• Kelemen Ottó Ph.d. - plasztikai sebész

  Kelemen Ottó Ph.d.

  plasztikai sebész, sebész

  • Pécs, Rákóczi utca 67.

   Kelemed Plasztika

  Mindenben elegedett voltam a Doktor Urral! Szaktudasa es munkaja is kivalo. Batran ajanlom mindenkin...
 • Kovács Gyula Barna - plasztikai sebész

  Kovács Gyula Barna

  plasztikai sebész, sebész

  • Pécs, Akác utca 1

   Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Családorvostani Intézet

  Minden tekintetben ideális orvos. Kiváló szaktudása megbízhatósággal, megértéssel, törődéssel, megny...
 • Tizedes György - sebész

  Tizedes György

  sebész, plasztikai sebész

  • Pécs, Málics Ottó utca 1.

   Da Vinci Magánklinika

  Nagyon jó sebész, ezen felül pedig egy kiváló ember. Mindenkinek őszintén tudom Őt ajánlani. Nagyon ...
 • Pavlovics Gábor - sebész

  Pavlovics Gábor

  sebész, plasztikai sebész

  • Pécs, Málics Ottó utca 1.

   Da Vinci Magánklinika

  Mind emberileg, mind szakmailag a legjobb orvosok közül való. Ismét hozzá mennék, ha úgy adódna. Min...
 • Pálvölgyi Ágnes - pszichológus

  Pálvölgyi Ágnes

  pszichológus, plasztikai sebész

  • Pécs, Halász 3

   Pálvölgyi Ágnes - Pszichológus

  Gyerekemmel kapcsolatosan kerestem meg, a waldorf pedagógiáról kértem tőle véleményt. Elmondta, hogy...
 • Knausz Zoltán - plasztikai sebész

  Knausz Zoltán

  plasztikai sebész, sebész

  • Pécs, Vasvári Pál utca 4

   Pécsi Tudományegyetem

  Szerénysége,türelme, dicséretes, szakmai tudása megkérdőjelezhetetlen. Nekem nem volt lehetőségem ...
 • Kádár Zsolt - onkológus

  Kádár Zsolt

  onkológus, sebész, plasztikai sebész

  • Pécs, Málics Ottó utca 1.

   Da Vinci Magánklinika

  Dr. Kádár Zsolt remek szakember, megbízhatóan operál, nem pénzéhes, a páciensek érdekeit képviseli. ...
 • Shahram Ghotb Sajjadi - sebész

  Shahram Ghotb Sajjadi

  sebész, plasztikai sebész

  • Pécs, Ifjúsági u. 13

   Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar I. számú Belgyógyászati Klinika

  Nagyon sokat köszönhetek neki, mint orvos, mint ember, jeles! Azóta amióta műtött, ami nem kis műtét...
 • Hrabovszky Tamás - bőrgyógyász

  Hrabovszky Tamás

  bőrgyógyász, plasztikai sebész, sebész

  • Pécs, Marosvásárhely utca 6

   Hrabovszky Bőrgyógyászati és Bőrplasztkai Bt

Nem találtad meg az orvos profiloldalát?
Fiók létrehozása most

A plasztikai sebészetről:

A sebészet egyik ága a plasztikai sebészet, amely a fekvőbeteg-ellátás keretében működik, és amelyen belül két nagy műtéti területet különíthetünk el. Amely elsőként kialakult, az a rekonstrukciós vagy helyreállító sebészet, melyhez a szépészeti vagy esztétikai beavatkozások társultak hozzá. Plasztikai sebészhez fordulhatunk, amennyiben valamely okból változtatni kívánunk a külsőnkön oly mértékben, melyhez műtét szükséges.

Elsőként a rekonstrukciós plasztikai sebészet alakult ki, ezekkel a beavatkozásokkal indult fejlődének e gyógyászati terület. Az esztétikai sebészet csak később kezdett kialakulni, mégpedig abból a felismerésből fakadóan, hogy a rekonstrukciós műtétek esztétikai eredményeket is hoztak. Ezért egyre többen kívántak élni e lehetőségekkel. Nem meglepő, hogy először főként a nők vették igénybe az ilyen jellegű beavatkozásokat, azonban csakhamar a férfiak körében is terjedni kezdett.

A plasztikai sebészet gyökerei – akármennyire hihetetlennek is hangzik - több mint 4000 éves múltra nyúlnak vissza egészen az ókorba, az ősi Egyiptomig. A fáraók és a nemesek vettek igénybe ilyen műtéteket, hogy megjelenésükön javítsanak. A mai, modern értelemben vett plasztikai sebészet kezdete viszont az első világháború idejére esik, mivel tömegesen váltak szükségessé a sérültek részére a rekonstrukciós műtétek. Mint említettem ennek folyományaként kezdett kialakulni és elterjedni az esztétikai sebészet, amelynek kezdetét a negyvenes évekre datálhatjuk, majd nagyon hamar a plasztikai sebészet önálló ágává vált.

A plasztikai sebész nagy gonddal választja és tervezi meg a beavatkozás típusát, hiszen mégiscsak műtéti eljárásról van szó. Felméri a páciens igényeit, mérlegeli a körülményeket és a lehetőségeket, és azokat a beteg elé tárja. Konzultáció során a pácienset ellátja azokkal a szükséges információkkal, melyek a döntés meghozatalához kellenek. Mielőtt sor kerülne a műtétre, mindenképpen szükséges a beteg alapos kivizsgálása is, mivel műtétet csak megfelelő egészségi állapotú betegeknél lehet elvégezni. Ez mindenféle műtétre igaz, nem csak a plasztikaira.

A plasztikai sebészeti beavatkozások típusairól:

A rekonstrukciós műtétek: A helyreállító műtétekkel orvosolhatók a fejlődési rendellenességek, a baleseti vagy égési sérülések, illetve a műtét okozta hegek is. A tumoros betegeknél, pl. emlő eltávolításakor, szintén megoldást jelenthet. Az eljárások eredménye nem csupán a fizikai hibák, torzulások helyreállítása, hanem a beteg lelki egyensúlyának visszaállítása is, hiszen a beteg békébe kerül saját külsejével.

A szépészeti műtétek: Ebben az esetben nem rendellenességek vagy torzulások korrigálásáról van szó, hanem a külső megjelenés javításától. Ezek a beavatkozások is elősegíthetik a magabiztosság és önbizalom visszaszerzését, természetesen ehhez egészséges önkép kell, hiszen találkozhattunk már példákkal a túlzásba vitt szépészeti beavatkozásokra.

A legelterjedtebb plasztikai sebészeti beavatkozások:

Fogyás következtében szükséges korrekciós műtétek: Akkor lehetnek szükségesek, ha a hirtelen vagy a többszöri testsúly-ingadozások miatt a bőr megnyúlik, megereszkedik, mivel a testtérfogat hirtelen változásait követni nem tudja, így a bőrfelesleget műtéti úton lehet igény esetén eltávolítani.

Mellkorrekciós beavatkozások: Ebbe a kategóriába tartozik az összes mellműtét, legyen szó akár helyreállító, akár esztétikai műtétekről.
A női mell a nőiesség egyik legfontosabb szimbóluma, és sok nő számára trauma lehet annak elvesztése daganat következtében. Már nem érzi nőnek magát, saját nőiességébe vetett bizalma meginog. Hasonló érzéseket válthat ki a páciens számára nem megfelelő méretű vagy formájú mell is, amennyiben azzal nem tud megbékélni. Terhesség vagy a szoptatás is megviselheti a testet, előfordul, hogy a bőr megnyúlik. Ilyen és hasonló okokból válhatnak szükségessé ezen beavatkozások.

Helyreállító műtétek a szülést követően: A terhesség előtti forma visszaszerzését célzó beavatkozások egész sora említhető meg itt: a mellbimbó kisebbítése, a zsírfelesleg eltávolítása zsírleszívással, hasi bőrfelesleg eltávolítása, kisajak kisebbítés, a nagyajkak feltöltése. E beavatkozások során az inkontinencia is kezelhető.

Egyéb: A plasztikai beavatkozások köre olyan széles, hogy szinte lehetetlenség is felsorolni. A fentebb részletezetteken kívül ide sorolható az orr-, fül-, arcplasztika, ajaknagyobbítás, ráncfeltöltés és egyéb ránckezelések, nyakplasztika, állkisebbítés, zsírleszívás, fenéknagyobbítás, lábszárvastagítás és vádli implantátumok beültetése, combplasztika, hegplasztika, kézfiatalítás, transzszexualitás miatti műtétek, gyomorszűkítés,intim plasztika ...stb.

Hogyan találhatsz véleményeket plasztikai Sebészekről Pécsen?

A Pécsen dolgozó plasztikai Sebészekről megtalálhatod a véleményeket a szakemberek profiloldalain. A betegek régen osztottak meg véleményt. Jelenleg 432 hozzászólás található. Jelenleg a legtöbb véleménye van: Kovács Gyula Barna, Tizedes György, Pavlovics Gábor, Knausz Zoltán, Shahram Ghotb Sajjadi, Pálvölgyi Ágnes, Hrabovszky Tamás

Hogyan foglalhatsz le egy konzultációs időpontot?

Pécsi plasztikai sebészal történő konzultációhoz időpontot foglalhatsz le az Előjegyzési Naptár segítségével. A DocPlannernek köszönhetően 1 orvos közül választhatsz.