Dr.

Szakály Péter

verifiedCreated with Sketch.

Sebész, Érsebész

3 vélemény +hozzáad

Orvosi egyetemi tanulmányaimat 1988. és 1994. között a Pécsi Orvostudományi Egyetemen végeztem. Ennek során 3 alkalommal részesültem Köztársasági Ösztöndíjban. Anatómiai Intézetben… még több

Időpontfoglalás

A foglaláshoz kattints egy megfelelő időpontra a naptárban!
5

Általános Eredmény
3 vélemény

 • Pontosság
 • Figyelem
 • Lehetőségek
 • Konzultáción voltam a doktor úrnál. Nagyon meglepett a tárgyilagos közvetlensége és az ahogy elmagyarázta a problémát. Azon kevés orvosok közé tartozik akik egyenrangú embernek tekintik a beteget. Nagyon köszönöm doktor úr!

 • B

  Szerencse,hogy van még ilyen orvos Magyarországon.Bármikor is fordultam hozzá mindig segítőkész volt,hatalmas a tudása és igényes a munkájára.100%-ig megbízom benne és mindig tökéletes biztonságban éreztem magam mikor Ő kezelt.További sok sikert kívánok!

 • K

  A doktor úr nagyon közvetlen, barátságos. Teljesen meg vagyok vele elégedve. A vizsgálaton segítőkész volt, és minden kérdésemre válaszolt.

A betegek kérdései (58)

Kérdése van az egészségével kapcsolatban?

Ask questions to thousands of doctors, you will receive answer for your question within 48h, completely for free.

Kérdezz a szakembertől

Információk a szakemberről

Bemutatkozás

 • Orvosi egyetemi tanulmányaimat 1988. és 1994. között a Pécsi Orvostudományi Egyetemen végeztem. Ennek során 3 alkalommal részesültem Köztársasági Ösztöndíjban. Anatómiai Intézetben és az I. sz. Sebészeti Klinika érsebészetén végeztem tudományos diákköri munkát. 1993-ban a vénás sebészetről írt rectori pályamunkám első díjban részesült. Általános orvosi diplomát 1994-ben szereztem meg. Sebészi pályafutásomat Pécsen az I. sz. Sebészeti Klinikán kezdhettem meg. Egyetemistaként tudatosan orientálódtam az érsebészet irányába, de Horváth Örs Péter professzor úr jó érzékkel a szervátültetés felé irányította érdeklődésemet. Így részese lehettem az 1993-ban megindult transzplantációs munkacsoportnak. Kiváló tanítómesteremnek, dr. Kalmár Nagy Károlynak köszönhetően 1995. óta veseátültetést, majd 2000. óta kombinált vese- és hasnyálmirigyátültetést végzek. 1999-ben sebészetből szereztem szakvizsgát. Az 1995-ben történt strukturális átszervezések következtében munkahelyemen kisebb forgalmú érsebészeti osztály maradt, ennek ellenére Wéber György professzor segítségével közelebb kerültem eredeti elképzelésem megvalósításához. 2002-ben érsebészetből szereztem szakvizsgát. 2004-ben adjunctusi kinevezést kaptam. 2007. februárjától 2013. januári megszűnéséig tagja voltam a hazai szövet- és szervátültetést felügyelő Monitoring Testületnek. Az egyetemi évek emléke nem halványult és a klinikai munka mellett visszatértem az Anatómia Intézetbe tudományos munkát végezni. Reglődi Dóra professzor asszony hathatós segítségével 2008-ben PhD fokozatot szereztem. Az európai trendnek megfelelve 2009-ben megszereztem a bevezetésre került európai transzplantációs sebészeti szakvizsgát. 2010-ben újabb strukturális átszervezések megszüntették Pécs egészségügyi ellátásában fennálló párhuzamosságokat, így munkahelyemen megszűnt az érsebészeti osztály. Ezzel egyidejűleg azonban lehetőséget kaptam Menyhei Gábor professzor úrtól, hogy érsebészeti műtéteimet az egyetem Érsebészeti Tanszékén végezhessem. 2011. tavaszán a Sebészeti Klinika a várható felújítási munkák miatt áthelyezte telephelyét a volt megyei kórház területére. Szervezési okokból szakrendelésem a korábbi telephelyen, a 400 Ágyas Klinikán maradt. Jelenleg, a 2007-ben átadásra került, és a régió legkorszerűbb ambuláns ellátását nyújtó Térségi Szűrő és Diagnosztikai Központban található szakrendelésem. Itt lehetőségem van kulturált környezetben fogadni betegeimet, ahol a rendelkezésre állnak a legkorszerűbb képalkotó diagnosztikai eljárások. Tudományos munka folytatása tette lehetővé, hogy 2013. novemberében egyetemi habilitációt szereztem. 2014 decemberében egyetemi docensi kinevezést kaptam.

  Képesítéseimnek és munkahelyem adottságainak köszönhetően lehetőségem van valamennyi általános és érsebészeti kórkép korszerű kezelésére. Daganatos vagy működésében súlyosan károsodott vesék eltávolítása minimál invasiv technikával (kézzel asszisztált laparoscopia), szükség esetén más műtéttel kiegészítve.

  Szervátültetés területén vese, ill. vese- és hasnyálmirigyátültetéssel foglalkozom. Élő donoros átültetés során kézzel asszisztált laparoscopos technikával történő veseeltávolítás a donorból.

  Hazánkban dolgozó transzplantációt végző sebészek közül egyedül rendelkezem érsebész képesítéssel. Ezáltal lehetőségem van komplikált és speciális esetek megoldására is.  Képesítések


  1994. Általános Orvostudományi Diploma , cum laude)

  1999. Sebész szakvizsga (1811/1999, jeles)

  2002. Érsebész szakvizsga (52/2002, kiválóan megfelelt)

  2008. PhD ("A "null-biopszia" klinikai értéke. Klinikai és kísérletes lehetőségek az átültethető vesék számának növelésére és minőségük javítására.") (116/2008/Ph.D., summa cum laude)

  2009. Európai Transzplantációs Sebész szakvizsga (FEBS - Fellow of The European Board of Surgery Qualification in Transplantation Surgery)

  2013. Egyetemi habilitáció (PTE ÁOK, 5/2014/habil)

Szakterületek

 • szerv-transzplantációs sebész

Oktatási intézmények

 • Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Sebészeti Klinika

Nyelvismeret

 • Angol

Gyakorlatok

 • Pécsi I.sz. Sebészeti Klinika

Kezelt betegségek

 • általános sebészeti kórképek
 • hasi daganatos betegségek
 • vesedaganatok
 • verőér betegségek
 • endokrin sebészet
 • szövődményes cukorbetegség esetén hasnyálmirigy átültetés
 • veseátültetés
 • érszűkület, érelzáródás
még több

Fényképek