
  Köszönettel: Petra

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Németh Marianna

  Kedves Petra !
  Általában nem.. Ha van tapintható, frissen kialakult nyirokcsomó megnagyobbodás - ha gyanuja lenne a betegségre, mert egyéb tünetek is jelentkeznek: hőemelkedés, fogyás, bőrviszketés… Még több

Tekintsd meg az összes választ (3807)

Címek

Információk a szakemberről

Bemutatkozás

 • 1975-ben a Semmelweis OTE-n végeztem, summa cum laude eredménnyel.
  Az OKI Viruskutató osztályon kezdtem dolgozni tudományos segédmunkatársként. Légúti virusok diagnosztikájával illetve influenza oltóanyag termeléssel foglalkoztam. 1979-től a budapesti Szent János Kórház Tüdőosztályán, majd a II. Belgyógyászati osztályon, 1996-tól a III.Belgyógyászati-Kardiológiai Osztályon dolgoztam, utóbb főorvosi beosztásban.
  34 éves kórházi munkám során jelentős gyakorlatot szereztem az osztályos betegellátásban, a járóbeteg ellátásban, több mint 20 éve végzek szív ultrahangos vizsgálatokat, ezen kívül járatos vagyok angiológiai - elsősorban carotis ultrahang vizsgálatokban is valamint terheléses EKG és Holter vizsgálatokban.

  Több szakterületen nyert tapasztalataimat - jelenleg már nyugdíjasként - a továbbiakban is szeretném a betegek javára hasznosítani a járóbeteg ellátásban. Kifejezetten fontosnak tartom a szív- és érrendszeri betegségek megelőzését, a koszorúér betegek, szívinfarktust elszenvedett, szívkatéterezésen átment, pitvarfibrillációval és egyéb szívritmuszavarokkal küzdő illetve a hypertoniás és szívelégtelen betegek gondozását.

Értékelések:

3 vélemény

 • Interneten segített a doktornő.nagyon kedves hozzáértő szakember.Emberségből jeles.örülök hogy ilyen orvosok is vannak.köszönöm

  Dr. Németh Marianna2015-10-05

  Én köszönöm. Örülök, ha tudtam segíteni. Üdvözlettel, dr.NM.

 • Én elsősorban az orvostudakozo.hu-ról ismerem a doktornőt, de jártam nála a János kórházban is.
  Azon - sajnos ritka - kivételek közé tartozik, aki emberszámba veszi a beteget.

  Dr. Németh Marianna2015-07-14

  köszönöm, üdv, dr.NM

 • Elsősorban az orvostudakozo.hu-ról ismertem a doktornőt, szimpatikusnak találtam, hogy megpróbál válaszolni, nem küld mindenkit a háziorvosához. Egy kisebb gond miatt kardiológusra volt szükségem, fogadott a János kórházban. Ami manapság nagyon ritka: emberszámba veszi a betegeket. Nem éreztem azt, hogy csak egy munkadarab vagyok a vizsgálóasztalon.

  Dr. Németh Marianna2015-07-14

  köszönöm, üdvözlöm, dr.NM