Pen-iconCreated with Sketch. Kérdezz ingyen Calendar-iconCreated with Sketch. Kérd az Előjegyzési Naptárat

1975-ben a Semmelweis OTE-n végeztem, summa cum laude eredménnyel. Az OKI Viruskutató osztályon kezdtem dolgozni tudományos segédmunkatársként. Légúti virusok diagnosztikájával i... még több

 • Reflux kezeletlenul veszélyes?

  Tisztelt Gasztroenterológus Szakorvos Úr/Holgy!

  27 éves fiatalember vagyok Budapestről.

  És refluxos már körülbelül 10 eve. Kérdésem az lenne, hogy kezeletlenul kilyukadhat a nyelőcső és a gyomor elrakosodhatnak!?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Németh Marianna

  Kedves Kérdező !
  Ha krónikus gyulladás áll fenn, pld. reflux következtében, az biztosan nem előnyös. Minden beteg és betegség más, általánosságban nem tudok erre válaszolni. Esetleg gasztroenterológus… Még több

 • ekg lelet értelmezése

  Kedves DRNŐ!
  Kérem egy ekg lelet értelmezésében. 78/min sin.ritm. Norm AV idő.balra dev R tengely. tmeneti zóna V2-3 közt. lapossabb T-k. orvosom megcsinálta az ekgt, de nem mondott semmit a két mellközti fájdalommal, gyengeséggel, köhögéssel kerestem fel.Ön szerint szíveredetü a panaszaim?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Németh Marianna

  Kedves Kérdező !
  Az EKG leírás eltérést, kórosat nem tartalmaz.
  A panaszról innen, kikérdezés és vizsgálat nélkül nem lehet megmondani, hogy sziv vagy nyelőcső (reflux) vagy mozgásszervi (… Még több

Címek

Információk a szakemberről

Bemutatkozás

 • 1975-ben a Semmelweis OTE-n végeztem, summa cum laude eredménnyel.
  Az OKI Viruskutató osztályon kezdtem dolgozni tudományos segédmunkatársként. Légúti virusok diagnosztikájával illetve influenza oltóanyag termeléssel foglalkoztam. 1979-től a budapesti Szent János Kórház Tüdőosztályán, majd a II. Belgyógyászati osztályon, 1996-tól a III.Belgyógyászati-Kardiológiai Osztályon dolgoztam, utóbb főorvosi beosztásban.
  34 éves kórházi munkám során jelentős gyakorlatot szereztem az osztályos betegellátásban, a járóbeteg ellátásban, több mint 20 éve végzek szív ultrahangos vizsgálatokat, ezen kívül járatos vagyok angiológiai - elsősorban carotis ultrahang vizsgálatokban is valamint terheléses EKG és Holter vizsgálatokban.

  Több szakterületen nyert tapasztalataimat - jelenleg már nyugdíjasként - a továbbiakban is szeretném a betegek javára hasznosítani a járóbeteg ellátásban. Kifejezetten fontosnak tartom a szív- és érrendszeri betegségek megelőzését, a koszorúér betegek, szívinfarktust elszenvedett, szívkatéterezésen átment, pitvarfibrillációval és egyéb szívritmuszavarokkal küzdő illetve a hypertoniás és szívelégtelen betegek gondozását.

Értékelések:

 • Interneten segített a doktornő.nagyon kedves hozzáértő szakember.Emberségből jeles.örülök hogy ilyen orvosok is vannak.köszönöm

  Dr. Németh Marianna2015-10-05

  Én köszönöm. Örülök, ha tudtam segíteni. Üdvözlettel, dr.NM.

 • Én elsősorban az orvostudakozo.hu-ról ismerem a doktornőt, de jártam nála a János kórházban is.
  Azon - sajnos ritka - kivételek közé tartozik, aki emberszámba veszi a beteget.

  Dr. Németh Marianna2015-07-14

  köszönöm, üdv, dr.NM

 • Elsősorban az orvostudakozo.hu-ról ismertem a doktornőt, szimpatikusnak találtam, hogy megpróbál válaszolni, nem küld mindenkit a háziorvosához. Egy kisebb gond miatt kardiológusra volt szükségem, fogadott a János kórházban. Ami manapság nagyon ritka: emberszámba veszi a betegeket. Nem éreztem azt, hogy csak egy munkadarab vagyok a vizsgálóasztalon.

  Dr. Németh Marianna2015-07-14

  köszönöm, üdvözlöm, dr.NM