Sportorvos, Pécs

Kérdésed van az egészségeddel kapcsolatosan? Tedd fel kérdésed a szakembernek! Kérdezz ingyen
 • Szabó István - ortopéd orvos

  Szabó István

  ortopéd orvos, sportorvos, traumatológus

  • Pécs, Szigeti út 77. sz.

   HTS Egészségcentrum Pécs

  Maximális elismerésem. A műtéti és kezelési folyamatról, csak a legjobbakat lehet mondani. Csípő m...
 • Mészáros Kálmán - gyermekorvos

  Mészáros Kálmán

  gyermekorvos, sportorvos

  • Pécs, Nyár utca 8

   Pécs-Sportorvosi Intézet

  Amióta az eszemet tudom, hozzá járok és semmi panaszom nem lehet. SŐT! Nagyon sajnálom, hogy 19 éves...
 • Kirics Jenő - háziorvos

  Kirics Jenő

  háziorvos, sportorvos

  • Pécs, Akác utca 1

   Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Családorvostani Intézet

 • Benkovics Éva Rita - háziorvos

  Benkovics Éva Rita

  háziorvos, sportorvos

  • Pécs, Irgalmasok u. 1

   Dr Benő Dr Benkovics Családorvosi Kft.

 • Mintál Tibor - ortopéd orvos

  Mintál Tibor

  ortopéd orvos, sportorvos

  • Pécs, Vasvári Pál utca 4

   PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM

 • Bojcsev Sztojan - üzemorvos

  Bojcsev Sztojan

  üzemorvos, sportorvos, háziorvos

  • Komló, Pécsi út 42

   OSEI-OSH-Baranya megyei sportegészségügyi ellátás

Nem találtad meg az orvos profiloldalát?
Fiók létrehozása most

Fizetési módok

A betegek kérdései

Kérdezz ingyen
 • 4 Szeretnék egy 10 napos kurán résztvenni a HArkányi GYOGYFÜRDŐ KORHÁZBAN mit kell ehez tennem? Fizetös lenne.Köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Fehér Zoltán

  El kell menni reumatológushoz, és fürdőjegyet kell íratni. A Dg,-k között kell szerepelnie a chr. vert,. derékfájásnak, bár ezt elvileg minden reumatológus tudja,

 • Kihez fordulljak

  Tisztelt Doktor Nő/Úr !
  Problémám a derékfájdalom, 34 éves vagyok. Sokszor fáj és néha mozdulni sem tudok percekig,míg meg nem szűnik a fájdalom.Ilyenkor a lábam sem bír el,nem tartja a testem.Milyen szakrendelést érdemes felkeresnem?
  Köszönöm szíves válaszát.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kormos Zsófia

  Tisztelt Hölgyem / Uram!
  Véleményem szerint panaszai miatt elsősorban reumatológiai vagy neurológiai szakrendelést érdemes felkeresnie.
  Tisztelettel:
  Dr. Kormos Zsófia

 • MR lelet-combizom

  Lányomnak a bal combja fáj időnként.Ez a probléma fennállt már 2 évvel ezelőtt,akkor is készült MR vizsgálat,az MR-t kérő orvos szerint minden rendben volt.Miután panaszai egyre többször jelentkeztek és fokozódtak (leginkább a 4 fejű combizom térdhez közeli fájdalmát érezte,sőt időnként már a bőr érintése… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Cvetkov Márta

  Kedves Erzsébet!
  Az MR leletet értékelő orvos tud Önnek pontos választ adni, aki látta magát a felvételt, ennek hiányában pontos diagnózis nem adható.
  Én mint homeopata orvos azt javasolom… Még több

 • Reumatologia

  Sokizületi gyulladásom van. Szeretnék röntgensugár kezelést kapni, mert azt hallottam hogy
  ez erre a betegségre nagyon jó.
  Jelenleg Medrolt és Trexánt szedek.
  2 hétig Gyulán nyaralok és szeretném ez idő alatt a röntgensugár kezelést megkapni.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Kormos Zsófia

  Tisztelt Hölgyem / Uram!

  A röntgensugár kezeléshez orvosi beutaló szükséges, amelyet a Gyulai Gyógyfürdő reumatológusa is felírhat. Hozzá viszont kérjen Háziorvosától beutalót.

  Tisztelettel… Még több

 • Tisztelt Doktorno!

  69 eves no vagyok. A lekvarbefozessel jaro intenziv hazimunkatol mindket karom valltol csukloig nagyon erosen megfajdult. Probaltam hidegvizes borogatast ill. Voltaren kenocsot, de nem segitett. Az elmult napon a fajdalom nem csokkent, hanem erosodott. Tudna-e tanacsot… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Megyaszai Márta

  Kedves Mária!
  Pihentetés, lazítás, nyújtás segít oldani a fájdalmat, de ha nem szűnik meg 1-2 hét alatt, érdemes orvoshoz fordulni, aki vizsgálat után pontos diagnózist tud adni. A diagnózisnak megfelelően… Még több

Kérdésed van az egészségeddel kapcsolatosan? Tedd fel kérdésed a szakembernek! Kérdezz ingyen
A sportorvos feladatai:

A sportorvos feladatai – leginkább a háziorvos feladataihoz, annak széleskörűségéhez hasonlíthatóan - nagyon összetettek. Alapvető feladata a sportoló egészségének védelme. A sportorvos feladatai felölelik a betegség megelőzésének, diagnosztizálásának, kezelésének területeit, valamint a rehabilitációt is.

A sportolók szűrővizsgálatait elvégzi, felméri egészségi állapotukat, segítséget nyújt a felkészülések során, tanáccsal látja el a sportolókat a sérülések és betegségek megelőzése, az állóképesség növelése, továbbá a táplálkozás kapcsán is, doppingellenes tevékenység keretében pedig megelőző-felvilágosító és ellenőrző munkát is folytathat.

Segítséget nyújt a sportsérülések kezelésében, illetve ezt követően a rehabilitációban is, hogy a sportoló minél előbb folytathassa tevékenységét lehetőleg anélkül, hogy a sérülés káros következményeit hosszasan kelljen viselnie.

A bekövetkezett tragikus kimenetelű, nagy port kavart esetekre tekintettel egyre nagyobb figyelmet fordítanak a sportolás közben bekövetkező váratlan szívhalál megelőzésére is, mely a látszólag egészséges, fiatal sportolókat sújthatja.

Az egyes sportágak megkövetelik a rendszeres sportorvosi vizsgálatokat, melyek elvégzése, illetve azok időzítése szintén a sportorvos feladata. Alkalmassági- és szűrővizsgálatokról van szó, melyek szükségesek a sportolói versenyengedélyek kiadásához is.

Elsősorban azoknak a sportolóknak ajánlott tehát felkeresni a sportorvos szakorvost, akiknek szűrővizsgálatokra, vagy állapotfelmérésre van szükségük akár a versenyengedély megszerzéséhez vagy más okból, illetve azoknak a versenyzőknek, akik különféle sportsérüléseket szenvedtek.

Az alkalmassági és szűrővizsgálatok:

A szakorvosok a Sportegészségügyi Szakmai Kollégium által lefektetett elveknek megfelelően vizsgálják a sportolókat, majd állapota szerint adják meg a sportolónak a minősítést, hogy versenyezhet-e vagy sem, alkalmas-e vagy sem. A vizsgálat rendje esetenként eltérő, attól is függ, hogy milyen sportolóról, válogatott, vagy olimpiai sportolóról van-e szó.

A Sportegészségügyi Szakmai Kollégium által kidolgozott és az Egészségügyi Minisztérium által kiadott szakmai protokoll az irányadó tehát az említett sportorvosi alkalmassági- és szűrővizsgálatok elvégzésére.

E módszertani levél bevezetése részletesen rögzíti az ezzel összefüggő sportorvosi feladatokat és azok célját is meghatározza, mintegy iránymutatásként a sportorvosok és asportolók számára.

A protokoll kiemeli, hogy az alkalmassági- és időszakos szűrővizsgálatok célja a betegségek, sérülések, illetve az ezekre hajlamosító kockázati tényezők kiszűrése. Emellett olyan elváltozások azonosítása, felismerése, melyek megléte esetén a versenyszerű sport vagy egy adott sportág folytatására nincs lehetőség, mivel az a sportolóra, az egészségére olyan káros hatással lenne.

Életkor szerint eltérő, hogy milyen gyakorisággal kerül sor e vizsgálatokra, mivel 18 éven aluli versenyzőnél félévente, 18 év felettieknél pedig évente kell rájuk sort keríteni.

A módszertani levél tartalmazza a sportorvosi vizsgálat részleteit is az egyes sportágak szerint lebontva, mivel azok sportáganként eltérőek, és mások a minősítési szempontok is.

A protokoll emellett egy összefoglaló táblázattal segíti a sportorvost a elbírálás során.

Sportengedélyek:

Egy kis bemutatást megérdemel a sportengedélyek kiadása, úgymond érdekességként, mivel az ezzel összefüggő sportorvosi tevékenységről sokkal kevesebbet hallhatunk, mint a különféle sportsérülések – porcsérülések, izom- és ínszalagszakadások – kezeléséről.

Az engedélyek kiadásának egyrészt jogi háttérszabályozása van, másrészt az ehhez szükséges vizsgálatokat természetesen az említett orvosszakmai szabályoknak megfelelően kell elvégezni. Csak néhány olyan sportág van, amelyhez nincs szükség versenyengedélyre, a többségénél azonban szükséges, melyet az adott sportszövetség állít ki, amennyiben a sportoló a sportegészségügyi vizsgálatokon sikeresen túljut.

A versenyengedély érvényességi ideje a versenyrendszer (bajnokság) időtartamára, ennek hiányában a kiadásától számított egy évig szól. Ezt követően újból érvényesíteni kell, melyhez a szűrővizsgálatokat, ellenőrzést ismételten el kell végezni.

Hogyan találhatsz véleményeket sportorvosokról Pécsen?

A Pécsen dolgozó sportorvosokról megtalálhatod a véleményeket a szakemberek profiloldalain. A betegek régen osztottak meg véleményt. Jelenleg 134 hozzászólás található. Jelenleg a legtöbb véleménye van: Mészáros Kálmán, Mintál Tibor

Hogyan foglalhatsz le egy konzultációs időpontot?

Pécsi sportorvosal történő konzultációhoz időpontot foglalhatsz le az Előjegyzési Naptár segítségével. A DocPlannernek köszönhetően 3 orvos közül választhatsz.
Ha pontosabb keresőszót írsz be, akkor a kisebb településeken is könnyen találsz eredményeket: Nagykozár, Bogád, Kozármisleny, Romonya, Pécsudvard, Keszü, Magyarsarlós, Pellérd, Kökény, Cserkút, Szemely, Mánfa, Ellend, Gyód, Pereked, Pogány, Martonfa, Orfű, Kővágószőlős, Lothárd