Az Országos Kardiológiai Intézetben, majd a Szent János Kh Kardiológiai osztályán dolgoztam. Innen kerültem a jelenlegi munkahelyemre, ahol kifejezetten a cardiovasc. betegségek prevenciójával,… még több

Címek

  • Tisztelt Doktor Ur!

    Augusztus 5-én feltett kérdésemre megkaptam a válaszát. Köszönöm szépen.

    Azóta voltam orvosnál és ujra el kellett kezdenem a Fraxiparint adni magamnak. Mondta, hogy 10 napig adjam magamnak és utánna végleg abba lehet hagyni, mert ezt állítólag azért kellett… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves Móni

    Bizony igaza van és fokozatosan kell elhagyni ! Vagyis 2 napig fél adagot adjon, aztán két naponta adjon fél adagot két alkalommal és utána teljesen elhagyhatja.
    Vitamin… Még több

  • Szerbusz Péter Dr ! Örömömet szeretném megosztani veled ! Képzeld elmúlt a pánik betegségem. Idén…

    Szerbusz Péter Dr !

    Örömömet szeretném megosztani veled ! Képzeld elmúlt a pánik betegségem.
    Idén még nem volt ezzel a betegséggel kapcsolatos tünetem.
    Pszichiáter szerint lassan fokozatosan elhagyhatom a stimuluton gyógyszert.
    Sanaxot kb tavaly szedtem utoljára 1 hónapig . Önhatalmúlag letettem, mert találtam olyan kikapcsolódást , amihez nem kell gyógyszer ( kertészet, olvasás, séta stb ) ez sokat segített nekem, hogy kijöjjek ebből a kellemetlen betegségből.
    Viszont a hátam, gerincem, derekam, nyakam egyre jobban fáj, minden áldott nap. Mondhatnám, hogy kezd elviselhetetlen lenni a fájdalom.
    Nagyon régóta jelen van az életemben ez a probléma, de megpróbáltam együtt élni vele, betudtam a napi 9 óra irodai munkámnak, állandó nyaki merevségemnek.
    Most kezdek egy kicsit elgondolkodni azon, hogy el kell indulnom megnézetni magam, mert már a fejembe , de főleg a homlokomnál is jelentkezik egy fájdalomnak nem mondható érzés, olyan mintha gyenge lenne a jobb szemem és ezáltal olyan mintha a jobb oldali homlokomnál lenne valami. Voltam szemészeten , semmi rosszat nem találtak nálam, kaptam szemüveget 0 ,25 és 0.5-t. Akkor is pont ugyanez a homloki furcsa érzés miatt mentem el. Megnyugtatott, hogy nincs olyan probléma ami miatt további vizsgálatra kellene mennem. Érdekes, mert ha napszemüvegbe vezetek akkor ez a jobb oldali homloki fura érzés enyhül.
    Mit javasolnál nekem, hogy merre induljak el ezzel a problémával?
    Lehet ez agydaganat ? vagy a gerinc, nyak probléma ennek az oka ?
    Tudnál nekem egy jó szakembert ajánlani akihez akár maszek alapon is elmehetnék ezzel a problémával?
    Köszönöm
    Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves Erika

    Meg kellene célozni egy fejfájás ambulanciát / a Szigony u-i SOTE Ideg. Klinikán van - tudom/ . Itt foglalkoznak minden fajta és féle fejfájás diagnosztizálásával és kezelésével. A nyaki - háti fájdalmak gerinc eredetüek. Arra is kaphatsz válasz, kivizsgálást a klinikán. Szóval odamennék !

Orvosok, akikkel időpontot egyeztethetsz

Információk a szakemberről

Bemutatkozás

  • Az Országos Kardiológiai Intézetben, majd a Szent János Kh Kardiológiai osztályán dolgoztam. Innen kerültem a jelenlegi munkahelyemre, ahol kifejezetten a cardiovasc. betegségek prevenciójával, kardiológiai és angiológiai betegek gondozásával foglalkozom. Intézetünkben /Pulzus Eü. Központ - Bp. II. kerület Fillér u. 4-6 / a szív és érrendszeri betegségek komplett non invasiv kivizsgálására, a kiszűrt betegek további gondozására illetve szükség esetén megfelelő szakintézetbe irányítására van mód és lehetőség.

Cikkek

0.5

Általános Eredmény
3 vélemény

  • Pontosság
  • Figyelem
  • Lehetőségek
  • Orvosi tudás szempontjából kiváló. Alapos, lelkiismeretes betegeivel, de csak olyan betegeknek ajánlom, akik mindenre bólintanak és hajlandók bármit beengedni a saját szentséges testükbe, akik mindenbe beleegyeznek. Akkor minden szépen és jól fog működni, az ilyen emberek nagyon jól járnak vele, mert az orvos-beteg kapcsolat jól fog működni, és tényleg segíteni fog!
    Kritika tilos. Elvárni, hogy elismerje és helyrehozza ha rosszul csinált valamit, ez álom. Vélemény nyilvánítása tilos. Gondolkozni, érezni, félni tilos. Bólogatni, dicsérni szabad. Megbeszélni vele az Ő problémáját lehetetlen. DE ez nem így volt régen!

    Én nemet mondtam és elfogadta a döntésem. Az életminőségem nem volt rossz a körülményekhez képest (multiplex betegségekről van szó) konzervatív kezeléssel. Eszembe sem volt egy újabb műtétbe beleegyezni, főleg mert az első nagyon rontott az állapotomon, a javasolt meg ennek a kijavítására szolgált volna, de én ezt nem akartam, nem éreztem, hogy ettől nekem jobb lenne. Nem arról van szó, hogy megkérdőjeleztem a tudását, hanem arról, hogy nekem a helyzet megfelelt úgy ahogy van, és nem akartam még egyszer kockáztatni. Én úgy gondolom, mindenkinek joga van dönteni, hogy beleegyezik-e az egész hátralévő életét befolyásoló beavatkozásba, de Szemerédi doktor úr szerint ez nem így van. Anélkül, hogy bármit jelzett volna nekem az általa elfogadott döntésem szempontjából, már ott tartottunk,elítélt az általa elfogadott döntés ellenére és mindenféle figyelmeztetés nélkül. Szerinte lényegtelen és nem számít az, hogy Ő akkor mit mondott, nekem tudnom kellett volna, hogy Ő azt nem úgy gondolja! Amikor én megismertem, akkor még ha fehér volt valami nem nevezte feketének, ha értik mire gondolok.

  • Ugyanezt éltem meg vele. Jó orvos talán, de egy igazi méregzsák. A maszek betegeivel biztosan nem ezt csinálja. Én oda tartozom területileg, de máshoz járok, mert annyi megértés nincs benne, ami a szemembe kárt tenne, mert mégis mit képzelek én, hogy félni merek holmi katéterezéstől és türelmet kérek! - ha Ő azt mondja, hogy meg kell csinálni.

  • Nekem nagyon rossz a véleményem róla. Nem mint orvosról, hanem az emberről. Ha nemet mondanak neki, vagy pici türelmet kérnek tőle, elmegy a füle mellett, vagy hisztériázni kezd és nekem esik. Konkrétan tudom, hogy ezt nem csak én kaptam meg. Érzékeny lelkűeknek semmiképpen sem ajánlom!